Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η Κατερίνα Δελή ξεσπά...

Η διεθνής παίκτρια της ΦΕΑ Κατερίνα Δελή (αριστερά στη φωτογραφία), μας έστειλε την εξής επιστολή: 
Το θράσος, η υποκρισία και η αναίδεια έχουν βοηθήσει πολλούς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας να αναδειχθούν, να γίνουν γνωστοί, να ασκήσουν εξουσία. Όταν όμως πέφτουν οι μάσκες, αποκαλύπτονται οι θλιβερές συνέπειες. Γενικότερα στην Ελλάδα μας και στα κοινωνικά υποσύνολά της. Η ιστορία γράφεται με γεγονότα, πράξεις, προσφορά και όχι λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις. Η 20ετής προσφορά μου στον ελληνικό αθλητισμό και στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ έχοντας φορέσει 157 φορές την τιμημένη γαλανόλευκη φανέλα της εθνικής ομάδας, συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς αγώνες και
εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα αγωνιζόμενη με ην φανέλα διαφόρων ομάδων σε πάμπολλους αγώνες σε όλη την Ευρώπη και έχοντας κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, αποτελούν γεγονότα αναμφισβήτητα.
Αυτή είναι η δική μου ιστορία στο χώρο, που μου δίνει το δικαίωμα και κυρίως καθιστά υποχρέωσή μου, ως αρχηγός της ΦΕΑ, να αποκαταστήσω την αλήθεια και να υπερασπίσω την τιμή και αξιοπρέπεια τόσο τη δική μου, όσο και των συμπαικτριών μου.
Ναι, είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση που κλυδωνίζει την Ελλάδα έχει πλήξει και τον αθλητισμό. Οι παίκτριες της ΦΕΑ δεν το παραβλέψαμε ποτέ. Γι’αυτό αγωνιζόμασταν κάτω από αντίξοες συνθήκες ακόμα και με προβλήματα επιβίωσης.
Υπάρχει όμως και η άλλη αλήθεια που ξεχνάτε ή κάνετε ότι ξεχνάτε κύριε Λιόση. Οι αθλήτριες είναι άνθρωποι και όχι τηλεκατευθυνόμενα ρομποτάκια. Έχουν ανάγκη να φάνε, να έχουν στέγη, να μετακινούνται για να προπονηθούν και να αγωνιστούν. Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος να «τρέφεται με υποσχέσεις;» Πείτε μας κύριε Λιόση, αυτή τη φορά ειλικρινά πόσο θα αντέχατε εσείς; 3 μήνες; 4, 5,6,7,8;
Ναι είναι αλήθεια ότι αρχές Φεβρουαρίου 2012 εισπράξαμε επιταγή, που μας είχατε δώσει τον Νοέμβριο 2011 και αφορούσε εξόφληση οδοιπορικών Οκτωβρίου 2011.
Γνωρίζετε, όμως, πολύ καλά δεν αναφέρομαι μόνο στην τρέχουσα σεζόν, αλλά και στην περσινή, για την οποία χρωστάτε οδοιπορικά 5 και σε κάποιες 6 μηνών και βέβαια τα πριμ που δεν έχετε καταβάλλει. Πέρσι, αν και απλήρωτες πρωταγωνιστήσαμε, όπως έπρεπε και μας ζητήσατε για να βρείτε χορηγούς. Ανακηρύξαμε δευτεραθλήτρια Ελλάδας τιμώντας τη φανέλα της, χορηγούς, όμως ούτε είδαμε, ούτε απαντήσαμε. Μετά από τόσους μήνες και αέναες, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ζητήσαμε μέρος των δεδουλευμένων και ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ επιταγές, ως εγγύηση ότι θα πάρουμε τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος της σεζόν. Από πότε αυτό λέγεται προπληρωμή; για να ενημερώσουμε και τον κύριο Μπαμπινιώτη.
Σωστά ζητάτε κύριε Λιόση γυναίκες που να σέβονται και να εκτιμάνε. Το απόλυτα σωστό θα ήταν να ζητάτε….και άντρες.
Υπάρχει άραγε παίκτρια, που έβαζε κατ’ επανάληψη το χέρι στην τσέπη ΤΗΣ για να δώσει ό, τι είχε και να πληρώσει δικές σας υποχρεώσεις και να βοηθήσει οικονομικά ασθενέστερες συμπαίκτριές της, την ώρα που εσείς δηλώνατε αδυναμία; Και αν υπάρχει πώς τη λένε και γιατί το έκανε; Μήπως τη λένε Κατερίνα Δελή και το έκανε γιατί σέβεται και τιμά; Ειλικρινά λυπάμαι πολύ, που αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω τέτοια γεγονότα. Δεν είχα τέτοια πρόθεση αλλά η «μύτη του Πινόκιο» έχει τόσο πολύ μεγαλώσει, που μπορεί να τραυματίσει, πληγώσει, εξωθήσει στα άκρα και τον πιο αξιοπρεπή, καλόβουλο άνθρωπο.
Ναι είναι αλήθεια ότι συναθλήτριές μας σε άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Όμως οι διοικήσεις τους συναισθάνθηκαν την αγωνία, το πρόβλημα και με διάφορους τρόπους προσπάθησαν τουλάχιστον να το μειώσουν.
Όποιος θέλει αξιώματα και καρέκλες κύριε Λιόση, πρέπει και να ΜΠΟΡΕΙ. Και αν δεν μπορεί, πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Και σίγουρα δεν δικαιούται να λέει στους…. Απλήρωτους υφισταμένους του «δεν θα δουλέψετε πουθενά».Σκεφθείτε, σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές, να το έλεγαν σε εσάς ή σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο….
Εμείς αγαπάμε τη ΦΕΑ και το μπάσκετ. Το έχουμε αποδείξει με ΠΡΑΞΕΙΣ. Θέλουμε να παίζουμε. Θέλουμε όμως και να ζήσουμε.
                                                                       

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΕΛΗ

7 σχόλια:

  1. Μπράβο κοπέλα μου για το θάρρος, την αξιοπρέπεια, την λεβεντιά, το ήθος σου και των συναθλητριών σου, που ξεπερνά το ανάστημα πολλών ανδρών… περιλαμβανομένων των πολιτικών μας! Μακάρι να είχαμε ένα πρόεδρο δημοκρατίας, ένα πρωθυπουργό με το δικό σου ανάστημα!
    Εμείς εδώ έχουμε γνώμη για πρόσωπα τι θέλουν και πως χρησιμοποιούν τα πόστα και τα πρόσωπα που προσεγγίζουν. Η μαρτυρία σας απλά μας κάνει σοφότερους και μας λέει ότι υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο, και βρίσκεται στις ψυχές των νέων ανθρώπων οι οποίοι δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν εκμαυλίζονται, δεν γίνονται οσφυοκάμπτες…
    Καλώ τους διάφορους πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες, τους φορείς της πόλης, τον καθένα μας, να καταδικάσει την συμπεριφορά του προέδρου της ομάδας που με πράξεις έχει το θράσος να προσπαθεί να σας εκδικηθεί γιατί διεκδικείτε τα δικαιώματά σας! Σήμερα τώρα κρίνεται η ευαισθησία όλων όσοι εμφανίζονται ευαίσθητοι και λένε διάφορα ή σκοτώνονται να φωτογραφηθούν στις επιτυχίες σας ή να σας συνοδεύσουν σε ταξίδια στα πλαίσια του πάρε δώσε τοπικών πολιτικών και εκδοτών… τρομάρα τους. Να στείλετε την επιστολή σας σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στον δήμο και σε όλους τους φορείς. Μόνον έτσι μπορούν να καταλάβουν μερικοί τζάμπα μάγκες που παριστάνουν τα αφεντικά… Μη σκύψετε το κεφάλι ούτε στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΕΑ
    Αντιγράφω από το blog του Γιώργου Λιόση την άλλη άποψη, γιατί όσοι μας διαβάζουν πρέπει να έχουν υπόψη τους και τις δυο απόψεις:

    Φαίνεται ότι η ‘χρυσή’ εποχή του γυναικείου μπάσκετ της περιοχής μας έφτασε στο τέλος της. Η Φ.Ε.Α., που στο διάστημα της τελευταίας 3ετίας ανέβηκε στην Α1, έπαιξε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και στη συνέχεια πρωταθλήματος, βρίσκεται στα όρια της διάλυσης. Κι αυτό γιατί οι 8 ελληνίδες αθλήτριες της ομάδας, αποφάσισαν να μην ξανακατέβουν να παίξουν, διότι τους οφείλονται χρήματα και απαιτώντας να πάρουν προκαταβολικά επιταγή που να καλύπτει τα οδοιπορικά τους μέχρι το τέλος της περιόδου!!! Το περίεργο βέβαια της υπόθεσης, είναι ότι λίγες ημέρες πριν, οι αθλήτριες πήραν μέρος των οφειλών!!!
    Είναι γνωστό ότι ο σύλλογος έχει οικονομικά προβλήματα, όπως άλλωστε έχουν και όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητικοί σύλλογοι της χώρας. Κι αυτό γιατί από τη ΓΓΑ και την ΕΟΚ, οφείλονται στη Φ.Ε.Α. 90.000 ευρώ (ποσό υπερδιπλάσιο των όποιων υποχρεώσεων για να τελειώσει η περίοδος), ενώ από το Νοέμβριο του 2010 δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον από τους Δημοτικούς Άρχοντες, αντίθετα μάλιστα ασκήθηκε και πολεμική από κάποιες πλευρές…
    Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα ξεκίνησε φέτος με πρωταγωνιστικές βλέψεις, παρατηρήθηκαν όμως αθετήσεις υποσχέσεων, ενώ παράλληλα η αδικαιολόγητα κακή αγωνιστική εικόνα και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη την εύρεση χορηγών. Παρ’ όλα αυτά, οι προσπάθειες συνεχίστηκαν, οι αθλήτριες όμως επέλεξαν να πράξουν όπως έπραξαν, αν και ανάλογη κατάσταση υπάρχει σε όλο το γυναικείο μπάσκετ, ενώ οι συναθλήτριές τους τουλάχιστον των μισών ομάδων της κατηγορίας, έχουν εισπράξει πολύ λιγότερα χρήματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "οποιος θελει ΑΞΙΩΜΑΤΑ & καρεκλες κ. λιοση, πρεπει και να ΜΠΟΡΕΙ!"
    ΕΙΠΕ Η ΔΕΛΗ...ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ Κ.ΛΙΟΣΗ:
    "ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!" που τις δινετε; σε υποτακτικους σας;
    ....ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΜΕ ΕΣΑΣ,ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΤΑΓΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ !
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ,ΤΟΝ ΑΧΟΡΤΑΓΟ.
    ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εδω ο κοσμος χανεται και καποιοι συμπονουν αθλητριες που πληρωνονται τρελλα χρηματα απο το δη......... και τις ομαδες που παιζουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 07.50
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή