Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Όλα έχουν ένα όριο!

Δεν το έχω ξανακάνει, να βάλω σε ανάρτησή μου τη φωτογραφία μου. Ελπίζω να μου το συγχωρήσετε, είναι για πρώτη και τελευταία φορά.
Βρίνα Κρεστένων Ολυμπίας, 17/4/2012
Όλα έχουν ένα όριο! Μπορώ να υποστώ κάθε δοκιμασία για τις Αρχές και τις Ιδέες μου, εκτός από το τσαλάκωμα της προσωπικής μου αξιοπρέπειας. Μπορώ να στερηθώ πολλά για να συμβάλλω σε ένα καλύτερο αύριο, εκτός από ένα: Την εικόνα της ακεραιότητας που κέρδισα στα μάτια των παιδιών μου και στο χαμόγελο των χιλιάδων πολιτικών μου φίλων.
Η Νέα Δημοκρατία με
απέκλεισε για δεύτερη φορά χωρίς καμία εξήγηση –εκτός από τις γελοιότητες περί ποσοστώσεων- από το ψηφοδέλτιο του νομού Ηλείας, παρά τη ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση που μου έδωσε προ μηνών ο ίδιος ο πρόεδρός της Α. Σαμαράς. Λόγω αυτής της διαβεβαίωσης, που συνοδεύτηκε με το διορισμό μου από τον πρόεδρο της ΝΔ ως συντονιστή για τα πυρόπληκτα, δραστηριοποιήθηκα και πάλι στο νομό. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ηχεί πολύ παράξενα στα αυτιά μου η συνεχής παραίνεσή του κ. Σαμαρά προς τους πολίτες «έχετέ μου εμπιστοσύνη». Προφανώς θα αστειεύεται…
Το ψηφοδέλτιο που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία δεν υπηρετεί τις ανάγκες του πολίτη, αλλά τις αγωνίες μιας κλειστής παρέας του Πύργου που επιβάλει στον κ. Σαμαρά αποφάσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς λ.χ. ότι στον Πύργο υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, ενώ στην Αμαλιάδα τρεις! Είναι ξεκάθαρο και φαίνεται από την πρώτη ματιά, ότι με το ψηφοδέλτιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία λέει στον πολίτη της Ηλείας: Θα εκλεγούν αυτοί που θέλω εγώ, όποιους κι αν σταυρώσεις εσύ. Πέραν του διδύμου των εκλεκτών του τοπικού κατεστημένου και των συμφερόντων που ενδιαφέρονται για την Ηλεία, το ψηφοδέλτιο αποτελείται από προθύμους αναλώσιμους, που αρκούνται στον τίτλο του υποψήφιου βουλευτή. Κάποιοι δεν έκαναν ούτε καν αίτηση, ποδοπατώντας τις εσωκομματικές διαδικασίες. Αλλά είπαμε: Άλλα κέντρα αποφασίζουν. Εξωθεσμικά!
Το σάπιο ντόπιο κατεστημένο, που καταδίκασε την Ηλεία στην παρακμή επί δεκαετίες, επέβαλε και πάλι τις απόψεις του και τους εκλεκτούς του. Οι πολίτες της Ηλείας θα υποστούν, πιθανότατα την «εκπροσώπησή» τους από άτομα που δεν καταδέχονται ακόμα και να τους μιλήσουν ανάμεσα σε δυο προεκλογικές περιόδους, από αχθοφόρους  ποικιλώνυμων συμφερόντων που χωρίς ντροπή προπαγανδίζουν την επιστροφή στη δραχμή, για λογαριασμό των αφεντικών τους. Η προτροπή μου προς τους πολίτες της Ηλείας είναι μια: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, μην κάνετε το χατίρι όσων έφεραν τον τόπο μας στο σημερινό του χάλι!
Σε ό,τι με αφορά, σε αυτή τη Νέα Δημοκρατία είναι φανερό ότι δεν χωράω. Υπήρξα πάντοτε στρατιώτης της παράταξης, αλλά άλλο στρατιώτης της παράταξης κι άλλο μούτσος του καραβιού, που μόνη αποστολή έχει να περνούν καλά οι καπεταναίοι. Άλλωστε δεν είμαι εγώ που φεύγω, αλλά οι καταληψίες που με διώχνουν από το επί 30ετία σπίτι μου επιχειρώντας να με ταπεινώσουν, να με τσαλακώσουν, να με εξευτελίσουν. Εισπράττουν και τα τρία επί των κεφαλών τους, ως μπούμεραγκ, από τους πολίτες της Ηλείας που μου συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο. Είναι προφανές ότι τους ενοχλεί το παράδειγμά μου, της «απόλυτης εντιμότητας», της ασύμβατης προς τις επιταγές της διαπλοκής πολιτικής μου πορείας.
Προσδοκώ μια μεγάλη, ενιαία, πολυσυλλεκτική και πραγματικά δημοκρατική παράταξη, σαν τη Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής κι ενέπνευσε τη γενιά μου και μένα προσωπικά, και την οποία κακοποιούν κατ’ εξακολούθηση οι κατ’ ευφημισμόν «καραμανλικοί» που τον διαδέχθηκαν, κι οι γυρολόγοι της πολιτικής. Ως τότε, παραμένω συνεπής αγωνιστής των Ιδεών μου για μια ανοικτή, δημοκρατική κοινωνία που θα παράγει περισσότερο πλούτο και πολιτισμό, από όσο καταναλώνει.
Θα παραμείνω στην πολιτική, προκειμένου να εργαστώ για τη μεγάλη, ενιαία και δημοκρατική κεντροδεξιά. Γιατί, όπως λέει και ο Ελύτης, «αν την άνοιξη δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις και, ή πας να παίξεις τρικυμία, ή πνίγεσαι». Ραντεβού στο πέλαγο, λοιπόν, για να παίξουμε τρικυμία.
Η τελευταία μου λέξη, η τελευταία μου σκέψη πριν περάσω το κατώφλι αυτού που κάποτε ήταν η ΝΔ των ονείρων μου, είναι για καθέναν και καθεμιά από τις χιλιάδες Ηλείων πολιτών που μου εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους. Λυπάμαι, αλλά το θεριό που κάθεται πάνω από τον τόπο μας είναι ακόμα πολύ ισχυρό. Αλλά 'αν δε φας θεριό, θεριό δε γίνεσαι". Θα το φάμε μαζί το θεριό και θάναι μέρα μεσημέρι. Καλήν αντάμωση κολέγα…

http://www.seitanidis.gr/index.php/politiki/46-orio.html

22 σχόλια:

  1. Όταν κάποιος πουλάει με τόσο κυνικό τρόπο ένα σπλάχνο της παράταξης, ενώ ο ίδιος του είχε ζητήσει να βοηθήσει το κόμμα, τότε από ποιον να περιμένει κανείς μπέσα σε αυτόν τον τόπο.

    Διαμαντή αυτοί θα χάσουν και απ' ότι φαίνεται θα χάσουν πολλά και όχι μόνο εξαιτίας σου, κάνουν διαρκώς εγκλήματα που αποδεικνύουν ότι η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με σύγχρονο συμμετοχικό κόμμα, απλά αποφασίζουμε, διατάζουμε, εκδικούμαστε, ξεφορτωνόμαστε, ξεπληρώνουμε παλιά γραμμάτια όπως του Συμπιλίδη που έφερε κυριολεκτικά από τον τάφο τον σχεδόν ένοχο Αντρέα και έριξε ένα κόμμα με 48%.

    Όλα εδώ πληρώνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Διαμαντή, αρχικά σου εύχομαι να είσαι καλά. Ως φύσει πολιτικό ον είναι βέβαιο ότι θα βρεις τρόπους έκφρασης και σου εύχομαι το καλύτερο.
    Σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη στον Σαμαρά, αναρωτιέμαι σε ποιόν Σαμαρά θα πρέπει να εχει εμπιστοσύνη ο πολίτης. Στην πασιονάρια που εκτόξευε τους αντιμνημονιακούς μύδρους; Στον Ζορό (προστάτη των φτωχών και των αδυνάτων; Στον αρχηγό κόμματος που στην Ευρώπη διαβεβαίωνε ότι θα εφάρμοζε αυτά που κατηγορούσε στο εσωτερικό; Στον "φιλελεύθερο" που γέμισε τη Ν.Δ. με τους Φαήλους και τους λοιπούς ελληναράδες; Στον "σύγχρονο ευρωπαίο" πολιτικό που από τη μία συμφωνούσε στο άνοιγμα των επαγγελμάτων και από την άλλη έκλεινε τα μάτια στους ταξιτζήδες; Στον "υπεύθυνο" πολιτικό που "έβαλε πλάτη" και ενώ συνδιοικούσε και ψήφιζε, το έπαιζε και αντιπολίτευση; Ή στον "υπεύθυνο" πολιτικό που λέει ότι θα προκαλεί συνέχεια εκλογές αν δεν πάρει αυτοδυναμία, ενώ η χώρα καταρρέει;
    Γνωρίζεις ότι δεν ανήκω στην Ν.Δ. αλλά ότι θεωρώ συστημική αναγκαιότητα την ύπαρξή της, ως έναν από τους 2 κεντρικούς πυλώνες του πολιτικού μας συστήματος. Τα 2 μεγαλύτερα κόμματα, με τα όποια αρνητικά στοιχεία, είναι εκείνα που μπορούν να εξασφαλίσουν την πολιτική (και κατ΄επέκταση την κοινωνική) σταθερότητα.
    Με βάση τα παραπάνω, κρίνω ως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός της μετάλλαξης της Ν.Δ. από ένα κεντροδεξιό σε ένα λαϊκό(παλαιο)δεξιό κόμμα.
    Και φυσικά, δεν νομίζω ότι αυτό έχει σχέση με την αντίληψη του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού που ο Κων/νος Καραμανλής όρισε ως ιδεολογικό πυρήνα του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζιζέλ μια de profundis ανάρτηση δεν προσφέρεται για φτηνή κομματικολογία και σταματώ εδώ.
      Καλή επιτυχία στις όποιες προσπάθειές σου.

      Διαγραφή
    2. Μα ακριβώς τα θέματα που θέτει ο Διαμαντής στην εκ βαθέων αφήγησή του, σχολιάζω. Δεν νομίζω, επίσης, ότι λέω κάτι που δεν ισχύει.
      Απεναντίας, φρονώ ότι η θέση μου για την συστημική ευστάθεια, που προϋποθέτει ισχυρα τα 2 μεγαλύτερα κόμματα, δεν είναι φτηνή κομματικολογία.
      Κάποια θέματα που θέτει η συγκυρία, υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της κομματικολογίας.
      Ευχαριστώ για τις ευχές.

      Διαγραφή
    3. Η ευστάθεια γενικώς Ζιζέλ προϋποθέτει τουλάχιστον τρία σημεία στήριξης, με δύο έχουμε αστάθεια. Η λέξη «συστημική» παραπέμπει σε «σύστημα» του οποίου τμήμα είναι τα κόμματα και επομένως η χρήση της είναι αδόκιμη.
      Φτηνή κομματικολογία είναι μία κριτική που ασχολείται με το ένα μόνο από «τα δύο μεγαλύτερα κόμματα που «μπορούν να εξασφαλίσουν την πολιτική (και κατ επέκταση) κοινωνική σταθερότητα» και την «μετάλλαξή» του χωρίς να ασχολείται με το «άλλο» (απορία: το «τρίτο τουλάχιστον» σημείο στήριξης ποιο είναι; υπάρχει; το αγνοούμε; το περιφρονούμε;)
      Ας εμπλουτίσουμε λοιπόν την κομματικολογία μας με τα λόγια του προέδρου του «άλλου» κόμματος (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=121794&catid=9):
      «Για κάθε ρουσφέτι που διορίσαμε, για κάθε παραθυράκι που οικοδομήσαμε, για κάθε προνόμιο που νομοθετήσαμε, για κάθε συντεχνία που υπερασπιστήκαμε, για κάθε παράλογο αίτημα που πετύχαμε να ικανοποιηθεί, για κάθε υπόσχεση χωρίς αντίκρυσμα που είπαμε, για κάθε συνδικαλιστή που γαλουχήσαμε και παρεξήγησε το ρόλο του, για κάθε επιχειρηματία που αθέμιτα ευνοήσαμε, για κάθε λαμόγιο όπως λέει ο ελληνικός λαός που δε φυλακίσαμε, για κάθε ανομία που ανεχθήκαμε και ακόμα χειρότερα παροτρύναμε εδώ και δεκαετίας. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, άλλος οι νεότεροι ενδεχομένως συνάδελφοι καθόλου αλλά όλοι σήμερα έχουμε ευθύνη». Συνεχίζει με την μεγάλη μπούρδα «. . . Όχι δεν είναι αυτή η βουλή της ντροπής Αυτή είναι η βουλή της ανατροπής».
      Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του «άλλου» κόμματος ήρθε να συμπληρώσει τα λόγια του αντιπροέδρου του: «Τα φάγαμε όλοι μαζί μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς, εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής» (http://www.youtube.com/watch?v=pD4iu4xakq4) περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πολιτικό «σύστημα» αυτή τη χρονική στιγμή.
      Τα λόγια του αντιπροέδρου πυροδότησαν πολλές συζητήσεις για το αυτονόητο: την έννοια της συνευθύνης των πολιτών στη δημοκρατία. Ο αντιπρόεδρος παραδέχτηκε μάλιστα ότι η ευθύνη του πολιτικού προσωπικού είναι πολλαπλάσια του απλού πολίτη.
      Αλλά η αυτοκριτική δεν απαλλάσσει το «άλλο» μεγάλο κόμμα από τις ευθύνες του, αντίθετα του δημιουργεί την υποχρέωση να κάνει δημόσια διάγνωση και να προτείνει μέτρα για τη θεραπεία του «κακού». Όμως αυτό προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία επιδιώκει την πάσει θυσία «συντήρηση» του υπάρχοντος «συστήματος» που επιτρέπει τον «εξευτελισμό της έννοιας της ίδιας της πολιτικής», μερικοί μάλιστα το κατηγορούν με συγκεκριμένα στοιχεία ότι «νοθεύει» το εκλογικό σώμα με τον «λαθρονόμο».
      Αφού εμπλουτίσαμε λοιπόν την κομματικολογία μας ας περιμένουμε την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος.

      Διαγραφή
  3. Η φλόγα αντικαταστάθηκε με κάτι που μοιάζει με πορτοκαλί σκουλήκι που σέρνεται σε πράσινο έδαφος όχι μόνο στο σήμα της ΝΔ, αλλά και στο νου και τις καρδιές των «ηγητόρων» της. Ωστόσο η φλόγα δεν έσβησε, απλώς ανάβει αλλού.
    «Ἀνθ’ ὑμών ὁ Συμπιλίδης». Χαίρετε ΚΥΡΙΕ Διαμαντή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Σεϊτανίδη λυπάμαι γι αυτό που συμβαίνει. Κυρίως λυπάμαι για την απογοήτευσή σας. Όμως, για στρέψτε λίγο το βλέμμα σας και προς την πλευρά της πόλης μας. Έχει κι ο δικός μας τόπος ανάγκη από έντιμους ανθρώπους σαν εσάς. Μήπως πρέπει να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σ' αυτόν?
    Εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσετε να κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑς /....ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ....ΘΑ ΕΨΑΧΝΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ...ΤΩΡΑ ΠΑΡΕ ΑΓΚΑΛΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΣΟΥ ...ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ...ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΑΓΚΑΛΑ....ΡΕ ΟΥΣΤ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΕΦΑΛΑΙΕ καταπληκτικό σχόλιο, γεμάτο κατανόηση, εκτίμηση και συμπάθεια προς τον διαχειριστή, αντιστοιχεί στην φιλοξενία που μας προσφέρει στο blog αυτό. ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

      Διαγραφή
  6. ΑΝ ΠΑΡΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΕΠΑΥΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ??? ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλώς θα είχε τηρήσει τη δική του δέσμευση. Θα τιμούσε τα παντελόνια που φοράει.

      Διαγραφή
    2. Ο "γαλλικός μαϊντανός" παρακάτω, αν ο Διαμαντής ήταν στη λίστα της Ν.Δ. θα ήταν ικανοποιημένος γιατί θα υπήρχε ένας συντοπίτης και άνθρωπος που εκτιμά, ως υποψήφιος βουλευτής, παρά το ότι δεν ανήκουμε στα ίδια κόμματα. Αυτό έχει αξία από μόνο του. Αλλά ο "γαλλικός μαϊντανός" (που δεν ανήκει στον πολιτικό χώρο), τα ίδια θα έλεγε για το Σαμαρά, γιατί αυτά πιστεύει ως άνθρωπος και ως πολίτις.
      Επίσης, ο "γαλλικός μαϊντανός" προσυπογράφει τα περί παντελονιών που αναφέρει ο Διαμαντής, γιατί συμβαίνει να ξέρει πολύ καλά και άλλον "υποψήφιο" τον οποίο ο κ. Σαμαράς "διαβεβαίωσε" ότι θα κατέλθει. Το όνομα, δε, του "υποψηφίου" που αναφέρω δεν μπορώ να το ανακοινώσω αν δεν μου δώσει ο ίδιος την άδεια. Πάντως είναι στη διάθεση της διαχείρισης του blog.

      Διαγραφή
    3. Εξάλλου είναι προφανές, νομίζω, ότι είναι εντελώς διαφορετικές οι αιτιάσεις του Διαμαντή με τις δικές μου παρατηρήσεις. Ο Διαμαντής υπερασπίζεται το κόμμα και τον ιδεολογικοπολιτικό του χώρο, ενώ εγώ ασκώ κριτική και στα δύο.

      Διαγραφή
  7. Αν το κοινοβούλιο αποτελείτο από ανθρώπους που υπερασπίζονται και εμπνέουν το λαό που τους ψηφίζει, θα έλεγα "Ναι, καλά κάνει και στεναχωριέται ο κάθε κ.Διαμαντής που δεν τον προτείνει ο εκάστοτε αρχηγός για υποψήφιο στις λίστες". Αλλά εδώ, που κάθε βουλευτής, ειδικά των 2 μεγάλων κομμάτων, είναι κυνηγημένος και δακτυλοδεικτούμενος, προς τι η απογοήτευση;
    Απογοήτευση που δεν σας ενέταξαν στα ψηφοδέλτια των νεο-δωσίλογων που υπογράφουν άγνωστα γι'αυτούς κείμενα (μνημόνια κλπ., πολλές φορές ούτε καν μεταφρασμένα στην ελληνική) και κάθε μέρα σκύβουν όλο και περισσότερο μπροστά στους ξένους "προστάτες" μας;
    Απογοήτευση που δεν σας ενέκρινε ο αλητήριος μεσσήνιος επικεφαλής, απόγονος των τσιφλικάδων Μπενάκηδων, στους οποίους οι μεσσήνιοι ένα φεγγάρι πλήρωναν κεφαλικό φόρο ("τα μπενακιάτικα");
    Απογοήτευση που δεν θα συμβάλετε στη νίκη ενός κόμματος, του οποίου ο επικεφαλής κόπτεται για το πού πρέπει να ανήκει ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες, αλλά κάνει γαργάρα το θέμα των ΑΟΖ που πάει να εφαρμοστεί στο μεσσηνιακό μανιάτικο ψαροχώρι του Αγ.Νικολάου, εκχωρώντας έτσι κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένους επενδυτές-αρπακτικά;
    Απογοήτευση που δεν θα συμμετέχετε σε ένα κόμμα που δέχεται με περισσή ευκολία στους κόλπους του φασιστόμουτρα-τραμπούκους, που μάλιστα πρόσφατα έγιναν υπουργοί-υφυπουργοί στην "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας";
    Απογοήτευση, τέλος, που δεν θα στηρίξετε το πρόσωπο εκείνο που έφερε τους ξένους στην Ελλάδα χωρίς προγραμματισμό για ομαλή ένταξή τους, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας, και οποίος τώρα απαιτεί εκκαθάριση της χώρας, και καλά!, από τα αλλοδαπά μιάσματα;
    Πιστέψτε με, κύριε Σεϊτανίδη, δεν χάνετε τίποτα που δεν προταθήκατε για υποψήφιος. Και θα καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ, όταν θα δείτε ποια τροπή θα πάρουν τα πράγματα στη χώρα το προσεχές διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι είναι οπως τα είπες μεγάλε..φτηνά την γλυτωσες Διαμαντή...αλά μεγάλο παιδι και εσύ...νομίζεις οτι αυτό σε γλυτώνει;

      Διαγραφή
  8. δεν ειναι η πρωτη φορα που η νδ χρησιμοποιει καταξιωμενα στελεχη( ΚΑΘΕ) ΤΟΠΙΚΗΣ κοινωνιας για "ΜΟΥΤΣΟΥΣ"....και μετα συνεργαζεται(η νδ) με εκεινους που τα ριχνουν χοντρα στο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ...ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΛΕΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Κ. ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ
    ΥΠΟΓΡΑΦΗ:(ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνο που φυσικά δεν αναφέρεται στην καταγγελία αλλά είναι γεγονός, είναι ότι στις δημοσκοπήσεις ο αγαπητός... έπιανε πάτο, οπότε πως και γιατί να τηρήσει την υπόσχεση του ο Αντώνης;!

      Διαγραφή
    2. Τις έχετε αυτές τις δημοσκοπήσεις να μου τις στείλετε κι εμένα; Ας κάνουμε και μια άσκηση λογικής: κάποιοι δεν πρέπει να πιάσουν και πάτο σε ένα ψηφοδέλτιο; Αφού θα έπιανα πάτο κι ήμουν ακίνδυνος, ποιος ο λόγος να με αποκλείσουν; Γιατί να με βγάλουν αν δεν συνιστώ απειλή για κανέναν; Λογικό ερώτημα, που μόνο ένας βλάκας ή ένα όργανο δεν μπορεί να απαντήσει πειστικά. Λοιπόν;

      Διαγραφή
    3. Η απάντηση μου είναι χωρίς ύβρεις γιατί και λογική περιέχει και την ψυχραιμία μου διατηρώ! Τις δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να μην τις ξέρετε, αλλά σε κάθε περίπτωση θα τις αναζητήσετε στο πρώην κόμμα σας.
      Εσείς με το υπερεγώ σας φαντάζεστε ότι ο κόσμος και η Ηλεία περιστρέφετε γύρω από το πρόσωπο σας και μόνο! Σε μια παράταξη που κάνει πρωταθλητισμό δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Απορρίπτονται οι άχρηστοι και προσλαμβάνονται οι χρήσιμοι ή διατηρούνται οι επιτυχημένοι. Τώρα για το γεγονός ότι πλασάρετε τον εαυτό σας ως... επικίνδυνο ας μην το σχολιάσω. Αλλά είμαι πρόθυμος να ακούσω γιατί το πιστεύετε! Δηλαδή πια ζημιά μπορείτε να κάνετε όταν σε όλα συμμετείχατε και σε όλα συμφωνούσατε; Είναι όμως και αχαριστία όταν ένας αρχηγός σε διορίζει σε κρίσιμο πόστο για να δημιουργήσεις εκλογική πελατεία αλλά δεν τα καταφέρνεις, να βγαίνεις και να λες όσα είπες... Είναι και παράλογο να πιστεύεις ότι είσαι επικίνδυνος εντός και ακίνδυνος εκτός. Κι ας μην μιλήσουμε γιατί, πως και ποιος επέλεξε το συγκεκριμένο πόστο.
      Ειδικά για το «όργανο» να σας πω ότι χαρακτηρίζει κατασκευή που παίζει στα χέρια οποιουδήποτε κι οποιασδήποτε… οποιαδήποτε στιγμή!
      Ελπίζω να δω δημοσιευμένη την απάντηση μου.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Συμπιλίδη (ή φίλε του), η συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Κιλκίς αποδεικνύει περίτρανα πόσο δίκιο έχετε όταν γράφετε "απορρίπτονται οι άχρηστοι και προσλαμβάνονται οι χρήσιμοι". Προσληφθήκατε, ελπίζω με καλές αποδοχές. Έχω εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές σας ικανότητες, τις γνωρίζουμε όλοι από το παρελθόν. Τις δημοσκοπήσεις που επικαλείστε, θα είχατε στοιχειώδη υποχρέωση να προσκομίσετε αν ήσασταν οποιοσδήποτε πλην του εαυτού σας. Αγνοείτε παντελώς τα δεδομένα στην Ηλεία, είναι το μόνο που σας συγχωρώ για την τυχαία παράθεση λέξεων που εκλαμβάνετε ως "επιχειρήματα". Δεν έχω να πω τίποτα στα ερωτήματα που θέτετε. Όποιος ξέρει, ξέρει. Όποιος δεν ξέρει, δεν ασχολείται. Όποιος δεν ξέρει και ασχολείται, δεν με ενδιαφέρει και συνεπώς δεν ασχολούμαι εγώ. Τέλος για το όργανο, εσείς κι ο αρχηγός σας το ξέρετε πολύ καλά εδώ και 19 χρόνια. ΥΓ χαρά μας να διαβάζει την "Α" ένας από το Κιλκίς...

      Διαγραφή
    5. Ρε Διαμαντή πού τον κατάλαβες, από τα ορθογραφικά του λάθη ή εχει παραμείνει σύμβουλος του Σαμαρά τόσα χρόνια παρασκηνιακά; Γιατί αν συμβαίνει αυτό, πρέπει να μας ξαναθυμίσει κάποιος, ειδικά στους νεότερους, τι έγινε τότε και γιατί. Εγώ πρώτη φορά ψήφιζα και δεν θυμάμαι καλά. Θυμάμαι τον Κοντογιαννόπουλο, τους Σταμουλοκολλάδες, την απόπειρα κατά του Παλαιοκρασά που σκοτώθηκε το παλληκάρι και το ότι ένα κόμμα με 48% δεν μπορούσε να περάσει στην πράξη κανένα νόμο. Ο Συμπιλίδης όμως συνέπλευσε με το Σαμαρά και έριξε το Μητσοτάκη ή πήρε τα 30 αργύρια (ο Κυριάκος Μητσοτάκης το λέει) γενικά από κάπου για να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις με πρόφαση το όνομα της Μακεδονίας; Τα φώτα σου.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμε Apr 20, 2012 10:43 PM
    Αν αποδεχόμαστε ότι στο όνομα του «πρωταθλητισμού» ο καθένας μπορεί με οποιοδήποτε πρόσχημα με την πρώτη ευκαιρία να αθετεί τις υποσχέσεις του τότε γιατί όχι και ζήτω το «λεφτά υπάρχουν»; Πρέπει όντως να απορρίπτονται οι άχρηστοι και να προσλαμβάνονται οι χρήσιμοι ή να διατηρούνται οι επιτυχημένοι αλλά μήπως με αυτό θέτεις από τώρα θέμα αρχηγού της Ν.Δ.; Διότι αν ανατρέξεις στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πόσο φαίνεται να «εισπράττουν» κατά μέσον όρο η Ν.Δ, η ΔΗ.ΣΥ. και οι ΑΝ.ΕΛ. και πόσο θα ήταν κατά την εκτίμησή σου το σύνολο της Ν.Δ. αν δεν είχε τριχοτομηθεί; Χωρίς να έχουν υπολογισθεί σε αυτές όσοι αποστασιοποιήθηκαν από την υποψηφιότητα του κ. Συμπιλίδη και όσοι από τους «άλλους» θα δέχονταν να ψηφίσουν την Ν.Δ. αν ο αρχηγός της ήταν σταθερός στις απόψεις του. Εκτός αν δεχθούμε ότι η τριχοτόμηση της Ν.Δ. ήταν ο στόχος του αρχηγού της, οπότε επιβάλλεται να διατηρηθεί ως επιτυχημένος. Με λογική και ψυχραιμία χωρίς ύβρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή