Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τι βλέπετε για τις εκλογές του Ιουνίου;

Τι να γράψω, βρε παιδιά; Για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο; Αστεία πράγματα. Θα δούμε τι θα γίνει το βράδι και αν κάτι αξίζει, θα το γράψουμε. Από χθες όλη η Ελλάδα- άρα και η πόλη μας- μιλάαει για τις νέες εκλογές. Άρα, θα μιλήσουμε κι εμείς, μάλλον εσείς. Τι σκέπτεστε; Τι προβλέπετε; Τι θα κάνετε στην κάλπη; Θα επιβεβαιώσετε την
επιλογή που κάνατε στις 6 Μαΐου ή θα την αλλάξετε; Πάμε λοιπόν να αρχίσουμε ένα διάλογο για πολιτική σήμερα, εδώ, και με δικές μου νέες αναρτήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα τον ανανεώνουμε. Σας ακούμε... (ή μάλλον, σας διαβάζουμε...)...

29 σχόλια:

  1. Νέα Δημοκρατία και πάλι Νέα Δημοκρατία. Μέτωπο εναντίον του λαϊκισμού και της επιστροφής στη δραχμή. Κι εσύ Διαμαντή, έλα μαζί μας, τώρα είναι η ώρα της μεγάλης μάχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι η Ν.Δ. θα γίνει ένα πραγματικά μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα. Θα περιλαμβάνει Βουλευτές που: 1. Ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και διαγράφτηκαν για να επιστρέψουν μετά (ομάδα ΔΗ.ΣΥ) 2. Δεν ήταν ΝΔκράτες, ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο, έβριζαν την Ν.Δ. που δεν το ψήφισε, ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο και εντάχτηκαν σε αυτήν ((Βορίδης – Γεωργιάδης, δεξιό άνοιγμα). 3. Ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο χωρίς να έχουν ψηφίσει το πρώτο (αυτοί είναι οι γνήσιοι . . .) 4. Δεν ψήφισαν ούτε το δεύτερο μνημόνιο, διαγράφτηκαν και επέστρεψαν στη Ν.Δ. κάνοντας δήλωση μετανοίας. 5. Αν επιστρέψει και ο κ. Μάνος τότε θα περιλαμβάνει και αυτούς που έφυγαν απ τη Ν.Δ., πήγαν στο ΠΑΣΟΚ κατόπιν ίδρυσαν άλλο κόμμα και αφού αποδοκιμάστηκαν από το λαό επέστρεψαν στη Ν.Δ. 6. Αυτούς που έφυγαν απ τη Ν.Δ. ρίχνοντάς την από την Κυβέρνηση, ίδρυσαν άλλο κόμμα και αφού αποδοκιμάστηκαν και από τους ΝΔκράτες και το λαό επέστρεψαν στη Ν.Δ. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο κ. Συμπιλίδης και ο μέγας ηγέτης Αντώνης Σαμαράς (ΠΟΛ.ΑΝ). Ο τελευταίος απουσίαζε καμιά δεκαριά χρόνια από την Ελλάδα. Φήμες λένε πως ήταν στη Ρουμανία όπου γράφτηκε στη Γυμναστική ακαδημία της Κομανέτσι και αποφοίτησε με πτυχίο καθηγητή της κυβίστησης (κωλοτούμπας) ενώ για να καλύπτει τα έξοδα των σπουδών διατηρώντας και την καλή σωματική του κατάσταση τα καλοκαίρια αντί να κάνει κανό ή ποδήλατο όπως άλλου συμφοιτητές του, δούλευε στα χωράφια όπου εξειδικεύτηκε στο λίχνισμα. Προσωπικά είμαι δύσπιστος στις φήμες, ωστόσο παρατηρώ ότι στην περίπτωση αυτή ίσως είναι αληθινές. Κατ αρχή όσοι ΝΔκράτες βουλευτές δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις κωλοτούμπες της ηγεσίας διώχτηκαν απ το κόμμα. Απ την άλλη από το ιστορικό χαμηλό του 2009 (33,47% και 2.295.719 ψήφους) η Ν.Δ. το 2012 πήρε 18,84% και 1.192.054 ψήφους, «λιχνίζοντας» έτσι το 48% της εκλογικής της δύναμης, αποτυγχάνοντας όμως να μπεί στο Βιβλίο Γκίνες, αφού το ΠΑΣΟΚ έχασε το 72% περίπου. Εδώ κάποιοι διαφωνούν λέγοντας πως ενώ το 2009 η Ν.Δ. με 34,47% πήρε 91 έδρες, το 2012 ε 18,84% πήρε 108. Αυτό πράγματι είναι θαύμα. Να γιατί ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλείται και Μεσσίας της μεταπολίτευσης.

      Διαγραφή
  2. τι θα κανεις τωρα Διαμαντη ,που η Ντορα γυρναει στο μαντρι? Ελπιζω μην γινεις Κομανετσι ή κωλοτουμπας και πας παλι με τον Αντωνη γιατι εχει να πεσει πολυ γελιο. Το καταλαβαινεις ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γνωστές αναλύσεις της δεκάρας. Εγώ τα παντελόνια μου τα φοράω με περηφάνεια και τα τιμάω. Είμαι στη Δημοκρατική Συμμαχία κι αποφασίζουμε όλοι μαζί τι θα κάνουμε. Άσε λοιπόν τις αμπελοφιλοσοφίες

      Διαγραφή
  3. Μέγα λάθος!!! Για ακόμη μια φορά η Ντόρα δρα εν βρασμό... Δε γίνεται να αδειαζεις ενα κομμα για τις προσωπικές σου φιλοδοξιες... ουτε να μπαινεις στη βουλη απο το παραθυρο...

    ναι σε συνεργασια με Μάνο και ολες τις φιλελευθερες δυναμεις...οχι με τον Αντωνάκι όμως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πώς ξέρεις ότι "αδειαζει ένα κόμμα για προσωπικές φιλοδοξίες" όπως λές; Δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια επί φημών, μόνο επί γεγονότων. Νομίζω ότι οι εξελίξεις θα είναι σε θετική κατεύθυνση.

      Διαγραφή
  4. Σιγα Κυριοι μη ταραζεστε τωρα για το ΜΑΝΤΡΙ. ΟΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ μπορει να εχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ τα ΜΑΝΤΡΙΑ και να ΒΓΟΥΝ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα επιστρέψει και ο Χάρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπά, ο Χάρης πήγε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

      Διαγραφή
  6. Εντάξει παιδιά, μην τσακώνεστε. Συστημική ανάγκη είναι η διαμόρφωση ιδεολογικού και πολιτικού μετώπου, ενάντια στη νεοκομμουνιστική παραφροσύνη του Συριζα. Αυτό μπορεί να γίνει αν όλος ο χώρος πέριξ του δημοκρατικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, αντιληφθεί τον κίνδυνο της διάλυσης της χώρας και της διεθνούς απομόνωσής της. Τόσο η κεντροδεξιά όσο και η κεντροαριστερά, πρέπει να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες και να "σπρώξουν" το Συριζα εκεί που πραγματικά ανήκει. Στο χώρο μεταξύ της αριστερίστικης σχιζοφρένειας και της νεοκομμουνιστικής απολίθωσης.
    Σημασία λοιπόν έχει το ότι θα πρέπει τα πρώην μεγάλα κόμματα να αποκτήσουν πάλι την ιδεολογική ηγεμονία στην κοινωνία. Και προϋπόθεση γι αυτό είναι να επαναφέρουν την πραγματική πολιτική στο προσκήνιο. Να καταδείξουν ότι ο δημόσιος διάλογος για το μέλλον της χώρας, δεν μπορεί να γίνεται με όρους μαθητικών καταλήψεων, ούτε με το φανατισμό των φοιτητικών συνελεύσεων.
    Και προϋπόθεση γι΄αυτό είναι η μεν ΝΔ να μαζέψει την πολυκατοικία, χωρίς τις λαίκίστικες παλινωδίες του πρόσφατου παρελθόντος, το δε Πασοκ να ανασυγκροτηθεί γρήγορα, με νέα πρόσωπα και βαθιές τομές, και τσάκισμα των λογικών του κυβερνητισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζιζέλ το σάπιο δεν το ανασυγκροτείς, το πετάς.

      Διαγραφή
    2. Ζιζέλ, για ποια ιδεολογική ηγεμονία σε ποιά κοινωνία συζητάς; Σε ποια κοινωνία θα ηγεμονεύσουν πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα εκ των οποίων το ένα όπως ομολόγησε ο αρχηγός του είναι σάπιο; Στην κοινωνία του 50% ανέργων νέων; Στην κοινωνία των συνταξιούχων των 400 ΕΥΡΩ; Στην κοινωνία που φορολογεί και το επίδομα ανεργίας; Στην κοινωνία που φορολογεί και τα κοτέτσια; Μήπως η νεολαία μας μεταναστεύει φτύνοντας αυτήν την κοινωνία που της δημιουργήσαμε αρνούμενη να την υπερασπιστεί; Πόσο ιδεολογικά είναι όλα αυτά;
      «Για κάθε ρουσφέτι που διορίσαμε, για κάθε παραθυράκι που οικοδομήσαμε, για κάθε προνόμιο που νομοθετήσαμε, για κάθε συντεχνία που υπερασπιστήκαμε, για κάθε παράλογο αίτημα που πετύχαμε να ικανοποιηθεί, για κάθε υπόσχεση χωρίς αντίκρυσμα που είπαμε, για κάθε συνδικαλιστή που γαλουχήσαμε και παρεξήγησε το ρόλο του, για κάθε επιχειρηματία που αθέμιτα ευνοήσαμε, για κάθε λαμόγιο όπως λέει ο ελληνικός λαός που δε φυλακίσαμε, για κάθε ανομία που ανεχθήκαμε και ακόμα χειρότερα παροτρύναμε εδώ και δεκαετίας. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, άλλος οι νεότεροι ενδεχομένως συνάδελφοι καθόλου αλλά όλοι σήμερα έχουμε ευθύνη. … Όχι δεν είναι αυτή η βουλή της ντροπής Αυτή είναι η βουλή της ανατροπής.»
      Τελικά πόσο βολεμένη είσαι σε αυτήν την κοινωνία Ζιζέλ για να γράφεις έτσι;

      Διαγραφή
    3. Στην καταγραφή της πραγματικότητας, θα συμφωνήσουμε όλοι. Από προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων, τι γίνεται; Η πραγματικότητα, κατά τη γνώμη μου, είναι απλή και σκληρή. Ένα μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει και τις μεγαλύτερες ευθύνες, στηρίχθηκε στις μεγάλες εκλογικές πλειοψηφίες. Τα 2 κόμματα εξουσίας, μέχρι πριν λίγα χρόνια, συγκέντρωναν ποσοστά 70%-80% του εκλογικού σώματος. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ρουσφέτι, κάθε σπατάλη, κάθε παρανοϊκό επίδομα στο Δημόσιο είχε την υποστήριξη συντριπτικού ποσοστού της κοινωνίας καθώς και της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας. Σε αυτό πρωταγωνιστούσαν οι συνδικαλιστές της "αριστεράς". Οι πολιτικοί ήταν πρόθυμοι και η κοινωνία έσπρωχνε. Αυτή ήταν η κατάσταση. Κανένας "αριστερός" δεν αναρωτήθηκε πως χρηματοδοτουνται οι αυξήσεις και οι παροχές. Όλοι ήταν βολεμένοι στην κατάσταση αυτή. Και ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα. Μόνιμα η "αριστερά" μιλάει για την διανομή του πλούτου, χωρίς να μιλάει καθόλου για την παραγωγή του. Γιατί για να μοιράσεις πρέπει κάποιος να δημιουργήσει αυτό που θα μοιράσεις. Που είναι τόσα χρόνια πριν οι προτάσις του Συριζα για το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας; Μόνιμα και μονότονα οι διεκδικήσεις της αριστεράς ήταν: αυξήσεις και απλή αναλογική.
      Και σήμερα τι προτείνουν; Επανακρατικοποιήσεις, επιστροφή σε ξεπαρασμένα μοντέλα, όπου οι διάφοροι κομματάρχες και "πολιτικοί φίλοι" θα διοικούν τις κρατικές επιχειρήσεις. Η καμόρα των συνδικαλιστών να συνδιοικεί και να διεκδικεί συνεχώς προνόμια. Δεν είναι τυχαίο που ο εσμός των Φωτοπουλαίων πήγε στο Συριζα.
      Παράλληλα, διάφοροι ανεύθυνοι βγαινουν και μιλούν για φορολόγηση επί του τζίρου, ακόμα και των ζημιογόνων επιχειρήσεων, κατάργηση φοροαπαλλαγών στη ναυτιλία κλπ. Δηλαδή, να διώξουν και ότι απέμεινε από επιχειρήσεις. Να διώξουν και τους εφορπλιστές, όσουν έχουν υπο ελληνική σημαία τα πλοία τους. Παραγνωρίζουν ότι σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης τα κεφάλαια μεταφέρονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου στην άλλη άκρη της γής.
      Η λύση που προτείνεται ως "αριστερή" και φιλολαϊκή έιναι στην ουσία το να γυρίσουμε στη 10ετια του 80.
      Μόνο που η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, όπως έλεγε και ο γερο Ένγελς.
      Και μέσα σε όλα αυτά, δεν ξεκαθάρισε αν θέλουν καταγγελία ή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αν θέλουν ευρώ ή δραχμή.
      Ανησυχώ, λοιπόν, γιατί έχω ένα κακό και αυτό που μου προτείνεται ως λύση είναι 10 φορές χειρότερο.
      Να γιατί δεν είμαι βολεμένη.

      Διαγραφή
  7. ΓΑΛΛΙΚΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΑΙΝΤΑΝΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΑΛΛΙΚΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΑΙΝΤΑΝΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ).


    Συγνώμη για την φράση αλλά δεν γίνεται να σας δώσω να καταλάβετε.
    Η Σμυρνιά γιαγιά μου, όταν έβλεπε κάποιον να πετάγεται εκεί που δεν τον σπέρνουν και χωρίς να του ζητήσει κανείς την γνώμη του, έλεγε:

    "Πάλι η πορδή βασίλεψε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 11.15 ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ! ΕΙΣΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

      Διαγραφή
  9. ΖΙΖΕΛ ΜΟΥ,συνεχεισε τις ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ, μας ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ αφανταστα,δεν μας αφηνεις να ΠΛΗΞΟΥΜΕ, μπραβο ΖΙΖΕΛΑΚΙ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλλά Ζιζέλ τα παραπάνω είναι η αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ που έκανε ο GAP στη βουλή και συμπληρώνεται με το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου και «το ΠΑΣΟΚ είναι σάπιο» του Βενιζέλου. Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο πως χρηματοδοτούνται οι αυξήσεις και οι παροχές ήταν «Τσοβόλα δώστα όλα». Το μοντέλο που οι διάφοροι κομματάρχες και "πολιτικοί φίλοι" που διοικούσαν τις κρατικές επιχειρήσεις μπορούσαν να κάνουν ένα δωράκι στον εαυτό τους αλλά όχι και 500.000.000 δρχ. είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Η δική μου εκτίμηση Ζιζέλ ταιριάζει με του Τσίπρα, που είπε ότι όλοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίζονταν με αυτόν. Παράλληλα ο αντιμνημονιακός Καμμένος συγκέντρωσε σημαντικό τμήμα εκείνων που δεν ήταν διατεθειμένου στο όνομα της όποιας ενότητας της «κεντροδεξιάς» να εγκρίνουν οτιδήποτε και η επίσης αντιμνημονιακή Χρυσή Αυγή που συγκέντρωσε τμήμα εκείνων που πιστεύουν ότι το σύστημα είναι ανίκανο να τους προστατεύσει. Τα μνημονιακά ΔΗ.ΣΥ. και ΛΑ.Ο.Σ. σχεδόν εξαφανίστηκαν. Δύσκολα όλοι αυτοί Ζιζέλ θα επιστρέψουν όταν μάθουν ότι με το Ν.3886/2011 στην Α.Ε. Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιλαμβάνονται για να αξιοποιηθούν προς εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους (βλέπε δανειστών) όσα ανήκουν και σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, η κοινωνική πρόνοια, οι θρησκευτικοί χώροι, πολιτιστικές εγκαταστάσεις και εκθεσιακοί χώροι. ΟΤΙ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ και την 26 Απριλίου 2012 (ΦΕΚ 1363Β), 10 μέρες πριν τις εκλογές εκχωρήθηκαν μεταξύ άλλων η Α.Ε. Αγροτική Τράπεζα και η ΑΕ. Ελληνικό με υπογραφές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κατσακιωρης Θωμάς23 Μαΐου 2012 στις 1:23 μ.μ.

    Λέτε να ξαναγράψει η ιστορία;λέτε να έχουμε εποχές 1981 και το λέω αυτό μόνο από πολιτικής άποψης,γιατί από απόψεως διαβίωσης έχουμε γυρίσω πολύ πίσω,στην εποχή ''ΤΩΝ ΣΥΣΙΤΙΩΝ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1981 "λεφτά υπήρχαν". Το όχι στην ΕΟΚ, ναι στην αλλαγή μεταφράστηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις και διπλασιασμό των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και μεγάλα έργα για τους ιδιώτες μεγαλοκαρχαρίες, με χρήματα που η κακιά Ευρωπαϊκή Ένωση έδινε για έργα υποδομών και ανάπτυξη.

      Τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά, η μεγαλύτερη αριστερή φούσκα της Ευρώπης που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ θα σκάσει πάνω στα κεφάλια μας με αποτελέσματα πολύ χειρότερα από τα σημερινά.

      Όταν ένας λαός έχει μάθει 30 χρόνια να μην παράγει και απλά να τα "βολεύει" μέσω γνωστών και φίλων του συστήματος, πώς είναι δυνατόν να πιστέψει ότι τα λεφτά τελείωσαν και ότι πληρωνόταν πάρα πολλά δίνοντας από πολύ λίγα έως τίποτα.

      Γιατί δεν μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι δίκαιο ο σταθμάρχης στον ΟΣΕ να παίρνει 3000€ μηνιαίως (μόνο για το 2011 ο ΟΣΕ είχε έλλειμμα 600 εκατομμύρια) και ο γιατρός του ΕΣΥ να παίρνει 1300 και να είναι και 6 μήνες απλήρωτος; Θα κάνει αξιολόγηση ή θα πάει όλους τους μισθούς στις 3000€ με φορολογία του κεφαλαίου; Και αν ναι, ποιου κεφαλαίου;

      Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

      Διαγραφή
  12. κατσακιωρης Θωμάς23 Μαΐου 2012 στις 9:05 μ.μ.

    ΦΙΛΕ παρεμβαίνω όχι να υποστηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο έχω διαφορετικές απόψεις ,αλλά από αγανάκτηση προς τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα τα οποία μας κυβέρνησαν και επέφεραν όλα τα δεινά στον τόπο,σε ένα εκ των οποίων έδωσα ψήφο ΑΝΟΧΉΣ την 6/5/2012.ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ τα χρήματα που αφαιμαξαν από την σύνταξή μου,την εκτακτη εισφορά,το χαράτσι για το σπίτι που μένω- πληρώνω δάνειο και είναι της τράπεζας,το αφορολόγητο που κατεβασαν στα 5.000,00ευρω,την αυξηση της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη και αν αρωστήσω Από Τρίτη μεχρι Κυριακή πληρώνω,την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ,την αβεβαιότητα για το μέλλον των παιδιών μου.ΑΝΑΦΈΡΟΜΑΙ στο πρόσωπο μου ,αλλά αυτά αφορούν το σύνολο των ελλήνων που ανήκουν στα μικρά και μεσαία στρώματα και σε πολλές δε περιπτώσεις παίζονται τεράστια δράματα.ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ -ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ -ΦΤΑΙΝΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.....-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σας αλλά ο πιο αδικημένος τα τελευταία 30 χρόνια δεν είναι ο μικρομεσαίος; Δεν είναι ο ιδιωτικός υπάλληλος; Μιλάει κανένας για τις 30000 απολύσεις το μήνα στον ιδιωτικό τομέα; Μήπως αν γίνονταν αυτές οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις - δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και πώληση ποσοστού και εξορθολόγηση μισθών στις υπόλοιπες - σταματούσαν τα χαράτσια; Γιατί να πληρώνουμε έκτακτες εισφορές και χαράτσια όλοι, χωρίς να φταίμε σε τίποτα; Για να στηρίζουμε κάποιους που δεν παράγουν έργο;

      Είναι τυχαίο που έχει τόσο μεγάλο ρεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Έλληνας σκέφτεται το απλοϊκό μικροσυμφέρον του. Ποιος του λέει ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί; Ποιος του λέει ότι θα σταματήσει τα χαράτσια; Ποιος του λέει ότι δεν θα πειραχτεί κανένας στο δημόσιο, ούτε εργαζόμενος ούτε μισθός; Ποιος εν τέλει του μιλάει για αξιοπρέπεια;

      Δεν ξέρω, είναι αξιοπρεπές να ζητάς με θράσος να σε ανέχονται οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης και να σε πληρώνουν με τη δική τους λιτότητα; Αυτοί έφταιγαν που όλα τα χρήματα για την ανάπτυξη της χώρας έγιναν μίζες; Δηλαδή ο Γερμανός πολίτης φταίει που υπήρχαν διεφθαρμένοι υπουργοί που τις έπαιρναν;

      Και τελικά χρειαζόταν να φτάσουμε στη χρεοκοπία για να καταλάβουμε ότι πρέπει να ξοδεύουμε λιγότερα από όσα βγάζουμε και τώρα ανακαλύψαμε τα συστήματα ERP για την πάταξη της φοροδιαφυγής; Δεν μπορούσαμε από μόνοι μας να έχουμε στοιχειώδες μέτρο;

      Διαγραφή
  13. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ( ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ) ! ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΑ(?) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ! ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!
    ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ( ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ Η ΙΤΑΛΙΑ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΙ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί οι χώρες που αναφέρεις να έχουν επίσης πρόβλημα, όμως το σημαντικό πρόβλημα της ευρωζώνης είναι η Ελλάδα. Για την Ιταλία και την Ισπανία, ούτε καν για την Πορτογαλία δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρω, όπως για την Ελλάδα. Ασφαλώς και φταίει κάιε Τραινοσε και κάθε Ολυμπιακή. Αν, ως καθηγητές εννοείς τον Τσακαλώτο και τον Λαπαβίτσα, πρόβλημά σου. Το σύνολο των επιφανών οικονομολόγων εντός και εκτός Ελλάδος, μιλάει για την ανάγκη να φύγει το κράτος από κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα. Εκτός από τους τομείς της υγείας της παιδείας της άμυνας και της δημόσιας ασφάλειας, κάθε άλλη επιχειρηματική εμπλοκή του κράτους είναι επιζήμια.
      Αυτά εκτός των καθηγητών τα λέει και η κοινή λογική.
      Και στο κάτω κάτω δεν με έχει πείσει κανένας για την αναγκαιότητα να πληρώνω φόρους για να συντηρώ ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις, με παχυλά αμειβόμενους εργαζομένους.

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ)ΜΕ ΣΑΚΑΤΕΨΕ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΠΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΩΘΗΚΕ ΙΣΑΜΕ 10 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ! ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος23 Μαΐου 2012 10:58 μ.μ.

    αυτά τα έβγαλες όλα από το μυαλό σου, ή έτσι σου είπε να λες ο άλλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @12.53 ΟΤΑΝ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΡΙΕΣ!ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΟΜΩΣ! ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ
      ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!

      Διαγραφή
    2. Αφήστε ρε την καραμέλλα για καφενείο και Μπάμπη. Το κουτόχορτο του Τσίπρα είναι καλύτερο, δηλαδή; Απο που να ενημερωθεί κάποιος; από την Αυγή; Ποιά από όλες τις απόψεις στελεχών του Συριζα να λάβει υπ΄όψιν; και μετά φταίνε αυτοι που διαστρεβλώνουν τις θέσεις του Συριζα. Αλλά σκοπιμα καλλιεργείται η θολούρα. Κλασικό δείγμα πολιτικής απάτης.

      Διαγραφή
  15. Τι γίνεται παιδιά, έβαλε για τα καλά πλώρη για την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ; Μετά τα μνημόνια θα διαπραγματευθεί λέει και την ΑΟΖ; Το επίκεντρο της κυβέρνησης συνεργασίας απ τα αριστερά μετατοπίζεται τώρα στο Καστελόριζο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή