Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ετοιμάζονται οι Εθελοντές για τη φύλαξη του Άλσους

Την ετήσια εκπαίδευσή τους από το Πυροσβεστικό Σώμα παρακολούθησαν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας και οι συμπολίτες που συμμετείχαν. Η προετοιμασία τους για τη φύλαξη του Άλσους τους θερινούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως η σημαντική καθυστέρηση του καθαρισμού του χώρου από τα ξερόχορτα, η πλημμελής λειτουργία των πυροσβεστικών εγκαταστάσεων και
ο ελλιπής φωτισμός, δημιουργούν προβλήματα στο συντονισμό της.
Η Διοίκηση του Δήμου οφείλει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να μην απειληθεί το Άλσος από κινδύνους που θα παρουσιαστούν λόγω αμέλειας.

6 σχόλια:

  1. κατσακιωρης Θωμάς20 Μαΐου 2012 στις 12:37 μ.μ.

    Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί,αλλά απορώ με το γεγονός ,ότι τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας βρίσκουν εκεί την γιατριά τους με τον καθαρό αέρα που εισπράτουν ,περπατώντας και εκπαιδεύοντας την καρδιά τους,μήπως θάπρεπε να είναι κατά εκατοντάδες οι εθελοντές και το άλσος να ήταν μία πραγματική όαση.Για να προλάβω και την ερώτηση ,γιατί όχι εσύ ,μία δικαιολογία είναι ότι μένω μακρυά,εκτός πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Κατσακιώρη,
    επί 30.000 κατοίκων του Νέου Δήμου, οι Εθελοντές είναι 50.
    Δηλαδή το 0,16%, όταν ο μέσος όρος των Εθελοντών σε Ευρωπαϊκές χώρες είναι της τάξης του 10-40%

    Τόσο καλά, οι Ελληναράδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε δίκιο.
    Αλλά ο Ελληναράς, δεν αφήνει εύκολα τον καναπέ και τη φραπεδιά του.
    Τα περιμένει όλα, απ' όλους τους άλλους εκτός του εαυτού του.
    Ανατολίτικη νοοτροπία.
    Ήταν πολλά τα χρόνια της σκλαβιάς, βλέπετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει έτσι πάντα μια νοοτροπία όταν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε τέτοιους είδους δραστηριότητες να χαρακτηρίζεται αυτομάτως "ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ" και τεμπέλης.

    Πραγματικά απορώ το λόγο που ορισμένοι έτσι εύκολα ονομάζουν κάποιους τόσο απαξιωτικά και τόσο άσχημα, επειδή δεν καθαρίζουν το άλσος, επειδή δεν οδηγούν το σκουπιδιάρικο του δήμου, επειδή δεν επισκευάζουν τις λάμπες των στήλων κτλ κτλ κτλ. Αναρωτιέμαι αν πραγματικά γνωρίζουν ποιός εργάζεται σήμερα, ποιός προσφέρει θέσεις εργασίας με τη δουλειά του, ποιός καθαρίζει το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του αν και ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ της πόλης μας.

    Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για καναπέδες και φραπέδες ας είστε λιγότεροι εμπαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι υποχρεωτικό και ούτε μπορούν όλοι να προσφέρουν Εθελοντική εργασία στο Κοινωνικό σύνολο.

    Και δεν μπορούν είτε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (π.χ. δουλεύουν όλη μέρα), είτε λόγω ιδεολογίας. Υπάρχει και μία ακόμα μερίδα, που δεν έχει ενστερνιστεί την κουλτούρα του Εθελοντισμού.
    Τίποτα από τα πιο πάνω δεν είναι κακό.
    Η κοινωνία έχει από όλα και για όλους.

    Αλλά θα συμφωνήσουμε πιστεύω όλοι, ότι η πολιτεία (για πολλούς λόγους) δεν μπορεί να προσφέρει στην Κοινωνία, αυτό που της πρέπει.
    Το κενό αυτό της πολιτείας έρχεται να το καλύψει ο Εθελοντισμός.
    Αν δεν έρθει ο Εθελοντισμός, τότε δεν θα έρθει κανείς.

    Για παράδειγμα υπάρχει ποτέ περίπτωση η Ελληνική πολιτεία να ενδιαφερθεί για την άγρια ζωή (αρκούδες, πουλιά κτλ)?
    Υπάρχει περίπτωση να έχει έναν πυροφύλακα σε κάθε βουνοκορφή?
    Όχι ότι δεν είναι αυτό το έργο της, όχι ότι δεν παίρνει πολλούς και μεγάλους φόρους γι' αυτό, αλλά δεν θέλει ή δεν μπορεί.

    Υπάρχει πάλι περίπτωση από αύριο να έχουμε μια πολιτεία, που όλες τις υποχρεώσεις της να τις καλύψει?
    Εδώ είναι ακόμα πιο σίγουρο, ότι όλοι θα πούμε όχι.

    Άρα μέχρι να αποκτήσουμε αυτή την τέλεια πολιτεία, δεν πρέπει εμείς να ενεργήσουμε σαν Εθελοντές?
    Δεν πρέπει να καλύψουμε εμείς αυτό το κενό?

    Από την άλλη πάλι βλέπουμε στις ειδήσεις, ότι όταν γίνεται κάποια καταστροφή, όλοι, μα όλοι, λένε "πού είναι το Κράτος"?

    Όταν μας επισημαίνουν ότι οι παραλίες μας είναι βρώμικες, όλοι, μα όλοι λέμε "εγώ δεν αφήνω σκουπίδια".
    Σε αυτή την νοοτροπία κολλάει και το ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ.
    Είναι η νοοτροπία, ότι όλα θα τα κάνουν κάποιοι άλλοι, ή όλα τα δάση τα βρωμίζουν όλοι οι άλλοι και όχι εμείς.
    Αυτή η άποψη, ότι για όλα φτάινε κάποιοι άλλοι, λέγεται λόγω της έλλειψης παιδείας που είναι καταφανέστατη στην κοινωνία μας.

    Άρα δεν μιλάμε καταξιωτικά για όσους δεν μετέχουν σε Εθελοντικές δράσεις, αλλά βασικά για όλους αυτούς που εκτός από την μη συμμετοχή τους στον Εθελοντισμό, αφήνουν πίσω και τις βρώμες τους.

    Και ας μη ξεχνάμε ότι στην Μικρασιατική καταστροφή και στον πόλεμο, οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού ήταν αυτοί που βάστηξαν τους Έλληνες όρθιους και δεν τους άφησαν να πεθάνουν.
    Υπήρχε περίπτωση να ταϊσει τόσο κόσμο η απούσα πολιτεία?

    Αν όμως γυρίσουμε και πάλι για λίγο στον Εθελοντισμό που είναι οργανωμένος στις Ευρωπαϊκές χώρες, μπορούμε να ισχυριστούμε, ότι εκεί η πολιτεία τους, δεν ανταποδίδει και δεν προσέχει και δεν φροντίζει και τους πολίτες της και το περιβάλλον της?
    Πώς εξηγείται, ότι εκεί ο Εθελοντισμός ανθεί?
    Μήπως ο Εθελοντισμός είναι δείγμα πολιτισμένων ανθρώπων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμένω τον κο Βλαχιώτη να δηλώσει εθελοντής. Καλά είναι να κάνει παρατηρήσεις και κριτικές, αλλά πρέπει να τον δούμε να φυλά και λίγο το δάσος. Για να δούμε θα έρθει ή μόνο θα κριτικάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή