Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η "Δύναμη Πολιτών" επαναφέρει το θέμα των παιδικών χαρών

  • Όταν η τότε Δημοτική αρχή κάλυπτε ολοκληρωτικά το χώρο με μπετόν, αντί να κάνει παρέμβαση με υλικά που να συνάδουν τόσο με το χώρο πρασίνου, όσο και με τη σύγχρονη λογική και πρακτική ανάγκη των παιδικών χαρών και του περιβάλλοντος.
  • Όταν εκφράζαμε την έντονη διαμαρτυρία μας και απαιτούσαμε την άμεση διακοπή των έργων (το ίδιο ακριβώς μπετονάρισμα σε παιδική χαρά έγινε στη νησίδα και στην οδό Ν. Πλαστήρα).

    Και όταν η τότε Δημοτική αρχή μας συκοφαντούσε ότι χειροδικήσαμε κιόλας στην προσπάθειά να αποτρέψουμε την καταστροφική για το περιβάλλον παρέμβαση, ούτε κι εμείς είχαμε σκεφτεί ότι αυτές οι παιδικές χαρές θα μετατραπούν σε καρμανιόλες για τα παιδιά μας!!!
     Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα στην παιδική χαρά της οδού Αφών Γεωργιάδη (πίσω από το μνημείο Μικρασιατών) όταν ένα όργανο γύρω στα 200 κιλά βάρος, έπεσε απο ύψος 2 μέτρων και παραλίγο να καταπλακώσει παιδιά που έπαιζαν λίγα εκατοστά πιο πέρα. Το ίδιο όργανο υπάρχει και σε άλλες παιδικές χαρές, πράγμα το οποίο αποτελεί κίνδυνο-θάνατο. Η ειρωνία είναι πως μας έλεγαν πως τα όργανα αυτά κατασκευάζονταν με ευρωπαϊκές προδιαγραφές (!) όπως και η ολοκληρωτική τσιμεντοποίηση του χώρου. Αντί να παίζουν τα παιδιά μας πάνω στο χώμα, πράγμα που στερούνται στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, ακολουθήθηκε και εδώ η ευρωπαϊκή οδηγία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, επάνω από το τσιμέντο έχει τοποθετηθεί πλαστική επένδυση και μετά στρώθηκε χαλίκι (γαρμπίλι). Σ’ αυτό το άγριο υλικό, τα παιδικά γλιστρούν, πέφτουν και συνεχώς τραυματίζονται στα γόνατα, στα χέρια, και κάποιες φορές και στο πρόσωπο.
     Ως ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ διαμαρτυρόμαστε έντονα. Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα. Τα παιδιά μας βρίσκονται σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο.
    Καλούμε τους συνδημότες-ισσες να αντιδράσουν.
    Καλούμε σήμερα, εκτός ημερήσιας διάταξης, το Δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση, να ελέγξει όλες τις παιδικές χαρές, να βγάλει πόρισμα για την καταλληλότητα των χρησιμοποιούμενων οργάνων, σφραγίζοντας άμεσα τα επικίνδυνα όργανα.

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή