Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Καθαρισμός πλατείας στις Εργατικές από τους Εθελοντές

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης που πραγματοποιούν, σε ετήσια βάση,  για την Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν συμβολικό καθαρισμό,  το
Σάββατο 23 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί, στον μικρό πευκώνα που περικλείεται από τις Εργατικές Πολυκατοικίες Νο 10-11-12 & 14, στην οδό Ρόδου.
Οι Εθελοντές, με την συμμετοχή και της Γεωπόνου του Δήμου κας Αγγελικής Γκοντόρα, συγκέντρωσαν σκουπίδια-πευκοβελόνες-ξερόχορτα σε δέκα γιγάντιους σάκους απορριμμάτων,  παραδίδοντας τον συγκεκριμένο χώρο  καθαρό στους περιοίκους του.   

7 σχόλια:

  1. Στην πόλη μας κάτι γίνεται που με έχει μπερδέψει.

    Την μια φορά η παρέα του κ. Γραμμένου κάνει καθαρισμούς, την άλλη φυτεύσεις λουλουδιών, την άλλη οι Εθελοντές καθαρίζουν μια πλατεία, την άλλη δενδροφυτεύουν κάποια άλλη πλατεία.

    Οι του Δήμου, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί υπηρεσίες ακριβώς τους πληρώνουμε?

    Εκτός αν έχουν σταματήσει να μας χρεώνουν Δημοτικά Τέλη και Δημ. Φόρο, οπότε έχουν αναλάβει οι ίδιοι κάτοικοι να βαστάνε καθαρή την πόλη, όσο μπορούν και αυτοί.

    Μήπως έχουμε μπλέξει με την πιο κακή-βρωμερή Διοίκηση και δεν το έχουμε καταλάβει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια και ο δήμος είναι ανίκανος να καθαρίσει το δάσος, δεν είναι καλύτερα να πάνε εκεί οι εθελοντές και να βάλουν ένα χεράκι. Η πλατεία και να το θελήσει κανείς δεν καίγεται, το δάσος μας όμως μπορεί. Εθελοντές εκεί να πάτε να καθαρίσετε λιγουλάκι, ο κόπος σας θα πιάσει πολύ περισσότερο τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα νομίζω ότι αυτή είναι η έννοια του εθελοντισμού. Να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος, το δήμο κλπ. Άλλωστε και η κεντρική εξουσία και η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, χρεοκοπημένες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 26 Ιουνίου 2012 2:02πμ

    Για την ενημέρωση σου το άλσος έχει καθαρισθεί πριν απο μερικές μέρες...μπορείς να το διαπιστώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Σεϊτανίδη λέτε,
    "Μα νομίζω ότι αυτή είναι η έννοια του εθελοντισμού. Να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος, το δήμο κλπ. Άλλωστε και η κεντρική εξουσία και η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, χρεοκοπημένες είναι."

    εγώ δεν λέω να τα περιμένουμε ΟΛΑ από τον Δήμο, αλλά σας παρακαλώ πες τε μας τι ακριβώς κάνουν και δεν το έχω καταλάβει.
    Έστω και το ΛΙΓΟ δεν βλέπω.

    κ. Ανώνυμε λες,
    "Για την ενημέρωση σου το άλσος έχει καθαρισθεί πριν απο μερικές μέρες...μπορείς να το διαπιστώσεις..."
    Ξέρεις από πότε βλέπω σπασμένα παγκάκια, βρύσες που δεν τρέχουν, απότιστα φυτά, ακλάδευτα δέντρα, τόνους σκουπιδιών στο χώμα και μια λίμνη που σκυλοβρωμάει?
    Μήπως μπορείς να το διαπιστώσεις και να πεις και σε μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα "καθαριότητα της πόλης" είναι πονεμένο. Ακόμα πιο πονεμένο όμως είναι το θέμα "άλσος της πόλης".
    Κι αυτό γιατί, απλά, οι άνθρωποι που μας διοικούν είναι άσχετοι, ανίδεοι, αδιάφοροι, αμόρφωτοι, αναίσθητοι, καιροσκόποι.
    Έτσι έμαθαν να είναι στην κοινότητα που διοικούσαν, κι έτσι νόμιζαν ότι θα είναι τα πράγματα και στην πόλη που θέλησαν να "αλώσουν".
    Και τα χαϊβάνια οι συντοπίτες τους, τους πίστεψαν.
    Αν είχαν αυτογνωσία και φιλότιμο, δεν θα κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας. Θα κρύβονταν. Κι όταν αντίκρυζαν τους δημότες, θα 'πρεπε να ρίχνουν τα μάτια στο πάτωμα.
    Αλλά, ποιός έχασε το φιλότιμο για να το βρουν αυτοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανίκανα και μικρά ανθρωπάκια.......

    Αυτό είναι όλο τους το είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή