Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Παραμύθι χωρίς όνομα δια χειρός... Συνδέσμου Μικρασιατών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Το Παραμύθι χωρίς όνομα”, που συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» και τη Νεανική Θεατρική Σκηνή Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και παίχτηκε για 3 συνεχόμενες ημέρες. Το ομώνυμο έργο της Πηνελόπης Δέλτα διασκεύασε για το θέατρο ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ενώ τη
μουσική της παράστασης έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις και τα τραγούδια ερμήνευσε ο Λάκης Παππάς.
Πάνω από 400 άτομα κατέκλυζαν κάθε βραδιά το αίθριο του Π.Π.Ι.Ε.Δ., ενώ πολλοί παρακολούθησαν την παράσταση όρθιοι, αφού ο χώρος γέμιζε με θεατές από νωρίς.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, αφού ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους για τη μαζική τους παρουσία, μεταξύ άλλων ανέφερε : «Πέρυσι, με τη βράβευση της Νεανικής Θεατρικής Σκηνής που απαρτίζεται από τον ανθό της πόλης, από παιδιά της περιοχής, γεννήθηκε μία άλλη ιδέα: Να καταφέρουμε να συνδέσουμε τις δραστηριότητές μας. Εμείς είμαστε ένα προσφυγικό σωματείο Μικρασιατών, με σκοπό τη διατήρηση της παράδοσης και την ανάδειξη του πολιτισμού. Δίπλα μας, μαζί μας, υπάρχει μία ομάδα η οποία πολιτιστικά έχει αναπτύξει ένα σπουδαίο, ένα εξαίρετο έργο. Φέτος, λοιπόν, συνδιοργανώνουμε αυτό που θα παρουσιάσουμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα εκ μέρους του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας».
Η Σκηνοθέτης της Νεανικής Θεατρικής Σκηνή Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Πελαγία Βουτζουλίδου-Κούλη, ο ιθύνων νους όπως την αποκάλεσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Σωτήρης Κοσκολέτος, ευχαρίστησε το κοινό για τη μεγάλη προσέλευση και τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την καταλυτική βοήθεια στο ανέβασμα της παράστασης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου δώσατε λόγο να υπάρχω!». Ακόμη, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από 7 μήνες δουλειάς, κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, ήρθε η ώρα η Νεανική Θεατρική Σκηνή να παρουσιάσει το έργο της. Και είναι μεγάλη η χαρά μου που είναι σήμερα κοντά μας η κ. Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη και ο κ. Λάκης Παππάς, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ο οποίος πρωτοτραγούδησε τα τραγούδια της παράστασης το 1958 στο Εθνικό Θέατρο. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και την ομάδα».
Στην παράσταση της 30ης Ιουνίου, παρευρέθη η κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη, κ. Κατερίνα Καμπανέλλη, μαζί με την εγγονή του, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Φώτης Νικολόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χάρης Τομπούλογλου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Κοπελούσος, η Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. κ. Ρένα Σιμιγδαλά, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Παπανικολάου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων κ. Σπύρος Γραμμένος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Τομπούλογλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Λαζαρίδης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δήμητρα Δερμανούτσου, η Τοπική Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Μαριγούλα Οικονόμου, η εκπρόσωπος των μελών του Κ.Α.Π.Η. Νέας Χαλκηδόνας κ. Κούλα Μάϊσνερ, η Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νέας Χαλκηδόνας κ. Βάσω Φιλιππάτου, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νέας Φιλαδέλφειας κ. Τασούλα Βασιλειάδου, η Πρόεδρος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας κ. Έλλη Καρακούλη, ο Πρόεδρος των Παλαιών Προσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δημήτρης Μαναράκης, ο πρώην Πρόεδρος της Πολιτιστικής Αναγέννησης κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, η Γραμματέας των Καππαδοκών Νέας Ιωνίας κ. Όλγα Φτούλη, η πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ρένα Ζαλμά, μέλη παλαιότερων Δ.Σ. του Συνδέσμου και πολλοί άλλοι.
Την παράσταση επένδυσε μουσικά ο κ. Λάκης Παππάς, που τραγούδησε στο έργο αυτό την πρώτη φορά που ανέβηκε το 1958, μαζί με τις Κατερίνα Μαυροειδή και Ηλέκτρα Μαυρομμάτη.
Τέλος, συγχαρητήρια για την παράσταση έδωσε η κ. Κατερίνα Καμπανέλλη.
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                Ο Πρόεδρος               Η Γενική Γραμματέας
        Κοσκολέτος Σωτήριος       Μυλωνά Κωνσταντίνα
























6 σχόλια:

  1. Εντάξει κύριε Σεϊτανίδη, ωραία η φωτογραφία του φίλου σας του κυρίου Τομπούλογλου και της δημοτικής του ομάδας, αλλά δεν βρήκατε μια φωτογραφία από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης; Αφού τους μνημονεύετε στο κείμενό σας. Σας τελείωσε το φιλμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήσασταν λίγο πιο προσεκτικός, θα βλέπατε ότι δεν είναι κείμενό μου, αφού το υπογράφουν άλλοι- δηλαδή η διοίκηση του Συνδέσμου. άρα είναι το Δελτίο Τύπου των Μικρασιατών. Συνεπώς, και οι φωτογραφίες που μου εστάλησαν -δεκάδες, δεν μπορώ να πω- εστάλησαν από το Σύνδεσμο Μικρασιατών. Δεν είδα όμως φωτογραφίες των συμβούλων της συμπολίτευσης, γι αυτό και δεν δημοσίευσα καμία. Από τη μια μεριά, το ότι μας στέλνει ο Σύνδεσμος φωτογραφικό υλικό είναι κάτι που μας διευκολύνει, από την άλλη, επειδή και ο πρόεδρός του ανήκει σε μια δημοτική ομάδα, καλό είναι τέτοιες λεπτομέρειες να αποτελούν αντικείμενο προσοχής. Όπως αποτέλεσε η προσεκτική καταγραφή των παρισταμένων στο Δελτίο Τύπου.

      Διαγραφή
  2. ερώτημα:
    από όλη την προσπάθεια η πολιτική σκοπιμότητα προωθείται και σχολιάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκδήλωση, παρά ταύτα, είναι από μόνη της αξιόλογη. Κι αν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, εκδηλώνεται με αξιόλογη προσφορά στην τοπική κοινωνία. Με άλλα λόγια, αν πήγες να δεις την παράσταση, δεν είσαι αυτόματα υποχρεωμένος να ψηφίσεις τους διοργανωτές

      Διαγραφή
  3. μάλλον δεν ήμουν κατανοητή...!αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αντί να υπάρχουν σχόλια επαίνου σε τέτοιες προσπάθειες, τα σχόλια επικεντρώνονται αλλού και όχι στον πολιτισμό..εξάλλου η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν εμπλέκεται καν με πολιτικές σκοπιμότητες αλλα χορηγειται κατα καιρους απο διαφορους φορεις...τεσπα να ειδα την παρασταση και μου αρεσε πολυ!ευγε λοιπον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. toy xronoy pali!!!elpizw kai perimenw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή