Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Επιστολή Τομπούλογλου στη δήμαρχο για το Άλσος

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χάρης Τομπούλογλου απέστειλε στη δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη την παρακάτω επιστολή για την κατάσταση στο Άλσος: 


Αξιότιμη κα Δήμαρχε,
Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας μεταφέρω με τον πλέον επίσημο τρόπο, απευθύνοντας σας την παρούσα επιστολή, την αγωνία των συνδημοτών μας για την
τύχη του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.
Αγωνία της οποίας καθημερινά γίνομαι δέκτης σε όποιο σημείο της πόλης και αν βρεθώ, αγωνία που μεταφέρεται μέσα από τα συνεχή δημοσιεύματα του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, αγωνία που μου εκφράζουν μέλη φορέων, που προϋπήρχαν της εκλογής σας στην θέση της Δημάρχου και που αποκλειστικό σκοπό έχουν την προστασία του Άλσους.
Αγωνία δική μου, που γίνομαι δέκτης σχετικών πληροφοριών αλλά και όπως αυτή μεγιστοποιήθηκε μετά την επιτόπια περιήγηση μου σε άμεσα ή μη προσβάσιμα σημεία του Άλσους.
Στο  θέμα έχουν γίνει αναφορές ουκ ολίγες φορές και στο Δημοτικό μας Συμβούλιο αλλά δυστυχώς διαπιστώνω ότι τα όσα αναφέρονται παραμένουν λόγια και μάλιστα αποκλειστικά εντός της αίθουσας του Δ.Σ..
Δεν μεταφέρονται δηλαδή έστω και στον ελάχιστο βαθμό στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αντιμετώπισης μέρους ή όλων των προβλημάτων και ελλείψεων.
Θέλοντας να γίνω συγκεκριμένος σας αναφέρω τα σημαντικότερα σημεία που εστιάζονται ο προβληματισμός  και η αγωνία, εμένα όσο και των δημοτών. Αυτά είναι:
  • Για μια ακόμη χρονιά καθυστέρησε σημαντικά ο καθαρισμός και η απομάκρυνση των ξερών χόρτων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν κατά το δυνατόν οι κίνδυνοι πυρκαγιάς σε αυτό. Διευκρινίζω ότι επί σειρά ετών στις θητείες και των τριών τελευταίων Δημάρχων, ο καθαρισμός είχε ολοκληρωθεί την 1η Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Για το θέμα όπως έχω ενημερωθεί σας έχουν σταλεί τρεις επιστολές από τους αρμόδιους των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας αλλά παρουσιάστηκε με πρωτοσέλιδο και στην τοπική εφημερίδα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
  • Η καθαριότητα των χώρων του Άλσους είναι ελλιπέστατη ως μηδενική σε όλη την διάρκεια του έτους. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από την αρχή δηλαδή της θητείας σας. Δεν αναφέρομαι τόσο στην καθαριότητα από ξερά φύλλα, κλαδιά κ.α. αλλά ειδικότερα στα σκουπίδια που δυστυχώς αφήνουν κατά την περιήγηση τους οι όποιοι λίγοι ασυνείδητοι επισκέπτες.
  • Έχω πληροφόρηση ότι σε όλη την διάρκεια του 24ωρου το Άλσος έχει γίνει άντρο περιθωριακών στοιχείων πάσης μορφής και δραστηριότητας. Αναρωτιέμαι κατά πόσο είστε ενήμερη για αυτό και σε ποιες τυχόν ενέργειες και διαμαρτυρίες έχετε προβεί προς την αστυνομία, ώστε αυτή να λάβει τα μέτρα της στις ευθύνες που της αναλογούν.
  • Το Άλσος ουσιαστικά είναι χωρίς φύλαξη και ειδικότερα τις βραδινές ώρες όπου στους χώρους του παραμένει ειδικά τώρα τους θερινούς μήνες μεγάλος αριθμός επισκεπτών αναζητώντας όπως είναι λογικό χώρο δροσιάς.                                              
Ή όταν και όπου υπάρχει φύλαξη, δεν γίνεται μέριμνα ώστε όταν κλειδώνονται οι θύρες εισόδου τις νυκτερινές ώρες να έχουν φύγει από τους χώρους οι επισκέπτες. Αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης ήταν το εύγλωττο ρεπορτάζ, όπου γονείς με μικρά παιδιά στα καρότσια αναγκάστηκαν να βγουν από το Άλσος  μέσα από ανοίγματα στην περίφραξη ή από σημεία των θυρών που έλειπαν μεταλλικά στοιχεία.
          Όσον αφορά το κλείδωμα των θυρών εισόδου, πρόβλημα παρουσιάζεται και κατά την    διάρκεια της ημέρας, αφού πολλές φορές αυτές μένουν αδικαιολόγητα κλειστές. Σαν αποτέλεσμα έχουμε τον εγκλωβισμό επισκεπτών οι οποίοι αναγκάζονται να ψάξουν για να βρουν έξοδο από άλλο σημείο ή σημείο της περίφραξης που αυτό έχει καταστραφεί. Αναρωτιέμαι πως θα γίνει δυνατή η πρόσβαση οχημάτων της Πυροσβεστικής ή άλλων υπηρεσιών (π.χ. ασθενοφόρο) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
           Χαρακτηριστικά σας αναφέρω περιστατικό που μου καταγγέλθηκε με την ομάδα ΔΙΑΣ,  τα μέλη της οποίας έχασαν ύποπτο αξιόποινων πράξεων, επειδή η έξοδος προς Νέα Ιωνία, αν και μεσημέρι, ήταν κλειδωμένη.
  • Είναι περιττό να σας κάνω εκτενή αναφορά για την τραγική κατάσταση και την  εγκατάλειψη της λίμνης, η οποία όχι μόνο παραμένει άδεια με κίνδυνο να μην λειτουργήσει αν παραστεί ανάγκη το δίκτυο πυρόσβεσης αφού αυτή αποτελεί την βασική πηγή υδροδότησης του δικτύου αλλά και τα λίγα λιμνάζοντα νερά που εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν, έχουν μετατραπεί σε βούρκο. Αποτέλεσμα η παρουσία πληθώρας εντόμων που κάνει δύσκολη και επικίνδυνη την παραμονή επισκεπτών και ειδικά μικρών παιδιών στον χώρο.
    Δεν νομίζω ότι είναι εικόνα ενός σημείου που πριν λίγο καιρό αποτελούσε σημείο  αναφοράς και προσέλκυσης επισκεπτών ακόμη και εκτός της περιοχής μας.
  • Τέλος αναφέρω τις περιπτώσεις του Κένταυρου αλλά και του Τσιπουράδικου. Από τις αρχές του 2011 έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και στο άγνωστο και μάλλον δυσοίωνο μέλλον τους.
     Δεν έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια να βρεθεί λύση με τον μόνο δυστυχώς, λόγω των γνωστών χρόνιων  προβλημάτων  δυνάμενο να τα λειτουργήσει πρώην ενοικιαστή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν την σημερινή αποκρουστική εικόνα εγκατάλειψης, ενώ στις περιόδους λειτουργίας των μόνο θετικές επιπτώσεις υπήρξαν για το Άλσος στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης κ.α.
Θα μπορούσα να αναφέρω και πάρα πολλά άλλα στοιχεία που συνθέτουν την αγωνία μου αλλά και την αγωνία των δημοτών, για αυτό που όλοι εμείς οι μακροχρόνια διαβιούντες τόσο στην Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και στην Νέα Χαλκηδόνα θεωρούμε περιουσία μας.
Μια περιουσία που σε βάθος χρόνου, με κάθε προσπάθεια και τίμημα κατορθώσαμε να την διαφυλάξουμε για να την παραδώσουμε με την σειρά μας στις επόμενες γενιές.
Πιστεύω όμως ότι και με αυτά που ανέφερα, μπορείτε να γίνετε κοινωνός του προβλήματος και της αγωνίας μας.
Κυρία Δήμαρχε,
Αν και έχω δηλώσει δημοσίως ότι δεν επιθυμώ καμιά πλέον συνεργασία ή σύμπλευση μαζί σας, κατανοώντας τον περιορισμένο χρόνο σας να ασχοληθείτε με τόσο σοβαρά θέματα, αφού η παράταξη σας φροντίζει να σας τον αφαιρεί με τις συνεχείς κόντρες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των νυν ή πρώην μελών της, συναισθανόμενος τις ευθύνες μου απέναντι στους δημότες για την σωτηρία του Άλσους σας δηλώνω ότι:
Για την επίλυση ή βελτίωση των προβλημάτων του Άλσους και μόνο για αυτά, είμαι πρόθυμος τόσο εγώ όσο και τα μέλη της παράταξης μου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποτραπεί η πλήρης απαξίωση και καταστροφή του Άλσους μας.
Κλείνοντας σας επισημαίνω ότι είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας, τόσο για το σήμερα όσο και για το μέλλον, αν αντί για θησαυρό παραδώσουμε στους επόμενους «άνθρακες».  
                                        Με τιμή            
                                     Χαράλαμπος Τομπούλογλου - Λεωνιδόπουλος

7 σχόλια:

  1. Θέλω να προσθέσω κάτι βασικό για τη καθαριότητα. Πριν μερικά χρόνια κατα μήκος του παραδρομου απο εισοδο και πάνω είχε δοχεία σκουπιδιών , τώρα ο κόσμος τα πετάει κάτω , άλλοι για πείσμα και άλλοι επειδή . . . . Γέμισαν οι τσέπες τους ας αναλάβει κάποιος να βάλει δοχεία , να έχουν και δουλειά οι εργάτες του Δήμου , πόσους φραπεδες να βαστουνστα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να βελτιωθεί η κατάσταση στο άλσος πρέπει ο φίλος του Χαρούλη να πάρει και τον Κένταυρο και το Τσιπουράδικο όπως έγινε με το Ηρώδειο πάρκο και μετά όλα θα είναι καλά. Μήπως γι αυτό ταχει χαλάσει τώρα τελευταία με τη διοίκηση? δεν του κάνει τα χατήρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ από όλα όσα αναφέρει αυτό το συμπέρασμα έβγαλες;
      Μάθε τα σωστά όμως πριν γράψεις πράγματα που σε εκθέτουν "ανώνυμα".

      Διαγραφή
  3. Ναι, και τώρα κ. Τομπούλογλου που της κάνατε επιστολή, δεν θα κοιμάται τα βράδια μέχρι να τα διορθώσει.

    Το ίδιο δεν θα κοιμάται τα βράδια και ο κάθε αντιδήμαρχος, είτε λέγεται Πρασίνου είτε Πολιτικής Προστασίας.

    Βάρος τους, είναι το άλσος κ. Τομπούλογλου.
    Αν μπορούσαν να το χαρίσουν σε άλλον Δήμο θα το είχαν κάνει.

    Όσο λιγότερες εγκαταστάσεις έχουν, τόσο λιγότερο θα παιδεύουν το λίγο μυαλό που έχουν.

    Και οι πλατείες επίσης.
    Τι ήθελαν οι προηγούμενοι να φτιάχνουν συντριβάνια?
    Ποιός θα κάθετε τώρα μέσα στη ζέστη να ξεβουλώνει τα μπεκ?

    Και τις παιδικές χαρές τι διάολο θέλαν οι προηγούμενοι να της γεμίσουν με όργανα?
    Θα τους πείραζε να τις άφηναν σκέτες με χώμα?
    Αυτά τα ρημάδια τα όργανα θέλουν συντήρηση που και που.

    Και τα παρτέρια των δρόμων.
    Πήγαν όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι και τα γέμισαν με φυτά.
    Κλάδεμα, πότισμα, ξεχορτιάρισμα.
    Δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν οι αρχόντοι μας?

    Γι' αυτό σας λέω, αν μπορούσαν να γίνουν Διοίκηση σε μια περιοχή της Σελήνης που δεν έχει τίποτα μα τίποτα, εκεί θα ήταν οι πλέον ευτυχισμένοι Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Δημ. Σύμβουλοι.

    Καλός μισθός, χωρίς να χρειάζεται όμως και να δουλεύουμε.

    Καληνύχτα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού είναι οι φίλοι του δάσους;;;;;
    Πού είναι ο πρόεδρος του και κάτοικος Ν.Ιωνίας ο Τσερπάνης;;;;;
    Πού είναi οι οικολόγοι πράσινοι;;;;;;
    Πού χάθηκε ο Λάσκαρης;;;;;;;
    Όλοι μόνο απλά έδειξαν "ευαισθησία" και καβάλησαν το καλάμι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όχι μόνο αλλά έσυραν το Δήμο στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να του επιβληθούν και κάποια προστιματάκια δεκάδων χιλιάδων ευρώ και τώρα φωνάζουν πως δεν έχει έσοδα ο Δήμος. Δοξάστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκατονταδων χιλιαδων ειναι τα προστιματακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή