Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Δεν κινδυνεύει η θέση μας στην ευρωζώνη, συμφώνησαν Ολάντ- Σαμαράς

Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο των Ιλισίων και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρώπης. Σε μία ένδειξη αβρότητας ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, κάτι που δεν
προβλέπεται από το πρωτόκολλο της γαλλικής προεδρίας.
Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός. Πρόσθεσε «ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της και οι ιθύνοντες τη βούληση ότι θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, ωστόσο, ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν «με τρόπο που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός».
Παράλληλα, τόνισε ότι η έκθεση της τρόικας πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις -όχι μόνο οι οικονομικές- αλλά και οι μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει.
«Ορισμένοι ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Ολάντ ότι «η χώρα θα κάνει ότι πρέπει και θα τα καταφέρει να κερδίσει την θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη».
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, ώστε να βγει άμεσα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και επισήμανε ότι με τον Γάλλο πρόεδρο συμφωνούν στο θέμα της ανάκαμψης της οικονομίας, καθώς, όπως είπε, είναι ο μόνος τρόπος η Ελλάδα και η Ευρώπη να πετύχουν τους στόχους τους.
«Είμαστε λαός υπερήφανος, δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε και να εξαρτώμαστε από δανεικά. Ευρώπη σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια, και οι λαοί που υποφέρουν θα πρέπει να βοηθηθούν να διατηρήσουν τη δημοκρατία, την αξιοπρέπειά τους, αλλά και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός πέρασε τις πύλες του Μεγάρου των Ηλυσίων στις 11:30 το πρωί και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Γαλλίας είχε προγραμματισμένη διάρκεια τριών τετάρτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου