Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πολιτική συμφωνία για τα μέτρα

Δύο ώρες διήρκεσε η κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων για τις τελικές αποφάσεις πάνω στα δυσβάστακτα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Οι αιματηρές περικοπές σε ειδικά μισθολόγια, μισθούς ΔΕΚΟ, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, η εφεδρεία και οι αποκρατικοποιήσεις μπαίνουν στο τραπέζι, θέτοντας σε δοκιμασία τη συνοχή της κυβέρνησης. Το κυβερνών κόμμα, δια του
κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους προς τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι προσωπικές στρατηγικές δεν θα γίνουν ανεκτές και ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις κατά την ψήφιση των μέτρων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας χθες στην ΚΟ του κόμματός, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του σε οποιαδήποτε προωθούμενη πολιτική και τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν «πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης».

Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε κυβερνητική κρίση και σε νέα περίοδο εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας και αδράνειας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά σε ορισμένες από τις επιλογές της κυβέρνησης, όπως η εφεδρεία, αλλά έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι «θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία 'όρθια'».

Μιλώντας και εκείνος στην ΚΟ του κόμματός του, είπε ότι στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί εγγύηση για τις «κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία από τα μέτρα προσαρμογής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου