Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ο Θεός να το κάνει παγκάκι...

Αναγνώστης μας, που υπογράφει ως "Δημότης Φιλαδέλφειας" μας έστειλε τις φωτογραφίες που βλέπετε, με το εξής κείμενο:
Σας στέλνω 3 φωτο από ένα παγκάκι που βρίσκεται στον δρόμο από Δεκελείας προς ΚΕΝΤΑΥΡΟ.
Το έχω δει έτσι εδώ και ένα μήνα. Δεν θα
μου έκανε εντύπωση αν είναι και παλιότερο.
Αν το κρίνετε σαν άξιο λόγου, μπορείτε να το αναρτήσετε.
ευχαριστώ
Δημότης Φιλαδέλφειας


10 σχόλια:

  1. άξιος ο μισθός που τους δίνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δεν μιλάμε για ένα παγκάκι που βρίσκεται σε μια απόμερη μεριά της πόλης, από την οποία περνάνε 3 σκύλοι τον μήνα.

    Μιλάμε για την βιτρίνα της πόλης.
    Ο δρόμος που πάει στο άλσος, από τον οποίο περνούν όλοι, μα όλοι.

    Μα όλοι, μα όλοι, είναι "ανήθικοι"?

    Και λέω ανήθικοι και όχι ανίκανοι, διότι όταν πληρώνεσαι σαν Δήμαρχος, σαν αντιδήμαρχος, σαν Προϊστάμενος του άλσους, σαν φύλακας ή σαν εργάτης αυτού, είσαι ανήθικος, όταν δεν επιτελείς το έργο για το οποίο οι Δημότες σε πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξερετε αν υπαρχουν λεφτα ακομα και για ενα παγκακι;
    Η απαντηση, "δεν υπαρχει σαλιο"!
    Θα επρεπε ομως να το ειχαν απομακρυνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή περνάω καθημερινά από εκεί σας πληροφορώ ότι αυτό είναι σε αυτή την κατάσταση από τον καιρό του Κόντου! Το μόνο που αλλάζει είναι η θέση του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωρίς καθόλου να θέλω να δικαιολογήσω την δημοτική αρχή και την προφανή ανεπάρκειά της, νομίζω ότι σε μια σοβαρή ευρωπαική χώρα, αυτού του τύπου τα προβλήματα θα έπρεπε να λύνονται αυτόματα από τις υπηρεσίες. Αλίμονο αν στο 2012 εξακολουθούμε να αναφέρουμε στο Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο ή στον όποιο αιρετό το ότι κάηκε η λάμπα έξω από το σπίτι μας. Και αυτό ισχύει και για την σημερινή Διοίκηση του Δήμου και για τις προηγούμενες και για τις επόμενες. Αυτά τα θέματα, μόνες τους οι υπηρεσίες θα έπρεπε να τα λύνουν μέσω δικού τους ελέγχου ή ύστερα από υποδείξεις των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται εντολή Δημάρχου ή Αντιδημάρχου για να αντικατασταθεί μια καμμένη λάμπα ή να αντικατασταθεί μια φθαρμένη πλάκα πεζοδρομίου. Δεν είναι δυνατόν, ένας τεχνικός του Δήμου να μην πάρει μια πρωτοβουλία να επιδιορθώσει το συγκεκριμένο παγκάκι και κάθε άλλο τέτοιο παγκάκι ή μια σπασμένη κούνια κλπ. Δεν είναι δυνατόν ένας προϊστάμενος μια υπηρεσίας μόλις πληροφορείται τη ζημιά να μην σπεύδει με την υπηρεσία του να την αποκαταστήσει.
    Για απλά, καθημερινά πράγματα μιλάμε.
    Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση αποτελεί ευθύνη όλων μας. Της εκάστοτε Διοίκησης που δεν φρόντισε να φτιάξει τέτοιες υπηρεσίες που θα λειτουργούν επαγγελματικά, με συνείδηση και πρωτοβουλία, των εργαζομένων οι οποίοι δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο από το να διεκδικούν κανένα επίδομα και των πολιτών οι οποίοι θέλουν να συνδιαλέγονται μόνο με τους "θεσμικούς". Ίσως, βέβαια, η ευθύνη του πολίτη να είναι η μικρότερη γιατί είναι σίγουρος ότι ακόμα και αν ακολουθήσει την ορθολογική οδό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Δηλαδή αν τηλεφωνήσει στο Δήμο και υποδείξει μια φθορά σε κάποιο στοιχείο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.


    Υ.Γ. Και για να προλάβω τυχόν ενστάσεις για τους εργαζόμενους και την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οικονομικά, τονίζω ότι τα ίδια συνέβαιναν και στις εποχές των παχιών αγελάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν λέει ότι ο Δήμαρχος και οι αιρετοί πρέπει να δώσουν αυτονόητες εντολές επισκευής ή απομάκρυνσης κάποιου χαλασμένου πράγματος.

      Αλλά ανρωτιέμαι, στο καθήκον των αιρετών δεν είναι να έχουν δώσει εντολές ώστε αυτά τα πράγματα να μη μας απασχολούν?
      Και αν έχουν δώσει τέτοιες εντολές, ήλεγξαν ποτέ αν εφαρμόζονται?
      Και αν δεν εφαρμόζονται από τους υπαλλήλους, τους έστειλε κανείς στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος?

      Να σου αναφέρω άλλο παράδειγμα.
      Όταν πλησιάζεις σε κάδο σκουπιδιών, πρέπει να έχεις κάνει όλη την γκάμα των εμβολίων που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.
      Χρειάζεται εμείς οι Δημότες να τους πούμε, ότι μια φορά την εβδομάδα οι κάδοι πρέπει να πλέονονται και να απολυμαίνονται?

      Και δεν σου λέω ότι ο οδηγός του πλυστικού οχήματος, θα πάρει μόνος του την πρωτοβουλία να βγει στην πόλη να πλύνει.
      Του έχει δώσει κάποιος από τους αιρετούς, πρόγραμμα πλυσίματος?
      Γιατί πληρώνεται ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, αν δεν έχει κάνει ούτε αυτό το βασικό?
      Γι' αυτό λέμε, ότι το ψάρι βρωμάει εκεί, μέσα στο Δημαρχιακό μέγαρο.



      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε. Εκείνο που υποστηρίζω είναι ότι οι αιρετοί έχουν την πολιτική ευθύνη και όχι την ευθύνη του σχεδιασμού της καθημερινότητας μιας υπηρεσίας. Γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε όλοι όσοι είναι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Ν.Π., να είναι τεχνοκράτες με σπουδές στο μάνατζμεντ και στη διοίκηση υπηρεσιών. Όπως ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας δεν χρειάζεται να είναι γιατρός, ο Υπουργός Άμυνας ή Δημόσιας Τάξης να είναι απόστρατος κλπ, έτσι και ο εκάστοτε Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχοςς δεν είναι εκείνος που θα καταρτίζει το πρόγραμμα της καθημερινότητας των υπηρεσιών. Γι αυτά, φαντάζομαι, υπάρχει υπηρεσιακή ιεραρχία.
      Κατά καιρούς έχουμε ζήσει σκηνές απίστευτου λαικισμού και κιτς, με Αντιδημάρχους καθαριότητας να ανεβαίνουν στα αποριμματοφόρα και να βγαίνουν με σκούπες. Αντιδημάρχους πρασίνου να παίρνουν τα πριόνια και να κόβουν κλαδιά και άλλες τέτοιες γραφικές αστειότητες.
      Ας καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν τους ψηφίζει για οδοκαθαριστές ή για τεχνίτες, αλλά για να σχεδιάζουν πολιτική και να την επιβάλλουν, τόσο στους πολίτες όσο και στους εργαζόμενους.
      Και βασικό στοιχείο της πολιτικής αυτής θα είναι το να εμπνεύσουν μια άλλη ποιότητα λειτουργίας στις υπηρεσίες.
      Με λίγα λόγια, ως πολιτικός προιστάμενος οφείλεις να εντοπίσεις το πρόβλημα και να ζητήσεις να σου προτείνουν λύσεις. Από τις προτεινόμενες λύσεις η ευθύνη σου θα είναι να επιλέξεις τη βέλτιστη.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμε των 9:11 π.μ.
    Έχουμε πολλά και καλά καταστήματα οπτικών στην πόλη μας.
    Θα σας συμβούλευα να επισκευθείτε ένα. Μάλλον, σας χρειάζεται!
    Εκτός αν το σχόλιό σας, ήταν στο πλαίσιο της καθημερινής λάσπης προς τον Κόντο.
    Τώρα που το κάνατε, εκτονωθήκατε?
    Τον φόβο του να 'χετε. Το έχω ξαναπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aνώνυμε των 10.20΄

      πρέπει να διαλέξεις αν έχουμε τον φόβο του ή αν μας χρειάζεται κατάστημα οπτικών.
      Αφού το θέλετε λοιπόν επιβεβαιώνω κι εγώ ότι το παγκάκι είναι από τον καιρό του κ. Κόντου εκεί σε λίγο λιγότερο χειρότερη κατάσταση. Δηλαδή δεν είχε ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι εντελώς και γι΄ αυτό παράδερνε ανάλογα πως βόλευε ορισμένους περαστικούς.
      Αναρωτιέμαι όμως με εσάς τους αυλικούς του πρώην δημάρχου, γιατί επιμένετε μετά τόσον καιρό που καταψηφιστήκατε να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι τα κάνατε όλα άψογα! Ακόμη και γι΄ αυτό το παγκάκι προσπαθείτε να πείτε ότι είναι θέμα λάσπης η διατύπωση της αλήθειας. Πιστεύετε ότι θα πείσετε κανέναν πως εσείς υπήρξατε καλύτεροι από τους άλλους; Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο, είναι επικίνδυνη αφέλεια που θα ξαναπληρώσετε στις επόμενες εκλογές αν κατέβετε με τον ίδιο επικεφαλής... γιατί πρέπει να ξέρετε πως με άλλον επικεφαλής στις τελευταίες εκλογές είχατε σοβαρές πιθανότητες ακόμη και να τις είχατε κερδίσει!

      Διαγραφή
  7. Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν.
    Μια απλή ματιά στο κέντρο της πόλης, στις γειτονιές, στις Υπηρεσίες, στο Άλσος και οπουδήποτε αλλού, μπορεί να ¨δείξει" στον καθένα τη διαφορά.
    Αρκεί αυτός ο καθένας να μη φοράει παρωπίδες, και να μπορεί να δεί και να συγκρίνει το χθες με το σήμερα.
    Είναι τόσο απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή