Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο

Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο

1/2 μπρόκολο ψιλοκομμένο
12 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της
σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον
1 1/2 φλιτζάνια πατάτες βραστές κομμένες σε κύβους
ξηρό ή φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
αλάτι και πιπέρι για σερβίρισμα
Πιπέρι καυτό
60 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε και την βραστή πατάτα και την βάζουμε στην άκρη. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το μπρόκολο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα αυγά και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) και σοτάρουμε το μπέικον με λίγο λάδι. Όταν το μπέικον μαραθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπρόκολο και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα. Κλείνουμε με την εστία και με λίγο χαρτί κουζίνας αποσύρουμε από το τηγάνι το περιττό λάδι. Έπειτα προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και ξανά ανοίγουμε την εστία σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε ρίχνοντας τις πατάτες. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η φριτάτα να μαγειρευτεί για περίπου 6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη κλείνουμε την εστία και προσθέτουμε την φέτα.
Στη συνέχεια βάζουμε την φριτάτα σε ζεστό φούρνο για 5 λεπτά για να κάτσει το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
* Θυμηθείτε να στραγγίξει το λάδι πριν από την προσθήκη πατάτας και αυγά!

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου