Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μήπως πρέπει να απογραφείτε;

Μας έχουν τρελάνει στην απογραφή. «Καλά κάνουν», θα πείτε καθώς μόνον έτσι μπορούν να εντοπίσουν όσους εισπράττουν, μισθούς, συντάξεις και επιδόματα χωρίς να το δικαιούνται. Παρ’ όλα αυτά, η όλη διαδικασία δεν παύει να ταλαιπωρεί εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι, αν δεν ανταποκριθούν, κινδυνεύουν με διακοπή της καταβολής του μισθού, της σύνταξης ή του επιδόματός τους.
Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις απογραφών από φορείς και ασφαλιστικά ταμεία, έχει προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες οι οποίοι δεν ξέρουν πότε και τι πρέπει να κάνουν. Ιδού λοιπόν μια προσπάθεια…απογραφής των απογραφών έτσι ώστε να προγραμματίσετε τις υποχρεώσεις σας.
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή τη φορά, θα πρέπει να απογραφούν οι πάντες, τόσο στο στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. Η διαδικασία, με ευθύνη των υπηρεσιών όπου εργάζεστε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η «ποινή» σε περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε (ή αν δώσει λανθασμένα στοιχεία) θα είναι η διακοπή της μισθοδοσίας και μάλιστα άμεσα καθώς η ηλεκτρονική εφαρμογή της απογραφής (Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου) διασυνδέεται πλέον απευθείας με την Ενιαία Αρχή Πληρωμής. Οι ενδιαφερόμενοι, θα συγκεντρώσετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΓΑ
Η διαδικασία απογραφής με τη μέθοδο της φυσικής παρουσίας ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου 2012. Όσοι δεν προσέλθουν, θα χάσουν το επίδομά τους καθώς θα σταματήσει η καταβολή του από την 1η Ιανουαρίου 2013. Απαραίτητο για τη διαδικασία της απογραφής είναι να διαθέτετε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Ο ΟΓΑ σας έχει στείλει (ή θα σας στείλει) μια ενημερωτική επιστολή στην οποία θα πρέπει να εμφανίζονται προσυμπληρωμένοι τόσο ο ΑΦΜ όσο και ο ΑΜΚΑ. Αν δεν υπάρχει λάθος, τότε θα πάτε στην τράπεζα (ή στα ΕΛΤΑ) όπου έχετε ανοίξει τον λογαριασμό πίστωσης του επιδόματος. Απαραίτητο είναι να έχετε μαζί σας την επιστολή απογραφής και φυσικά την ταυτότητά σας.
Αν τα στοιχεία της επιστολής είναι λανθασμένα, τότε θα πρέπει πρώτα να προσέλθετε στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας σας προσκομίζοντας την επιστολή αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ορθότητα του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ. Μετά, εφόσον γίνει η διόρθωση από τον ανταποκριτή, θα πάτε στην τράπεζα ή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ.
(για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και τη σχετική εγκύκλιο. Υπάρχουν λεπτομέρειες για όσους δεν μπορούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως)
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΓΑ
Ισχύει ότι και για τους επιδοματούχους του ΟΓΑ. Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία ενώ και οι ημερομηνίες απογραφής δεν αλλάζουν
(για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και τη σχετική εγκύκλιο)
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ
Η διοίκηση του ασφαλιστικού ταμείου, έχει ανακοινώσει ότι προγραμματίζει απογραφή όλων των συνταξιούχων που διαμένουν στην Ελλάδα. Η διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου 2012 αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τελική ημερομηνία. Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ θα πρέπει να βρίσκεστε σε…εγρήγορση.
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ-ΟΤΕ- Ιονικής Λαϊκής
Η διαδικασία απογραφής του ΙΚΑ, ολοκληρώθηκε στις 05 Οκτωβρίου. Ωστόσο, οι δικαιούχοι περίπου 90.000 κύριων και επικουρικών συντάξεων δεν ανταποκρίθηκαν κάτι που σημαίνει ότι δεν τους καταβλήθηκε η σύνταξη (κύρια ή επικουρική) του Νοεμβρίου. Και τι γίνεται τώρα. Από τις 22 Οκτωβρίου, μπορείτε κάλλιστα να επισκέπτεστε το υποκατάστημα του ΙΚΑ όπου ανήκει η κατοικία σας και να ολοκληρώσετε εκεί τη διαδικασία. Τη σύνταξή σας, θα την εισπράξετε από το ταμείο του ΙΚΑ της περιοχής σας. Προϋπόθεση να σας δώσουν τη σχετική Εντολή Πληρωμής. Προσοχή: η αυτοπρόσωπη διαδικασία απογραφής για τους «ξεχασμένους» συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ θα ξεκινήσει στις 26/10 και όχι στις 22/10.
Imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου