Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Θα αυτοκαταργηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο;

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης
Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, τα 33 μέλη του θα αναμετρηθούν για άλλη μια φορά, ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά, με τη σοβαρότητα. Θα αναμετρηθεί, δηλαδή, με τα υπολείμματα της αξιοπιστίας που έχει -όχι ως πρόσωπο, αλλά ως μέλος του χειρότερου Δημοτικού Συμβουλίου που είχε
ποτέ η περιοχή- απέναντι στον πολίτη. Για άλλη μια φορά ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, αλλά και η διοίκηση του Δήμου φυσικά, θα κληθούν να απαντήσουν στο μεγάλο ερώτημα, που ποτέ δεν διατυπώνεται ρητά, αλλά πάντοτε υπάρχει κυρίαρχο στη σχέση του πολίτη με οποιονδήποτε αιρετό: Θα κρατήσεις μια στάση που θα μου επιτρέψει, εμένα του πολίτη, να σε εμπιστεύομαι, ή αντίθετα θα παρασυρθείς από το λαϊκισμό, από την ανάγκη "καλών σχέσεων" με το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων, από την ανάγκη να φανείς "ασυμβίβαστος" και "μαχητής", την ώρα που ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι καμία από τις διεκδικήσεις δεν επιτεύχθηκε με κλεισίματα Δήμων, παραδοσιακές απεργιακές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες με πανό.
Μια απόφαση για κλείσιμο του Δήμου, σημαίνει ξεκάθαρα ότι καμία υπηρεσία του δεν μας είναι απαραίτητη. Ούτε βέβαια το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν μου στερείς τη δυνατότητα να παίρνω ένα πιστοποιητικό ή να κάνω μια οποιαδήποτε απαραίτητη σε μένα συναλλαγή με μια υπηρεσία του Δήμου, τότε τι, στ' αλήθεια, να το κάνω το Δημοτικό Συμβούλιο;
Για να δούμε, οι 33 θα αποφασίσουν σήμερα την -και επίσημα- κατάργησή τους; Την ΑΥΤΟκατάργησή τους, δηλαδή; Λίγες ώρες έμειναν...

3 σχόλια:

  1. Το πιο πιθανό είναι όλοι τους να βγάλουν λόγους για την "κακή πολιτεία" και τους "καλούς εργαζόμενους".

    Θα δούμε διαγωνισμό όμορφων λόγων προς τους εργαζόμενους του Δήμου και επαναστατικών λόγων γενικά, θα δούμε και εναντίωση στον "διεθνή ύπουλο παράγοντα", θα προτείνουν και το κλείσιμο του Δήμου.
    Γενικά θα δούμε σήμερα πόσοι θα ξεφτιλιστούν στα λόγια.

    Όμως ο Δήμος δεν είναι μαγαζί κανενός, είναι Δημόσια Υπηρεσία.
    Θα ήθελα να δω ποιός θα είναι αυτός που θα τον κλείσει.
    Θα ήθελα να δω και τον Εισαγγελέα να παραμονεύει πιο κει.

    Αν η Διοίκηση ψάχνει ευκαιρία να την κάνει, ας την βοηθήσουμε.

    Αν μάλιστα αυτή είναι μια ευκαιρία να καθυστερήσει η Διοίκηση και άλλο την απόφαση για τα χρηματικά ελλείματα της Πρωτομαγιάς, θα φανεί.

    Κάποιος άλλος θα βρεθεί στην θέση της να διοικήσει και κάποιος επόμενος Δήμαρχος θα στείλει την ΕΔΕ στον Εισαγγελέα, έτσι για να δούμε αν έβαλε κάποιος, Δημοτικά λεφτά στην τσέπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοβαροί Δημ. Σύμβουλοι, δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στην αποθέωση του λαϊκισμού και της πολιτικάντικης νοοτροπίας, που θα κυριαρχήσουν το βράδυ. Λογικά, θα έπρεπε κάθε Δημ. Σύμβουλος που σέβεται τον εαυτό του, να αρνείται να παίρνει αποφάσεις υπό το κράτος της ψυχολογικής βίας που ασκούν ομάδες, έτοιμες να προπηλακίσουν κάθε αντίθετη θέση από τη δική τους.
    Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις που "αγανακτισμένοι πολίτες" καραδοκούν. Και που οι "αγανακτισμένοι" αυτοί, είναι κομματικοί εγκάθετοι, συγκεκριμένων κομμάτων, σε διατεταγμένη αποστολή.
    Ας σκεφτούν, μόνο, κάποιοι ότι απέναντι σε αυτούς τους λίγους υπάρχει η σιωπηρή πλειοψηφία των πολλών.
    Που αρχίζει και φτάνει στα όριά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτοκαταργείται ήδη. Αξίζει κανείς να ασχοληθεί με όλους αυτούς τους τραγέλαφους της πολιτικής;

    Ίσως να αξίζει σε αυτούς που τους ψήφισαν και θα τους ξαναψηφίσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή