Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Κι αν έλθει ο χειμώνας;

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος …τα φέρνει η ώρα. Και για την ακρίβεια, η ώρα της οικονομικής κρίσης. Πριν μερικούς χειμώνες τα σπίτια «έβραζαν»  στη κυριολεξία από την εντατική χρήση του καλοριφέρ και η συζήτηση περί εξοικονόμησης ενέργειας – προστασίας περιβάλλοντος- οικιακής οικονομίας δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα θεωρητικό ευχολόγιο που περιορίζονταν σε ειδικά ένθετα κυριακάτικών εφημερίδων (που τα πετάγαμε στο καλάθι των αχρήστων). Τώρα όμως που
η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης  έχει σχεδόν διπλασιαστεί και  το επίδομα θέρμανσης φαίνεται ως όνειρο απατηλό,  όλοι συνειδητοποίησαν ότι πρέπει άμεσα να βρουν μια οικονομική λύση, πέραν της πάλαι ποτέ χρήσης του air condition, καθώς αυτή πλέον είναι απαγορευτική.
Θερμαντικά πάνελ τοίχου
Μπορεί η τελευταία τάση (έστω και με καθυστέρηση) να είναι τα ενεργειακά τζάκια και οι σόμπες τύπου pellet, όμως στην έρευνα αγοράς δεν θα πρέπει να αποκλείσετε και άλλες σύγχρονες οικονομικές «ηλεκτρικές» επιλογές, οι οποίες αποδεικνύονται, σύμφωνα με τους ειδικούς, φθηνότερες έως και 40% σε σχέση με τη χρήση κλιματιστικού.
Τα θερμαντικά πάνελ τοίχου παρέχουν μια αποδοτική ζεστασιά σε όλο το δωμάτιο χρησιμοποιώντας τεχνολογία μετάδοσης θερμότητας με ρεύματα αέρα. Δημιουργούν θερμότητα στο πίσω μέρος του θερμαντικού, ανάμεσα στο θερμαντικό και τον τοίχο, η οποία ανέρχεται και έχει ως αποτέλεσμα την θέρμανση όλου του δωματίου. Αυτή η αρχή μετάδοσης θερμότητας του κονβέκτορα – σημαίνει ότι περίπου το 90% της θερμότητας προέρχεται από το πίσω μέρος του θερμαντικού, ενώ μόνο το 10% εκπέμπεται από το μπροστινό μέρος του πάνελ. Η μετάδοση θερμότητας με ρεύματα αέρα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά ασφαλής και πολύ πιο αποδοτική μέθοδος. Το μεγάλο πλεονέκτημα στη λειτουργία των συγκεκριμένων πάνελ , είναι ότι έχουν ειδικό θερμοστάτη ο οποίος διατηρεί στο χώρο μια συγκεκριμένη θερμοκρασία καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κι έτσι αποφεύγεται η απότομη πτώση της , η οποία απαιτεί μεγαλύτερη  κατανάλωση ενέργειας για την επαναφορά στα αρχικά επίπεδα.
Οικονομικά στην κτήση, οικονομικά στην χρήση
Η τιμή του κυμαίνεται στα 350 με 450 ευρώ και καλύπτει αποδοτικότατα ένα δωμάτιο μέχρι 20 τετραγωνικά  μέτρα
-Χρησιμοποιεί τεχνολογία μετάδοσης θερμότητας με ρεύματα αέρα
-Δεν είναι εύφλεκτο. Δεν περιέχει καύσιμα υλικά
-Δεν στεγνώνει τον αέρα. Δεν καίει το οξυγόνο
-Δεν περιέχει αμίαντο, δεν περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες ή μέταλλα
-Είναι ασφαλές για παιδιά και για κατοικίδια ζώα – δεν υπάρχουν εκτεθειμένα θερμαντικά στοιχεία, δεν γίνεται καύση αερίων και δεν υπάρχουν ανεμιστήρες.
-Έχει λεπτή και συμπαγή σχεδίαση. Στερεώνεται στον τοίχο για να μην εμποδίζει
-Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση
-Μπορεί να βαφτεί για να ταιριάξει στην διακόσμηση
-Πολυετής εγγύηση
Ηλεκτρικός λέβητας
Όταν ένας λέβητας pellet στοιχίζει κοντά στα 4500 ευρώ και  ένας λέβητας ξύλου κοντά στα 3.500 ευρώ, μια «έξυπνη» επιλογή θέρμανσης, στη μισή τιμή, είναι  ο ηλεκτρικός λέβητας. Δηλαδή, καταργούμε τον λέβητα του πετρελαίου και αντ αυτού συνδέουμε τα υπάρχοντα σώματα με ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης στο οποίο το νερό ζεστένεται από ένα ηλεκτρομπόιλερ. Μέχρι τα 120 τετραγωνικά μέτρα, ο λέβητας αυτός μπορεί να είναι μονοφασικός, αλλά για μεγαλύτερο εμβαδόν θα απαιτηθεί τριφασικός.
Οι ανοξείδωτες ατσάλινες  θερμαινόμενες αντιστάσεις και ένας χυτοσίδηρος εναλλάκτης εξασφαλίζουν μια εκτεταμένη λειτουργία χωρίς προβλήματα. Με σχεδόν αθόρυβη λειτουργία, μετατρέπει αυτόματα την ισχύ του, ανάλογα με τις θερμικές απαιτήσεις του σπιτιού και έτσι μειώνει την ανάγκη για ενέργεια και τα λειτουργικά κόστη.  Εγκαθίσταται πάρα πολύ εύκολα και δεν απαιτεί καπνοδόχους, δεξαμενές καυσίμων και εξαερισμούς.
Τα πλεονεκτήματα του: 
-Χαμηλό κόστος αγοράς (έως 2.000 ευρώ)
-Χαμηλό κόστος λειτουργίας
-Αυτονομία στους χώρους
-Μηδαμινή συντήρηση
-Αθόρυβη λειτουργία
- Μικρό μέγεθος συσκευής
-Σταθερή θερμοκρασία νερού λόγω ηλεκτρονικής ρύθμισης
-Γρήγορη αντικατάσταση της συμβατικήςθέρμανσης
-Ενσωματωμένο αυτοματισμό για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης
- Καλύπτει επιφ’ανειες μέχρι 240 τετραγωνικά μέτρα
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου