Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σεισμός 5,9 κοντά στη Λήμνο

Σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τρίτης ανάμεσα στη Λήμνο και την Τένεδο. Η δόνηση έγινε αισθητή και
στη Λέσβο, αλλά και στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση εκδηλώθηνε στις 16.16, είχε επίκεντρο 40 χλμ. ανατολικά- νοτιανατολικά της Λήμνου και εστιακό βάθος 29 χιλιόμετρα.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, εμφανίσθηκε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορικό σεισμών αντίστοιχου μεγέθους.

Νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Κέντρο Σεισμολογίας εκτίμησε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και εκδηλώθηκε 193 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Σμύρνης, σε εστιακό βάθος 11 χιλιομέτρων. Επτά λεπτά αργότερα σημειώθηκε στην ίδια περιοχή δεύτερη δόνηση 3,5 βαθμών. Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, ο σεισμός είχε ένταση 5,7 βαθμών και εκδηλώθηκε 80 χιλιόμετρα από τη Λέσβο. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,2 βαθμοί και έγινε αισθητός στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου