Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κυκλοφορούν σήμερα τα τρόλεϊ

Σε πλήρη λειτουργία θα είναι από σήμερα τα τρόλεϊ, μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορήσουν πλήρως τα οχήματα, παρά την απόφαση των εκπροσώπων των εργαζομένων για
αναστολή των κινητοποιήσεων. Τη Δευτέρα πολλοί οδηγοί δεν έβγαλαν τα οχήματα από τα αμαξοστάσια, όπως σε αυτό της πλατείας Αττικής, ζητώντας να οριστεί συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), η οποία και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
«Είχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τη διοίκηση και όχι προσχηματικό. Είμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Κ.Νικολόπουλος.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος στις ΟΣΥ Γ.Οικονόμου ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, οι τεχνικοί στα λεωφορεία αλλά και οι οδηγοί στα τρένα έδειξαν μια λογική και υπεύθυνη στάση αναστέλλοντας σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Αναμένουμε το ίδιο και αύριο από τους οδηγούς στα λεωφορεία».
Τα λεωφορεία παρέμειναν τη Δευτέρα ακινητοποιημένα, παρά την απόφαση των τεχνικών (ΟΑΣΑ-ΟΣΥ) να αναστείλουν την απεργία τους και να προχωρήσουν σε διάλογο με τη διοίκηση της εταιρείας.
Τα λεωφορεία θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια έως και σήμερα, οπότε θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση των οδηγών (αρχίζει στις 10 το πρωί), προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος, σε συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τη συνέλευση.
Πάντως, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι η απεργία που είχε προκηρύξει για τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) στα λεωφορεία είναι παράνομη.
«Είναι απολύτως απογοητευτική η εναρμόνιση της δικαιοσύνης, μιας διακριτής εξουσίας δηλαδή, με τις αντεργατικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και η μη τήρηση ούτε των προσχημάτων» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αντίστοιχη δικαστική απόφαση της Κυριακής.
Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, εξάλλου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Από το βράδυ αποκαθίστανται τα δρομολόγια των συρμών του ΟΣΕ.
Συγκεκριμένα, οι βραδινές αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ 500 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα ) θα αναχωρήσουν περί τις 00:15 αντίστοιχα. Τα δρομολόγια του Προαστιακού θα εκτελεστούν κανονικά από την Τρίτη.
Με επιστρατευμένο προσωπικό λειτουργούν το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ.
Ικανοποιημένη από την εξέλιξη εμφανίζεται η κυβέρνηση, με κύκλους του υπουργείου να δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και οι τεχνικοί λεωφορείων «άκουσαν τη φωνή της λογικής και επιστρέφουν στις δουλειές τους» και να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και οι οδηγοί των λεωφορείων, προσθέτοντας πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι».
Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, ζητά από πρωθυπουργό και υπουργούς, τη διεξαγωγή διαλόγου με τα συνδικάτα «με επίκεντρο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» προκειμένου να βρεθεί λύση «στα σοβαρά, ισοπεδωτικά και αντιφατικά προβλήματα που δημιουργεί το ενιαίο μισθολόγιο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου