Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Μάχες εντυπώσεων σε νέες δημοσκοπήσεις

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που φιλοξενούν οι εφημερίδες Real News, Πρώτο Θέμα και Έθνος της Κυριακής. Στις δύο πρώτες προηγείται
η ΝΔ με 0,5% και 0,7% αντίστοιχα, και στην τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,1%.
Real News
Στη δημοσκόπηση της Real News και στην «εκτίμηση της ψήφου», η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, το ΠΑΣΟΚ 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,75%, η Χρυσή Αυγή 11,3%, η ΔΗΜΑΡ 6,8%, το ΚΚΕ 5,8%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1,9% και το «άλλο κόμμα» 5,1%.
Διαφορά 16% καταγράφει ο Α. Σαμαράς έναντι του Αλ. Τσίπρα στο ερώτημα ποιoς είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας 40,5% έναντι 24,5%.
Στην ικανότητα διακυβέρνησης η ΝΔ προηγείται με διαφορά 10,2% συγκεντρώνοντας 31,7% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτο Θέμα
Στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 0,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, η Χρυσή Αυγή 10,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,8%, το ΚΚΕ 6,3%, το «άλλο κόμμα» 6,8% ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 8,7%.
Το 58% εκτιμά πως η τρόικα θα σκληρύνει τη στάση της έναντι της χώρας.
Έθνος της Κυριακής
Στη δημοσκόπηση του Έθνους της Κυριακής, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται σχεδόν ισόπαλοι. Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,1% λαμβάνοντας 27,9% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 27,8%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,95%, η ΔΗΜΑΡ με 5,5% και το «άλλο κόμμα» με 7,6%.
Στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς συγκεντρώνει 47,8% και ο Αλ. Τσίπρας 30,9%.
Όμως το 46,6% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει πρώτο κόμμα σε ψήφους έναντι 39,7% που εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει.
Το 63,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι με το 48% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και το 41,6% υπέρ του ευρώ.
ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. ana andreeva
    Καλά, η δημοσκόπηση του Έθνους για τον Στουρνάρα, ξεπέρασε και την κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ιλ!
    Ποιά Βόρεια Κορέα; Ελλάδα και πάλι Ελλάδα.
    Στο Έθνος που κυκλοφορεί υπάρχει η διθυραμβική δημοσκόπηση που θα έκανε ακόμα και τον Κιμ Ιλ Σουνγκ να κοκκίνιζε από ντροπή. Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της, δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο …Στουρνάρας!!!
    Ναι, δεν κάνουμε πλάκα, οι άνθρωποι το τόλμησαν!
    Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτή την δημοσίευση, οι κλαυθμοί και οδυρμοί στην κηδεία
    του τ. ηγέτη της Β. Κορέας, αποκτούν πλέον την ειλικρίνεια λακωνικού μοιρολογιού μετά από χαμό πρωτότοκου.
    Και εις ανώτερα σύντροφοι! Είπαμε, “για τον σοσιαλισμό αγωνιζόσαστε όλοι”, αλλά εσείς βάλατε τα γυαλιά ακόμα και στα “γεράκια” της βόρειας χερσονήσου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή