Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Νίκη, αλλά "δεν ήξερες, δε ρώταγες;"


Σάλο προκάλεσε ο τρόπος που πανηγύρισε το νικητήριο γκολ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βέροια (2-1) ο Γιώργος Κατίδης. Ο παίκτης της ΑΕΚ πρόταξε το χέρι του σε ναζιστικό χαιρετισμό, ωστόσο ο ίδιος αποδίδει τον θόρυβο σε
παρεξήγηση, υποστηρίζοντας ότι έδειχνε τον Παυλή!
«Θέλω να λύσω μια παρεξήγηση. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα. Έδειχνα στην κερκίδα τον Μιχάλη Παυλή και αφιέρωνα το γκολ. Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Θέλω να χαρώ την νίκη. Δεν έχουν να κάνουν με μένα αυτά τα πράγματα. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να χαρώ την νίκη» δήλωσε ο ίδιος μετά την λήξη της αναμέτρησης ενώ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε:
«Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξερω πως είναι προσφυγική ομάδα. Αφιέρωσα το γκολ στον Μιχάλη Παυλή και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής. Όποιος προσπαθήσει να το διαστρεβλώσει θέλει μονάχα το κακό μου...».
Λίγα λεπτά αργότερα, ο νεαρός παίκτης της ΑΕΚ με νέα δημοσίευσή του, τόνισε: «Σιχαίνομαι τον φασισμό. Δεν θα το έκανα αν ήξερα ότι σημαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω τις επιπτώσεις και δεν θα το έκανα ποτέ».
Στη συνέχεια, ο Κατίδης με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM, υποστήριξε ότι δεν ήξερε τι σημαίνει αυτός ο χαιρετισμός και ότι το έκανε για να ξεσηκωθεί ο κόσμος:
«Είμαι διεθνής παίκτης και πληροφορήθηκα τώρα τι επιπτώσεις μπορεί να έχω. Έμαθα τι σημαίνει ο πανηγυρισμός όταν μπήκα στα αποδυτήρια. Το έκανα για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος και μόνο. Καταλαβαίνω την ένταση που έχω δημιουργήσει. Ζητάω συγγνώμη και θέλω να πω πως ξέρω που βρίσκομαι και σε ποιον σύλλογο. Έχω πληροφορηθεί τα πάντα από τον Μιχάλη Παυλή. Είμαι 20 χρονών και δεν θα ήθελα να βάλω τέλος στην καριέρα μου με κάτι τέτοιο.
»Καταλαβαίνω πως ο κόσμος δεν μπορεί να το δεχτεί ότι δεν ξέρω. Παρόλα αυτά να σας πω την αλήθεια έχω παρακολουθήσει κάποια βίντεο στο youtube και νόμιζα πως ήταν για να σηκωθούν επάνω οι οπαδοί μας. Μου το εξήγησε ο Αλέξανδρος Κολιάδης λίγο αργότερα. Το έκανα στον κόσμο. Όλη αυτή η κριτική που έχω δεχτεί, επειδή δεν έβαζα γκολ, δεν μου κάθονταν κάποιες φάσεις. Το έκανα για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να μην με πιστέψει. Το έκανα για να ζητήσω λίγο σεβασμό από τον κόσμο για την κριτική στα τελευταία παιχνίδια.
»Ο κόσμος θα κρίνει και θα πιστέψει αυτό που θέλει. Παίζεται η καριέρα μου αυτή την στιγμή, για μια νίκη που ήθελε η ομάδα μου, για ένα γκολ που ήθελα και δεν μπορώ να την χαρώ. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι στεναχωρημένοι. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής».
Παυλής και Λίνεν υπέρ Κατίδη...
Στο πλευρό του Γιώργου Κατίδη στάθηκε ο Μιχάλης Παυλής.
«Ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Έχω μιλήσει με το παιδί για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, ούτε ο ίδιος έχει καμία σχέση με την πολιτική. Το γκολ το αφιέρωσε σε μένα και στην κοπέλα του που βρίσκεται στην Ιταλία. Με αυτή την κίνηση ήθελε να δείξει απλά προς τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος. Είναι κρίμα να παρουσιάζεται έτσι το θέμα, άλλωστε η ΑΕΚ είναι προσφυγική ομάδα και δεν αρμόζουν τέτοιες κινήσεις», είπε ο Παυλής. 

Στο ίδιο μήκος κύμματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός είπε 
ότι ο παίκτης του δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ήξερε τι σημαίνει αυτό που έκανε. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο επιθετικός της ΑΕΚ όταν κατάλαβε τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο πανηγυρισμός του έβαλε τα κλάματα στα αποδυτήρια.
«Για να αποφύγετε την ερώτηση σχετικά με την κίνηση του Κατίδη γιατί ξέρω ότι αυτό θέλετε να με ρωτήσετε, θέλω να σας πω με όλο το σέβασμο προς τον 'Κατ' (σ.σ Γιώργο Κατίδη), ότι δεν έχει γ... ιδέα από πολιτική. Είναι ένα νέο παιδί, που πιθανότατα να είδε μια κίνηση στο ίντερνετ ή κάπου αλλού και να την έκανε, χωρίς όμως να γνωρίζει τι σημαίνει.
Είμαι πάνω από 100% σίγουρος ότι ο Γιώργος δεν γνώριζε αυτό που έκανε. Για αυτό, λοιπόν, μην τον κατηγορήσετε για την κίνηση αυτή. Σίγουρα μπορεί να κατηγορηθεί για άγνοια, αλλά όχι για μια κίνηση την οποία γνώριζε.
Ήταν στα αποδυτήρια και έκλαιγε, βλέποντας στα ΜΜΕ την αναταραχή που προκάλεσε με τον πανηγυρισμό αυτόν και για τον οποίο έλεγε ότι δεν ήθελε οι υπόλοιποι να το εκλάβουν με αυτή την έννοια.
Είναι νέος και χρειάζεται προστασία, πρέπει να τον προστατεύσουμε. Δεν έχει ιδέα από πολιτική, όπως και πολλά ακόμη παιδιά. Και για αυτό δεν πρέπει να τον καταδικάσουμε. Άλλωστε, γνωρίζοντας ένας ποδοσφαιριστής της δικής μου ομάδας, το δικό μου παρελθόν, γνωρίζοντας από που είμαι και ποιας πολιτικής πεποίθησης είμαι και το που ανήκω, μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε αυτομάτως ότι θα ήταν και το τελευταίο του ματς με την ΑΕΚ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Κατίδη και για αυτό είμαι πάνω από 100% σίγουρος».
Και ΔΗΜΑΡ κατά...Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση για τον χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι περιμένει την αντίδραση της ΑΕΚ:
«Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ - Βέροια ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά.
Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό.
Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

5 σχόλια:

  1. Κανείς δεν δείχνει με όλα τα δάχτυλα κανέναν...

    κι αν δεν του εξηγούσαν τις συνέπειες θα έκανε και δηλώσεις για τις... πολιτικές του απόψεις

    όσο ζώον και να έιναι κανείς δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί στην κοινωνία και στα 20 του να μην γνωρίζει τι σημαίνει αυτός ο χαιρετισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να λέει και αλήθεια, ότι δεν ήξερε, ότι αυτός ο χαιρετισμός καθιερώθηκε από τους χιτλερικούς που έχουν σφάξει ουκ ολίγους παπούδες και πατεράδες μας.

    Αλλά βρε παιδάκι μου και συ, 20 χρονών παληκάρι, επιτρέπεται να λες ότι δεν ξέρεις τι είναι χιτλερισμός και ποσους νεκρούς άφησαν αυτά τα τομάρια πίσω τους?

    Επιτρέπεται?
    Σχολείο δεν έχεις πάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παιδι ηταν φτωχο μικρος. Σε παρακαλω πολυ, τα εχουμε ξεκαθαρισει αυτα. Οι φτωχοι δεν εχουν δικαιωμα στην μορφωση. Ολα ιδιωτικα ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντελώς καταδικαστέος ο χαιρετισμός και η "άγνοια" του τι σημαίνει ιδιαιτέρως για την Ελλάδα που πλήρωσε με πολύ αίμα τον ναζισμό και τον φασισμό. Ωστόσο, ως λαός αποδεικνύουμε περίτρανα ότι θρεφόμαστε από την υπερβολή. Ο ίδιος βγήκε και καταδίκασε, ζήτησε συγνώμη και θα μπορούσε να του επιβληθεί μια εύλογη ποινή αποκλεισμού, συνυπολογίζοντας το νεαρό της ηλικίας και τις σαφείς δηλώσεις μεταμέλειας.
    Κι εκεί που τον Κατίδη δεν τον ξέρει κανένας, ούτε καν οι Αεκτζήδες που βλέπουν με πόνο την ομάδα να καταρέει, ο Κατίδης απολαμβάνει τέτοιους και τόσους προβολείς δημοσιότητας, έστω και αρνητικούς, που δεν το είχε φανταστεί ούτε στα πιο τρελλά του όνειρα. Ο Κατίδης γίνεται το πρόσωπο της ημέρας και η φωτογραφία του με το υψωμένο χέρι πρωτοσέλιδο και πρώτη είδηση στα κανάλια.
    Και ποιοί τον κάνουν πρωταγωνιστή; Οι μεγαλύτεροι φασίστες που γέννησε ο τόπος. Αυτοί που αν και δηλώνουν ανθρωπιστές, απαιτούν την κεφαλή επί πίνακι ενός εικοσάχρονου που κλωτσάει ένα τόπι. Οι επαγγελματίες προοδευτικοί.

    ΥΓ (προς... προοδευτικούς):
    Αν στις επόμενες εκλογές αυτή η συμμορία που λέγεται Χρυσή Αυγή κατεβάσει τον Κατίδη και σαρώσει σε σταυρούς, μην αναρωτηθείτε πώς έγινε. Κοιταχτείτε στους καθρέφτες σας. Αν αντέχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ σε ένα βαθμό έχεις δίκιο, αλλά όσα γράφεις εμπεριέχουν υπερβολές...
      Βγήκαν ορισμένοι φορείς ή πρόσωπα και σωστά, κι έκαναν καταδικαστικές δηλώσεις. Ανάμεσα τους εύλογα κόμματα της αριστεράς. Αποδέχομαι πως για περιπτώσεις τύπου ΔΗΜΑΡ είναι σκόπιμη η διόγκωση για να περνάει η πολιτική της υποκρισία, εφαρμόζοντας στην πράξη ακραίες εισαγώμενες πολιτικές ως συνιστώσα της ΝΔ. Αλλοίμονο όμως αν επειδή αναλογιζόμενος ο νεαρός τις συνέπειες την άλλη μέρα τον αθωώσουν... Μην ξεχνάς πως είχε απόλυτη επίγνωση του τι σήμαινε ο χαιρετισμός του, αφού έκανε περιχαρής δηλώσεις στην ΝΟΒΑ μετά τον αγώνα για τον χαιρετισμό της "Χρυχής Αυγής" όπως είπε! Εσύ δηλαδή θα ήθελες να πουν εντάξει δεν τρέχει τίποτε, και στην συνέχεια όλοι οι... αλλοπαρμένοι αθλητές να χαιρετάνε ναζιστικά, και με μια δήλωση μετανοίας αμέσως να αθωώνονται; Η ποινή και για αυτούς που ειλικρινά μετανοιώνουν για κάτι σοβαρό που έκαναν έχει κάποιο νόημα. Διαφορετικά τα δικαστήρια θα εξέδιδαν μόνο αθωωτικές αποφάσεις. Επειδή η κοινωνία δεν είναι εκκλησία ώστε αυτόματα ο εκπρόσωπος του θεού να δίνει συγχώρεση για τις αμαρτίες του πιστού, και η πολιτική καταδίκη και η ποινή έχει κάποιο νόημα...
      Εσύ φυσικά μιλάς από θέση δεξιού που δεν έχει καμιά... σχέση με τον φασισμό σε αυτό τον τόπο, ας γελάσω, και καταδικάζεις τους πολιτικούς αντιπάλους σου. Τίποτε παράξενο φυσικά και τίποτε τηρουμένων των αναλογιών διαφορετικό από την υπερβολή στην πολιτική καταδίκη αυτών που κατηγορείς!
      Γράφεις κι ένα υστερόγραφο. Αν ο Κατίδης κατέβει υποψήφιος της ΧΑ, απλά θα σημαίνει απόλυτη επιβεβαίωση αυτών που επέμεναν στην ποινή του. Εγώ πιστεύω δεν θα το κάνει γιατί δεν είναι τόσο κορόιδο... Πιστεύω επίσης ότι μετά κάποιο διάστημα θα του δωθεί, και σωστά χάρη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προβεί σε παρόμοιες πράξεις ή δηλώσεις. Σε ότι αφορά τους σταυρούς που... θα σαρώσει, να ξέρεις ότι αυτό θα είναι εσωτερικό θέμα ανακατονομής ψήφων της ΧΑ, αλλά σε καμιά περίπτωση της κοινωνίας. Μην πανικοβάλεσαι λοιπόν ειδικά τώρα που η ΧΑ έχει μπει σε διαδικασία συρρίκνωσης και οι ψηφοφόροι της θα επιστρέψουν σιγά-σιγά στο μαντρί της ΝΔ σου, με την οποία εδώ που τα λέμε θεωρώ πιο πιθανό να είναι υποψήφιος ο Κατίδης,,,

      Διαγραφή