Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ώρα με την ώρα οι εξελίξεις στην Κύπρο

14:10 - Προβλήματα ρευστότητας άρχισαν να
παρουσιάζονται στα ΑΤΜ της Λαϊκής Τράπεζας - Παρατηρούνται ουρές που θέλουν να κάνουν ανάληψη χρημάτων
13:48 Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις 18:00 της Πέμπτης θα συγκλιθεί το υπουργικό συμβούλιο και στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για έγκριση των αποφάσεων των πολιτικών αρχηγών
13:37 - Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προγραμματίστηκε για την Παρασκευή το πρωί
13:35 - 
Ανακοινώθηκε συνάντηση του υπουργού οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρή με τον ομόλογό του της Ρωσίας στη Μόσχα
Πως αποφασίστηκε το ταμείο Αλληλεγγύης στο προεδρικό Μέγαρο
Η δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης προκρίνεται ως λύση στην Κύπρο, όπως επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη. Τη δημιουργία του Ταμείο ανακοίνωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής πόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την έξοδό του από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Τόσο ο κ. Νεοφύτου όσο και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τόνισαν ότι στόχος είναι η σωτηρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, εξερχόμενοι του Προεδρικού Μεγάρου μετά την τρίωρη σύσκεψη, αρνήθηκαν να εισέλθουν σε λεπτομέρειες των συζητήσεων στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ζητώντας από τον κυπριακό λαό ενότητα.
Όπως τόνισε ο κ. Νεφύτου, στόχος είναι η σωτηρία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους υπαρκτούς κινδύνους που υπάρχουν στα θεμέλια της και να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της.
Ο κ. Νεφύτου διευκρίνισε ότι είναι ομόφωνη απόφαση η δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης και ήδη η Νομική Υπηρεσία του κράτους και η Γενική Εισαγγελία επεξεργάζονται τις σχετικές λεπτομέρειες. Ανέφερε επίσης ότι το εν λόγω ταμείο μπορεί να συσταθεί υπό τη μορφή Κρατικής Εταιρείας Ιδιωτικού Δικαίου, με τη στήριξη της κυβέρνησης.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής και της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ανέφερε ότι υπάρχει συναντίληψη και απηύθυνε έκκληση για κλίμα ενότητας και αποφασιστικότητας. Έκανε λόγο για ενεπίτρεπτη συμπεριφορά των ευρωπαίων εταίρων που τείνει να εξουθενώσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
«Δεν συζητάμε κούρεμα και δεν επανερχόμαστε σε κούρεμα» δήλωσε ο κ. Ομήρου.
Ανέφερε παράλληλα ότι η απάντηση του λαού όπως δόθηκε μέσα από τη Βουλή παραμένει σταθερή και κάλεσε το λαό να συμβάλει στη διατήρηση ενός κλίματος ενότητας και αποφασιστικότητας και στήριξης των πρωτοβουλιών και των αποφάσεων που λήφθηκαν σήμερα και θα ληφθούν τις επόμενες μέρες από την πολιτική ηγεσία.
Διευκρίνισε, τέλος, ότι όλες οι προσπάθειες γίνονται στο πλαίσιο της διαφύλαξης των συμφερώντων της Κύπρου και διαβεβαίωσε ότι η λύση που αναζητείται είναι εντός των διαδικασιών και του πλαισίου της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας  Κύπρου,Πανίκος Δημητριάδης. Εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου ο κ . Δημητριάδης είπε λακωνικά: «Αναμένω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής οικονομίας».
Διαχειριζόμαστε μια μεγάλη κρίση και μια μεγάλη επίθεση και όχι βοήθεια, από τους εταίρους μας δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα προκύψουν πολλά περισσότερα από 5,8 δισ. ευρώ από τη δημιουργία κρατικού ταμείου αλληλεγγύης. 
Ωρα με την ώρα οι διεργασίες στη Κύπρο
13:10 - Η δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης προκρίνεται ως λύση στην Κύπρο, όπως επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου