Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η "Καλημέρα" για το ΕΣΠΑ

Από το γραφείο Τύπου του συνδυασμού "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: 


Με επιτυχία
πραγματοποιήθηκε εχθές μία διαφορετική από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας, με «διοργανωτή» την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Καλημέρα Όμορφη Πόλη».
Το θέμα της εκδήλωσης-ημερίδας  ήταν η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.
Κατά την έναρξη της ημερίδας, τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της παράταξής μας Χ. Τομπούλογλου, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία, στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο μας, κάνοντας όμως παράλληλα και ειδική μνεία  σε όλα τα στελέχη του συνδυασμού του, τα οποία όπως ανέφερε έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να δοθεί μία νέα πνοή στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.
Στην συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρήστος Τριανταφύλλου και ο Ρένος Αρβανίτης.
Έπειτα τον λόγο έλαβαν οι βασικοί εισηγητές της εκδήλωσης, Θάνος Λέκκας (οικονομολόγος και στέλεχος της ΕΕΤΑΑ), ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», και Υψηλάντης Τζούρος  (οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων στα θέματα αξιοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ), ο οποίος μίλησε για την επιχειρηματικότητα με πρακτικά παραδείγματα. 
Την ημερίδα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλοί συμπολίτες μας. Τέλος, το «παρόν» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι με το «Όραμα Πόλης» Δ. Κωνσταντάτος και Κ. Ευαγγελινός, ο συνδημότης μας Βουλευτής Επικρατείας Γ. Μιχελάκης, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας Γ. Ψαρούλης, ο γραμματέας της Τ.Ο. Νέας Χαλκηδόνας Μ. Διαγουμάς, οι δημοτικοί και οι τοπικοί σύμβουλοι της «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» και πολλά στελέχη του συνδυασμού μας.  
 

2 σχόλια:

  1. Είναι πασιφανές ότι ΚΑΙ αυτή η εκδήλωση έγινε για να προβάλλει ο κ. Τομπούλογλου την Παράταξή του και τους Συνεργάτες του.

    Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ:
    πόσο ενδιαφέρει όλους αυτούς τους ηλικιωμένους, συμπαθέστατους και αγαπητούς κατά τα άλλα, συμπολίτες μας που βλέπουμε στις φωτογραφίες, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα προγράμματα ΕΣΠΑ?
    γιατί μου γεννάται η εντύπωση ότι βρίσκονται εκεί, για να γεμίσουν την αίθουσα και μόνον?

    Κύριοι, η εκδήλωση θα είχε επιτυχία αν το ακροατήριο αποτελούνταν από νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν, να επενδύσουν, να απορροφήσουν κονδύλια, να αναπτυχθούν.

    Εύγε για την πρωτοβουλία, αλλά την επόμενη φορά ή φροντίστε να την οργανώσετε καλύτερα ή στείλτε μόνο δελτίο τύπου χωρίς φωτογραφίες.

    Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε ή φίλη,


    Για την εκδήλωση είχαν μοιραστεί αρκετές προσκλήσεις και είχε υπάρξει ενημέρωση από τα τοπικά site που κυρίως τα διαβάζουν άτομα νεαρής ηλικίας.

    Η παρακολούθηση μιας εκδήλωσης είναι ατομική ευθύνη του καθενός.

    Παράλληλα δεν μπορεί κανείς να αποκλίσει κανέναν συνδημότη μας από το να παρακολουθήσει μια ημερίδα ανεξάρτητα από το κίνητρο το οποίο τον ωθεί να έρθει σε αυτή (το θέμα, η δυναμική της παράταξης κ.οκ.)

    Αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό ορισμένων συνδημοτών μας που στο άκουσμα μιας εκδήλωσης από μια δημοτική παράταξη ακόμα και εάν ενδιαφέρονται προβληματίζονται να παραβρεθούν.

    Θεωρώ όμως πως το 2013 οι παρωπίδες ειδικά από νέους ανθρώπους θα πρέπει να μπουν στα ντουλάπια.

    Θέλω λοιπόν να σε ενημερώσω πως μετά το τέλος της εκδήλωσης πάνω από 30 συνδημότες μας που την παρακολούθησαν(μπορείς πολύ εύκολα να το επιβεβαιώσεις) εξέφρασαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και για την επιχείρηση τους, γεγονός που κατά την προσωπική μου άποψη αποδεικνύει πως ενώ υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων μια επιχειρηματική δράση λόγω φόβου ή έλλειψης ενημέρωσης διστάζουν να προχωρήσουν. Αρκετοί ρωτούσαν και για τις επιχειρήσεις των παιδιών τους που για διάφορους λόγους δεν ήρθαν να παρακολουθήσουν…..

    Θεωρώ λοιπόν πως την κινητήριο δύναμη πρέπει να την διαδραματίζει η Δημοτική Αρχή σε μια πόλη ενημερώνοντας συνεχώς για παρόμοια προγράμματα τα οποία σε πληροφορώ είναι αρκετά.

    Επειδή όμως η παρούσα αρχή αδυνατεί να πράξει έστω και τα βασικά πήραμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να προχωρήσει μια πόλη και μια κοινωνία. Θα μπορέσουν οι τοπικοί επιχειρηματίες να δυναμώσουν και να αναπτυχθούν. Να προσλάβουν περισσότερους εργαζομένους από την περιοχή, να έχει ο Δήμος ζωή και έσοδα.

    Είναι μια αλυσίδα ανάπτυξης στην οποία κομβικό ρόλο οφείλει να διαδραματίζει η Δημοτική Αρχή.

    Πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από τα κεκτημένα και να πάμε ένα βήμα μπροστά.

    Δεν μπορεί λοιπόν να κατηγορείται και να μέμφεται μια Δημοτική Παράταξη για την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον κόσμο για μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

    Τουλάχιστον υπάρχει η αναγνώριση ότι ήταν μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης ημερίδα.

    Προς ενημέρωση σας έρχεται σύντομα πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις εστίασης που υπάρχουν αρκετές στην πόλη…

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    Θάνος Λέκκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή