Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Οι καμμένοι του τσιπριακού...

Συμφωνία επί τριών βασικών σημείων και μια διαφωνία, διαπιστώθηκε στη σημερινή συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, η οποία πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του δεύτερου, στο γραφείο του αρχηγού της
αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.
Κατ” αρχήν συμφωνήθηκε η συνεργασία των δυο κομμάτων για την πρόσκληση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι ζητήθηκε οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ και ότι ο κ.Προβόπουλος δεν συναίνεσε.
Δεύτερο σημείο της συμφωνίας ήταν η συνεργασία για τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο πλαίσιο του οποίου θα ζητηθεί απο την κυβέρνηση η διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών και τρίτο σημείο είναι η συνεργασία των δυο κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση, προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε η Βουλή – όπως είπαν κι οι δυο αρχηγοί -να συζητά επί νομοσχεδίων κι όχι επί νομοθετικών ρυθμίσεων.
Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης «καταργεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».
Η διαφωνία σημειώθηκε επί της πρότασης μομφής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατά του υπουργού Οικονομίας Ιω. Στουρνάρα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί, ενώ συνεργάτες του κ. Τσίπρα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ παρέπεμψαν τη συγκεκριμένη διαδικασία στο μέλλον.
Το μήνυμα που έστειλε ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τον ίδιο, προς την Κύπρο ήταν ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για τη στάση που επέδειξε έναντι της νήσου, υποστηρίζοντας ότι «αντί να συμπαρασταθεί στο περήφανο «όχι» του κυπριακού λαού, στην πραγματικότητα συμπαρίσταται στην κ. Μέρκελ και στο Eurogroup, στις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς απέναντι στην Κύπρο».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση της Κυπριακής Βουλής, γιατί «αναδεικνύει ότι υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης και κατακτήσεων, πέρα κι έξω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας και αυτή τη στιγμή στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει λύση έξω απο τους εκβιασμούς της Τρόικας».
Οι δύο αρχηγοί παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ιδεολογικού κυρίως περιεχομένου, μεταξύ των δυο κομμάτων, αλλά «αυτό που είναι αναγκαίο τούτη την ώρα, είναι να υπάρξει μια πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση ένα πλατύ μέτωπο πέρα και έξω απο πολιτικά κόμματα, ένα μέτωπο συμπαράστασης στον κυπριακό λαό», όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προσέθεσε: «Ο ελληνικός λαός να αναδείξει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της, ότι δεν εκφράζεται απο τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και αυτή την προσπάθεια θα την αναλάβουμε απο κοινού, προκειμένου αυτό το μέτωπο να εκφραστεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, κυρίως, όμως, στο κοινωνικό».
Επιτέθηκε δε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «έχει υποκαταστήσει την κοινοβουλευτική λειτουργία μέσα από τις συσκέψεις των τριών αρχηγών των κομμάτων, που πολλές φορές παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής» και ανέφερε ότι συμφώνησαν με τον Π. Καμμένο ότι «είναι καθήκον της κυβέρνησης να διεξάγει άμεσα συζήτηση σε επιπεδο αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, μια στάση που πιστεύουμε εμείς ότι όχι μόνο δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά ούτε καν την έγκριση της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου».
Εξάλλου, ο Π.Καμμένος τόνισε ότι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν από κοινού οι δυο αρχηγοί στον κυπριακό ελληνισμό είναι ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά και ότι οι “Ελληνες της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε όλοι μαζί. Να σταθούμε δίπλα στην μεγάλη απόφαση του κυπριακού ελληνισμού και της Βουλής, να πει ένα «όχι» απέναντι στις απειλές της Τρόικας και της κ. Μέρκελ, που συνεχίστηκαν και σήμερα, λέγοντας ότι «τελειώνει η υπομονή» η δική της, αλλά και εκπροσωπώντας και την ελληνική κυβέρνηση».
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «απεδείχθη από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, σήμερα, ότι αρνήθηκε (η Ελλάδα) να δώσει τα 2 δισ. ευρω, ενώ είχαν κουρευτεί 5 δισ. απο το έγκλημα του PSI, προκειμένου να μην φτάσει στο σημείο αυτό η κυπριακή οικονομία και να μην φτάσει η απόφαση του Γιούρογκρουπ και η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε».
Ο ίδιος είπε ότι θα κληθεί ο κ. Προβόπουλος στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, για να απαντήσει «για ποιο λόγο αρνήθηκε αυτή τη βοήθεια προς την Κύπρο, έχοντας ως δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή έχει στα ταμεία της η κυβέρνηση τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Μια ανακεφαλαιοποίηση που θα πρέπει λογικά να γίνει μέχρι το τέλος Απριλίου».

3 σχόλια:

  1. Από τη μια ένας μεγάλος "μπούλης" που με τα λεφτά του μπαμπά παίζει παρέα με Χαϊκαλήδες, και από την άλλη ένας πρώην ΚΚΕ και νυν Σύριζα.

    Ο ένας δεξιά της δεξιάς και ο άλλος ακόμα δεν ξέρει που πρέπει να σταθεί.

    Ο μπούλης καταγγέλει, ότι μας ψεκάζουνε για να χαζέψουμε (μάλλον τον έχουν ψεκάσει αρκετά αυτόν).

    Ο άλλος διαμαρτύρεται γιατί δεν δώσαμε 2 δις στην Κύπρο να σωθεί.

    Κοινό χαρακτηριστικό, ότι και οι δύο μαζί δεν έχουν ούτε ένα ένσημο σε δουλειά, όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί όλων των χώρων.

    Τι μεγάλους ηγέτες έχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ ο Αντώνης, ο Βαγγέλης και ο Φώτης έχουν ένσημα. Για την Αλέκα και τον Νίκο ούτε λόγος. Αλλά φαίνεται πως τα ένσημα δεν έχουν και τόση σημασία. Ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης μια χαρά τα πήγαν. Τελικά μου φαίνεται πως ο μόνος πούχει ένσημα εκεί μέσα είναι ο Παναγιώταρος (και ο Χαϊκάλης σίγουρα, μιας και τον ανέφερες) Γι αυτό σου λέω, για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι καημένοι του Ελλαδιστάν ποίοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή