Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Όλοι θέλουν γήπεδο- θα ρωτήσουν τους Φιλαδελφειώτες;


Η πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη έχει βρει μέχρι τώρα μόνο συμμάχους και αρωγούς στην προσπάθειά του να χτίσει το νέο «σπίτι» της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο «τίγρης» από τη στιγμή που
εξέφρασε ανοικτά τις προθέσεις του είδε οικονομικά επιφανείς και μη φίλους της ομάδας να δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ, το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας να εμφανίζεται κάτι παραπάνω από θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και την Πολιτεία να δείχνει έτοιμοι να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες για ένα έργο που θα προσφέρει πνοή και θέσεις εργασίας σε μία δύσκολη εποχή.
Μελισσανίδης, Χατζηϊωάννου, Παππάς και αρκετοί ακόμη οικονομικά ισχυροί ΑΕΚτζήδες έχουν σχηματίσει ήδη ένα ισχυρό τιμ. Το ζήτημα της χρηματοδότησης-καθώς το κόστος για το νέο γήπεδο υπολογίζεται σε 50-60 εκατ. ευρώ-θα καλυφθεί από τους προαναφερθέντες, αλλά όχι μόνο από αυτούς. Η κατασκευάστρια εταιρεία θα συνεισφέρει σημαντικά, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τις (ήπιες) εμπορικές χρήσεις και την ονοματοδοσία του γηπέδου κατά την πρακτική πολλών μεγάλων σταδίων ανά τον κόσμο.
Η απόσβεση της επένδυσης για την κατασκευή του γηπέδου θεωρείται δεδομένη και θα γίνει πολύ γρήγορα, δεδομένης της δίψας του κόσμου για να ξαναδεί την ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα. Αν, δε, η ομάδα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία σε δύο χρόνια (μιας και το πιθανότερο σενάριο είναι να πτωχεύσει και να παίξει στην τρίτη κατηγορία), τότε είναι πολύ πιθανό να μπει στο νέο της γήπεδο στη θέση που της αρμόζει, από τη Σούπερ Λίγκα.
Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι πολύ γρήγορες. Μετά τις απαραίτητες συναντήσεις με το Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και τις κυβερνητικές αρχές, θα πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή που εν συνεχεία θα πάρει και… θεσμική μορφή για το γήπεδο, προκειμένου να τρέξει όλο το πρότζεκτ. Οι μελέτες (στατικές, μηχανολογικές και περιβαλλοντικές) και τα σχέδια δεν αναμένεται να καθυστερήσουν, ενώ μπούσουλα θα αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο του 2005 από τον αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη. Ο τελευταίος πιθανότατα θα είναι αυτός που θα σχεδιάσει και το νέο γήπεδο. 

10 σχόλια:

  1. Άντε με το καλό να ξανάρθουν οι χούλιγκανς να μου γράφουν στον τοίχο, να μου ξανασπάσουνε την πόρτα και το γραμματοκιβώτιο και να σκέφτομαι αν θα πρέπει να παρκάρω έξω από το σπίτι μου ή στου Κάκαβα.
    Πολιτικοί Χούλιγκανς είμαστε και αθλητικοί χούλιγκανς μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι πράξη αλητείας τα συνθήματα στους τοίχους των σπιτιών, αλλά και σε τράπεζες καταστήματα κλπ. Το γεγονός όμως είναι ότι γράφουν συνέχεια τους τοίχους, ακόμα και τώρα που δεν υπάρχει γήπεδο. Και πάλι οι χούλιγκανς μαζεύονται εδώ, αφού θεωρούν τη Ν.Φιλαδέλφεια φυσιή έδρα της ΑΕΚ.
      Φρονώ, λοιπόν, ότι πρέπει να αποσυνδεθεί το θέμα του γηπέδου, από το χουλιγκανισμό, φαινόμενο το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά, ούτως ή άλλως.
      Εξάλλου το φαινόμενο του γραψίματος στους τοίχους δεν αφορά μόνο το γήπεδο. Διάφοροι αναρχοαλήτες λερώνουν τους τοίχους, πότε με συνθήματα υπέρ υπόδικων εγκληματιών, πότε με συνθήματα κατά του φασισμού. Το ότι είναι και οι ίδιοι φασίστες ίδιου μεγέθους με αυτούς που καταγγέλουν δεν το θίγουν, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
  2. Κατ αρχή η έκταση έχει παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ απ το 1934 και επομένως είναι δικαίωμά της – όπως και του καθένα – να χτίσει το «σπίτι» της στο «οικόπεδό» της, όπου και ήταν παλιότερα πριν το γκρεμίσουν για λόγους που δεν είναι της παρούσης, πριν δηλαδή «μετακομίσουν» στην Ν. Φιλαδέλφεια κάποιοι που απαιτούν τώρα που ήρθαν αυτοί να φύγει η ΑΕΚ. Και είναι δικαίωμα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ να το χτίσει σεβόμενη τους νόμους – όπως και ο καθένας από εμάς – και δεν χρειάζεται να ρωτήσει κανέναν, ούτε Φιλαδελφειώτες, ούτε δήμαρχους, ούτε παρατάξεις, όπως και ο καθένας από εμάς δεν είναι υποχρεωμένος να ζητήσει άδεια από οποιονδήποτε αν θα χτίσει το σπίτι του στο οικόπεδό του παρά μόνο απ την πολεοδομία κλπ αρμόδιες υπηρεσίες για το αν αυτό που χτίζει είναι σύννομο. Γιατί αν δεν είναι σύννομο τότε ο κάθε γείτονας έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί όπως και ο καθένας από μας αν ο γείτονάς του δεν χτίζει σύννομα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη και σύμφωνα με τα προηγούμενα κακή ιδέα το γκάλοπ, κ. Σείτανίδη. Χρησιμότερο θα ήταν ίσως για να ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα αν βρίσκατε και δημοσιεύατε το παραχωρητήριο για να σταματήσουν μέρες που είναι κάποιοι να εξακολουθούν να σταυρώνουν την ΑΕΚ και να λένε ‘γύφτοι τα φτιάξαν τα καρφιά’, για να θυμηθούμε και λίγο Χατζή. Βέβαια σε μια χώρα που η Νομοθετική της Εξουσία ψηφίζει νόμο για την αναστολή κατεδάφισης των αυθαιρέτων, ο κόσμος πληρώνει σύμφωνα με τον νόμο αυτόν, μεταβιβάζει τα «νομιμοποιημένα» αυθαίρετα και έρχεται η Δικαστική της Εξουσία και αποφαίνεται ότι ο υπ όψη νόμος είναι αντισυνταγματικός τι να ξεκαθαρίσει κανείς . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την τεκμηριωμένη τοποθέτηση. Είναι δομημένη και ισχυρή. Προσωπικά θέλω πολύ να δω ξανά την ομάδα μου στη φυσική της έδρα. Υπάρχει, όμως, αγαπητέ, ένα "αλλά". Ποιο είναι το "αλλά"; Ότι η τοπική κοινωνία αποτελεί ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ παράγοντα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Εδώ δεν πρόκειται για ένα σπίτι, όπως λέτε -αφήνω που κι ένα σκέτο σπίτι δεν μπορεί να κτισθεί ερήμην των νόμων και σε βάρος της γειτονιάς, για παράδειγμα δεν μπορεί σε μια γειτονιά να κτίχω σπίτι στο οικόπεδό μου κ ιαπό κάτω να βάλω μπουζούκια-, δεν είναι λοιπόν έτσι απλό, καθώς πρόκειται για μια κίνηση που θα επηρεάσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τη ζωή στην πόλη. Άρα, η πόλη πρέπει να έχει γνώμη. Δεν λέω καθοριστική, αλλά πάντως άποψη πρέπει να έχει. Νομικά είναι όπως τα λέτε. Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω κι ένας σοβαρός παράγων της ΑΕΚ (πολύ περισσότερο άνθρωποι που έχουν πετύχει στη ζωή τους τόσα όσα ο κ. Μελισσανίδης) που να αγνοεί ότι η πιθανή αντίθεση της τοπικής κοινωνίας θα λειτουργήσει υπέρ της ΑΕΚ. "Καλά", θα πουν κάποιοι "τι ΑΕΚτζής είσαι που λες ότι η κοινωνία θα είναι αντίθετη;" Προσέξτε: ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσει. Αρκεί να ενημερωθεί και επίσης να μην δρομολογηθούν διαδικασίες που την αγνοούν. Αν έλθει, για παράδειγμα, ένας από τους χουλιγκάνους που μπήκαν στο γήπεδο μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, και σπάσε ιτα τζάμια του σπιτικού μου, ή κτυπήσει το παιδί μου που θα παίζει στην αυλή, εσείς θεωρείτε ότι θα μείνει κανείς στο απυρόβλητο; Γιατί τιμωρούνται, τότε, οι ομάδες; Νομικά δεν μπορούν να ελέγξουν τι θα κάνει κάποιος που αγόρασε εισητήριο έξω από το γήπεδο. Αλλά τιμωρούνται. Γιατί, λέτε; Τέλος, για το γκάλοπ. Όχι απλά είναι σωστό, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλης έκτσης ενημέρωση των πολιτών και να προηγηθεί δημοψήφισμα, ώστε κανείς να μην λέει αυθαίρετα, ούτε ότι η τοπική κοινωνία είναι υπέρ, ούτε ότι είναι κατά. Σκεφτείτε το, και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε.

      Διαγραφή
  3. όσον αφορά τα του Μελισσανίδη, τους συμμάχους που έχει βρει όπως αναφέρετε θα δούμε επί του πρακτέου κατά πόσον σύμμαχοι είναι όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν για το οικονομικό.
    όσον αφορά τα του άρθρου μου κάνει εντύπωση η τελεσιδικία των καταστάσεων, 2 χρονιές στην τρίτη κατηγορία , έτοιμος ο μηχανικός, έτοιμα τα σχέδια κτλ κτλ. Από βδομάδα δηλαδή να περιμένουμε κλειστή τη Φωκών λόγω εσκαπτικών μηχανημάτων??? Ή μήπως θεωρείται ότι αυτή η ομάδα είναι ικανή να ανέβει 2 κατηγορίες τόσο γρήγορα... Να ξέρουμε δηλαδή, γιατί κάποιων τα μυαλά πήραν πολύ αέρα αυτές τις μέρες.....Ένα γήπεδο δεν είναι περίπτερο να χτίζεται σε χρόνο dt πόσο μάλλον επαναλαμβάνω για τους αδαείς όταν χρειάζεται για αρχή και μόνο δ ι κ α σ τ ι κ ό α γ ώ να σε βάθος 5-7 ετών αφού τα ασφαλιστικά μέτρα θα κατατεθούν το επόμενο λεπτό της έναρξης των εργασιών οι οποίες και πάραυτα θα σταματήσουν...

    Εν τέλει επαναλαμβάνω ότι αν μένεις Ν.Ιωνία, Μενίδι η Χαλκηδόνα όλα σου φαίνονται ωραία. Και κάνεις και τον αεκάρα και ζητάς μπερναμπέου και η ζωή σου είναι όμορφη μέσα από τη μιζέρια της ομάδας σου. Αν μένεις όμως Καππαδοκίας πίστεψε με έχεις πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ γράφω τι λέει το ρεπορτάζ για τον Δ. Μελισσανίδη. Ασφαλώς, όπως λέτε, θα δούμε όταν έλθει η ώρα των χρημάτων. Όπως δεν μπορεί, παρά να έχει λόγο ο κάτοικος της Χαλκηδόνας, έτσι αναμφίβολα θα έχει λόγο κι ο κάτοικος της Καππαδοκίας.Και το αντίστροφο, προφανώς, έτσι δεν είναι; Όσο για τον δικαστικό αγώνα, είναι τέτοια η κατάσταση της ελληνικής δικαιοσύνης, που ούτε να συμφωνήσω με τα γραφόμενά σας μπορώ, ούτε να διαφωνήσω...

      Διαγραφή
  4. Όταν οι αλητο-ομάδες με τους αλητο-παράγοντες, αποφασίσουν με την πολιτεία να χτυπήσουν αλύπητα τον κάθε αληταριό χούλιγκαν, τότε και εγώ θα συμφωνήσω να γίνει γήπεδο.
    Να πάρω και την μάνα μου να δει αγώνα, χωρίς να τραγουδάνε τα αληταριά προς τον διαιτητή ή τους αντίπαλους, "σου γ***ώ την μάννα".

    αν είναι να μπαίνουν στο γήπεδο τέτοια χουλιγκάνια, ας πάνε στο σκιστό να είναι ομοιόμορφοι με τα σκουπίδια που υπήρχαν κάποτε εκεί.

    Πάρτε για παράδειγμα τα Ευρωπαϊκά γήπεδα.
    Όλοι τα χαίρονται γιατί τα αληταριά της κάθε πόλης και ομάδας, την ίδια ώρα που γίνεται ο αγώνας, είναι στο αστυνομικό τμήμα και κάνουν παρέα στους αστυφύλακες.

    Εδώ έχετε την δια΄θεση να το κάνετε?
    Τότε μαζί σας.

    Αλλιώς αν έχετε τα κότσια, κάντε δημοψήφισμα μεταξύ των δημοτών, να δούμε πόσοι θέλουν σπασμένα τζάμια, βαμμένους τοίχους και πετροπόλεμο κάθε Κυριακή μεταξύ των "γαύρων", των "βαζέλων" ή των "Τούρκων".
    Οι χαρακτηρισμοί είναι των ίδιων αυτών "αγνών οπαδών".

    Κάναμε την πόλη Μπουρνάζι από τις καφετέριες, τώρα καιρός να την κάνουμε και ποδοσφαιρικά Εξάρχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να γίνει το γήπεδο μόνο, κι έχει η Φιλαδέλφεια να δει Πρωτομαγιές... στην νιοστή…
    Θα είναι αστείο να λέει κανείς πως ενοχλείται από το πανηγύρι, θα παρακαλάνε οι κάτοικοι να κλείσει το γήπεδο και να έχουν μια φορά το μήνα παζάρι! Όλοι θα ζητάνε η λαϊκή να γίνεται στην γειτονιά τους, γιατί αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτό που θα βιώνουν…

    Όχι απλά μια φορά τον χρόνο, όχι απλά μια φορά την βδομάδα, αλλά κάθε μέρα με αυτούς που θα έρχονται για τα καταστήματα, τους κινηματογράφους και ότι άλλο στεγάσουν οι επενδυτές για να πάρουν γρήγορα πίσω τα λεφτά τους και τεράστια κέρδη!

    Όπου να είναι θα παρκάρουν κι ας κλείνουν γκαράζ όπως έκαναν πάντα, καμιά πόρτα δεν θα μένει ακατούρητη όπως πάντα, και μια πόλη μέσα στα σκουπίδια επίσης όπως πάντα...
    Για την ηχορύπανση, την αναστάτωση με τα συρματόσχοινα που θα ξανατοποθετηθούν και οι κάτοικοι θα πρέπει να δείχνουν ταυτότητα με την διεύθυνση κατοικίας για να πάνε σπίτια τους χωρίς να αγοράσουν εισιτήριο, τα δακρυγόνα, το κυνηγητό με τα ΜΑΤ που σίγουρα θα βαρέσουν στον χαμό κατοίκους της περιοχής, την ουσιαστική απαγόρευση να κυκλοφορήσουν μικρά παιδιά ακόμη και με γονείς ας μην κουβεντιάσουμε...
    Καλύτερα κάτοικος στις Σκουριές…

    Στην πραγματικότητα θα μιλάμε για την πλέον υποβαθμισμένη περιοχή όλης της πόλης ίσως και της Αττικής ολόκληρης!

    Δεν ήταν τόσο κορόιδο ο αρχιεπιχειρηματίας των Ολυμπιακών αγώνων Ζακ Ρογκ που όταν πέταξε με το ελικόπτερο πάνω από την περιοχή, αμέσως απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό το στάδιο να χρησιμοποιηθεί στους αγώνες, λόγω έλλειψης επαρκών οδικών προσβάσεων! Τότε προβλήθηκαν τα σχέδια για υπόγειους δρόμους κάτω από το άλσος που θα οδηγούν κατευθείαν στο γήπεδο και παραμύθια της Χαλιμάς… που στόχευαν να κάμψουν και τις αντιδράσεις των κατοίκων.

    Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον σύγχρονο και πολιτισμένο κόσμο ανέγερση σταδίου μεγάλης ομάδας, τόσο κοντά στα σπίτια! Ούτε με κιάλια δεν μπορείς να δεις σπίτια σε όσα έχουν πρόσφατα κατασκευαστεί.

    Το αστειότερο όλων είναι ότι το γήπεδο θα… ανεγερθεί σε παραδοσιακό οικισμό με αυστηρούς περιορισμούς στην δόμηση συνολικά και ιδιαίτερα στο ύψος, ενώ αντίθετα το γήπεδο θα ανεγερθεί με παραβίαση προς τα πάνω, κάθε περιορισμού που προβλέπεται για αθλητικούς χώρους!

    Ζούμε όμως την περίοδο της απόλυτης κυριαρχίας των κάθε λογής συμφερόντων, γι΄ αυτούς νομοθετεί η Βουλή, γι΄ αυτούς καθαρίζει η Αστυνομία, αυτών τα συμφέροντα υπηρετούν κατά κύριο λόγο τα ΜΜΕ, σε αυτούς υποκλίνονται οι κάθε λογής υποτακτικοί αξιωματούχοι αιρετοί ή διορισμένοι…

    Είναι δύσκολο και πολύ απαιτητικό να ζητήσουμε να κυριαρχήσει η λογική που σέβεται τους ανθρώπους, γιατί στους κύκλους των συμφερόντων, υπάρχουν αριθμοί πελατών και λογαριασμών, δεν υπάρχουν άνθρωποι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. Σεϊτανίδη, προσωπικά και εγώ θέλω πολύ να δω ξανά την ΑΕΚ μας στη φυσική της έδρα, όπως το θεωρούν δίκαιο ακόμα και εκείνοι που δεν είναι ομάδα τους. Όμως έμμεσα επιβεβαιώνετε ότι είναι κακή ιδέα το γκάλοπ –τουλάχιστον σε αυτή τη φάση - αφού θεωρείτε απαραίτητη την προηγούμενη μεγάλης έκτασης ενημέρωση. Αλλά για ποιό «γήπεδο» θα γίνει ενημέρωση; Οι Νόμοι 3207/2003 και. 3044/2002 φαίνεται πως έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί απ το ΣτΕ που οι «προθέσεις» του όσο αφορά μελλοντικά παρόμοια «νομοθετήματα» έγιναν σαφείς στην περίπτωση του Βοτανικού και προφανώς ότι βασίζεται σε αυτούς είναι «νεφέλωμα» είτε το λένε «Αγιά Σοφιά» είτε «Αγιά Βαρβάρα». Στον δημότη που μένει στην Καππαδοκίας επισημαίνω ότι το γήπεδο ήταν ΠΑΝΤΑ στην Καππαδοκίας αλλά ατυχώς δεν είναι λαϊκή να το λειτουργήσεις εναλλάξ ώστε –δικαίως - να διανεμηθεί η επιβάρυνση. Ο Περιπτεράς βάζει κάποιες προϋποθέσεις για να «συμφωνήσει» οι οποίες δεν αφορούν μόνο την ΑΕΚ αλλά την λειτουργία της πολιτείας γενικότερα. Έχουμε ποτέ αναρωτηθεί πόσοι συνδημότες του άρχισαν να βάζουν τις ίδιες προϋποθέσεις από τότε που έγιναν τα γνωστά αλλά ‘ξεχασμένα’ επεισόδια με «πρωταγωνιστές» τους «οπαδούς» της ΑΕΚ στη Ν. Σμύρνη; Η αναφορά στην «ασυνέπεια» της πολιτείας σχετικά με τα αυθαίρετα δεν έγινε τυχαία αλλά για να επισημανθεί ότι η πολιτεία δεν έχει αποδεδειγμένα πειστικές απαντήσεις να δώσει ούτε στον Περιπτερά και τους άλλους συνδημότες του αλλά δυστυχώς ούτε και σε πολλούς πολίτες για πολλά άλλα θέματα. Αφού θα δούμε αριθμημένα προσωπικά εισιτήρια και κάμερες στα γήπεδα, την αστυνομία όχι να απωθεί αλλά να συλλαμβάνει τους «ταραξίες» και την εισαγγελία να τους κλείνει μέσα και να τους καταλογίζει τις ζημιές τότε θα δούμε και οικογένειες να κατεβαίνουν την Δεκελείας μετά τον αγώνα και να «καταναλώνουν» στα καταστήματα της πόλης μας και θα ακούσουμε τους Περιπτεράδες να φωνάζουν ‘Ζήτω το γήπεδο’ κι ας είναι λ.χ. και Ολυμπιακοί. Η σιδηρά Κυρία απέθανε. Ζήτω η Σιδηρά Κυρία (όσο αφορά τον χουλιγκανισμό, για να ξηγιόμαστε).
    Πάντως ωφέλιμο θα ήταν και το παραχωρητήριο να βρίσκατε αλλά και το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστοί οι περιπτεράς και ανώνυμος 10:31.
    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να νικηθούν οι χούλιγκανς και οι διάφορες αλητείες. Σε κάθε γήπεδο ο καθένας φοβάται να το πλησιάσει όταν έχει αγώνα. Πάντα παρέα και ο κίνδυνος και τρόμος σε κάθε αγώνα σε γήπεδο... Όλοι όσοι είναι "παράγοντες" σε ομάδες αυτοί είναι στη πραγματικότητα οι Αρχιχούλιγκανς! Για γήπεδο στη Φιλαδέλφεια , ρωτήστε καλύτερα το Θεό αν αξίζει να γίνει εκεί.... Αυτός ξέρει αν θα συνεχίσει να έχει την ησυχία και ηρεμία της μετά το χτίσιμο του γηπέδου η Φιλαδέλφεια ή όχι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή