Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Περιμένουμε εξηγήσεις...

Δικαιωμένοι από τις εξελίξεις είναι οι μετριοπαθείς γονείς που βρίσκονται στο ΔΣ της Ένωσης Γονέων της πόλης μας, από τις εξελίξεις στο ζήτημα της απεργίας- φάντασμα της ΟΛΜΕ. Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Στέφανος Μικρόπουλος είχε προτείνει να διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις και αμέσως μετά να
ξεκινήσει ένας διάλογος για τη βελτίωση της Παιδείας, με τους γονείς και κηδεμόνες να μετέχουν ενεργά μέσω της Ένωσής τους. Η μετριοπαθής και σεβόμενη τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών πρόταση μειοψήφισε οριακά στο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο επικράτησε η πλήρης και χωρίς προϋποθέσεις στήριξη της απεργίας των καθηγητών.
Ώσπου... μια ωραία πρωία -τη σημερινή...- οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αποφάσισαν να προτείνουν... την αναβολή της απεργίας! Προφανώς άφησαν έκθετους τους γονείς που ευχαρίστως θα θυσίαζαν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των παιδιών, προκειμένου να δώσουν "άλλο ένα αποφασιστικό κτύπημα στον καπιταλισμό και την εκμετάλλευση..." (συμπληρώστε εσείς το παρακάτω, το έχετε και το έχουμε ακούσει τόσες δεκάδες φορές, που η γλώσσα πάει μόνη της, όπως και το πληκτρολόγιο...).
Πού είναι, λοιπόν, σήμερα η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων που διερρήγνυε τα ιμάτιά της υπέρ της απεργίας; Τι έχουν να πουν πρώτα από όλα στα ίδια τα παιδιά, και μετά στους υπόλοιπους γονείς και την κοινή γνώμη, που τη βομβάρδιζαν με μεγαλοστομίες του τύπου "δεν πάει άλλο η υποβάθμιση της Παιδείας" και άλλα τέτοια... πρωτότυπα.
Θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των μελών του ΔΣ της Ένωσης Γονέων που απέρριψαν την λογική και μετριοπαθή στάση του προέδρου της, Στέφανου Μικρόπουλου, να εξηγήσουν τη στάση τους έναντι όλης της τοπικής κοινωνίας. Και όλη η τοπική κοινωνία περιμένει τις εξηγήσεις τους...

10 σχόλια:

  1. Οπα ρε μεγάλε που... περιμένεις κι εξηγήσεις...? Ποιός είσαι? Ο Δένδιας? Για πρώτη φορά κατάλαβαν οι γονείς ότι αφορά όλη τη σχολική κοινότητα το θέμα, ότι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και είναι μια γροθιά και βαφτίζεις καλή τη μετριοπάθεια... Και ποιός σου είπε εσένα ότι θέλουν όλη την πολιτικά ορθή για τα δικά σου νεοφιλελεύθερα μέτρα και σταθμά μετριοπάθεια? να π´αμε πού με τη μετριοπάθεια? ακριβώς αυτή η λατρεία του μετρίου είναι που μας έφερε εδώ που φτάασαμε.
    Αφήστε λοιπόν αγαπητοί νεοφιλελέδες τα κροκοδείλια δάκρυα και τις ψευτοευαισθησίες για τους μαθητές γιατί δεν πείθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πώ κάτι με απόλυτη ειλικρίνεια. Σε συμπονώ. Δεν κάνω πλάκα, σε συμπονώ. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι ο αέρας της Δημοκρατίας, όπου οι πολλοί αποφασίζουν κι όχι οι λίγοι, σε πνίγει. Τι να κάνουμε ρε φίλε... Γεννήθηκες στη δημοκρατική Ελλάδα κι όχι στην Ένωση Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών, ή στην Κούβα ή στη Βόρεια Κορέα. Μπαντ λακ, δικέ μου... Και το πρόβλημά σου είναι ότι θα συνεχίσεις να ασφυκτιάς για πολλά, πολλά, πολλά χρόνια ακόμα. Κουράγιο, όλα τα βάσανα για τους ανθρώπους είναι...

      Διαγραφή
    2. Ποιοί πολλοί αποφασίζουν μεγάλε... Πλάκα μας κάνεις? Τον Παπαδήμο και τον Στουρνάρα ποιοί, πότε και πού τους ψήφισε η οποιαδήποτε κοινωνία της πλειοψηφία την οποία επικαλείσαι? Ποιός τους εκχώρησε το δικαίωμα να κινεζοποιήσουν τους παιδαγωγούς...? Ποιός ωφελείται απ' την κινεζοποιήση ακόμα μιας επαγγελματικής τάξης εν τέλει? Πάντως ούτε οι μαθητές ούτε κατ' επέκταση οι γονείς. Γι' αυτό σου λέω... Αφήστε τις ψευδοευαισθησίες γιατί δεν πείθουν.

      Διαγραφή
    3. Τωρα εδω που τα λεμε δεν ειναι απαντηση αυτη κ. Σειτανιδη. Δημοκρατικοτατα λειτουργησε η Ενωση Γονεων και η αποψη που πλειοψηφησε ηταν η στηριξη στην απεργια. Οπως και εσεις ετσι και ο ολος ο υπολοιπος κοσμος εχει δικαιωμα να εχει τις αποψεις του, ανεξαρτητα αν συμφωνουμε η οχι. Δεν ειναι η ζωη "εμεις και οι αλλοι". Δεν ειναι η ζωη "η η Γερμανια η η Βορεια Κορεα"!

      Διαγραφή
    4. @5.24
      Και οι κρίνοντες, κρίνονται, αγαπητέ 5.24 Το ότι πλειοψήφισε μια άποψη, σημαίνει ότι όλοι πρέπει να τη θεωροπύμε υπεράνω κριτικής; Δεν το καταλαβαίνω.

      @5.23
      Με επιβεβαιώνεις πανηγυρικά. Απεχθάνεσαι τη Δημοκρατία και έτσι αγνοείς τους κανόνες της. Παπαδήμος, Στουρνάρς και όλοι οι άλλοι, είναι αποτέλεσμα των δημοκρτικών διαδικασιών που κίνησε η Βουλή, η οποία προήλθε από τις ψήφους ΟΛΩΝ των Ελλήνων που πήγαν να ψηφίσουν. Απλά μαθήματα Δημοκρατίας θα κάνουμε εδώ, το βλέπω... Αλλά γιατί πας σε Στουρνάρα και Παπαδήμο; ΟΣημίτης δεν βγήκε με τη λαϊκή ψήφο; Ο Κωστάκης; Ο Γιωργάκης; Οι διάφοροι μαυρογιαλλούροι, Γιακουμάτοι, Λοβέρδοι, Ψωμιάδηδες, Καμμένοι, Αδώνηδες, Γιάννοι, Πάγκαλοι και τα ρέστα, πώς μας προέκυψαν; Από τη λαΪκή ψήφο δεν μας προέκυψαν; Εκεί τι έχεις να πεις; Εγώ έχω πολλά, αλλά εσύ τι έχεις να πεις; Μήπως πρέπει να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία; Να μάθουμε να κάνουμε δημοκρατικό διάλογο, τεκμηρώνοντας τα επιχειρήματά μας κι επιχειρώντας να αντικρούσουμε τα επιχειρήματα του άλλου; Μήπως μας λείπει συλλογικά η δημοκρατική παιδεία; Εκεί αγαπητέ φίλε, έχουμε ΠΟΛΥ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ. Μπορεί να ανοίξω μια κουβέντα εδώ μέσα γι αυτό το θέμα. Όχι τώρα, όμως. Μόλις κοπάσει η επιθεση των "αγανκτισμένων" πολιτών, που μου στέλουν ρουκέτες. Ευτυχώς όμως δεν με πετυχαίνουν. Περνάνε σύριζα...

      Διαγραφή
    5. Με την απαντηση σας δεν κρινατε την αποψη αλλα την δημοκρατικοτητα του Δ.Σ. Και ξερω να διαβαζω ελληνικα.Και εκει οι πολλοι αποφασισαν οχι οι λιγοι!

      Διαγραφή
    6. στον ανώνυμο 12;14 π.μ.

      όταν λες ότι οι "πολλοί αποφάσισαν και όχι οι λίγοι", θα μπορούσες να μας πληροφορήσεις για το πόσοι γονείς έχουν ψηφίσει συνολικά στην πόλη μας στις τοπικές εκλογές των σχολείων?

      Γιατί εγώ τόσα χρόνια που ψηφίζω για Σύλλογο Γονέων στο σχολείο των παιδιών μου, μια πολύ μικρή μειοψηφία Γονέων ψηφίζει.
      Η αποχή φτάνει στο 80%.

      Μη λέμε και σαχλαμάρες.

      Το 20% των Γονέων εκπροσωπείτε, το άλλο 80% αδιαφορεί (κακώς βέβαια, αλλά αδιαφορεί).

      Διαγραφή
    7. Το "πολλοι και λιγοι" αφορα αυτους που εδιαφερονται και ασχολουνται με την σχολικη κοινοτητα και δεν θεωρουν το σχολειο παρκιγκ για τα παιδια τους. Αυτοι που δεν ενδιαφερονται αποκομιζουν μαζι με τους αλλους που αφιερωνουν χρονο απο την ζωη τους για την οποια βελτιωση της εκαπαιδευσης των παιδιων τα οποια κερδη. Μηπως η Ενωση θα πρεπει να γυριζει πορτα πορτα και να τους ρωταει?

      Καποιος λεει σαχλαμαρες και αυτος δεν ειμαι εγω!

      Διαγραφή
  2. Η Ένωση Γονέων δεν έχει σαν σκοπό την επίλυση των προβλημάτων της Παιδείας.
    Απλά είναι ενα σκαλοπάτι λίγο πριν την κομματική οργάνωση της κάθε πόλης.

    Αναμετρώνται εκεί όχι ιδέες για την επίλυση των πολλών προβλημάτων της Παιδείας, αλλά για την ενδυνάμωση-καπέλωμα των κομματικών μηχανισμών.
    Προσπαθούν να κάνουν πλειοψηφία οι του ενός κόμματος έναντι των άλλων.
    Όπως δηλαδή γίνεται σχεδόν σε όλους τους επαγγελματικούς Συλλόγους της χώρας.

    Όπως και στην ΟΛΜΕ μια και συζητάμε το πρόβλημα αυτό.
    Πιστεύει κανείς, ότι οι συνδικαλιστές που έχουν εκλεγεί σε αυτό το όργανο νοιάζονται για το χαμηλό επίπεδο της Παιδείας και ότι κοιμούνται και ξυπνάνε με αυτόν τον βραχνά, και όχι για το αν θα υποστηρίξουν το άλφα ή βήτα πολιτικό καρκίνωμα?

    Έτσι έχουν τα πράγματα, δυστυχώς.
    Γι' αυτό δεν ξέρουμε σαν Κοινωνία που πατάμε και που βρισκόμαστε.
    Και αν στο τελευταίο μεγάλο θέμα της Παιδείας, η Κοινωνία βρέθηκε απέναντι στους καθηγητές, δεν το έκανε γιατί δεν εκτιμά το έργο τους ατομικά σαν εκπαιδευτικών, αλλά διότι εκπροσωπούνται από κάκκιστης κοπής κομματικά ρετάλια.
    Αυτά τα ρετάλια βλέπουμε και μας γυρνούν τα άντερα και όχι αυτούς καθ' εαυτούς τους καθηγητές.

    Με όλα αυτά που έχουν γίνει τα 3 τελευταία χρόνια καταλάβαμε όλοι, ότι η κομματοκρατία των πάντων (ευτυχώς ακόμα τα Νηπιαγωγεία είναι αγνά), είναι αυτή που μας κατέστρεψε και σε αυτούς τους δήθεν εκπροσώπους κάποιων επαγγελμάτων ή συντεχνιών, είναι που αντιδρούμε.
    Και φυσικά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

    Έχουμε κάνει αχταρμά τα πάντα.
    Και τώρα περιμένουμε από την Ένωση Γονέων να πάρει θέση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξακολουθεις να εισαι βαθια νυχτωμενος.(Επιεικης χαρακτηρισμος).

      Διαγραφή