Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα για την ΕΡΤ

Ψήφισμα για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών, Θανάσης Μάλλιος, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα, δηλαδή
ακόμα και κομματικά στελέχη της ΝΔ το ψήφισαν. Παραθέτουμε το ψήφισμα παρακάτω προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, αν και έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι το δημοτικό συμβούλιο καλό είναι να λύνει τοπικά ζητήματα και αφού τα λύσει, να ασχολείται και με γενικότερα. Και μάλιστα, να ασχολείται με τρόπο αποτελεσματικό, όχι με ψηφίσματα που τίποτα δεν λύνουν, κανέναν δεν βοηθούν.
Το ψήφισμα έχει ως εξής: Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θεωρεί απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τη χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ Α.Ε. Από χθες η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο!!! Αυτό συνεπάγεται το άμεσο κλείσιμο από χθες το βραδυ των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ καθώς και την απόλυση πάνω από 2.500 χιλιάδων εργαζομένων της εταιρείας.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ, με πράξη μάλιστα νομοθετικού περιεχομένου, που αφορά χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους δεκάδων οργανισμών, συνιστά μία ακόμη σοβαρή πράξη στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, που δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από επιχειρήματα περί δήθεν εξυγίανσης της ΕΡΤ. Συνιστά μία σοβαρή επίθεση στην πολυφωνία, στον πλουραλισμό, στο πολιτιστικό έργο που προήγαγε η δημόσια τηλεόραση τόσα χρόνια, και αποτελεί εν τέλει πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης και απαιτεί να συνεχιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καμία απόλυση εργαζομένου και να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της και περιορισμού του δικαιώματος της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί το πλούσιο ιστορικό αρχείο της. Ο Δήμος μας δεσμεύεται να σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που θα γίνουν για να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 

12 σχόλια:

  1. Και η Δήμαρχος έφερε ψήφισμα. Ήταν λιτό και περιεκτικό. Στο τέλος έγιναν προσθήκες και αυτό που συνθέθηκε αυτό και ψηφίστηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης και απαιτεί να συνεχιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καμία απόλυση εργαζομένου και να ακυρωθούν τα σχέδια..."

    Δηλαδή το ΔΣ υποστηρίζει ότι σε κάθε Οργανισμό του Δημοσίου πρέπει να υπηρετούν όσο γίνεται περισσότεροι υπάλληλοι. οι οποίοι διορίστηκαν από φαύλες Κυβερνήσεις και πολιτικούς.

    Φαντάζομαι, ότι τον μισθό τόσων υπαλλήλων που δεν έχουν αντικείμενο, θα αναλάβει να τον πληρώνει το ΔΣ.

    Είναι πολύ large οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικά ένα ψήφισμα ενός εκλεγμένου οργάνου όπως ένα Δημοτικό Συμβούλιο, θα έπρεπε να έχει μια βαρύτητα. Στην πράξη, όμως, πρόκειται για μια ανούσια διαδικασία που έχει καταντήσει απλή γραφειοκρατική/διακπεραιωτική κατάσταση. Και φυσικά εγγίζει τα όρια της γραφικότητας, αν υπολογίσουμε το ύφος και το περιεχόμενο πολλών τέτοιων ψηφισμάτων. Η ευκολία που χρόνια τώρα παρατάξεις "παράγουν" και καταθέτουν ψηφίσματα, παίζει σημαντικό ρόλο στην απαξίωση του σκοπού τους, έτσι, τουλάχιστον όπως τον φαντάζονται οι εμπνευστές τους.
    Πρακτικά, ποιός μπορεί να αποτιμήσει την αξία ενός τέτοιου ψηφίσματος; Τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην κοινωνία;
    Πέραν του ότι κάποιοι, με το να συντάξουν και να ψηφίσουν ένα κείμενο, νομίζουν ότι κάνουν το ιδεολογικό τους καθήκον, η απορία περί της πρακτικής αξίας παραμένει.
    Εξάλλου τα ψηφίσματα που αφορούν θέσεις σε μείζονος σημασίας θέματα (και όχι σε τοπικά) είναι αμφίβολο κατά πόσον απηχούν τις απόψεις που αναπτύσσονται στην κοινωνία. Γιατί π.χ. στο θέμα της ΕΡΤ μπορεί σωστά να καταδικάζεται ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η Κυβέρνηση, αλλά επί της ουσίας τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιέγραψε ο πρωθυπουργός. Και για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ εγκληματικό τον τρόπο και το χρόνο που επέλεξε ο Σαμαράς για να κάνει μια τέτοια κίνηση, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να ανέχομαι αυτή τη λειτουργία της ΕΡΤ. Εκτός και αν η κίνηση αυτή έχει άλλες, βαθύτερες, πολιτικές επιδιώξεις. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση το ψήφισμα σε τι απαντά; Και σε τι πλήττεται η πολυφωνία και η δημοκρατία στη χώρα από την κατάργηση κάποιων καναλιών μικρής ακροαματικότητας, που κατηγορούνται από τις εκάστοτε αντιπολιτεύσεις ότι αποτελούν φερέφωνα των εκάστοτε κυβερνήσεων;
    Βέβαια, για το Δημοτικό μας Συμβούλιο και ειδικά για κάποια από τα μέλη του, αν δεν υπάρχει και κανένα ψήφισμα να κάνει τζερτζελέ πως θα δικαιολογήσουν την παρουσία τους εκεί;
    Καταθέτω ψήφισμα, άρα υπάρχω. Αυτό μπορώ πιο εύκολα να το δεχτώ ως λογική, παρά το ότι διαφωνώ απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ‘χωρίς καμία απόλυση εργαζομένου και να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της και περιορισμού του δικαιώματος της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, . . .’
    ‘Προσλήψεις με κομματικά κριτήρια και «παζάρι» μεταξύ των εταίρων της τρικομματικής κυβέρνησης για την κάλυψη θέσεων ειδικών συμβούλων που είναι αχρείαστοι και συνολικά κοστίζουν στην ΕΡΤ 83.000 ευρώ το μήνα, κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο οποίος σχολίασε αρνητικά και την κατάσταση στον τομέα ειδήσεων της ΝΕΤ.’ http://greekmme.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html
    ΑΥΤΟΥΣ υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Ν. Βούτση;
    ΑΥΤΟΥΣ υπερασπίζεται η ‘Δύναμη Πολιτών» και ο κ. A. Μάλλιος;
    ΑΥΤΟΥΣ υπερασπίζεται και το Δ.Σ. της πόλης μας;
    Αν έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και φέρνετε άκριτα στο Δ.Σ. οποιοδήποτε ψήφισμα σας προστάζει το κομματικό σας «επιτελείο» που λαϊκίζει επικίνδυνα παίρνοντας σήμερα το μέρος αυτών που κατέκρινε χτες και αν το Δ.Σ. επίσης άκριτα υιοθετεί οποιοδήποτε ψήφισμα του οποιουδήποτε μην παραπονιέστε για ‘πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία’ που καταφέρουν «άλλοι». Ο λαϊκισμός δεν είναι πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε οτιδήποτε γίνεται υπερβολική χρήση και για ψύλου πήδημα, χάνει την αξιοπιστία του.

    Είναι προτιμότερο να βγάζεις ένα ψήφισμα τον χρόνο, που να είναι μεστό νοήματος και σε σοβαρό θέμα, παρά ένα ψήφισμα την εβδομάδα για το μέγεθος της τυρόπιτας.

    Το ίδιο και με τις απεργίες, που όλοι παραδέχονται, ότι είναι το έσχατο μέσο που έχει κάποιος πολίτης και όχι κάποιο ενδιάμεσο.

    Αν κάνεις για το παραμικρό και μια απεργία, τότε τι θα κάνεις όταν θα έχεις μπροστά σου ένα θέμα ζωής και θανάτου?
    Θα πάρεις τα όπλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @περιπτεράς
      Εδώ θα διαφωνήσουμε. Είναι δυνατόν να θεωρείς δευτερεύον το μέγεθος της τυρόπιττας; Νηστικοί θα φτάσουμε στο απόγευμα; Ξαναδες το με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία. Μακάρι να βγάζαμε ψήφισμα για το μέγεθος της τυρόπιττας- αν και στο θείο Φάνη που τρώμε με τον Φαίδωνα τα πρωινά του σαββατοκύριακου, οταν τελειώσει την προπόνηση στον Ιωνικό, χορταίνουμε μια χαρά. Μείζον θέμα το μέγεθος της τυρόπιττας. Εσύ στο περίπτερο δεν πουλάς τυρόπιττες; Κρίμα...
      Τώρα για την απεργία. Πώς σου φαίνεται η ΕΣΗΕΑ; Γάτοι με πέταλα. Τώρα που έπρεπε να ενημερώσουν τους ποίτες για τα όσα έγιναν στην ΕΡΤ, βουλώνουν τα στόματα όλης της ελληνικής δημοσιογραφίας. Γατόνια, μιλάμε...

      Διαγραφή
  6. α) Αν και δεν μου πέφτει λόγος και με το συμπάθειο που λένε και στις ελληνικές ταινίες, καλό είναι να μην ταΐζουμε τα παιδάκια με τα λίπη και βουτυρέλαια του καθενός. Ειδικά στην ηλικία που τέτοιες συνήθειες τους γίνονται έξεις στο μέλλον.

    β) Τα ψηφίσματα του καθενός πλέον είναι πιο γραφικά και από τη Σαντορίνη. Για αυτό και όλοι ντεμέκ τα ψηφίζουν απλά για να ξεπεράσουν τη γκρίνια και ΜΙΡΛΑ του καθενός που τα φέρνει. και εγώ να ήμουν δημοτικός σύμβουλος θα το ψήφιζα απλά και μόνο για να ξεφορτωθώ τους μίρλες και να προχωρήσω στα επόμενα σημαντικά θέματα. Είναι μακράν το πιο ακίνδυνο πράγμα που μπορεί να υπογράψει κάποιος ενήλικος σήμερα στη ζωή του. Ένα ψήφισμα σε ένα δημοτικό συμβούλιο ένος δήμου κάπου στην Αθήνα που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του. Και για τα δικαιώματα της εγγύου μύγας στην ευρωπαική ένωση να έφερνε ο νασούλης ψήφισμα μετά χαράς θα ψήφιζα...
    γ) Οι τακτικές σε παρακαλώ, να τα βρούμε να συζητήσουμε για 2-3 χρόνια, να σου πώ τα αυτονόητα (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΤΟ Μ-Π-@-Υ-Ρ-Δ-Ε-Λ-Ο ΣΟΥ Η ΕΡΤ) , να κάνεις απεργίες, να τρέχω για επιτάξεις κτλ κτλ κτλ ΠΕΘΑΝΕ. Τέρμα δεν μπορώ να πληρώνω άλλο για ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Δεν γουστάρω να πληρώνω τον κάθε κηφήνα του κάθε βουλευτή. Δεν γουστάρω να πληρώνω κάθε χρόνο για την πάρτυ σου ερτ λες και σε ήξερα από πέρσι. τράβα έξω για μεροκάματο και μετά έλα να μου πείς.

    Βγήκε ο ζουγανέλης με την ηλίθια φαβορίτα του που είναι σαν βάτραχος και είπε "μοιάζει με το πολυτεχνείο η κατάσταση" και αμέσως σε 2-3 δευτερόλεπτα ΜΠΑΜ κόπηκε το σήμα της ερτ2. Έτσι είναι είπες μ@λ@ακία? κόβεται το σήμα ρε φίλε...τέρμα σκοτάδι οι βλακείες τελείωσαν. σειρά έχουν οι επόμενοι κηφήνες...άντε να δούμε ποιοί θα είναι.
    ΑΝΤΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ...
    και όποιος έχει @ρχιδι@ ας κάνει δημοψήφισμα για την ερτ να γελάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ αντιφασεις του ΔΣ14 Ιουνίου 2013 στις 1:57 π.μ.

    Διαμαντή έγραψες κάτι πιο πάνω σχετικά με τα ψηφίσματα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο. Περίμενα να επισημάνεις την πλήρη σύγχυση των μελών του ΔΣ (τουλάχιστον όσων ήσαν παρόντες) σχετικά με το περιεχόμενο των δύο ψηφισμάτων που ενέκριναν ομόφωνα!!!
    Στο ένα δείχνουν τάχατες ενδιαφέρον τους για την πολυφωνία και τον πλουραλισμό και ταυτόχρονα στο άλλο να θεωρούν ανεπίτρεπτο να κατέχει θέση στο κοινοβούλιο κάποιος επειδή δεν συμφωνούν μαζί του σε ιστορικά θέματα.
    Τώρα για το αν χρειάζεται μεταρρύθμιση η «αμαρτωλή» ΕΡΤ ή αν τα «στοιχεία» που αναφέρονται στο άλλο ψήφισμα ως αποδείξεις ενοχής είναι πραγματικά, φυσικά και δεν ασχολήθηκε κανείς από τους Δημοτικούς Συμβούλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτές οι παλαιοκομουνιστικές πρακτικές των ψηφισμάτων, των συλλογών υπογραφών και των δηλώσεων στήριξης, θα πρέπει να καταλάβουν οι συριζέοι, οι κκέδες "και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" πως ανήκουν σε άλλη εποχή. Πάντως όχι τη σημερινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @3.16
      Το ψήφισμα ψηφίστηκε ομόφωνα. Για τις αναφορές σου περί "συριζέων, κκέδων" κλπ το λέω...

      Διαγραφή
    2. Ποιοι ηταν στις 2 ψηφοφοριες, γνωριζει κάποιος;

      Διαγραφή
    3. @ 3.16
      Αδελφε μου ανατριχιασα. Ηρεμησε λιγο στην ηλικια που εισαι!

      Διαγραφή