Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Γιατί στηρίζουμε τη δήμαρχο;

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης
Αρκετοί αναγνώστες της "Αλήθειας", μου θέτουν τον τελευταίο καιρό το ερώτημα -καθένας τους με διαφορετική διατύπωση- "γιατί στηρίζεις τη δήμαρχο;". Τελευταίος ο αναγνώστης- σχολιαστής στην ανάρτησή μας για τις θέσεις της δημάρχου σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, δείτε την εδώ.
Ζούμε σε μια εποχή που δεν χρειάζονται μισόλογα: Εμείς εδώ στην "Αλήθεια" έχουμε εξηγήσει εγκαίρως, δημοσίως και σαφώς τη θέση μας. Και με την ευκαιρία αυτή την διατυπώνω και πάλι, για όποιον θέλει να ακούσει:
Η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη δεν ήταν πολιτικός. Επιστρατεύτηκε με πρωτοβουλία και επιμονή του Παντελή Γρετζελιά, αμέσως μετά την αιφνίδια και τραγική απώλεια του Γιώργου Αποστολάκη. Τέθηκε επικεφαλής ενός συνδυασμού, τον οποίο η ίδια ούτε είχε καταρτίσει, ούτε είχε ερωτηθεί, ούτε είχε συμφωνήσει. 
Αυτός ο συνδυασμός νίκησε, και το μέλλον της πόλης με βάση τους νόμους αυτής εδώ της χώρας, θα διαμορφωνόταν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με βάση τις αποφάσεις και τις πράξεις της Νέας Προοπτικής, που είχε βγει νικήτρια από τις κάλπες. Αυτό είναι ένας πρώτος λόγος για να στηριχθεί μια δήμαρχος χωρίς εμπειρία, που όμως έπρεπε να διοικήσει, επικεφαλής μιας 20μελούς ομάδας, την πόλη. 
Και μετά, ήλθε η αποστασία Γρετζελιά και των δορυφόρων του. Γιατί αποστάτησαν οι αποστάτες; Η απάντηση σε όποιον έχει μάτια και βλέπει, είναι προφανής: Γιατί η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη αρνήθηκε να γίνει πειθήνιο όργανο του κ. Γρετζελιά- κι ας μην πει κανείς "δεν είναι έτσι" και χάνουμε τον καιρό μας με υπενθυμίσεις αδιαμφισβήτητων γεγονότων, όπως η εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη, η ιστορία με το δάνειο κλπ.
Έτσι, μια συμπολίτις μας που ξαφνικά βρέθηκε σε μια θέση ευθύνης, μένει χωρίς πλειοψηφία γιατί εκείνοι που την επέβαλαν, αποφάσισαν να την εξαναγκάσουν σε παραίτηση. Εκείνη όμως, ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει να λαμβάνει το μισθό της και να είναι πειθήνιο όργανο του πρώτου τυχόντος εκβιαστή εντός της Νέας Προοπτικής, αντίθετα είπε "όχι" κι αποφάσισε να διοικεί με βάση τις δικές της αποφάσεις, κι όχι τις αποφάσεις της όποιας καμαρίλας. Αυτό είναι ένα δεύτερο κριτήριο, για το οποίο αξίζει να τη στηρίξει ένας πολίτης.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ένα μέσο ενημέρωσης και παρέμβασης όπως η "Α" έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να είναι ξεκάθαρο προς το αναγνωστικό του κοινό και τους πολίτες γενικότερα: Θα μπορούσε να στηρίζει τη δήμαρχο, κι από ένα σημείο και μετά -όταν τα συμφέροντά του ήταν αντίθετα με της δημάρχου- να την αντιπολιτεύεται. Θα μπορούσε, αντίστροφα, να την αντιπολιτεύεται και -όταν τα συμφέροντά του έρχονταν πολύ κοντά με τα δικά της- να γίνει ξαφνικά ο πιο θερμός της υποστηρικτής.
Εμείς εδώ δεν κάναμε τίποτα από τα δυο. Είπαμε εξαρχής δημόσια, ότι μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας, στηρίζουμε τη δήμαρχο όχι για το καλό της δημάρχου, που δεν μας αφορά, αλλά για το καλό της πόλης. Για να κάνει αυτή εδώ η διοίκηση όσα περισσότερα μπορεί υπέρ της πόλης. Λίγα μπορεί; Λίγα θα κάνει. Πολλά μπορεί; Πολλά θα κάνει. Ελάχιστα μπορεί; Ελάχιστα θα κάνει. Αλλά και τα ελάχιστα, είναι καλύτερα από το τίποτα. Και με αυτό το πνεύμα, τη στηρίξαμε και θα τη στηρίξουμε ως δήμαρχο αυτής εδώ της πόλης, μέχρι τις 31-12-2014, που λήγει η θητεία της. Τη στηρίζουμε κριτικά, όχι απροϋπόθετα. Όπου η διοίκηση επιδεικνύει αδυναμίες, τις επισημαίνουμε. αλλά η γενική γραμμή μας είναι ότι αυτή η διοίκηση θα παίρνει αποφάσεις για την πόλη για τους επόμενους 18 μήνες, και τη βοηθούμε ώστε να παίρνει τις καλύτερες δυνατές.
Προσέξτε: Δεν λέω ότι αυτή είναι η μόνη σωστή θέση. Καθόλου. Απλώς εξηγώ τη δική μας θέση, τη θέση της"Α". Αντιλαμβάνομαι και δικαιολογώ όσους λένε "μπορούσε περισσότερα". Αντιλαμβάνομαι ακόμα κι αυτούς που λένε "γιατί να είναι εκείνη δήμαρχος κι όχι εγώ;". Δεν λέω ότι εμείς στην "Α" έχουμε δίκιο κι όλοι οι άλλοι άδικο. Εξηγώ τη δική μας θέση, απλώς.- 

11 σχόλια:

  1. τουλαχιστον τα βασικα19 Ιουνίου 2013 στις 9:03 μ.μ.

    Κυριε Σειτανιδη στο πως εγινε δημαρχος το ξερουμε ολοι,για την ομαδα τη γνωστη συμφωνουμε απολυτα,αλλα το να πλυθουν οι καδοι,να ποτιστουν τα παρκα,να πλυθουν οι πλατειες και οι καδοι να αναψουν τα φωτα εκει που πρεπει να φυγουν οι μηχανες απο τις πλατειες και πολλα απλα αλλα σημαντικα για τους δημοτες θα μπορουσαν να γινουν.οταν οι αντιδημαρχοι ειναι στα καφε ουζερι πως να γινει δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. "Επιστρατεύτηκε με πρωτοβουλία και επιμονή του Παντελή Γρετζελιά".
    Δεν υπάρχει αντίρρηση, ακόμα και μεταξύ των παιδιών του Νηπιαγωγείου, και σαφώς το μεγαλύτερο βάρος φέρει ο Γρετζελιάς, που για τους δικούς του λόγους την πρότεινε.
    Αλλά και αυτής της άρεσε η ιδέα.
    Δεν συζητώ για τους υπόλοιπους. Μόλις την προηγούμενη μέρα είχαν αποφασίσει να υποστηρίξουν για επικεφαλής κάποια άλλη, αλλά σαν φρόνιμα παιδάκια υποτάχθηκαν στο νεύμα του μεγάλου. Αυτό από μόνο του, σηματόδότησε την αρχή της κατρακύλας.

    2. "Αυτός ο συνδυασμός νίκησε". Σαφώς και νίκησε και ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα να διοικεί.

    Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει,
    "Διοικεί" έτσι όπως επιτάσσει η λέξη?
    Γιατί μετά την "αποστασία Γρετζελιά και των δορυφόρων του", δεν έχει την πλειοψηφία.
    Και το επόμενο ερώτημα.
    Αφού δεν μπορεί να διοικήσει (όχι λόγω ανικανότητας, να το δεχτώ και αυτό, αλλά λόγω "αποστασίας"), τι κάνει εκεί στο Δημαρχείο?
    Αυτομαστιγώνεται?
    Αυτοεξευτελίζεται?
    Πώς αλλιώς λέγεται η "ομηρία" κάποιου σε κάποια ομάδα?
    Το ότι "δεν δέχτηκε η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη να γίνει πειθήνιο όργανο του κ. Γρετζελιά", είνι προς τιμήν της, και η ξεφτίλα των άλλων που το φυσάνε και δεν κρυώνει.

    3. "Εκείνη όμως, ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει να λαμβάνει το μισθό της και να είναι πειθήνιο όργανο του πρώτου τυχόντος εκβιαστή εντός της Νέας Προοπτικής, αντίθετα είπε "όχι" κι αποφάσισε να διοικεί με βάση τις δικές της αποφάσεις".
    Εμ, εδώ είναι που διαφωνούμε.
    Δεν είπε όχι, ναι είπε.
    Και αφού δεν την θεωρώ χαμηλής νοημοσύνης, να θέλει να εξευτελίζεται από μια ομαδούλα 4ης κατηγορίας, περιορίζοντας τον ρόλο της "σε Δήμαρχο εν ομηρία", τότε δεν μου αφήνει περιθώρια να σκεφτώ κάτι άλλο, εκτός από το όφελος των χρηματικών απολαβών του Δημάρχου.
    Και δεν είναι δα για πέταμα ο μισθός του Δημάρχου.
    Η μέχρι τώρα εμπειρία, μας έδειξε ότι οι εκ Χαλκηδώνος ορμώμενοι έδρασαν σαν πειρατές.
    Ήταν τόσο μεγάλος ο πόθος κατάληψης της Δημαρχίας, που έταξαν παπάδες, έπαιξαν και το σήριαλ της κακόμοιρης χήρας (το έπαιξε και αυτή, το θυμάστε) και ο αλάνθαστος λαός, τους έδωσε το χρίσμα.
    Μόλις το πήραν, έδειξαν τόση περιφρόνηση προς τους λοιπούς Δημοτικούς Συμβούλους (όλοι θυμόμαστε την χρυσή εποχή όπου Γρετζελιάς και λοιποί έδιναν ρεσιτάλ εμπάθειας μέσα στο ΔΣ).
    Μίλαγαν για Συμβούλους που είχαν πολλά χρόνια στην πλάτη τους, τόσο απαξιωτικά, που όλοι έβλεπαν, ότι αυτή η παρέα δεν είχε και πολύ ζωή.
    Είναι μεγάλο ατόπημα να είσαι αυθάδης και μεγαλομανής.
    Να μη θυμηθώ παλιότερα, τι γινόταν όταν ο Παπαμικρούλης προσπαθούσε να αρθρώσει λέξη στην τότε Χαλκηδώνα. Πέφταν σαν κοράκια να τον σκίσουν.
    Να μη θυμηθώ, πόσο απαξιωτικά μίλαγαν στα Δ.Σ. για τον προηγούμενο από αυτούς Δήμαρχο, κάτι παιδαρέλια Σύμβουλοι της.
    Να μη θυμηθώ τις κατινίστικες κραυγές τύπου Λαχαναγοράς μιας άλλης Συμβούλου, που προσχώρησε και αυτή στην ομάδα.
    Και να, που έφτασε η εποχή όλα αυτά, να τα λουστούν και να κάνουν την χειρότερη θητεία στην πόλη.
    Γι' αυτό τους χαρακτηρίζω πειρατές.
    Μου θύμισε η όλη πολιτεία τους ένα καλό ρεσάλτο.
    Αυτά όλα δεν περιποιούν τιμή για την Δήμαρχο.
    Αυτή τα χρεώνεται, αν θέλετε, διότι ήταν άπειρη, να το δεχτώ και αυτό, αλλά τα χρεώνεται.

    4. "Θα μπορούσε να στηρίζει τη δήμαρχο, κι από ένα σημείο και μετά -όταν τα συμφέροντά του ήταν αντίθετα με της δημάρχου- να την αντιπολιτεύεται".
    Δεν την αντιπολιτεύομαστε λόγω συμφερόντων, δεν θα κερδίζαμε κάτι απτό, αν ήταν άλλος Δήμαρχος, αλλά επειδή δεν κάνει τα βασικά για τα οποία όλοι πληρώνουμε, και αυτό λέγεται κλοπή της τσέπης μας και υποτίμηση του ρόλου μας σαν δημοτών.
    Είμαι πιο σίγουρος, για όσα γράφω πιο πάνω, προσπαθώντας να φανταστώ, τι θα ήταν αυτό που θα θυμόμουν από την θητεία της, μετά από 3,4 ή 10 χρόνια.
    Άρα μιλώντας από πολιτική πλετρά, πρέπει να την υποστηρίζω ή να κατακρίνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό. Στο 4, μιλούσα για μέσα ενημέρωσης, όχι για πολίτες που μπορούν να αλλάζουν στάση όποτε κρίνουν και να εκφράζονται στην κάλπη. Μιλούσα για μέσα ενημέρωσης, η αλλαγή στάσης των οποίων μπορεί να γεννήσει στην κοινή γνώμη υπόνοιες για ιδιοτελή κίνητρα, αν με αντιλαμβάνεστε... Πάω στο μισθό της δημάρχου. Είναι κατά τι καλύτερος από το μισθό υπαλλήλου της Εθνικής Τράπεζας Που είναι η κα Γαιτανά. Γνώμη μου είναι, ότι δεν είναι τόσο καλύτερος, που αξίζει να υφίσταται κανείς τέτοια πίεση. Και τέλος, εκει που λέτε ότι διαφωνούμε, πρέπει να το εξηγήσετε. Εγώ έγραψα ότι είπε "όχι" στον εκβιασμό Γρετζελιά να διοικεί εκείνος, κι αυτή απλώς να εισπράττει το μισθό της δημάρχου. Πού ακριβώς διαφωνούμε;

      Διαγραφή
    2. Για τα τοπικά ΜΜΕ, που κάνουν κολοτούμπες έχετε απόλυτο δίκιο.
      Δυστυχώς υπάρχουν μικροσυμφέροντα που τα κάνουν να υποστηρίζουν ακόμα και απίθανα πράγματα και να εκβιάζουν μερικές φορές.
      Το ίδιο ισχύει και για μια "τυφλή αντιπολίτευση" που σε όλα βλέπει φαντάσματα.

      Στο (3) εννοώ, ότι ναι μεν είπε "όχι" στον εκβιασμό της ομαδούλας, και καλά έκανε, αλλά από εκείνη την στιγμή και πέρα έπρεπε να ερχόταν σε συννενόηση με τους υπόλοιπους Συμβούλους και να καταρτίσουν ένα minimum πρόγραμμα Διοίκησης της πόλης, όπως αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους.
      Αφού δεν είχε διαθέσιμους δικούς της Συμβούλους, έπρεπε να τους βρει κάπου αλλού.
      Αναγκαστικά δεν θα εφάρμοζε μόνο τις δικές της ιδέες, αλλά και των λοιπών που θα την υποστήριζαν από εκεί και πέρα.
      Αν δεν ήθελε να συνεργαστεί ή δεν έβρισκε στην αντιπολίτευση διαθέσιμους να συνεργαστούν, τότε δεν υπήρχε άλλη λύση από το να φύγει κάνοντας γνωστές τις προσπάθειες της και ας κρίνουν οι εκλογείς μετά, το τι θα κάνουν.
      Φεύγεις όμως με την αξιοπρέπεια σου ακέραια, δεν εμπλέκεσαι σε φθοροποιό κατάσταση.

      Αλλά όπως πολύ σωστά επισημάνατε, αυτή είναι μία από τις πολλές απόψεις και όχι αναγκαστικά η αντικειμενικότερη.

      Απλά βαρεθήκαμε κ. Σεϊτανίδη γενικά τις μετριότητες.
      Θέλουμε επι τέλους κάτι άλλο.
      Θέλουμε έναν/μια Δήμαρχο που να δώσει όραμα, να δώσει παλμό, να δώσει την αίσθηση ότι αυτός είναι κάτι άλλο.
      Δεν θέλουμε πολλά πράγματα, τα αυτονόητα θέλουμε.

      Ευχαριστώ για τον χρόνο και τον χώρο σας.

      Διαγραφή
  3. ΑΠΛΑ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΣΤΩ ΤΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!!!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαμαντή κάνεις ένα βασικό λάθος. Δείχνεις υπερ του δέοντος επιείκια και συγκαταβατικότητα ενώ δεν πρέπει. Απλά μόνο και μόνο για το γεγονός ότι πήγε κόντρα στον πατερούλη δεν αξίζει να την υποστηρίζεις τόσο πολύ.

    Η δήμαρχος δεν είναι παιδί μας να το μαλώνουμε και να το συγχωρούμε. Ούτε μπορούμε να της δίνουμε επ αόριστον περίοδο χάριτος όπως εσύ. Μου είναι αδιάφορο με ποιούς τσακώθηκε, ποιούς πούλησε και ποιοί την πούλησαν. Είναι υπηρέτης του δήμου, δικός μου, του γείτονα, όλων όσων κατοικούν Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα. Για αυτό παίρνει ένα τσουβάλι λεφτά κάθε μήνα. Πολύ περισσότερα από όσα έπαιρνε σαν υπάλληλος τραπέζης.

    Έχω απαιτήσεις όμως. Κάθε μήνα πληρώνω Δημοτικούς φόρους και τέλη. Οπότε περιμένω και τα ανάλογα αποτελέσματα.Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να φύγει να πιάσει δουλειά κάποιος άλλος. Αλλά είπαμε http://www.youtube.com/watch?v=GKe8S7beC6s

    όπως είπε και άλλος φίλος και είναι γενικά αποδεκτό ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. και αυτό θα φανεί σε λίγα χρόνια ακόμη καλύτερα όταν θα σπάτε τα κεφάλια σας να θυμηθείτε τι έργο έγινε επί των ημερών της. Το απόλυτο τίποτα. το απόλυτο μηδέν.

    υ.γ. αν πιστεύεις πραγματικά σε αυτήν και στην προσφορά της Διαμαντή σε προκαλώ να την πείσεις να θέσει υποψηφιότητα την επόμενη τετραετία. να δούμε ρε παιδί μου εν τέλει πόσα απίδια έπιασε ο σάκος της όλα αυτά τα χρόνια. Και αν πάρει περισσότερους ψήφους από το βαλασσά εγώ θα μετακομίσω παρέα σου στα Πατήσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @11.49
    Σέβομαι την άποψή σου, αναμφίβολα. Έχω μια διαφορετική και νομίζω επαρκή επιχειρήματα. Να προσθέσω σε όσα έγραψα παραπάνω και τα εξής: Τι εννοείς ότι "την υποστηρίζω τόσο πολύ"; Ο νόμος της επιτρέπει να μείνει δήμαρχος για άλλον ενάμιση χρόνο, θέλουμε, δεν θέλουμε. Εντάξει ως εδώ; Αν είμαστε εντάξει ως εδώ, το βασικό ερώτημα, αγαπητέ, είναι ΕΝΑ: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ; Εγώ αυτό θεωρώ το πιο σημαντικό ζήτημα. Εσύ, μπορεί να θεωρείς κάτι άλλο, καμία αντίρρηση. Μπορούμε, λέω εγώ, να στηρίξουμε αφού ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ θα είναι δήμαρχος για ακόμα ενάμιση χρόνο, μήπως και γίνει τίποτα καλό στην πόλη; Ας το κάνουμε. Δεν θέλουμε να στηρίξουμε; Παρ' ότι δεν θέλουμε -το ξαναγράφω- εκ του νόμου θα είναι δήμαρσος για ακόμα ενάμιση χρόνο.
    Τώρα, η "πρόκληση" γράφεται μάλλον γι ανα γραφεί. Ούτε να την πείσω μπορώ, ούτε έχω καμία τέτοια διάθεση.
    Τέλος, δεν της δίνω καμία περίοδο χάριτος, ποιος είμαι εγώ να δίνω περιόδους χάριτος; Μια λύση αναζητώ, να γίνει τίποτα θετικό στην πόλη.Ο,τι μπορεί να γίνει, δεν ψάχνω θαύματα. Δεν παίρνει ένα τσουβάλι λεφτά κάθε μήνα, περισσότερα από την Εθνική Τράπεζα. Εκτός αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω...
    Κι εγώ έχω απαιτήσεις, εννοείται. Αλλά -σε αντίθεση με σένα- βλέπω και τις συνήκες κάτω από τις οποίες διοικεί το δήμο. Δεν έχει πλειοψηφία, να μη λέμε τα ίδια, κι όμως προσπαθεί. Ούτε μπορεί να συγκριθεί με άλλους δημάρχους πους ΕΙΧΑΝ πλειοψηφία. Αυτό δεν καταλαβαίνει ο Γρετζελιάς και οι μπιστικοί του. Ότι με την τυφλή κίνηση που έκαναν, της έδωσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τα επόμενα χρόνια, να λέει ότι ήθελα να κάνω αυτό κι εκείνο, αλλά αυτοί με σαμποτάριζαν. Εσένα, από όσο καταλαβαίνω, δεν σε νοιάζει, αφού λες "Μου είναι αδιάφορο με ποιούς τσακώθηκε, ποιούς πούλησε και ποιοί την πούλησαν". Βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές γωνίες, δεν είναι κακό αυτό, καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα για το καλό της πόλης τον επόμενο 1,5 χρόνο όπως δεν έγινε και τα υπόλοιπα 3 χρόνια. Απλά εδώ και καιρό είμαστε καταδικασμένοι σε μια κωλυσιεργία-ομηρία που οδηγεί την κυρία απλά να εισπράττει μισθούς και εμάς στωικά να περιμένουμε "το ουίσκι μας να ωριμάσει" όπως στη διαφήμιση του τζακ ντανιελς. Από μια δημοτική αρχή που έλαμψε δια της απουσίας της τόσο καιρό δεν μπορώ να περιμένω ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ το επόμενο διάστημα. μη εξαιρώντας φυσικά και τον πατερούλη με τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα τόσα χρόνια μασκαραλίκια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζοντας τις τοποθετήσεις και απαντήσεις του κ. Σεϊτανίδη και σεβόμενος τις απόψεις των υπολοίπων, θα ήθελα να προσθέσω κάποιες δικές μου σκέψεις.
    Δεν είμαι πια μικρός και ως εκ τούτου, έχω υπάρξει ενεργός πολίτης με πολλές Δημοτικές Διοικήσεις μέχρι σήμερα, πράγμα που μου δίνει τη δυνατότητα να κρίνω τα πράγματα... "και λόγω πείρας".
    Τότε λοιπόν που δεν υπήρχε το διαδίκτυο και οι αναρτήσεις στο internet, οι τοπικές εφημερίδες που εκδίδονταν στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, έγραφαν τα πεπραγμένα της εκάστοτε Διοίκησης, είτε μέσω των Δελτίων Τύπου που τους έστελναν, είτε με το δικό τους ρεπορτάζ, όταν ο χρόνος τους επέτρεπε να είναι παρόντες στα τοπικά γεγονότα. Δεν σταματούσαν όμως μόνον εκεί, έκαναν ρεπορτάζ σε όλο το Δήμο, τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και στη Νέα Χαλκηδόνα. Επεσήμαιναν τα κακώς κείμενα στις Παιδικές Χαρές, στο πράσινο, στις επισκευές των Σχολικών κτιρίων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε ο Σεπτέμβρης να τα βρει έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές, έκαναν κριτική γύρω από την ποιότητα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο της Πρωτομαγιάς, όσο και του Καλοκαιριού και για να μη μακρηγορώ, ήταν κριτές των τοπικών προβλημάτων. Αποτέλεσμα αυτών των επισημάνσεων ήταν, οι εκάστοτε Διοικούντες, άλλοτε νωρίτερα και άλλοτε αργότερα, σύμφωνα πάντα και με τα οικονομικά του Δήμου, να αποκαθιστούν τα προβλήματα.
    Σήμερα, στα τοπικά μας site, διαβάζω μόνο κριτικές άλλοτε θετικές και άλλοτε αρνητικές, ανάλογα σε ποιόν πρόσκειται το κάθε site, και πέραν τούτου ουδέν. Διαβάζω μονίμως κριτική στο πρόσωπο της Δημάρχου και γιατί ανέλαβε να είναι επικεφαλής μιας παράταξης που ούτε την ήξερε, αλλά ούτε και θέλει (κατά την άποψή μου) να διοικήσει. Ο κ. Γρετζελιάς ασφαλώς και είναι ο κύριος υπαίτιος του όλου εγχειρήματος. "Δε χωρά αμφιβολία περί τούτου". Ομως κι εκείνη μέτρησε τη σκιά της και όχι το μπόι της, που μαζί με την αμετροέπειά της, την ανεπάρκειά της, την άγνοιά της, τις κακές της συνήθεις, την κακώς νοούμενη φιλοδοξία να λέγεται Δήμαρχος και την απροθυμία των συμβούλων, ένθεν κακείθεν, για διοίκηση, κατέστρεψε δύο Δήμους.
    Τελειώνοντας θέλω να κάνω μια έκκληση: Κύριοι Δημοσιογράφοι, σας παρακαλώ πολύ, βγείτε στους δρόμους και τις γειτονιές των Δήμων μας, καταγράψετε τα προβλήματα που συναντάτε, αναδείξτετα, μπας και καταφέρουμε να σώσουμε κάτι τον υπόλοιπο χρόνο που μας απομένει μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές του 2014!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @6.04
      Για τα όσα γράφεις, αγαπητέ, για τη δήμαρχο δεν έχω να πω τίποτα, το θέμα θεωρώ ότι το εξαντλήσαμε πιο πάνω. ΝΑ πω δυο λόγια, όμως, για την προτροπή σου να βγούμε έξω και να αναδείξουμε προβλήματα. Κοιτάξτε, το πιο εύκολο πράγμα είναι να βολτάρουμε στην πόλη -όλοι βολτάρουμε- και όπου λβέπουμε κάτι που χρειάζεται αλλαγή, να το φωτογραφίζουμε. Δεν υπάρχει πιο εύκολο και πιο ξεκούραστο πράγμα, να γεμίζεις το σάιτ σου φωτογραφίες που τραβάς την ώρα που βολτάρεις.
      Εμείς εδώ, έχουμε μια κάπως διαφορετική αντίληψη. Θεωρούμε ότι υπάρχουν δυο ειδών προβλήματα. Αυτά που λύνονται χωρίς να ξοδέψεις χρήματα -από κάποια μπορείς και να βγάλεις ως δήμος, μάλιστα!- και άλλα που για ναλυθούν χρειάζονται κονδύλια, τα οποία σήμερα ΔΕΝ υπάρχουν.
      Πάμε στα πρώτα. Πόσες φορές εδώ, στην "Αλήθεια" δεν έχω γράψει για το ότι η Δεκελείας με την ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ανοχή του δήμου έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ; Πόσες φωτογραφίες δεν έχω δημοσιεύσει που ο δήθεν πεζόδρομος έχει γίνει πάρκινγκ; ποσα αυτοκίνητα δεν έχω φωτογραφίσει και δημοσιεύσει που κλείνουν με το έτσι θέλω τις ράμπες των ΑΜΕΑ; Μάταιος κόπος, αγαπητέ. Ούτε οι παρανομούντες ευαισθητοποιήθηκαν, ούτε ο δήμος. Εμείς, ως μέσο ενημέρωσης, αυό μπορούμε. Να αναδεικνύουμε. Δεν μπορούμε να λύνουμε. εκείνοι που μπορούν να λύνουν, δήμος και κυρίως οι ίδιοι οι πολίτες, δεν το κάνουν. Γιατί μας προτρέπετε; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;
      Πάμε στα ζητήματα που για να λυθούν χρειάζονται χρήματα. Η κεντρική εξουσία ΔΕΝ έχει χρήματα και η τοπική αυτοδιοίκηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΖΕΙ μετα χρήματα της κεντρικής εξουσίας. Πρέπει να δούμε πώς ο κάθε δήμος -και κυρίως ο δικός μας- θα αυτοχρηματοδοτείται. ΠΡΩΤΑ πρέπει να λύσουμε αυτό, και μετά να πούμε γιατί δεν αναπλάθονται όλα τα πεζοδρόμια, που -τα περισσότερα- είναι καρμανιόλες, ιδίως για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
      Αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η σωστή σειρά του θέματος που θίγεις, αγαπητέ. Αλλά είπαμε: Αν δεν μπορούμε να πάψουμε να κάνουμε σούζες με το μηχανάκι στον πεζόδρομο, όλα τα άλλα είναι απλές θεωρίες...

      Διαγραφή
  8. Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ κ. Σεϊτανίδη. Ολα τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με χρήματα, χρειάζεται βούληση και τρόπος σωστής διοίκησης, χωρίς καν πλειοψηφία. Η καταστροφή του πρασίνου, λόγω μη ποτίσματος, το απέραντο πάργκινγκ με την αθέατη Δημοτική Αστυνομία, ή το σβήσιμο της κλίσης, η εγκατάλειψη του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής μέσα στα ξερόχορτα, το γκρέμισμα του τοιχίου του Ηρώδειου Πάρκου χωρίς τη στοιχειώδη μέριμνα από πλευράς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, το πλύσιμο των κάδων, το μαδημένο γκαζόν στα πάρκα, κλπ., είναι πράγματα που δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά χρειάζονται σωστό σχεδιασμό και αγάπη για τον τόπο σου και γι' αυτό που παρέλαβαν.
    Αυτό λέω μόνο και τίποτε άλλο.
    Αν θυμάμαι καλά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, δεν με εντυπωσίασε με την ένταξη σε αυτό μεγάλων έργων.
    Συντήρηση ζητώ σε ότι καλό παρέλαβαν και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή