Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Εκδρομή σε Σπήλαια Λιμνών και Βυτίνα



Μία ακόμα επιτυχημένη εκδρομή πραγματοποίησε ο Σύλλογος το Σάββατο 15-6-2013.
Ξεκίνησαν το πρωί και πρώτος σταθμός ήταν το Αρτεμίσιο για ολιγόλεπτη ξεκούραση και φρεσκάρισμα της διάθεσης. Επόμενη στάση ο προορισμός, το Σπήλαιο των Λιμνών.
Στο χωριό Καστριά της Αχαΐας 60 χλμ. από
την ΤΡΙΠΟΛΗ και 9 χλμ. από την ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ βρίσκεται το ξακουστό "Σπήλαιο των Λιμνών". Είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς το "Σπήλαιο των Λιμνών" έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια.
Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.
Είναι παλαιά κοίτη υπόγειου ποταμού με εξερευνημένο μήκος 1980 μέτρα. Τον χειμώνα που λιώνουν τα χιόνια το σπήλαιο μετατρέπεται σε υπόγειο ποταμό με φυσικούς καταρράκτες.
Κατά τους θερινούς μήνες ένα τμήμα του σπηλαίου ξηραίνεται και αποκαλύπτονται πρωτότυπες δαντελωτές λιθωματικές λεκάνες και φράγματα ύψους μέχρι και 4μ. Το υπόλοιπο σπήλαιο διατηρεί μόνιμα νερά σε 13 γραφικές λίμνες. 
Το μεσημέρι οι εκδρομείς γευμάτισαν σε ταβέρνες της Κλειτορίας.
Επόμενη στάση η Βυτίνα για το απογευματινό καφεδάκι και βόλτα στο παραδοσιακό χωριό.
Επιστροφή στη Φιλαδέλφεια αργά το απόγευμα.
Το ΔΣ του Συλλόγου εύχεται σε όλα τα μέλη  καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές.
Επόμενη συνάντηση το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου