Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αγανάκτησε ο Καβακόπουλος- επιστολή στη δήμαρχο

Με επιστολή του στη δήμαρχο ο συμπολίτης μας Σπύρος Καβακόπουλος εκφράζει την αγανάκτησή του για την αδυναμία του δημοτικού συμβουλίου να καταλήξει στα μέλη του ΔΣ του ΠΠΙΕΔ. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:



Κα Δήμαρχος,
Έχουν περάσει τρεις και πλέον μήνες, από τότε που αποδέχθηκα την πρότασή σας να με συμπεριλάβετε στην κατάσταση των υποψηφίων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΠΙΕΔ. Οι επαναλαμβανόμενες όμως ψηφοφορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή του, αποβαίνουν άκαρπες. Οι  μειοψηφούντες σύμβουλοι της παράταξής σας, μαζί με άλλους του δημοτικού συμβουλίου, δεν κατορθώνουν να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να μην εκλέγεται  Δ.Σ. στο ΠΠΙΕΔ.
Για άλλη μια φορά, ενώ επιθυμώ να παράσχω χωρίς αμοιβή τις υπηρεσίες μου, αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. Είναι εκπληκτικό ότι ενώ τις ίδιες ή παρόμοιες υπηρεσίες, που κατά καιρούς με αμοιβή παρέχω σε άλλους δήμους ή σε ιδιωτικές ελληνικές και εκτός Ελλάδος  επιχειρήσεις, ο δικός μου δήμος τις αρνείται πεισματικά.
Σε προηγούμενες περιπτώσεις η απογοήτευση από αυτήν την άρνηση και την  κατευθυνόμενη ανώνυμη διαδικτυακή λασπολογία, με οδηγούσε στην παραίτηση και σ’ αυτό που οι περισσότεροι λένε «η πολιτική είναι βρώμικη ας μην ανακατευτώ». Τώρα όμως θεωρώ ότι η παρατεταμένη κρίση των πολιτικών δρωμένων, με τις φοβερές επιπτώσεις, δεν μου επιτρέπει και πάλι να παραιτηθώ και να διευκολύνω τους αυτουργούς της πολιτικής μας φούσκας. Κατόπιν αυτού και αφού δεν επιτυγχάνεται η εκλογή του νέου Δ.Σ. στο ΠΠΙΕΔ, σας προτείνω τα εξής:

Η εργασία μου ως μέλος του ΔΣ του ΠΠΙΕΔ, θα ήταν εθελοντική, την ίδια λοιπόν εργασία, άνευ τίτλου και θέσης, προτείνω να την παρέχω ως εθελοντής. Άλλωστε δεν είναι η θέση αυτή που θα ξυπνήσει από το λήθαργό το ΠΠΙΕΔ, αλλά η ίδια εργασία και η δράση που θα προέλθει απ’ αυτήν.

Είμαι στη διάθεσή σας να ετοιμάσω :
α. Το Business Plan με τις κατευθύνσεις και τους στρατηγικούς άξονες λειτουργίας, επί των οποίων θα πρέπει να κινηθεί στο άμεσο μέλλον και μεσο-μακροπρόθεσμα το ΠΠΕΔ.
β. Το Σχέδιο Δράσης, με τις συγκεκριμένες ενέργειες, δράσεις και χρονοδιαγράμματα.
γ. Τον σχεδιασμό και υλοποίηση των δράσεων με την συνεργασία ομάδας εθελοντών που θα οργανώσω στο πλαίσιο του ΠΠΙΕΔ.

Ευελπιστώντας ότι σύντομα θα γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μου, χωρίς αντιδράσεις  και νέες απογοητεύσεις
Με εκτίμηση
Σπύρος Καβακόπουλος

26 σχόλια:

  1. Πρέπει να πεις φίλε Διαμαντή, ότι χωρίς κανένα λόγο την ψήφο τους αρνούνται, η παράταξη του ΚΚΕ (βλέπε Βαλασσάς) και η παράταξη του Σύριζα (βλέπε Μάλλιος). Μήπως υπάρχει κανείς από αυτούς να μας πει τους λόγους που δεν ψηφίζουν το νέο Δ.Σ. του ΠΠΙΕΔ. Μαύρη αντίδραση αυτοί, μαζί με την παρέα του Γρετζελιά. Συμπλέουν όλοι, η Χρυσή Αυγή μόνον απουσιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mάλλον δεν έχει αίσθηση του μέτρου ο κ. Καβακόπουλος. Είναι δυνατόν να πλασάρεται ως η αυθεντία που θα υπαγορεύσει Μπίζνες Πλαν κλπ για ένα πνευματικό ίδρυμα του οποίου προΐσταται η δήμαρχος;!
    Θα... οργανώσει και ομάδα εθελοντών! Μάλλον βλέπει την σκιάν του ως ανάστημα...
    Αν θέλει να κάνει τον εθελοντή ας πάει στου εθελοντές πολιτικής προστασίας, από το δ.σ. των οποίων στο παρελθόν παραιτήθηκε γρήγορα, ως απλός στρατιώτης να τον οργανώσουν και να του υποδείξουν σε ποιον τομέα, ποιες μέρες και ώρες θα προσφέρει τις υπηρεσίες του...
    Άντε γιατί γεμίσαμε αυτοπροσδιοριζόμενους πρίγκηπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεγα κι εγώ... Καιρό έχει να... "χτυπήσει" ο Καβακόπουλος που δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίσει τα προσόντα του, ένα από το οποίο είναι ότι "τις ίδιες ή παρόμοιες υπηρεσίες, που κατά καιρούς με αμοιβή παρέχει σε άλλους δήμους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγάλε τους τα μάτια Καβακόπουλε. Η κατευθυνόμενη λασπολογία δεν τολμά να σου ζητήσει αποδείξεις για την δουλειά σου σε άλλους δήμους και το εξωτερικό γιατί θα φάνε του μούτρα τους. Τους χαλάς την πιάτσα, γιατί κανείς τους δεν είναι ικανός να πουλά δουλειά σε άλλους δήμους. Χτύπα τους σαν χταπόδι Καβακόπουλε και άσε τους να λένε.
    Είμαι περίεργος όταν θα κάνεις τους εθελοντές στο ΠΠΙΕΔ τι θα έχουν να λασπώνουν μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχει μετρο στην γραφικοτητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά που λέει ο φίλος μου ο Σπύρος και λίγα είναι. Για περάστε από την γειτονιά του και ρωτείστε για αυτόν. Ξέρετε ότι κάνει κομποστοποίηση γειτονιάς στον κήπο του, η γειτονιά κάθε μέρα του αφήνει στην μάντρα του ότι σχετικό που μπορεί για να γίνει κομπόστ. Ξέρετε ότι έχει κάνει μποστάνι το διπλανό του οικόπεδο και το απολαμβάνει όλη η γειτονιά. Ξέρετε ότι πολτοποιεί τα χαρτιά και τα κάνει ένα είδος πρωτόγονου πέλετ για το τζάκι. Ξέρετε ότι αναμόρφωσε το διπλανό στο σπίτι του οικόπεδο, χτίζοντας μόνος του την πέτρα, φτιάχνοντας μόνος του επίσης τα κάγκελα και την πόρτα. Για ελάτε να δείτε πως ομόρφυνε την γειτονιά. Για ελάτε αυτήν την Τρίτη το βράδυ, που όλη η γειτονιά με πρωτοβουλία του θα μαζευτεί στο οικόπεδο αυτό προκειμένου να γνωριστεί μεταξύ της και να σταματήσει η απομόνωση, τα φαγητά θα είναι ρεφενέ. Για γνωρίστε μου άλλον οικολόγο που έχει κάνει πράξη ζωής την οικολογία.
    Σταματήστε την λασπολογία στον μόνο αντισυστηματικό άνθρωπο που έχω γνωρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπυράκο κάνεις μπαμ και στα άλλα ποστ και τις άλλες φορές που υποστηρίζεις ως δεν ξέρω τι, τον εαυτό σου…

    Μένεις 40 χρόνια εκεί, τώρα όμως θυμήθηκες να κάνεις αυτά που μας περιγράφεις! Γιατί;;;
    Είσαι οικολόγος και πολτοποιείς χαρτιά κάνοντας ένα πρωτόγονο πέλετ για το τζάκι. Αγνοείς δηλαδή ότι δηλητηριάζεις την ατμόσφαιρα με όλα τα χημικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή και την λεύκανσή του χαρτιού, αλλά και τα χημικά από μελάνια που έχουν εκτυπωθεί πάνω τους!!! Ούτε πρωτόγονος οικολόγος δεν θα μπορούσε να το φανταστεί αυτό… πρωτόγονος βέβαια ναι!
    Είσαι μονίμως εθελοντής παντού, χτίζεις, φτιάχνεις κάγκελα, δουλεύεις σε άλλους δήμους κλπ, μαζεύεις τα σκουπίδια της γειτονιάς που μπορούν να γίνουν κομπόστα, έχεις χρόνο να ασχοληθείς ως… διευθύνων σύμβουλος σύμφωνα με όσα αναγγέλλεις στο ΠΠΙΕΔ, κι όλη μέρα γυρίζεις με το ποδήλατο την Αττική!
    Μόνο ο Θεός είναι πανταχού παρών, τελευταία κι εσύ…
    Οι διαφορές σας είναι πως ο Θεός είναι συστηματικός κι έφτιαξε τον κόσμο, ενώ εσύ δηλώνεις Σπύρος (Γιάννης) και αντισυστηματικός… και οργανώνεις εντατικά την οικογενειακή προεκλογική εκστρατεία…

    Καλή επιτυχία, αλλά δεν μασάμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννης γείτονας του Σπύρου8 Ιουνίου 2013 στις 2:28 μ.μ.

    Ανώνυμε είμαι ο Γιάννης που όμως δεν είμαι εγώ αλλά ο Σπύρος όπως γράφεις, πες μου πότε να συναντηθούμε να δείξουμε ταυτότητες, μπας και σταματήσεις τις συκοφαντίες αν τολμάς βέβαια να βγεις από την ανωνυμία. Τώρα τι σχέση έχουν τα χημικά και η λεύκανση που κάνουν οι βιομηχανίες, με την πολτοποίηση που κάνει ο Σπύρος μέσα στον γκουβά με το νερό,μόνο εσύ ξέρεις. Είναι κι αυτό ένας τρόπος μπας και κολήσει η λάσπη.
    Στο προηγούμενο σχόλιο από λάθος έγραψα αντισυστηματικός αντί για αντισυστημικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ( ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!). ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΩΣ Η ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ana Andreeva
    Πρωτοφανείς κατηγορίες. Ο άνθρωπος μου είναι άγνωστος. Άγνωστοι μου είναι και οι κατήγοροι. Ο μένος σας όμως ΑΓΝΩΣΤΟΙ κατήγοροι με βάζει σε υποψίες …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά, εσείς που επικρίνετε τον Καβακόπουλο, σε αυτόν βρήκατε να βγάλετε τα απωθημένα σας; Στο κάτω της γραφής ο άνθρωπος έχει κάποιες απόψεις και επώνυμα τις λέει. Εδώ πολλοί που διεκδικούν την ψήφο μας για να διοικήσουν είναι τιποτένιοι και ανίκανοι. Το δείχνουν με τις πράξεις και με τις παραλείψεις τους καθημερινά. Ο Καβακόπουλος σας πειράζει; Μακάρι να υπήρχαν πολλοί που να λένε αυτά που σκέφτονται. Και προϋπόθεση γι αυτό είναι, φυσικά, το να σκέφτονται. Τόσοι και τόσοι "παράγοντες" είναι ανεγκέφαλοι και αγράμματοι και όμως τους ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ,ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ"?ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟΤΟΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για την Άννα Αντρέεβα, γιατί οι άλλοι είναι ένας…

    Παρακολουθείς όσα συμβαίνουν στην πόλη και γράφονται στα μπλογκς. Δεν μπορεί να μην έχεις υπόψη σου το ιστορικό του κ. Καβακόπουλου; Το να διάκεισαι υπέρ του σεβαστό και κατανοητό, καθένας μας με τις απόψεις του.

    Αφήνω την κλασσική προσπάθεια αυτοπροβολής. Παίρνω το κατά την γνώμη μου βασικό της επιστολής του και το παραθέτω.


    «Είμαι στη διάθεσή σας να ετοιμάσω :
    α. Το Business Plan με τις κατευθύνσεις και τους στρατηγικούς άξονες λειτουργίας, επί των οποίων θα πρέπει να κινηθεί στο άμεσο μέλλον και μεσο-μακροπρόθεσμα το ΠΠΕΔ.
    β. Το Σχέδιο Δράσης, με τις συγκεκριμένες ενέργειες, δράσεις και χρονοδιαγράμματα.
    γ. Τον σχεδιασμό και υλοποίηση των δράσεων με την συνεργασία ομάδας εθελοντών που θα οργανώσω στο πλαίσιο του ΠΠΙΕΔ».


    Εκτιμώ πως έχεις σχέση με τα κοινά και συλλογικές δραστηριότητες.
    Πες μου σε παρακαλώ.
    Είναι δυνατόν ένα άτομο εντός ή εκτός Δ.Σ. να καθορίσει τους στρατηγικούς άξονες λειτουργίας επί των οποίων θα κινηθεί στο άμεσο και μεσομακροπρόθεσμο μέλλον το ΠΠΙΕΔ; Όταν πρόεδρος είναι η δήμαρχος, όταν υπάρχει δημοτικό συμβούλιο, διοικητικό συμβούλιο και μια δημοτική θητεία που σε ένα χρόνο τελειώνει;
    Είναι δυνατόν αυτό το σχέδιο να είναι ή να χαρακτηρίζεται Business Plan;
    Να καθορίσει εκτός από τους στρατηγικούς άξονες και τις συγκεκριμένες ενέργειες, δράσεις και χρονοδιαγράμματα;
    Να σχεδιάσει και υλοποιήσει τις δράσεις με την συνεργασία ομάδας εθελοντών που θα οργανώσει ο ίδιος;

    Αυτά για μένα είναι αστεία πράγματα ή ενδεχόμενα και πολύ σοβαρά για να συμβούν. Γιατί περιγράφει έναν διαχρονικό υπερπρόεδρο του ΠΠΙΕΔ ο οποίος θα υπαγορεύσει πολιτικές και επιλογές του ιδρύματος ακόμη και μακροπρόθεσμα, θα στελεχώσει και οργανώσει μια ομάδα εθελοντών-συνεργατών του, η οποία θα υλοποιήσει τις δραστηριότητες που έχει στο μυαλό του! Και όλοι θα γνωρίζουμε πως η Πρόεδρος – δήμαρχος και το Δ.Σ. θα είναι βιτρίνα και μαριονέτες του… Ανά πάσα στιγμή δε, θα απειλεί με παραίτηση (που την συνηθίζει) και κρέμασμα της λειτουργίας του ιδρύματος. Αφήνω κατά μέρος το κόστος των άγνωστων δραστηριοτήτων γιατί δεν μπορεί να γίνονται όλα δωρεάν. Όπως επίσης το ενδεχόμενο Business Plan να μην συμπίπτει με τις οικονομικές δυνατότητες του ΠΠΙΕΔ.

    Κάποιοι βρίσκονται πίσω από Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Δημάρχους, Προέδρους οργανισμών κλπ. Σε αυτούς τους κάποιους στηρίζεται η δουλειά και το έργο που παρουσιάζουν. Ποτέ κανείς από αυτούς δεν έχει βγει δημόσια να δηλώσει εκτός από άμισθος σύμβουλος ας πούμε, ότι εγώ θα καθορίσω την στρατηγική, τους στόχους, τις δραστηριότητες, θα οργανώσω και υλοποιήσω μόνος μου τα πάντα…
    Ποτέ και πουθενά κάποιος από κάτω δεν προσέλαβε, οργάνωσε, διέταξε τους από πάνω. Θα είναι άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία του δήμου μας, αν το δούμε κι αυτό, τώρα που το έχει ανακοινώσει ο συγκεκριμένος κύριος!

    Αν κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα, σημερινοί ή αυριανοί αιρετοί του Δήμου ή του Ιδρύματος, να αυτοακυρωθούν, δεν καταλαβαίνουν σε τι ανοσιούργημα ενδεχόμενα θα συναινέσουν, προσωπικά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο γι΄ αυτό!

    Υγ. Δεν θα ήταν κακό να παρουσιάσει αν θέλει ο ενδιαφερόμενος τις αμοιβές του, με στοιχεία, για ανάλογες δράσεις, ώστε να μάθουμε τι γλυτώνει ο δήμος από αυτό που προτίθεται να προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ana Andreeva
      Σε ευχαριστώ που απάντησες.
      Πραγματικά δεν ξέρω αν οι άλλοι είναι ένας. Βασικά δεν θέλω να το πιστέψω.
      Τώρα βλέπω μια ολοκληρωμένη σκέψη. Σκέψη που ίσως δεν την έκαναν οι υποστηρικτές του. Λογική ακούγετε. Πριν βγάλω το οποιοδήποτε συμπέρασμα περιμένω από κάποιον υποστηρικτή του η τον ίδιο μια απάντηση ( για την ταμπακέρα).

      Διαγραφή
    2. Ποιος σου είπε ότι δεν μπορεί το Business Plan να το κάνει μέλος του ΔΣ ενός οργανισμού, στην προκειμένη περίπτωση του ΠΠΙΕΔ. Ποιος σου είπε ότι δεν μπορεί ένας τρίτος να κάνει το Business Plan ενός οργανισμού, εδώ το υφιστάμενο ΔΣ του ΠΠΙΕΔ το αναθέτει στον Καβακόπουλο και αν αρέσει εφαρμόζεται. Καλά έχεις πρόβλημα με το Business Plan και δεν έχεις, γιατί ποτέ κανείς προηγούμενος μέχρι σήμερα δεν ξέρει τι είναι αυτό και δεν είχε την γνώση να το κάνει.
      Φίλε μου έχεις ακούσει για ίδρυμα, γνωρίζεις την αυτοτέλεια που έχει. Γνωρίζεις ότι δεν διοικείται από το δημοτικό συμβούλιο αλλά από το δικό του Δ.Σ. Πρέπει φίλε μου να είσαι πολύ άσχετος ή βαλτός.

      Διαγραφή
  14. Πάντα ο κάθε δήμαρχος είναι τύποις πρόεδρος στο ΠΠΙΕΔ. Ουσιαστικά την διεύθυνση είχε ο αντιπρόεδρος σ' όλες τις μέχρι σήμερα διοικήσεις. Δεν ξέρω μόνον επί Γρετζελιά τι γινόταν.
    Τώρα πως κρίνεις, κατακεραυνώνεις και αμφισβητείς, τον Καβακόπουλο όταν δεν τον αφήνουν να κάνει αυτά που λέει, έστω και εθελοντικά? Δεν είναι πολύ απλό, να αφήσουμε λίγο και να δούμε, όταν και αν τελικά τον αφήσουνε, να δούμε τι θα κάνει? Αν αυτά που λέει είναι μπαρούφες, θα καταξευτηλιστεί και τότε όλοι θα μπορούμε να τον κοπανάμε ανώνυμα και επώνυμα και θα γίνει περίγελως. Εσύ όμως σίγουρα τον φοβάσαι ότι θα κάνει αυτά που λέει και προσπαθείς με κάθε τρόπο να μην τον αφήσουν. Με τόση χολή που βγάζεις, το φυσικό θα ήταν να έλεγες να τον αφήσουν για να εξευτελιστεί, όμως δεν κάνεις αυτό, αλλά το αντίθετο (μήπως άραγε τον λυπάσαι και δεν θέλεις να ντροπιαστεί)?
    Αλήθεια πως προκαταβολικά κρίνεις έναν άνθρωπο που ζητά να δουλέψει εθελοντικά και με σύστημα οργάνωσης που μόνο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις το βλέπεις. Γιατί το δημόσιο μια ζωή θα πρέπει να είναι στη μιζέρια και στο πρόχειρο? Δηλαδή δεν χρειάζεται να χαραχθεί στρατηγική, δεν χρειάζονται να μπουν στόχοι, δεν πρέπει να σχεδιάζονται και να προετοιμάζονται οι δράσεις, δεν πρέπει να γίνεται χρονοπρογραμματισμός. Σίγουρα έχεις συνηθίσει όλους αυτούς τους πολιτικάντιδες που δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, που ψάχνονται και πάντα την τελευταία στιγμή προσπαθούν να κάνουν κάτι. Σίγουρα δεν θα έχεις ακούσει ποτέ για οργάνωση - διοίκηση (management) και σου φαίνονται πρωτάκουστα όλα αυτά.
    Και κάτι πολύ απλό (που σίγουρα το φοβάσαι), αν τον αφήσουν να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όλοι αυτοί που δεν τον ψηφίζουν, πιστεύεις ότι δεν θα του ζητήσουν αποδείξεις για τις δουλειές που έχει κάνει και αλήθεια φαντάζεσαι ότι αυτό δεν το έχει σκεφτεί?

    Φίλε μου φοβάσαι ότι αν μπει ο Καβακόπουλος θα πάρει μπροστά το ΠΠΙΕΔ και η δήμαρχος που τον πρότεινε θα πάρει πόντους και αυτό σίγουρα δεν αρέσει στην παράταξή σου. Όμως το πρόβλημα είναι η δήμαρχος, το ΠΠΙΕΔ που κοιμάται, η παράταξή σου ή τρόπος που σκέφτεσαι και ενεργείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει Business Plan, ακόμη και εθελοντής και εκτός Δ.Σ. Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι Business Plan και λέω πως ο όρος δεν αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ίδρυμα με τα αβέβαια πενιχρά έσοδα, γιατί είναι αμφίβολη η υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδίου χωρίς διασφαλισμένους πόρους. Κάτι τέτοιο θα καταστήσει κουρελόχαρτο και χάσιμο χρόνου οποιοδήποτε επιχειρηματικό σχέδιο όπως λέγεται στα Ελληνικά, που κατά τα λοιπά υπεραγαπά ο κ. Καβακόπουλος. Προκειμένου να κάνεις εντύπωση όμως Σπύρο καταφεύγεις στην ξενόγλωσση διατύπωση. Πολλοί που ξέρουν από τέτοια πλάνα και γνωρίζουν τα οικονομικά μεγέθη του ΠΠΙΕΔ, ασφαλώς θα χαμογελούν αν δεν έχουν ξεραθεί στα γέλια. Άνετα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τον ήδη καθιερωμένο σεμνό Ελληνικό όρο που έχει απόλυτη πληρότητα περιεχομένου και νοήματος, πρόγραμμα δράσης.

      Η ανάθεση στον κ. Καβακόπουλο θα ήταν εντελώς θεμιτή, με την προϋπόθεση να είχε απολύτως εξηγηθεί γιατί αυτή η προτίμηση, χωρίς να κληθούν τυχόν άλλοι ενδιαφερόμενοι με τους ίδιους όρους, να προσφέρουν την ίδια δουλειά.

      Εάν υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι εθελοντές, το Δ.Σ. του ιδρύματος θα είχε την ευχέρεια να τους καλέσει, να ακούσει τις στρατηγικές επιλογές του προγράμματος που προτείνουν, τα κόστη υλοποίησης, να κρίνει την ρεαλιστικότητα των επιλογών και πόσο αυτές συνάδουν με τους στόχους και τις προτεραιότητες του, και να αποφασίσει σε ποιον θα αναθέσει την δουλειά.

      Το ακόμη πιο σωστό θα ήταν το Δ.Σ. να αποφασίσει τα πλαίσια στα οποία θέλει να κινηθεί, να καλέσει τους ή τον ενδιαφερόμενο και αφού εξηγήσει τι θέλει, να αναθέσει την δουλειά.

      Η ερώτηση που έκανα για παράθεση στοιχείων με τις αμοιβές του κ. Καβακόπουλου για ανάλογες δουλειές σε άλλους δήμους, έχει το νόημα να δούμε το κόστος. Αυτό θα βοηθούσε γιατί μπορεί να ήταν συμφέρον η ανάθεση του σχεδίου δράσης να γινόταν με αμοιβή και αφού επιλέξουμε ανάμεσα σε περισσότερες από μία προτάσεις. Φυσικά συνεχίζω να πιστεύω πως αυτό που λείπει από το ΠΠΙΕΔ δεν είναι το επιχειρηματικό σχέδιο.

      Αυτά ορίζουν την αυτοτέλεια ενός ιδρύματος και όχι οι απευθείας και εν λευκώ αναθέσεις. Και επειδή απευθύνεις βαρείς χαρακτηρισμούς όπως βαλτός, σου λέω ότι πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να προσφέρουν κάτι δωρεάν, φτάνει να αναλάβουν την υλοποίηση του… Εσύ ξέρεις και καταλαβαίνεις τι λέω, αλλά επειδή μπορεί να μην είμαι σε όλους κατανοητός θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Αν στον σχεδιασμό μπει π.χ. μια συναυλία με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στη λίμνη του άλσους, τότε ο εθελοντής που έχει αναλάβει την δουλειά, εκτός από mister Business Plan γίνεται αυτομάτως mister businessman… Το παράδειγμα που αναφέρω δεν είναι φανταστικό, και δεν αφορά κάποιο άλλο ίδρυμα. Προφανώς και δεν απευθύνω κατηγορία ή κάνω δίκη προθέσεων για τον κ. Καβακόπουλο, αλλά στο πλαίσιο της συζήτησης και των προκλήσεων που μου απευθύνονται, οφείλω να τοποθετηθώ.

      Και οι τηλεφωνικές εταιρίες μας δίνουν τσάμπα τηλέφωνα αλλά μας δεσμεύουν με τις συνδρομές. Και ο Σαρκοζί πρότεινε στον Καραμανλή απόσυρση των Miraz 2000 και δωρεάν αντικατάσταση τους με τα 4ης γενιάς Rafale, αλλά έπρεπε να πληρώσουμε τον εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά τους για 30+ χρόνια. Κανείς από αυτούς δεν έχασε και δεν χάνει από το τζάμπα, μην σου πω πως όσο πιο τζάμπα είναι στην αρχή, τόσο πιο ακριβά είναι στο τέλος…

      Αρνούμαι λοιπόν ως δημότης να σιωπήσω, αρνούμαι να προσποιούμαι ότι δεν καταλαβαίνω, αρνούμαι σε οποιονδήποτε που βασιζόμενος στην απειρία και τις αδυναμίες προσώπων που εκπροσωπούν τους θεσμούς, δημοσίως και χονδροειδώς εξαγγέλλει το καπέλωμά τους! Επαναλαμβάνω όμως πως αν οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα με τα… σομπρέρο, δεν υπάρχει κάτι άλλο για να κάνω.

      Υγ. Εννοείται πως δεν ταυτίζω στους… εμφανιζόμενους υποστηρικτές του κ. Καβακόπουλου την Ζιζέλ.

      Διαγραφή
  15. Να συμπληρώσω μόνο πως αν ο κ. Καβακόπουλος δημοσίευε μια επιστολή στην οποία έλεγε όπως και σε αυτή, ότι δεν επιθυμεί πλέον να είναι υποψήφιος για το Δ.Σ. του ΠΠΙΕΔ και θέτει τον εαυτό του στην διάθεση της δημάρχου και του ιδρύματος αν θέλουν να τον αξιοποιήσουν, θα χτυπούσα και παλαμάκια υπέρ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βρε παιδιά, έλεγα να μην ανακατευτώ, αλλά ο διάολος δεν με αφήνει.
    Ο Σπύρος είναι πολύ καλό παιδί, αλλά μέχρι εκεί.

    Έχω αντιληφθεί ότι,
    είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας (αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, τουλάχιστον για τον ίδιο) και δύσκολα μπορεί να συνεργαστεί με άλλους.

    εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ταυτίζοντας τον εαυτό του με το προεκλογικό πρόγραμμα του μακαρίτη. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι. Φορτωθήκαμε στην πλάτη για 4 χρόνια μια Διοίκηση (βοήθησε και ο Σπύρος σε αυτό μέσω της υποστήριξης του) που ούτε τα βασικά δεν κάνει, το ΠΠΙΕΔ θα την ενδιέφερε?
    Βέβαια δεν φταίει άμεσα ο ίδιος, αλλά πώς να το κάνουμε, υπηρέτησε λάθος ανθρώπους.
    Αυτό όπως καταλαβαίνετε τον έχετε κάψει λίγο.

    Αλλά και επί της ουσίας αν δούμε το θέμα, δεν υπάρχουν επιστήμονες-νέα παιδιά που έχουν σπουδάσει ακριβώς τον τρόπο που μια επιχείρηση απογειώνεται?
    Ο Σπύρος δεν έχει σπουδάσει κάτι τέτοιο.
    Άλλη ήταν η δουλειά που έκανε, όταν ήταν εργαζόμενος.
    Και εγώ ξέρω να φτιάχνω σωληνώσεις αλλά αυτό δεν με κάνει αυτόματα υδραυλικό.
    Έχει την θέληση, αλλά αυτή δεν φτάνει πάντα.
    Οι επιχειρήσεις δεν είναι περίπτερα, είναι οικονομικές οντότητες.
    Έχουν πολλά παλούκια που πρέπει να προσέξεις.

    Και στην καρδιά της ουσίας.
    Εντάξει ο Σπύρος έχει την θέληση να κάνει κάτι.
    Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τον κρίνει αν έχει ιδιοτελείς ή ανιδιοτελείς σκοπούς, ή αν έχει τις δυνατότητες να το κάνει ή όχι.
    Η Διοίκηση του Δήμου μας, έχει καμιά τέτοια πρεμούρα?
    Μιλάμε χωρίς τον ξενοδόχο.
    Λέτε να είχε και να περίμενε την διαθεσιμότητα του Σπύρου.

    Ο καιρός να περνάει κούτσα-κούτσα μέχρι τις εκλογές, να πέφτει το παραδάκι και εις άλλα με υγεία.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τόσα χρόνια γιατί δεν φωνάζατε όταν στο Δ.Σ. του ΠΠΙΕΔ δεν ήταν οικονομολόγοι και δεν είχε γίνει κανείς προγραμματισμός δράσεων και εκδηλώσεων. Τώρα που τα λέει ο Καβακόπουλος βρίσκετε όλοι να πείτε ότι δεν είναι ικανός να κάνει αυτά που λέει. Μα τον αφήνετε ρε παιδιά να δείξει αυτά που μπορεί ή κάνετε το παν για να τον εμποδίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαθένας ως εκεί που καταλαβαίνει τι λέμε, ή πιο σωστά ως εκεί που κάνει πως καταλαβαίνει...

      Διαγραφή
  18. Δεν γνωρίζω τον κο Καβακόπουλο, όμως διερωτάμαι αφού λέτε ότι δεν έχει ιδέα από αυτά που προτείνει, γιατί δεν τον αφήνετε να εξευτελιστεί. Τι είναι αυτό που σας κάνει να μην τον αφήνετε να αυτοδιαψευστεί. Τόσο πολύ τον αγαπάτε τον Καβακόπουλο ή σας έπιασε η πρεμούρα για το ΠΠΙΕΔ που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ κατάλαβες ότι δεν τον αφήνουμε?
      ποιοί δεν τον αφήνουμε?
      και με ποιόν τρόπο δεν τον αφήνουμε?
      του βάλαμε αλυσίδες στα πόδια?
      δικό μας είναι το ΠΠΙΕΔ και δεν τον αφήνουμε?
      η Δήμαρχος είναι πρόεδρος του ευαγούς ιδρύματος, όχι εμείς.
      Εμείς απλά σχολιάζουμε.

      άμα θέλει η Δήμαρχος μπορεί να του αναθέσει οτιδήποτε.
      εμείς θα το αναθέσουμε?

      και στο τέλος-τέλος γιατί πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να εξευτιλίζεται κάποιος?

      Αυτό κατάλαβες εδώ μέσα?
      Οι μεν θέλουν να εξευτελίζεται και οι δε να αποθεώνεται?

      Το ότι "το ΠΠΙΕΔ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου", εξαρτάται ή οφείλεται σε κανέναν Καβακόπουλο?
      Κάπου τα μπερδεύεις τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10 Ιουνίου 2013 - 2:12 μ.μ.
      «Δεν γνωρίζω τον κο Καβακόπουλο», αυτό είναι από τα… πιο αστεία που έγραψες.

      Όταν κάποιος δεν κάνει τίποτα και βρεθεί κάποιος να κάνει κάτι η διαφορά μπορεί να φαντάζει και μεγάλη… Από το τίποτα λοιπόν είναι προτιμότερο το κάτι. Καμιά αντίρρηση το κάτι να το κάνει ο κ. Καβακόπουλος. Ο τρόπος όμως που το επιχειρεί είναι ανάρμοστος, αντιδεοντολογικός, προσβλητικός!

      Και κάτι ακόμη. Να αφήσουμε τον κ. Καβακόπουλο να εξευτελιστεί, το ξανάγραψες Σπύρο. Κανείς χωρίς ταπεινά κίνητρα δεν γυρεύει τον εξευτελισμό κανενός… Ας μην ξεχνάμε πως η δήμαρχος από τραπεζοϋπάλληλος χωρίς συμμετοχή στα κοινά, βρέθηκε δήμαρχος, και πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να την εξευτελίσουν! Το θέμα δεν μπορεί να είναι να εξευτελίσουμε οποιονδήποτε, ούτε στου κασίδη το κεφάλι να συνεχίσουν κάποιοι να μαθαίνουν ή να πλουτίζουν το βιογραφικό τους, ούτε πως ένας ηχολήπτης θα… γίνει μάνατζερ του ΠΠΙΕΔ. Το θέμα είναι ότι και ο δήμος και το ΠΠΙΕΔ αφορούν συνολικά τους δημότες, έχουν Δ.Σ. που αποφασίζουν συλλογικά, και δεν μπορούν αυτόκλητοι σωτήρες να εξαγγέλλουν την περιθωριοποίησή τους!

      Διαγραφή
  19. Τελικά ο Καβακόπουλος έχει πάρει 2ο Πανελληνίο βραβείο για τέσσερις μελέτες του που αφορούν θέματα οργάνωσης και διοίκησης? Έχει κάνει ένα σωρό παρεμφερείς μελέτες? Έχει δουλέψει επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα για επιχειρηματία ομογενή της Νέας Υόρκης? Έχει γράψει εφημερίδα της Νέας Υόρκης κολακευτικά για αυτόν? Είναι ψέματα αυτά που γράφει? Γιατί δεν του ζητάμε να μας τα δείξει όλα αυτά και μετά να τον κατηγορήσούμε για ανίδεο. Είναι λάθος αυτά που γράφω? Θέλω απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις Σπύρο... Στην Ελλάδα του είσαι ότι δηλώσεις το δίκιο σου είναι απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο...

      Γι΄ αυτό και ο τσαρλατανισμός με τους εκπροσώπους του πάντα θριαμβεύει!
      Άσε μόνο και κανέναν άνεργο να δουλέψει συνταξιούχος και ευαίσθητος άνθρωπος εσύ…

      Διαγραφή