Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Γεια σου Ρένα Σιμιγδαλά!

Μαθαίνοντας για το χθεσινό σούργελο, όπου ο γνωστός καραγκιόζης παραιτήθηκε για νιοστή φορά στα λόγια, κι όπου όλοι θέλησαν να παραιτηθούν, αλλά κανείς, ούτε αυτό δεν κατάφερε, θυμήθηκα πόσο αξιοπρεπώς, αθορύβως και αποτελεσματικώς παραιτήθηκε Η ΜΟΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ που είχε το πολιτικό ανάστημα να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει, όπως
λέει το άσμα. Ούτε «θα παραιτηθώ», ούτε «σε λίγο αναμένεται να παραιτηθώ», ούτε «θα παραιτηθώ αλλά να φύγει κι η δήμαρχος που μούφαγε τη θέση», ούτε «περιμένετε λιγάκι μήπως και παραιτηθώ».

Πήρε το καπελάκι της, είπε ότι όλο αυτό το σούργελο –το είπε ευγενέστερα- δεν την εξέφραζε και πήγε σπίτι της. Έδειξε, με αυτό τον τρόπο, το δρόμο της προσωπικής πολιτικής αξιοπρέπειας και την αντίδραση ενός προσώπου που λέει –και το εννοεί- ότι δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής.

Τη Ρένα Σιμιγδαλά θυμηθήκαμε χθες, με το αμίμητο σούργελο που εκτυλίχτηκε στο ΠΠΙΕΔ, ευτυχώς υπό το βλέμμα μόνο των δένδρων του Άλσους, καθώς οι άνθρωποι αυτής εδώ της πόλης, και πιο σημαντικά πράγματα έχουν να κάνουν, αλλά και πολύ καλύτερο αισθητικό κριτήριο για να διασκεδάσουν από το να χαραμίσουν τρεις- τέσσερις ώρες, υφιστάμενοι το αρκουδόδραμα με τίτλο «λογοδοσία δημάρχου».

Ελπίζω κάθε νέα προσπάθεια, αν ξεκινήσει κι αν εξελιχθεί, υπέρβασης αυτού του βορβορώδους τοπικού σκηνικού, να κτυπήσει την πόρτα της Σιμιγδαλά. Γιατί ως σήμερα, 16 Ιουλίου 2013, είναι Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ  που έκανε πράξη την απόρριψη του -με διαφορά- χειρότερου δημοτικού συμβουλίου που έζησε ποτέ η Φιλαδέλφεια και η Χαλκηδόνα. Νάσαι καλά κορίτσι μου, που χωρίς καμία πολιτική εμπειρία τα βρόντηξες κάτω κι άφησες το σούργελο να συνεχίσει να σουρομαδιέται μόνο του. Νάσαι καλά!

8 σχόλια:

  1. Γενικά συμφωνώ. Έχω όμως μερικές επιφυλάξεις για την συνέχεια, καθώς είναι στο ξεκίνημα της παρουσίας της στα κοινά, και για τις αιτίες που έφυγε. Χωρίς να συγκρίνω σε άλλα επίπεδα τα πρόσωπα, αναφέρω για παράδειγμα πως την πρώτη φορά και ο Χωρινός είχε παραιτηθεί και το έπραξε όπως ακριβώς τώρα η Σιμιγδαλά. Και σε αυτή την θητεία το έπραξε και ο Ιερόθεος Καλόστος το ίδιο αθόρυβα. Αν δεν κάνω λάθος, η Σιμιγδαλά δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους της παραίτησης της. Αυτό θα είχε αξία γιατί θα αποτελούσε ηθική και πολιτική δέσμευση για την ίδια, ώστε να την κρίνουμε αργότερα για την συνέπεια ή την ασυνέπεια της... Δεν ξεχνώ πως όσο υπήρξε σύμβουλος "έσερνε" την παρουσία και την ψήφο της με σιωπή πίσω από την πλειοψηφία. Ποτέ η παρουσία της δεν είχε χρώμα, έξαρση ή κάτι που θα προσδιόριζε μια έστω καλή πολιτική παρουσία.
    Η αλήθεια είναι πως κι εγώ βαθμολογώ περισσότερο την σιωπή ενός που δεν γνωρίζει ή δεν έχει την υποδομή να υποστηρίξει οτιδήποτε, από την αμετροέπεια και την έπαρση άλλων όπως ο Παΐδας που παριστάνει τον καμπόσο ενώ δεν έχει προσόντα, και λαϊκίζοντας πιπιλάει προσφιλείς καραμέλες που ταιριάζουν περισσότερο σε τοποθετήσεις της ΧΑ, όπως να καταθέσουν τις κομματικές ταυτότητες όσοι ανήκουν σε κόμματα, λες και είναι ποινικό αδίκημα η συμμετοχή σε κόμματα!

    Αλλά ότι και να λέμε η κατάσταση με το πολιτικό προσωπικό ανεξαρτήτως παράταξης στον δήμο μας είναι τραγωδία...
    Η αλήθεια είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον σχόλιο. Δεν υποβαθμίζω καθόλου την παραίτηση Καλόστου, αν και διακηρυγμένα έγινε για λόγους υγείας. Τώρα, πράγματι η Σιμιγδαλά δεν πρωταγωνιστούσε, αλλά ποιος έχει τέτοιες απαιτήσεις από έναν πρωτάρη; Τέλος, πολλά πράγματα γίνονται σαφή κιι από τη σιωπή, όχι μόνο από τις δηλώσεις. Ό, τι κι αν έλεγε πέραν του ότι σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να προσφέρει, πρόβλημα θα δημιουργούσε.

      Διαγραφή
  2. το λαθος της ειναι οτι απο την αρχη ηξερε οτι με αυτους που εγινε ενα αυτη τη καταληξη θα ειχαν,εχει και εκεινη τις ευθυνες της,απειρη μεν αλλα αυτος που την επεισε μονο απειρος δεν ηταν.περασαν σχεδον 3 χρονια για να το καταλαβει? στο μονο που συμφωνω ειναι οτι δεν εκανε δηλωσεις τυπου σουργελου.ειναι καλο παιδι αλλα δυσκολα πλεον θα πετυχει να την εμπιστευτουν ξανα.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας (όσοι γνωρίζουμε την πόλη αυτή), λόγω της πολιτικής της απειρίας η Σιμιγδαλά , ΔΕΝ ήξερε από την αρχή ότι δε θα μπορούσε να προσφέρει. Την έπεισε ένας πολιτικός έμπειρος και εκείνη πίστεψε στο όραμά του (άσχετα με το αν έκανε σωστή εκτίμηση).
    Φαντάζομαι πως όταν πήρε θέση αυξημένης ευθύνης ως αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ , διαπίστωσε το κοινό μυστικό του Ιδρύματος.... δεν μπορούσε να κάνει ούτε καν τις πληρωμές για τη συντήρηση του ασανσέρ... έπρεπε να παρακαλάει την Οικονομική Υπηρεσία.. Για ποια προσφορά , με τι υπόβαθρο και με ποια στήριξη από τους "πολύπειρους" επαγγελματίες πολιτικούς "συναδέλφους" της να μιλήσουμε.
    Ας αφήσουμε λοιπόν την Σιμιγδαλά στην ησυχία της και ας κοιτάξουμε τους άλλους που "έγιναν ένα" με πολιτικούς τους αντιπάλους για να μπουν και πάλι στο κάδρο της τοπικής σκηνής.... και φυσικά στην πορεία από "ένα" να γίνουν "δύο" ή και περισσότερα κομμάτια προκαλώντας μόνο προβλήματα σε έναν ήδη προβληματικό Δήμο...
    Ρένα σου ευχόμαστε εμείς οι απλοί Δημότες , καλή ιδιώτευση. Και αν ποτέ αποφασίσεις να ασχοληθείς, ξέρουμε ότι θα το κάνεις με ψυχή και με μεγαλύτερη εμπειρία για αυτά τα υπέροχα που συμβαίνουν στον "πραγματικό κόσμο" της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδια μεσα στους ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΕΣ ειναι και ο κ.Μαλλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ΕΡΜΗΝΕΙΑ:
    EKEINH ,MALLON ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ,ΣΤΗΝ ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ (ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΕΚ ΤΩΝ 70) ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ !
    Β ΕΡΜΗΝΕΙΑ:
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΕΠΟΥ" ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ:
    Κ Α Λ Ο Σ Τ Ο Σ! ( επειδη κοπηκε το σχοινι που εβγαζε τον "γεματο κουβα" απο το πηγαδι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός σε ιδιωτικές συζητήσεις έλεγε για πρόβλημα υγείας, αλλά έλεγε και ότι δεν είναι δυνατόν να τρέχει για τα σχολεία όλη μέρα τζάμπα! Και τελικά σκέφτηκε... την υγεία του.

      υγ. Να μας πει και κανείς τι γίνεται με τις σχολικές επιτροπές, τα έξοδα, τα παραστατικά και τα βιβλία που έχουν χαθεί...

      Διαγραφή
  6. Εντάξει ρε Διαμαντή δεν ανακάλυψε κανένα φάρμακο η κοπελίτσα, ούτε έλυσε εξίσωση τετάρτου βαθμού με 9 αγνώστους.
    Παραιτήθηκε από ένα δημοτικό συμβούλιο επειδή δεν της άρεσε. Ωραία, τι θέλεις τώρα να λέμε μπράβο σε όσους λένε κάτι και το κάνουν δηλαδή έτσι? Να καταλάβω επιβραβεύεις την συνέπεια που είχε στο να παραιτηθεί σε αντίθεση με κάποιους που το λένε αλλά δεν το κάνουν. Μπράβο. κλαπ κλαπ κλαπ. Κάνα πρόβλημα θα λύσει κανένας από αυτούς να πάμε λίγο παρακάτω?

    υ.γ. επιβραβεύσεις περιμένουμε για έργα όχι για παραιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή