Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ποια είναι τα καλά μας ρούχα...

Όπως έχετε διαβάσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ετοιμαζόμαστε τον Σεπτέμβριο να "μετακομίσουμε" στο site της "Αλήθειας", που θα βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.e-alitheia.gr. Εκεί, θα
συνδυάσουμε τα θετικά που έχουμε πετύχει σε αυτό εδώ το blog, που είναι η τοπική ενημέρωση και ο ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς, σχολιασμός των αναγνωστών μας, με νέα πλεονεκτήματα. Το βασικότερο είναι ότι στο http://www.e-alitheia.gr, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και για ειδήσεις και εξελίξεις, για άρθρα γνώμης και παρεμβάσεις και πέραν των τοπικών πραγμάτων. Έτσι, οι αναγνώστες μας, εσείς, δεν θα χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο για να αναζητήσετε ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν. Στη νέα μας ιστοσελίδα, στην http://www.e-alitheia.gr, θα μπορείτε να βρείτε:
1!ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ: Είναι η συνήθης ειδησεογραφία με σχολιασμούς δικούς μας και δικούς σας, ώστε να καλύπτετε όσο το δυνατόν πληρέστερα την ενημέρωσή σας για όσα σημαντικά συμβαίνουν στην πόλη μας.
2! ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Πολιτική, κοινωνικά θέματα και παρεμβάσει με γνώμες φερώνυμων, αλλά και λιγότερο γνωστών, θα είναι στη διάθεσή σας, έτσι που μια ματιά στη νέα "Α", να σας κάνει ενήμερους για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Φυσικά θα έχετε όλο το περιθώριο να σχολιάζετε ελεύθερα κι ανεπηρέαστα, όπως κάνετε ως τώρα εδώ, και στην ιστοσελίδα μας, για όλα της τα θέματα.
3! ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Μια ιστοσελίδα που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί παρά να ενημερώνει τους αναγνώστες της και για όσα ευρύτερα συμβαίνουν στην Ευρώπη, στην οποία είμαστε πλήρες μέλος. Μια εξέλιξη στην Ιαλία επηρεάζει αναπόφευκτα την Ελλάδα, εμάς. Μια αλλαγή στην Ισπανία, μια απόφαση μιας Συνόδου Κορυφής, μια δήλωση μπορεί να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα, καλά ή κακά, στον Έλληνα μισθωτό και συνταξιούχο, στον επενδυτή του Χρηματιστηρίου, στο νέο φοιτητή. Κι αυτά θα τα βρίσκετε στο http://www.e-alitheia.gr με μια ματιά και θα μπορείτε να καταχωρίζετε τις απόψεις σας υπό μορφή σχολίων, να κάνετε διάλογο με τους άλλους αναγνώστες, να παρεμβαίνετε για όποιο θέμα εσείς κρίνετε σπουδαίο.
4! ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Στην εποχή που ζούμε, τα οικονομικά θέματα καταλαμβάνουν το συντριπτικά μεαγλύτερο μέρος της έγνοιας μας. Και για τα οικονομικά θέματα θα έχετε τη δυνατότητα να σχολιάζετε και να διαλέγεστε με τους συμπολίτες μας που θα διαβάζουν τη νέα "Α". Οικονομικά θέμαα που απασχολούν ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά τη χώρα μας ή και εξειδικευμένα την πόλη μας, θα αποτελούν αφορμές για να πείτε τη γνώμη σας και να στη στηρίξετε με τα επιχειρήματα που εσείς επιλέγετε.
5! ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: Το ευ ζην, δεν ήταν δυνατό να απουσιάζει από τη νέα "Α". Νέα για βιβλία και βιβλιοπωλεία, κριτικές γιαμια παράσταση ή για ένα νέο κινηματογραφικό έργο, συζητήσεις για ιδέες που διατυπώνονται, κι οι απαραίτητες δημοσιεύσεις μουσικής από το youtube κι όχι μόνον (η γνωστή "παραξενιά" του blog αυτού εδώ...) κέρδισαν ήδη μια γωνιά στο νέο μας σάιτ. μακάρι και στις προτιμήσεις σας.
6! ΠΡΟΣΩΠΑ: Ο Μαντέλα, ο Ομπάμα, ένα νέο παιδί που πρώτευσε στις Πανελλαδικές και θέλει να φύγει από την Ελλάδα, ο Αβραάμ Λίνκολν αλλά και ο δικός μας, ο φιλαδελφειώτης Ολυμπιονίκης Κώστας Πούλιος, θα είναι αφορμές για ζωηρούς -ελπίζω- διαλόγους ανάμεσά σας, κι ανάμεσά μας. Τα πρόσωπα ενώνουν, αλλά και διχάζουν. Τους αξίζει μια ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα μας.
7! LIFESTYLE: Ζωή δεν είναι μόνο όσα σπουδαία περιλαμβάνουμε στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά και μια καλή έξοδος, ένα νόστιμο φαγητό, μια συμβουλή για τις κυρίες που θέλουν να φαίνονται πιο ελκυστικές, με μια λέξη αυτό που στη νεοελληνική αποκαλούμε lifestyle, θα το βρίσκετε στην ιστοσελίδα μας, στο http://www.e-alitheia.gr, που ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.
8! ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ: Είναι μια πρωτοποριακή ενότητα, όπου θα δημοσιεύουμε ειδήσεις που "σπρώχνουν" την Ανθρωπότητα προς τα εμπρός. Μια επιστημονική ανακάλυψη, μια νέα έρευνα, μια εξέλιξη στην Τεχνολογική Επανάσταση, μια ιατρική ανακάλυψη που δίνει κτύπημα σε μια αρρώστεια, ο,τιδήποτε αξίζει να γνωρίζουμε για την πρόοδο του Ανθρώπινου Είδους, θα προσπαθήσουμε να το περιλάβουμε στην ενότητά μας με τίτλο "Προς Το Αύριο"
9! ENGLISH SECTION: Δεν ξέρω πόσοι είναι εκείνοι που προτιμούν να διαβάζουν στα αγγλικά, αλλά εμείς θα έχουμε και μια ενότητα με επιλεγμένα άρθρα της διεθνούς ειδησεογραφίας γραμμένα στην αγγλική.
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όλο το καλοκαίρι το http://www.e-alitheia.gr θα λειτουργεί πιλοτικά. Αυτό σημαίνει ότι -εάν εσείς θέλετε- μπορείτε να μπαίνετε και να ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΤΗΣ "Α"  (ta.pragmata@yahoo.gr) ιδέες σας, σκέψεις σας, διαφωνίες και παρατηρήσεις σας, υποδείξεις για το τι μπορούμε να βελτιώσουμε πριν καλά- καλά βγούμε "κανονικά" στον αέρα του Διαδικτύου.
Το λέω καθαρά, και το πιστεύω: ΕΣΕΙΣ είστε η κινητήρια δύναμη της "Αλήθειας". Από ΕΣΑΣ περιμένω να βελτιώσετε κατά πολύ την ιστοσελίδα http://www.e-alitheia.gr. Σκεφτείτε ότι θα ενημερώνεστε από αυτήν, άρα κάθε παρατήρησή σας, που κάνει την περιδιάβασή σας πιο ευχάριστη, άνετη και λειτουργική, τελικά εσάς θα ωφελήσει.
Κι από Σεπτέμβριο, καλά να είμαστε όλοι, θα συναντιόμαστε στην ιστοσελίδα http://www.e-alitheia.gr.
Και τι θα γίνει με το blog αυτό; θα ρωτήσετε...
Όλα τώρα θα τα πούμε; Μη βιάζεστε. ΤΙΠΟΤΑ από όσα έχουμε κάνει ως τώρα μαζί, δεν θα πάει χαμένο.
Καλή συνέχεια, καλή περιήγηση, καλό καλοκαίρι. Είναι μια ευκαιρία να σας πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για όσα πετύχαμε μαζί ως τώρα, εδώ μέσα. Συνεχίζουμε μαζί (και με νέους αναγνώστες), πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι, πιο έγκυροι.
Συνεχίζουμε, μαζί.
Διαμαντής Σεϊτανίδης

3 σχόλια:

  1. Kαλή επιτυχία στους σχεδιασμούς σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Σεϊτανίδη,
    θα μπορούσε η νέα μορφή, να μας έδινε την δυνατότητα να επιλέξουμε κάποια θέματα, ώστε να γίνεται ένα φιλτράρισμα των αναρτήσεων και να μας έρχονταν στην οθόνη, μόνο όσα μας αφορούν από τα πολλά θέματα που θα έχετε?

    Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε μόνο τα "Πολιτικά Ελλάδας" και τα "Προς το Αύριο"?

    Αυτό βέβαια θα προϋπέθετε να δημιουργηθούν προφίλ αναγνωστών.
    Ζητάω πολλά, ίσως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @περιπτεράς
    Δεν ζητάτε καθόλου πολλά. Εάν μεταβείτε στην αρχική σελίδα -ήδη είναι σε λειτουργία- θα δείτε κάτω ακριβώς από τα κεντρικά θέματα με τις μεγάλες φωτογραφίες, ότι τα επιμέρους θέματα είναι "ομαδοποιημένα". Εάν κλικάρετε σε ένα από αυτά (Ελλάδα, ή Ευρώπη, ή προς το Αύριο κλπ) θα εμφανιστούν στην οθόνη σας ΜΟΝΟ τα θέματα αυτής της κατηγορίας. Επίσης μπορείτε να κλικάρετε τις αντίστοιχες κατηγορίες στην κίτρινη μπάρα.
    Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Κλικάρετε στην κίτρινη μπάρα (ή στις "κολώνες", κάτω από τα κεντρικά θέματα, όπου διευκολύνεστε) την κατηγορία Ελλάδα. Αμέσως σας εμφανίζονται
    α) όλα τα θέματα της κατηγορίας Ελλάδα και
    β) οι υποκατηγορίες (όπου υπάρχουν). Στην κατηγορία Ελλάδα, από κάτω βλέπετε τις τρεις υποκατηγορίες: Πολιτική, κοινωνία, παρεμβάσεις. Κλικάρετε όπου θέλετε και βλέπετε τις αντίστοιχες αναρτήσεις.
    Γιατί επέλεξα να μην το κάνω απολύτως αυτόματο, δημιουργώντας προφίλ αναγνωστών; Η απάντηση είναι απλή: Πρώτον, ΟΛΑ τα θέματα δεν έχουν μια αυτονόητη κατηγοριοποίηση. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα με μια απόφαση οικονομικής φύσεως της Συνόδου Κορυφής της Ευρώπης. Κάποιος θα το κατέτασσε στην κατηγορία Ευρώπη, ένας άλλος όμως στην κατηγορία Οικονομία. Γι αυτό θέλω να "περνάτε" κι από τη βασική σελίδα μας, ώστε να "μυρίζετε" τη γενικότερη παρουσίαση θεμάτων. Φυσικά κλικάρετε όπου θέλετε, εννοείται...
    Αν θέλετε κι έχετε 5 λεπτά, κάντε ένα πέρασμα από την ιστοσελίδα. Ίσως με δυο- τρία κλικ, να σας λύθούν κάποιες απορίες. Κι αν πάλι έχετε ερωτήματα, παρατηρήσεις για διορθώσεις, εδώ είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή