Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μισό εκατομμύριο!

Δεν το φανταζόμασταν, όταν ξεκινούσαμε, στις 20 Οκτωβρίου 2010 αυτό το -πρώτο για τα τοπικά δεδομένα- blog ενημέρωσης, διαλόγου και παρέμβασης, ότι κάποια μέρα- είναι η σημερινή!- θα φτάναμε το μισό εκατομμύριο κτυπήματα. Δεν ξέραμε πώς θα μας αντιμετωπίσει η τοπική κοινωνία, πόσο μακριά θα
μπορούσαμε κι εμείς να φτάσουμε, αν και με ποιο τίμημα θα βρίσκαμε μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που μπορούσαμε να δώσουμε εμείς και σε εκείνα που θα θέλατε εσείς.
Αυτά τα δυόμιση χρόνια, η "Αλήθεια" πέρασε από μπόρες, από κάβους, από απρόκλητες επιθέσεςι με εκοπό να μας φιμώσουν, από δήθεν "αδιαφορία" όσων έμπαιναν με τις πράξεις τους στο στόχαστρό μας... Αντέξαμε και, πιστεύω, βρήκαμε την ισορροπία με τους αναγνώστες μας.
Σήμερα η "Αλήθεια" είναι το μοναδικό τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης με εκτεταμένους διαλόγους των συμπολιτών μας κάτω από τις αναρτήσεις του, διακομματική και διαπαραταξιακή παρουσία αναγνωστών και σχολιαστών, κυρίως όμως -κι αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μας, νομίζω- οι πλούσιοι διάλογοι περιορίζονται με ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ των αναγνωστών μας σε κόσμια, πολιτισμένα επίπεδα, δίνοντας βάρος στο επιχείρημα κι όχι στο ποιος το παραθέτει. Αυτό είναι μια απάντηση που χρωστούσα σε όσους έλεγαν ότι η ανωνυμία των σχολίων θα δημιουργήσει μια μόνιμη εστία ύβρεων, λάσπης, κυνηγιού μαγισσών. Τους προσκαλώ όλους αυτούς να περιδιαβούν τις αναρτήσεις της "Αλήθειας" και να διαπιστώσουν πόσο λάθος έκαναν. Οι πολίτες- αναγνώστες, κατάλαβαν ότι ο διάλογος εδώ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κι ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟΣ, αλλά σε καμία περίπτωση χωρίς κανόνες αισθητικής, κοσμιότητας και πολιτικού περιεχομένου.
Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες "επιθέσεις" με χαρακτηρισμούς, που όμως έίναι ελεύθερες στην "Αλήθεια" για δυο λόγους. Πρώτον διότι απευθύνονται σε "ανωνύμους" άρα αν κάποιος λέει "φίλε είσαι στον κόσμο σου" ή "μάλλον ζεις σε άλλη χώρα" και τέτοια, το λέει στον "ανώνυμο" κι όχι στον τάδε συγκεκριμένο πολίτη. Και δεύτερον, διότι διάλογος ζωντανός σημαίνει και τέτοιες εξάρσεις, χωρίς όμως να θίγουν υπολήψεις και ονόματα.
Με αυτά τα κεκτημένα, γιορταζουμε σήμερα τα 500.000 κτυπήματα. Και συνεχίζουμε προς το ένα εκατομμύριο. Γιατί η λειτουργία του νέου μας σάιτ www.e-alitheia.gr, δεν πρόκειται να στείλει αυτό εδώ το μπλογκ στη συνταξιοδότηση. Κάθε άλλο. Θα λειτουργούν και τα δυο παράλληλα, και σταδιακά οι δυο φυσιογνωμίες θα γίνουν κτήμα των ανανγωστών μας, όπως έγιναν κτήματ και οι προϋποθέσεις του ελεύθερου διαλόγου εδώ μέσα.
Τι άλλο μπορώ να πω; Ένα μεγάλο ευχαριστώ, που μας φτάσατε ως εδώ. Συνεχίζουμε μαζί
Να είστε όλοι και όλες καλά
Διαμαντής Σεϊτανίδης

1 σχόλιο: