Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το θέμα "γήπεδο" είναι εδώ, κι η κοινωνία δεν έχει ενημέρωση (video)

Δείτε τη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα έχει ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ τεθεί, οι παρατάξεις- πλην της "Καλημέρας"- εξέφρασαν τις θέσεις τους, ενώ η τοπική κοινωνία δεν
γνωρίζει ούτε το χρόνο, ούτε τις παραμέτρους του ζητήματος. Κι αυτό ΔΕΝ έχει να κάνει με την ΑΕΚ, αλλά με τη θέση του δήμου και της τοπικής κοινωνίας. 
Από δω και πέρα ο χρόνος εργάζεται ΣΕ ΒΑΡΟΣ των σχέσεων της ΑΕΚ με την πόλη, γιατί πληθαίνουν, όπως φαίνεται καθαρά από τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όσοι είναι επιφυλακτικοί, ενώ η ΑΕΚ δεν έχει καταθέσει ακόμα την πρότασή της επί της οποίας θα μπορούσε κανείς να αναπτύξει επιχειρήματα υπέρ ή κατά της κατασκευής του γηπέδου. Ακούστε τους Κόντο και Μάλλιο: Κι οι δυο λένε ότι το δημοτικό συμβούλιο ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ από το 2002, να μην παραχωρηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο πέραν της ιδιοκτησίας της ΑΕΚ. Αντίθετα, η ομάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει ότι ισχύει αυτή η δέσμευση. 
Επίσης, αξίζει να προσέξετε τι λέει ο Παντελής Γρετζελιάς: Ενώ σωστά υποστηρίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να λάβει θέση μόνο αφού αξιολογήσει ένα σχέδιο που θα υποβληθεί εκ μέρους της ΑΕΚ, ακολούθως προχωρεί σε κατάθεση απόψεων που ενισχύουν τις θέσεις του επενδυτή, ΧΩΡΙΣ να γνωρίζουμε εάν οπωσδήποτε ωφελούν την πόλη. Λέει σε κάποια στιγμή "είναι βέβαιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει το γήπεδο" χωρίς να μας λέει πού το ξέρει. Επίσης στη συνέχεια ο κ. Γρετζελιάς υποστηρίζει ότι "αν γίνουν κάποια έργα περιφερειακά του γηπέδου, θα είναι προς το συμφέρον της πόλης". Τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεδειγμένο.
Τέλος, είναι εκκωφαντική η σιωπή της "Καλημέρας". Ουδείς ομίλησε και ουδέν ελέχθη εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για έναν συνδυασμό που παίρνει θέση και στο παραμικρό, αποτέλεσε έκπληξη αυτή η πλήρης αποχή από τη συζήτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ.
Δείτε το βίντεο για να σχηματίσετε ιδίαν άποψη:

8 σχόλια:

  1. Mια σημαντική διόρθωση. Το πρόσωπο που μιλάει και γράφετε πως πρόκειται για τον Βασιλόπουλο, δεν είναι ο Βασιλόπουλος!
    Ανήκει επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει καμιά σχέση ούτε με το "Κόκκινο" την συνιστώσα στην οποία ανήκει ο Βασιλόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @11.07
      Δεν το ήξερα, είχα αυτή την ενημέρωση- ζητώ συγνώμη και από τον κ. Βασιλόπουλο κι από τον κύριο που είναι στο βίντεο. Με την ευκαιρία, καλό είναι οι πολίτες που ζητούν και παίρνουν το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο να λένε το όνομά τους, όχι μόνο για τα πρακτικά, αλλά και για όλους εμάς, που δεν ξέρουμε υποχρεωτικά ποιος είναι ποιος, και πολλές φορές ενημερώνουμε ελλιπώς ή λανθασμένα, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Απολογούμαι και πάλι.

      Διαγραφή
  2. O Mελισσανίδης είναι γνωστός φίλος του Σαμαρά. Ο Τομπούλογλου ως γνωστόν είναι... ανεξάρτητος. Αυτός είναι ο λόγος που δεν λέει κουβέντα ο Χάρης, αν και στο παρελθόν υπήρξε λαλίστατος για το γήπεδο και ατυχώς για την περίπτωση της... κολοτούμπας, με καταγραμμένες τις απόψεις του.
    Λυπάμαι μόνο για τους άλλους 4 που μονίμως είναι μούγκα στην στρούγκα σε όλα τα θέματα! Τέτοια μονολιθικότητα ούτε στο ΚΚΕ δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eξαιρετική η πρωτοβουλία σας να αναδείξετε, ότι μάλλον προσπαθούν να κρύψουν αυτοί που θα έπρεπε να μας ενημερώνουν. Νομίζω η δήμαρχος και αυτοί που την συμβουλεύουν, ετοιμάζει... μεθοδικά το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της θητείας της. Το αστείο θα είναι πως θα βρεθεί πάλι παρέα με τον Γρετζελιά και αλά μπρατσέτα με τον Χάρη. Προσωπικά δεν είμαι βέβαιος ότι το γήπεδο θα φθάσει στην ολοκλήρωση με οποιαδήποτε μορφή... Καταρχήν φτιάχνουν κλίμα για να πουλήσουν τα διαρκείας και ο μεγάλος αρχηγός, όπως κάθε μεγάλος αρχηγός που σέβεται τον εαυτό του να έχει τον έλεγχο της κερκίδας κι έναν στρατό έτοιμο να τον υπερασπιστεί... Εξάλλου το έχει ξανακάνει όταν και πάλι ήταν πρόεδρος.

    Η αλήθεια είναι πως όλα δείχνουν πως αυτή την φορά έχουν σκοπό να κατασκευάσουν το εμπορικό κέντρο με γήπεδο. Αλλά δεν αποκλείω να ξαναδούμε το έργο με τον Γρανίτσα. Να δείχνει τους κατοίκους ως υπεύθυνους για την μη κατασκευή του, ενώ η αλήθεια ήταν πως δεν είχε βρει τους επενδυτές που θα έβαζαν τα κεφάλαια! Τώρα φαίνεται πως εκτός από τα 20.000.000 δημοσίου χρήματος μέσω Σγουρού, θα δεχτεί κι άλλες δωρεές ώστε να μην επιβαρυνθεί θα έλεγα και καθόλου! Υπάρχουν τρόποι να υπερτιμολογηθούν τα πάντα και η ίδια συμμετοχή να μην αντιστοιχεί σε αυτήν που θα δείχνουν οι αριθμοί... Για την "Αγιά Σοφιά" θα έπρεπε να βάλει πολύ περισσότερα χρήματα γιατί δεν είχε καμιά εξασφαλισμένη δημόσια χρηματοδότηση.

    Δυστυχώς σε ότι αφορά την δήμαρχο και τους συνεργάτες της, δεν θρέφω πολλές ελπίδες ότι θα μπορέσουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κανένα δείγμα δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο θέμα.
    Τέλος σε κανέναν δεν πρέπει να διαφεύγει πως από την στιγμή που προβλέπουν εμπορικό κέντρο κι ας το λένε περιφραστικά, αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν επεκταθούν προς το δάσος! Τα δε έργα για την διευκόλυνση της προσέλευσης των πελατών που ανέφερε ο Γρετζελιάς, απλά θα κάνουν αυτό που υποτίθεται εκείνος προσπαθούσε ως δήμαρχος να αποφύγει! Ακόμη περισσότερη διαρκή κίνηση στην πόλη, γιατί αυτοί που σήμερα στριμώχνονται π.χ. στην Αναγεννήσεως θα προτιμούν ακόμη και τα μεσάνυχτα να περάσουν από Φιλαδέλφεια για να πάνε Ν. Ιωνία, Ηράκλειο κλπ. Ας μην ξεχνάμε ότι προβλεπόταν σκέπασμα του ποταμού που περνάει εμπρός από τα γραφεία του ΚΚΕ και πάνω της οδός ταχείας κυκλοφορίας. Διεύρυνση της Αναγεννήσεως. Διεύρυνση της Τρωάδος ή υπόγεια διάβαση από την Εθνική προς Ν. Ιωνία και γήπεδο! Υπάρχουν ήδη, η Ηρακλείου, η Δεκελείας και η εθνική οδός. Ασφαλώς εκείνο που δεν υπάρχει ή που σίγουρα δεν θα υπάρχει, είναι μια πόλη με τόσο περιορισμένη κατοικήσιμη έκταση, με τόσους δρόμους ταχείας ή εκτεταμένης κυκλοφορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι τσαμπουκάδες στο γιατρό δεν περάσανε. Τα ίδια σκουπίδια που φώναζαν κάτω από το ιατρείο του ανθρώπου κόπτεστε να τα μαζεύετε κάθε κυριακή στην πόλη μας. Δεν πειράζει, δυστυχώς για σας ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τη δευτερα ξυριζουν το γαμπρο η τη νυφουλα?3 Ιουλίου 2013 στις 5:33 μ.μ.

    τη δευτερα που εχουν συναντηση πριβε για ολιγους με προσκληση στις 8 το βραδυ για τα προβληματα της πολης μας θα παρουν θεση και για το γηπεδο?ξερουν εκεινοι διπλα στο STATUS.ωραιο το μαγειρεμα αλλα η κουζινα βρωμαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ3 Ιουλίου 2013 στις 5:46 μ.μ.

    Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ,ΠΑΙΧΤΕΣ Ο ΤΕΝΤΕΝ Η ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ Ο ΚΑΠΕΛΑΔΟΥΡΑΣ Ο ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ,Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ Η ΓΡΑΙΑ Η ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ Η ΜΑΛΒΙΝΑ ΣΕ ΞΑΝΘΟ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΓΚΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ.ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΑΡΟΠΑΣΟΚΑΙΔΕΝΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ.ΜΑΕΣΤΡΟΣ Ο ΑΣΠΡΟΓΕΝΗΣ,ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΙ Ο ΤΕΝ-ΤΕΝ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΚΑΤΗΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή