Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Για άλλη μια φορά η αστυνομία "ακουμπά" τρομοκράτες...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

Αυτή την ώρα ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι δύο συλληφθέντες, ενώ εξετάζεται και η σχέση δύο γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν μετά την μικρής ισχύος έκρηξη.

Εις βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το 2009 για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Φέρεται επίσης να είχε σχέση και με την επίθεση σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Αγ.Δημήτριο, το  καλοκαίρι του 2009. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Πύρινες Σκιές».

Ο δεύτερος μέχρι αυτή την ώρα αρνείται να δώσει τα στοιχεία του, δηλώνοντας πολιτικός κρατούμενος και αναμένεται η εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας τραυματίζοντάς την ελαφρά, αποτελείτο από πυρίτιδα και μπαταρία. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο υπόπτους είχε πάει στην ίδια εταιρεία ταχυμεταφορών και την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για το πώς μπορεί να στείλει ένα δέμα.

Το πρωί της Δεύτερας πήγε και πάλι στην ίδια εταιρεία, όπου η υπάλληλος τον θυμήθηκε. Η ίδια παρέλαβε το δέμα, στο οποίο υπήρχε έντονη η μυρωδιά πυρίτιδας. Η υπάλληλος πέταξε το δέμα και εκείνη τη στιγμή σημειώθηκε η έκρηξη.

Με απόλυτη προτεραιότητα τα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τα όπλα τύπου «glock» που βρέθηκαν πάνω στους δύο συλληφθέντες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Αμέσως μετά την έκρηξη στην εταιρεία, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες. Και οι δύο φορούσαν περούκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Πάνω τους βρέθηκε άλλη μια παγιδευμένη επιστολή, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο προορισμός της, η οποία εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ένα τρίτος φάκελος βρέθηκε σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών του Παγκρατίου, που είχε προορισμό την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα.

Ο πρώτος φάκελος είχε παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού και οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με επεισόδια που είχαν ξεσπάσει πριν από λίγες εβδομάδες στο Μεξικό αναμέσα στην αστυνομία και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου