Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη εφημερίδα μιλάει για "ελεγχόμενη χρεοκοπία" της Ελλάδας

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι η εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη λύση για το ελληνικό πρόβλημα εκτιμά σε σημερινό άρθρο του ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Ειδήσεων, της Βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard.
Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, ο αρθρογράφος της εφημερίδας θεωρεί ότι η Γερμανική απαίτηση για θεσμοθέτηση διαδικασίας ελεγχόμενης πτώχευσης σε κράτη-μέλη του ευρώ ήταν σωστή, αφού και οι ιδιώτες επενδυτές οφείλουν να πληρώσουν για τις εσφαλμένες επιλογές τους.
Τα μέτρα αιματηρής λιτότητας στα οποία υπόκεινται οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν βγάζουν πουθενά, σημειώνει ο Ambrose Evans-Pritchard, καθώς το δημόσιο χρέος της χώρας θα φτάσει το 150% του ΑΕΠ, νούμερο που δεν θεωρείται διαχειρίσιμο.
Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι δανειστές της Ελλάδας, οι οποίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, παρότι δεν φέρθηκαν με σύνεση στις επενδυτικές τους επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου