Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ετοιμασίες μετάβασης στο νέο Δήμο

Δύο εγκυκλίους στις οποίες περιγράφονται οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι δημοτικές και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών, εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Σε ό,τι αφορά τους δήμους, μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να αναρτηθούν οι νέες πινακίδες των δήμων, που προέκυψαν μετά τις αλλαγές λόγω του «Καλλικράτη», τουλάχιστον στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του νέου δήμου, στα κεντρικά καταστήματα των συνενούμενων δήμων με πρόσθετη αναφορά στο όνομα της Δημοτικής Ενότητας (πχ Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνας) και όπου είναι εφικτό στα καταστήματα των άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Επιπλέον, θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι ο υπάρχων χώρος συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είναι επαρκής για τις ανάγκες του νέου, πολυπληθέστερου, δημοτικού συμβουλίου τόσο από άποψη χώρου όσο και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής. Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές, τότε να επιδιωχθεί η εξεύρεση άλλου δημοτικού χώρου, άλλως, μέχρι την ανεύρεση καταλληλότερου χώρου, το νέο δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάζει στις εγκαταστάσεις του δημοτικού καταστήματος της έδρας του νέου Δήμου.

Ακόμη, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των σφραγίδων του νέου Δήμου, να πραγματοποιηθεί η προμήθεια εντύπων και τροποποιημένων εντύπων (τριπλοτύπων και πιστοποιητικών) με το όνομα του νέου Δήμου, ενώ οι νυν Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους ώστε να ρυθμιστεί κάθε ζήτημα σχετικά με την ομαλή εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών.
Ανάλογες είναι και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, για την ομαλή λειτουργία των νέων Περιφερειών, που αναδείχθηκαν από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Θα πρέπει δηλ. να αναρτηθούν οι απαραίτητες πινακίδες με το όνομα της Περιφερείας στο κατάστημα της έδρας της, να διασφαλιστεί ότι ο υπάρχων χώρος όπου συνεδρίαζε το Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι επαρκής για τις ανάγκες του νέου, πολυπληθέστερου Περιφερειακού Συμβουλίου, να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των σφραγίδων της Περιφέρειας και η προμήθεια εντύπων και τροποποιημένων εντύπων με το όνομα της Περιφέρειας.

1 σχόλιο: