Η πρεμιέρα της “Κληρονομιάς” (20/06/2010) έγινε μέσα σε μια ατμόσφαιρα ονειρική με εικόνες, φωτογραφίες, αντικείμενα και ενθυμήσεις μιας άλλης εποχής, υπό τους ήχους παραδοσιακής λατέρνας, όπου οι νοσταλγικές αναφορές του έργου στη Νέα Φιλαδέλφεια της δεκαετίας του 60΄, την πλειάδα των κινηματογράφων που λειτουργούσαν τότε στην πόλη, τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού σινεμά τις αξέχαστες ταινίες της και τους αγαπημένους ηθοποιούς, μίλησαν στις καρδιές του κοινού, το οποίο, καταχειροκρότησε την προσπάθεια των νεαρών ηθοποιών, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παίζοντας, χορεύοντας, τραγουδώντας, αλλάζοντας ρόλους και σκηνικά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Όταν τα πράγματα λειτουργούν με κατάθεση ψυχής, αυτό το εισπράττει ο κόσμος και το επικροτεί. Κι αυτό το έργο είχε ψυχή, κέφι, ζωντάνια, νιάτα, συγκίνηση, νοσταλγία, ξύπναγε θύμησες και εικόνες μιας άλλης εποχής, αυτής της δεκαετίας του 60. Οι μεγάλοι θυμήθηκαν, οι νεώτεροι έμαθαν και όλοι μαζί ταξιδέψαμε σ’ έναν κόσμο υπέροχο με γιασεμιά, αγιόκλημα, φρεσκοβαμμένες μάντρες, καλοκαιρινά σινεμά, αξέχαστους ηθοποιούς σε ταινίες, που πάντα θα έχουμε μέσα μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Η ομάδα της Νεανικής Θεατρικής Σκηνής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, που αποτελείται από τους Αντωνιάδη Αλέξανδρο, Αντωνιάδη Μαριάννα, Αντωνιάδη Χρυσάνθη, Ιωαννίδου Λεμονίδου Αθηνά, Καρακίτσο Γιάννη, Κεφαλίδη Ρωμανό, Κούλη Βασιλική, Λάμπρου Μαρία, Μαντά Σοφία, Μανώλη Αγγελική, Μιμίδη Αλέξανδρο, Μπεσίρη Βασίλη, Παναγιάρη Κατερίνα ξεπέρασε τον εαυτό της, ερμηνεύοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας και αλλάζοντας σκηνικά καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Η κυρία Βαφειαδάκη Ξανθούλα, σαν Μικρασιάτισα έκανε το κοινό να ριγήσει αναπολώντας τα χρόνια που πέρασαν, αλλά και να γελάσει με το δικό της μοναδικό χιούμορ. Το πρωτότυπο Σενάριο, η Σκηνοθεσία και η Διδασκαλία έγιναν από την Πελαγία Βουτζουλίδου-Κούλη και Τέτα Μανουσάκη-Αντωνιάδη, η οποία ήταν και η υπεύθυνη της παραγωγής. Το Πνευματικό Κέντρο στήριξε με κάθε τρόπο και χρηματοδότησε την προσπάθεια των παιδιών, τα οποία αποτελούν ένα δημιουργικό και αισιόδοξο κομμάτι της πόλης μας.
Το έργο συνοδευόταν από ορχήστρα, όπου την μουσική επιμέλεια και διδασκαλία είχε ο φιλαδελφειώτης Γιώργος Μαυροειδής, ενώ στα όργανα ήταν οι: Μαυροειδής Γιώργος (κιθάρα), Λυκουρόπουλος Θοδωρής (βιολί), Κυριακίδη Βικτωρία (φλάουτο), Κυριακίδη Ιώ (πιάνο), Κοντογιάννη Γιώργης (μπουζούκι), Διαμαντής Αλέξανδρος (κρουστά). Επίσης ο Γιώργος Μαυροειδής και η Κατερίνα Μαυροειδή τραγούδησαν στην παράσταση με τις μοναδικές φωνές τους.
Η χορευτική υποστήριξη ήταν της Σχολής χορού Dancity από το Γιώργο Κουρτέση. Η Τεχνική Υποστήριξη και η καλλιτεχνική φωτογράφιση έγινε από τον Μίμη Μιμίδη. Για το ανέβασμα της παράστασης βοήθησαν φίλοι και συμμαθητές των ηθοποιών, καθώς και πολλοί γονείς των οποίων η συμπαράσταση στις πρόβες και ιδιαίτερα στο βεστιάριο ήταν συγκινητική. Οι πέντε (5) παραστάσεις ήταν μια γιορτή της πόλης. Όταν υπάρχει όραμα τα αδύνατα, γίνονται δυνατά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου