Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τέτοια λέτε στο συνέδριό σας;

Ένας αναγνώστης με κατηγόρησε χθες για "κιτρινισμό" επειδή δεν δημοσιεύω θέσεις που συζητούνται στο ΣΥνέδρι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συγκρούσεις μεταξύ προσώπων. Παρά το ότι τις όποιες θέσεις δεν τις πιστεύουμε -όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων- και παρά το ότι οι συγκρούσεις προσώπων δείχνουν μια πολύ πιο ρεαλιστική εικόνα για την πορεία ενός κόμματος, εν τούτοις είδα ένα δελτίο τύπου της... ΝΔ και το αναδημοσιεύω, πρώτον για να το διαψεύσουν, εάν τίθεται θέμα διάψευσης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον για να συζητήσουμε και επί θέσεων, όχι μόνο επί προσώπων, όπως είπε ο άγνωστος συμπολίτης μας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το τι πραγματικά συζητείται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αν δεν πρόκειται για λάθος, προφανώς πρόκειται για κωμωδία!
Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συζητείται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτουμε ενδεικτικά αποσπάσματα, αυτολεξεί:
Θέσεις
Το αναγκαίο επαναστατικό, σοσιαλιστικό πρόγραμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ:
Η επαναστατική, σοσιαλιστική κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει τον αστικό κρατικό μηχανισμό και να επανιδρύσει τη νέα εξουσία των εργαζόμενων. Για να θεμελιώσει αυτή τη νέα εξουσία, πρέπει να πάρει τα ακόλουθα βασικά μέτρα:
“…………
Τη συνολική αναμόρφωση του στρατού με τα ακόλουθα μέτρα:
Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς.
Οι εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα.
Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Μέτρα βελτίωσης της ζωής στις μονάδες (υγιεινή, διατροφή, επαρκείς άδειες) και αύξηση του μισθού του φαντάρου στο ύψος του επιδόματος ανεργίας.
Επαρκής εκπαίδευση στα όπλα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.
Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του.
Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη.
Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.
Τη ριζική αναμόρφωση των σωμάτων ασφαλείας:
Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους.
Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.…………”
Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, επισυνάπτεται και η επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τις «καινοτόμες» σταλινικού τύπου θέσεις τους».

21 σχόλια:

  1. καλο ειναι να μοιραστουν ολα αυτα που λενε στο κοσμο για να μαθουν επιτελους με τι κατσα....δες εχουμε να κανουμε.καλυβοπεπεδες καιρος για ξεμπροστιασμα για να μην πω ξεβρα..μα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας νέος που δεν τρώει κουτόχορτο12 Ιουλίου 2013 στις 3:22 μ.μ.

    Θα ήθελα να παραθέσω τα εξής κύριε Σειτανίδη γιατί πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία έχουμε και αυτό το επικίνδυνο μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον εδώ και πολλά χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις υπάρχουν κάποιες ιεραρχίες και κάποιοι κανόνες που είναι απαράβατοι. Με ποιο δικαίωμα θα επιβάλλεται ΕΣΕΙΣ συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις; Για να αποκτήσουμε και άλλους Φωτόπουλους και Μπαλασόπουλους; Θα εξισώσετε τον ήδη κουτσουρεμένο μισθό του Ικαρου ή του κυβερνήτη πλοίου με έναν εργάτη; Ο Ικαρος κάθε μέρα χειρίζεται πανάκριβα μηχανήματα και θα είναι από τα πρώτα θύματα σε μάχη. Θα εξισώσετε εσείς τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των πλοίων με εργάτη; Το Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος ισχύει από αρχαιοτάτων ετών μεγάλα μυαλά του ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά που να ξέρετε εσείς από ιστορία! Επειτα τα ΕΚΑΜ κατάφεραν να φάνε δύο από τους επικίνδυνους αλβανούς στα βουνα που αφαίρεσαν το δικαίωμα στη ζωή σε μια νέα κοπέλα και το πατέρα σε νέα ψυχή πριν έρθει στο κόσμο. Αυτό το παιδί με το άλλο το παιδί που έχασε το πατέρα του από τον αλλοδαπό στη 3η Σεπτεμβρίου τι θα λένε όταν μεγαλώσουν; Ε; Αλλά που να σας νοιάζει αυτό! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Χρυσή Αυγή βαράει 15% στις δημοσκοπήσεις. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα απέτυχαν κύριοιι! ΕΣΣΔ τέλος! Τσεχοσλοβακία τέλος! Και εν ολίγοις το σύμφωνο της Βαρσοβίας τέλος! Δεν θέλουμε και άλλους ανθέλληνες στην Ελλάδα σαν και εσάς! Υ.Γ. Θα πάω στα γκούλαγκ με αυτά που έγραψα αν βγείτε κυβέρνηση; Ετσι δεν είπε ο ηγέτης σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνω με τις συγκεκριμενες και με πολλες αλλες θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Καποιοι εκει τις θετουν στο συνεδριο και αναλογα, το συνεδριο τις υοθετει η τις απορριπτει και πληρωνει και το αντιστοιχο τιμημα στον λαο! Δημοκρατικοτατα!
      Τι σου κανει εντυπωση? Το οτι δεν εχεις μαθει να λειτουργεις δημοκρατικα?
      Απλα η νοοτροπια Ταμηλου κυριαρχει σε ολη την Ν.Δ.
      Δεν σε ενοχλει οτι το κοινοβουλιο το "λικνο" της δημοκρατιας εχει μονο διακοσμιτικο χαρακτηρα ,ουτε η συνεχης και καταφωρη παραβιαση του συνταγματος ! Το μονο που φοβασαι ειναι οι κομμουνιστες!Σε ενοχλουν οι ιδεες !
      Δεν σε ενδιαφερει αν ειναι σωστες η λαθος οι ιδεες ! Απλα προβληματιζεσαι που υπαρχουν ακομα καποιοι που σκεπτονται! Σε ενοχλει που σε καποιους η λοβοτομη απετυχε ενω σε σενα ειχε 100% επιτυχια!Εισαι κα ρατσιστακος!
      Ξερεις εμεις οι κομμουνιστες δεν αναρωτιομαστε καθολου γιατι οι νεοναζι παιρνουν τα ποσοστα αυτα! Ξερουμε πολυ καλα οτι αυτα τα σκουλικια ειναι η προεκταση και η βοηθεια του συστηματος που εσυ θαυμαζεις. Επειδη ομως δεν εχεις τα κοτσια φανερα να πεις οτι θαυμαζεις και τον Χιτλερ που κυνηγουσε τα "κομμουνια" αναφερεσαι στην χ.α. με αυτο τον τροπο! Αν εχεις "αποριες" ακομα ρωτα τον Πολυδωρα τον Βοριδη και τα αλλα φασιστιειδη με τα οποια ταυτιζεσαι!
      Ανθελληνες να κοιταξεις διπλα σου και στους ομοιδεατες σου που ιστορικα (επειδη σου αρεσει η ιστορια) παντα ησαν δοσιλογοι και οσφυοκαμπτες στον ξενο παραγοντα!
      Καλο καισωστο ειναι να κρινουν οι αλλοι αν η τροφη που τρωμε ειναι κουτοχορτο η οχι! Απλα ονομαζεις ετσι τον εαυτο σου η γιατι εχεις τυψεις λογω μεγαλης καταναλωσης η γιατι προσπαθεις να το πιστεψεις και ο ιδιος! Περαστικα σου!( Ανιατος).

      Διαγραφή
    2. Δεν το τρως το κουτοχορτο! ΟΚ. Το καπνιζεις μηπως ? Η εν πασει περιπτωσει πες μας τι πινεις!

      Διαγραφή
    3. ο ανώνυμος 7:41 να υποθέσω, ότι είναι χαρακτηριστικό δείγμα ψηφοφόρου του Σύριζα?

      Διαγραφή
    4. Ενας νέος που δεν τρώει κουτόχορτο12 Ιουλίου 2013 στις 11:17 μ.μ.

      Πίστεψε με Χρυσή Αυγή δεν είμαι.Και δεν θαυμάζω ούτε το Χίτλερ, ούτε τον Στάλιν ούτε κανέναν από αυτούς που αφανίσανε ανθρώπους. Θαυμάζω το Βενιζέλο, το Κουντουριώτη, το Κολοκοτρώνη , το Πλαστήρα ανθρώπους δηλαδή που το όνομα Ελλάς το είχαν πάνω από όλα. Αν με θεωρείτε προβοκάτορα και ότι άλλο έχει το λεξιλόγιο σας δεν με πιάνει καθόλου. Οι ιδέες μου είναι αυτές και με αυτές μεγάλωσα. Να αγαπώ τη πατρίδα και την οικογένεια μου. Και πίστεψε με μιλάς με ακαδημαικό άνθρωπο που έχει δει τη βρωμιά και τη δυσωδία και της αριστεράς και της δεξιάς στα πανεπιστήμια και όχι μόνο. Οσο για τους κουμμουνιστές, τυγχάνει να έχω διαβάσει Μαρξ. Καμία σχέση αυτό που έγινε στη Ρωσία. Διότι μετά τη πτώση του μπλογκ είδαμε τα καλά του σοσιαλισμού( που μόνο σοσιαλισμός δεν είναι). Τέλος βλέπω ότι δεν απαντάτε καθόλου για όσα ανέφερα για τη κοπέλα και και τον αστυνομικό. Αλλά ξέχασα οι αστυνομικοί για εσάς δεν είναι άνθρωποι.

      Διαγραφή
    5. @10.49
      Γραφω οτι δεν συμφωνω με πολλες θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οτι ειμαι κομμουνιστης και υποθετεις οτι ειμαι χαρακτηριστικο δειγμα ψηφοφορου του ΣΥΡΙΖΑ?
      Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις!

      Διαγραφή
    6. Καταρχην κανεις αλλος παρα μονον εσυ αναφερθηκες στην Ρωσια. Εγω μιλαω για μαρξιστικο οικονομικο μοντελο!
      Ο συνδικαλισμος δεν ειναι κατα αναγκη κακος παρα μονον οταν καθοδηγειται απο συμφεροντα ξενα προς τα συμφεροντα των μελων του καθε σωματειου!
      Χωριζεις τους ανθρωπους σε ικανους και ανικανους οχισυμφωνα με τις ικανοτητες αντιληψης αλλα με το επαγγελμα ,πραγμα απαραδεκτο για εναν "μορφωμενο" ανθρωπο!
      Εχω γνωρισει ανθρωπους ικανοτατους στο αντικειμενο τους με τεραστια μορφωση αλλα κοινωνικα χειρωτερους απο ζωα!Και αντιστοιχως αμορφωτους "διαμαντια".Η λεξη "εργατης" βγαινει στα γραφωμενα σου με μια γευση αηδιας! Και αυτο σε χαρακτηριζει!
      Δν νομιζω οτι κατηγορει κανεις την αστυνομια εφοσον περιοριζεται στον ρολο της. Θεωρω δε οτι ο εγκληματιας δεν εχει εθνικοτητα! Ειτε Αλβανος ειναι ειτε Πακιστανος ειτε Αμερικανος ειτε Ελληνας ο εγκληματιας ειναι εγκληματιας!
      Για μενα και οι αστυνομικοι ειναι εργαζομενοι και μαλιστα οι περισσοτεροι οδηγουνται στο καθηκον τους σαν προβατα σε σφαγη χωρις εκπαιδευση και υποδομη! Ο σωστος συνδικαλισμος οχι ο κομματικος θα ειχε σωσει πολλες ζωες αστυνομικων!
      Εχεις μεγαλο ελλειμα αυτοπεποιθησης διοτι επικαλεισαι οτι δεν τρως κουτοχορτο , λες και σου ειπεκανενας οτι τρως, και δευτερο επικαλεισαι ακαδημαικη ιδιοτητα λες και αυτη σε κανει καλυτερο απο τους αλλους ανθρωπους! Και Μενγκελε γιατρος ηταν! Ηταν ομως και υπανθρωπος!

      Διαγραφή
    7. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ13 Ιουλίου 2013 στις 8:35 π.μ.

      Μάλιστα... "Ένας νέος που δεν τρώει κουτόχορτο" αλλά νομίζει ότι το τρώμε εμείς για να πιστέψουμε ότι είναι νέος... Άκου λοιπόν αγαπητέ δεξιούλη... Μάλλον περνάς τον εαυτό σου για πολύ έξυπνο αλλά δεν είσαι και τόσο όσο νομίζεις. Μάλλον κουτοπόνηρος είσαι καθώς και η γραφή σου μαρτυράει άνθρωπο τουλάχιστον 60 ετών και δεν έχεις και το θάρρος να πεις στα ίσια ότι είσαι δεξιός παρά μόνο τσαμπουνάς για πατρίδες κλπ. Ποιά πατρίδα βρε κακομοίρη; Αυτή που την ξεπούλησαν αυτοί που θαυμάζεις; Ή μήπως δεν γνωρίζεις, μιας και σ' αρέσει η ιστορία, ότι διαχρονικοί δοσίλογοι και συνεργάτες των εκάστοτε κατακτητών ήταν οι ομοϊδεάτες σου; Όσο για τα ΕΚΑΜ που τόσο θαυμάζεις, προφανώς επικροτείς και τη βία και την τρομοκρατία που επιβάλλουν με το ξύλο και τα χημικά ακόμα και σε ειρηνικές διαδηλώσεις.

      Διαγραφή
    8. Ενας νέος που δεν τρώει κουτόχορτο13 Ιουλίου 2013 στις 10:35 π.μ.

      Ας έρθει λοιπόν ο Τσίπρας να κάνει την Επανάσταση και να σώσει την Ελλάδα.Ας πάει που είναι μάγκας να πει τέρμα μνημόνιο( που έχουν μπει υπογραφές από το λαμπρό Γιωργάκη με όρους βρετανικού δικαίου) και θα πει η Μέρκελ κανένα πρόβλημα Αλέξη. Στις συνέπειες όμως θέλω να δω τι θα λέτε. Οσο για τα ΕΚΑΜ αγαπητέ δεν είναι ΥΑΤ και ΥΜΕΤ που είναι στις πορείες! Και αυτό που λέω πατρίδα δεν πρόκειται ποτέ να το καταλάβετε σαν έννοια αφού για εσάς μόνο το φαγοπότι στο δημόσιο και η εξουσία σας νοιάζει. Τέλος υπάρχουν κάποιες ιεραρχίες. Ο ναυτικός κάνει 4 έτη σπουδές στη Σ.Ν.Δ και μεταπτυχιακά εξωτερικό και χειρίζεται πολεμικό πλοίο αξίας πολλών εκατομμυρίων. Ο εργάτης απλά ανήκει στη παραγωγική διαδικασία που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη κοινωνία.Δεν μπορούν όμως να έχουν τον ίδιο μισθό. Η λογική αυτά λέει! Υ.Γ βλέπω στο ΣΥΡΙΖΑ και γενικά στην αριστερά πως σας νοιάζει η αστυνομία και τα ένοπλα σώματα!

      Διαγραφή
    9. Τις επαναστασεις δεν τις κανει καποιος αρχηγος κομματος αλλα ο ιδιος ο λαος!
      Μεχρι τωρα βλεπουμε τις συνεπειες της πολιτικης που ακολουθουν οι νεοφιλελευθεροι φιλοι σου! Οι συνεπειες της στασης πληρωμων προς τους τοκογλαφους εταιρους μας θα ειναι πολυ πιο ηπιες . Οταν ολοι φωναζαμε οτι η πολιτικη του ΔΝΤ και της ΕΕ ειναιπολιτικη υποδουλωσης και παραχωρηση της εθνικης ανεξαρτησιας της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας για την οποια τοσο πολυ κοπτεσαι θα ειναι βαρβαρες για το 90% του ελληνικου λαου εσυ παρακολουθουσες τον Πρετεντερη.
      Οταν μιλας για φαγοποτι στο δημοσιο απο τους κομμουνιστες επιβεβαιωνεται ο πιο πανω που θεωρει οτι το κουτοχορτο δεν το τρως αλλα το καπνιζεις!
      Το πανακριβο πολεμικο πλοιο αδελφε γιατι το χρειαζεσαι? Να προστατευσεις την πατριδα απο ποιους ? Τους συμμαχους στο ΝΑΤΟ Τουρκους? Η επειδη πρεπει οι πολεμικες βιομηχανιες των εταιρων να πουλησουν ?
      Τελικα οπως φαινεται και απο τα γραπτα σου ο φοβος σου εχει 2 σκελη.
      α. Οι κομμουνιστες διοτι ο εργατης θα παιρνει τον ιδιο μισθο με τον κυβερνητη πολεμικου πλοιου και
      β. Μην παρεξηγηθει η Μερκελ!
      Δηλαδη αν ετρωγες κουτοχορτο τι θα εγραφες?

      Διαγραφή
  3. Οι άνθρωποι είναι πολύ απλά, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεια, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, που σε κατηγορησα για ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟ.Λοιπον με τη δημοσιευση της ανακοινωσης που παραγει η ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ του Μαξιμου,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ τον χαρακτηρισμο μου για τον δημοσιογραφικο σου ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟ.Λοιπον απο την αρχη, ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ΕΝΙΑΙΟ,ΠΟΛΥΤΑΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,περνεις μια μικρη-μικρη ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΑΠΟΨΗ 5-10 μελων και το ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙΣ ΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Σε ΠΡΟΚΑΛΩ, ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,εαν ΝΑΙ τοτε ΣΥΓΝΩΜΗ αλλα ΕΙΣΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΙΤΡΙΝΙΣΤΗΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ αλλα ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ.Δημοσιευσε τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ που ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και ασε τα 'παιχνιδακια'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aπό τα παραπάνω βγαίνει μεταξύ άλλων και το συμπέρασμα...
    Οι προδότες της Ελλάδας είναι οι "δεξιούληδες".
    Οι "αριστερούληδες" είναι μόνο αγωνιστές.

    Εκτός από τους αριστερούς, όλοι οι άλλοι έχουν υποστεί λοβοτομή.
    Όποιος πιστεύει ότι η κομμουνιστική πρακτική εφαρμογή κρίθηκε από τα γεγονότα σαν αποτυχημένη, χαρακτηρίζεται από τους "αριστερούληδες" σαν ανθέλληνας.

    Την επανάσταση θα την κάνει ο λαός, αλλά μάλλον υπονοείται ο λαός του Σύριζα, μια και ο άλλος λαός είναι των δοσίλογων και της Μέρκελ και δεν πολυσκοτίζεται για επαναστάσεις.

    Ο Σύριζα θα κάνει στάση πληρωμής των δανείων, και οι δανειστές θα πουν και συγνώμη που μας ενοχλούν.
    Όταν απλώναμε το χέρι να τα πάρουμε είμαστε ξύπνιοι, τώρα που τα πήραμε θα τους την σκάσουμε.
    Έτσι κι' αλλιώς οι δανειστές κουτόφραγκοι είναι.
    Μια ζωή εξ' άλλου μπαταχτζήδες είμασταν, τώρα θα τιμήσουμε τις υπογραφές μας?

    Τα πανάκριβα πολεμικά πλοία να τα κάνουμε ψαρόβαρκες, όπως παλιά έλεγαν οι διεθνείς σύντροφοι να "κάνουμε τα τανκς αλέτρια".

    Ο εργάτης θα παίρνει τον ίδιο μισθό με έναν ιπτάμενο πιλότο ή με έναν επιστήμονα.
    Στην νέα Ελληνική Σοβιετική ζωή, όλοι μας θα παίρνουμε τον ιδιο μισθό και όλοι θα είμαστε τρόφιμοι του Δημόσιου ταμείου. Ανεργία μηδέν. Δεν ξέρω αν θα φοράμε και τα ίδια ρούχα.

    Πολύ μου αρέσουν όλα αυτά.
    Μου φαίνεται ότι στις επόμενες εκλογές θα πάω και εγώ στον Σύριζα.

    Πάντως στις πρώην Σοσιαλιστικές χώρες τα πράγματα έγιναν κάπως διαφορετικά.
    Δεν έγιναν έτσι ακριβώς, αλλά μάλλον όταν επισκέφτηκα μερικές από τις χώρες αυτές κατάλαβα λάθος.

    Και εξ' άλλου ο Έλληνας κομμουνιστής είναι πιο έξυπνος από τους άλλους που πήγαν να εφαρμόσουν το Μαρξιστικό οικονομικό μοντέλο.

    Αλήθεια, όλα αυτά θα τα κάνει ο Τσίπρας ή ο Στρατούλης?
    Ο μεν πρώτος έβαλε βύσμα να υπηρετήσει στην Αθήνα, ο δε δεύτερος με την εξυπνάδα που τον διακρίνει έχει χαρίσει άφθονο γέλιο στους πρώην συναδέλφους του στον ΟΤΕ.
    Και οι δύο σημειωτέον δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπωρα οπως λεμε λαχανο!

      Διαγραφή
    2. Το συμπερασμα δεν βγαινει απο τα παραπανω. Οτι η εκαστοτε ηγεσια των δεξιουληδων ειναι προδοτες βγαινει απο την ιστορια!
      Οτι οι αριστερουληδες που ησαν φυλακισμενοι απο τους "πατριωτες" στην Θεσσαλονικη ησαν οι πρωτοι που με επιστολη τους καλουσαν τον λαο σε αντισταση κατα των Ναζι και αυτο βγαινει απο την ιστορια.
      Δεν εχουν υποστει ολοι λοβοτομη! Απο το 85% που ψηφιζε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εχουμε πεσει κατω απο το μισο. Σαφες δειγμα οτι λοβοτομη εχουν υποστει οσοι συνεχιζουν να υποστηριζουν οτι καποτε θα ξοφληθουν οι τοκογλυφοι!
      Αν την επανασταση την εκανε μονο ο λαος του ΣΥΡΙΖΑ θα ειχαν ηδη ξεκινησει! Οπως καταλαβαινεις(?) περιμενουν και αλλους!
      Αν γινει σταση πληρωμων τι φανταζεσαι οτι θα γινει? Θα εισβαλλουν τα στρατευματα των εταιρων και θα μας υποχρεωσουν να δουλευουμε στα εργοστασια τους χωρις αμοιβη? Πως φανταζεσαι οτι θα αντιδρασουν τα συνδικατα ιταλιας ισπανιας πορτογαλιας γαλλιας?
      Εισαι λιιιιγο πολεμοχαρης και πολεμοκαπηλος ως γνησιος λοβοτομημενος δεξιουλης! Δεν περιμενα βεβαια εξηγηση απο ποιον εχθρο κινδυνευει η χωρα και εξοπλιζεται !Απο συμμαχο?
      Πραγματικα με εντυπωσιαζεις με την αναλυση της Μαρξιστικης θεωριας! Απο επισκεπτες των Σοσιαλιστικων χωρων που δυσανασχετουσαν επειδη εκει οι ανθρωποι περιμεναν σε ουρες για να παρουν τοα τροφιμα που εδικαιουντο χορτασαμε! Καμμια αναλυση για τους Ελληνες που ψαχνουν στα σκουπιδια εχεις?
      Ο Ελληνας κομμουνιστης δεν ειναι πιο εξυπνος ! Απλα ζει στην Ελλαδα με τις συγκεκριμενες πλουτοπαραγωγικες πηγες που φθανουν και περισσευουν για να τραφει ο ιδιος. Αν καταλαβαινεις (?) τι εννοω.
      Το προβλημα που βλεπω σε ολους τους δεξιουληδες και θεωρρω οτι ειναι λοβοτομημενοι ειναι το εξης. Ανεκαθεν περιμανατε ενα αλλον να σας σωσει! Ειτε λεγοταν Γλυξμπουργκ ειτε Καραμανλης ειτε Τσωρτσιλ ειτε Ομπαμα. Παντα γνωριζατε οτι αοσιαστικα η δεξια υπαρχει για να υπηρετει και να σκυβει την μεση!
      Τωρα βεβαια για το θεμα των ενσημων με εκανες λειωμα!
      Αδυνατω να θυμηθω εναν δεξιουλη χωρις ενσημα!
      Εχουμε κυβερνηση βγαλμενη απο το μεροκαματο!
      Σαμαρας Μητσοτακης Βαρβιτσιωτης κ.α

      Διαγραφή
    3. μου δίνεις πάσες για πολλά πράγματα...λοιπόν έχουμε και λέμε...
      Οι ηγεσίες των δεξιούληδων όπως και οι ηγεσίες των αριστερούληδων έβγαλαν και πατριώτες και προδότες. Δεν είναι άγος, ούτε της μιας, ούτε της άλλης παράταξης.
      Εσύ όμως λες, ότι μόνο οι δεξιούληδες βγάζουν προδότες.
      Η Ιστορία λέει άλλα σύντροφε.
      Η αριστερά στην Ελλάδα ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των Ναζί όταν αυτοί έσπασαν το σύμφωνο μη επίθεσης με την Ρωσία.
      Μόνο τότε ξεκίνησε και ο ΕΛΑΣ.
      Αυτό λέει η Ιστορία.
      Έπρεπε να πάρουν πρώτα την άδεια του προστάτη τους (Στάλιν), όπως οι δεξιούληδες έπρεπε να πάρουν την άδεια από τους δικούς τους.

      Τα συνδικάτα Ιταλίας-Ισπανίας κλπ θα κοιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα, όχι τα δικά μας.
      Τα συμφέροντα των εργατών Ιταλών και Ελλήνων δεν είναι ίδια.
      Εγώ δεν είδα να κάνουν κάτι (εκτός από διαδηλώσεις) τα συνδικάτα των Ιταλών κλπ για τους Έλληνες τώρα που υπάρχει άγρια επίθεση.
      Και ούτε περίμενα να κάνουν.

      Η Ιστορία επίσης δεν καταλαβαίνει από συμμάχους, αλλά από Εθνικά συμφέροντα που άλλοτε συμπίπτουν με τα δικά μας και άλλοτε όχι.
      Σύμμαχοι μας ήταν και οι Εγγλέζοι μέχρι την οριστική πτώση των Ναζί, αλλά κουμανταδόροι στον εμφύλιο.
      Σύμμαχοι ήταν οι Τσέχοι και οι Ούγγροι με όλες τις Σοσιαλιστικές χώρες, αλλά όταν σήκωσαν κεφάλι, αυτοί οι ίδιοι σύμμαχοι, τους το έκοψαν.
      Θυμάσαι φαντάζομαι στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας, να μπαίνουν στην Ουγγαρία και Τσεχία και και να το παίζουν κουμανταδόροι.

      Δεν χρειάζεται καν να πας στις χώρες του πρώην Σοσιαλιστικού μπλοκ για να μάθεις αν οι άνθρωποι ήταν ευχαριστημένοι με το εκεί εφαρμοζόμενο οικονομικό και πολιτικό σύστημα.
      Έχουμε τόσους στην χώρα μας.
      Τους σηκώνεται η τρίχα όταν ακούν περί κομμουνισμού και ειδικά αν κάνεις το λάθος και ρωτήσεις Πολωνό.
      Αυτό φαντάζομαι, ότι σου λέει κάτι περί αποτυχίας μοντέλων.
      Στυγνές Δικτατορίες είχαν οι άνθρωποι.
      Καμία σχέση με Δημοκρατίες.

      Η Ιστορία επίσης λέει, ότι και οι αριστρερούληδες Έλληνες Ηγέτες του κομμουνισμού, πάντα περίμεναν το οκ από την μαμά Ρωσία.
      Στον εμφύλιο θυμάσαι που ο Ζαχαριάδης επέμενε ότι το ξανθό γένος θα κατεβάσει στρατεύματα στην Ελλάδα?
      Ποιός δούλευε, ποιόν?
      Και ενώ ήξερε ότι οι διεθνείς αριστερούληδες-δεξιούληδες είχαν χωρίσει τον κόσμο στα δύο, αυτοί επέμεναν να σύρουν έναν ολόκληρο λαό σε μάχη με τους κουμανταδόρους Εγγλέζους.
      Μας είχαν πουλήσει στο διεθνές σκλαβοπάζαρο και αυτοί οι αριστερούληδες μίλαγαν για διεθνισμό, όπως τώρα εσύ λες, ότι οι Ιταλοί και Ισπανοί εργάτες θα συγκινηθούν και θα συνδράμουν τους Έλληνες.

      Η Ιστορία λοιπόν λέει άλλα πράγματα, εντελώς διαφορετικά από αυτά που πιπιλάνε στα κομματικά μαθήματα των Μελών τους.

      Η Ιστορία έχει κάτι τεράστιους μαύρους χρονικούς κύκλους , μέσα στους οποίους κρύβονται εγκλήματα και των δεξιούληδων και των αριστερούληδων.
      Και καλά οι δεξιούληδες είναι λοβοτομημένοι και δεν τα αποδέχονται.
      Αλλά και εσείς που δεν έχετε λοβοτομή, πάλι τα ξεχνάτε.

      Θυμήσου το έγκλημα των Ρώσων κομμουνιστών στο Κατύν ενάντια στην Πολωνία.
      Δεν είναι έξυπνο να επικαλείσαι την Ιστορία, έχει πολλούς μαύρους κύκλους και μπορεί να πέσεις μέσα.

      Πάντως στα ένσημα συμπίπτετε και οι δεξιούληδες βλέπω και οι αριστερούληδες.
      Δεν σε πειράζει που κάποιοι ηγέτες του κομμουνισμού θέλουν να κάνουν επανάσταση και σας μιλάνε για εργατιά χωρίς ένσημα, σας πειράζει που ο Σαμαράς δεν έχει.
      Είπαμε αυτός είναι δεξιούλης, εσείς τι κάνετε?

      Διαγραφή
  6. Φιλε μου καλα θα κανεις μπαινοντας σε εναν διαλογο τουλαχιστον να γνωριζεις τα βασικα!
    Καταρχην εισαι εντελως αδαης σε θεματα μαρξιστικης θεωριας. Μα εντελως.....
    Οι γνωσεις σου περιοριζονται σε οτι σου εδινε και καταπινες αμασητο η αντικομμουνιστικη προπαγανδα!
    Ολοι οι εργατες εχουν κοινα προβληματα και κοινο εχθρο! Το κεφαλαιο! Το συνθημα" προλεταριοι ολων των χωρων ενωθειτε" δεν διατυπωθηκε τυχαια! Οταν εγω αναφερομαι στην αντιδραση των συνδικατων των αλλων χωρων προφανως και δεν περιμενω διαδηλωσεις συμπαραστασης! Περιμενω ομως την αντιδραση του "ντομινο" που ειναι αυτο που φοβουνται και οι 'δανειστες" αυτων των χωρων.
    Η προσπαθεια εξομοιωσης της αριστερας και της δεξιας στην Ελλαδα πεφτει στο κενο. Οτι και να προσπαθησεις να πεις η δεξια κυβερναει ολα τα χρονια και αυτη ειναι που μονιμα ξεπουλαει την εθνικη κυριαρχια της χωρας και ειναι μονιμα στην υποτελεια στους ξενους! Η αριστερα το μονο που κανει ειναι να γεμιζει τις φυλακες! Οσο και να προσπαθεις να διαστρεβλωσεις την ιστορια τα ιδια τα γεγονοτα σε διαψευδουν . Απο την δεξια φτιαχτηκε η κυβερνηση Τσολακογλου ,η δεξια καλεσε τους Εγγλεζους στον εμφυλιο(παροιμιωδης η φραση προς τον Σκομπυ..."Στρατηγε μου ιδου ο στρατος σας")η δεξια σκοτωσε τον Λαμπρακη, η δεξια εγκαθιδρυσε την χουντα, και τωρα παλι η δεξια....... Εννοειται οτι και η λεγομενοι "κεντρωοι" μια παραλλαγη της δεξια ειναι. Δεν ειναι τυχαια η ταυτιση και η συγκυβερνηση! Και οτι και να πεις ειναι καταγεγραμμενη η επιστολη των φυλακισμενων κομμουνιστων που καλουν σε αντισταση την π ρ ω τ η μερα που πατησαν οι Ναζι το ποδι τους στην Θεσσαλονικη!
    Εγω δεν αναφερω πουθενα για Σοβιετικη Ενωση και τις αλλες Σοσιαλιστικες χωρες ! Το γιατι κατερρευσε εκει το συστημα και αν αυτο εκανε καλο στον υπολοιπο κισμο ειναι αντικειμενο μεγαλης ερευνας και συζητειται στα μεγαλυτερα οικονομικα πανεπιστημια του κοσμου! Και φυσικα για τα οποια λαθη στην εφαρμογη δεν θα απολογηθω εγω!
    Εχω μιλησει και εγω με οικονομικους μεταναστες απο τις πρωην Σ.χωρες! Αναρωτιεμαι βεβαια γιατι εφυγαν τωρα που "απελευθερωθηκαν" και δεν εκατσαν εκει!
    Εσυ αναρωτιεσαι? Καποιοι απο αυτους αναπολουν το προηγουμενο καθεστως . Εμενα αυτο δεν μου λεει τιποτα ! Εσυ την αποψη καποιων αντιθετων με το καθεστως το εκανες σημαια! Ενα ειναι γεγονος και δεν σηκωνει αντιρρησεις. Δεν υπηρχε ανεργια και υπηρχε ΔΩΡΕΑΝ παιδεια υγεια και στεγαση! Πηγαινε στα 2.000.000 Ελληνες ανεργους ,στους αστεγους και σε αυτους που για να σπουδασουν τα παιδια τους εχουν φτυσει αιμα και πες τους οτι οι αλλοι μπορει να ειχαν τα βασικα αλλα δεν ηταν "ευτυχισμενοι".
    Πολωνια.Στυγνη δικτατορια . Με το συνδικατο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ νομιμο και τον αρχηγο ΛΕΧ ΒΑΛΕΣΑ να δινει ελευθερα συνεντευξεις στα δυτικα εντυπα. Μαλιστα! Ε ρε Δενδιας που τους χρειαζοταν!
    Παρεμπιπτοντως μου αρεσεις που οταν μιλας για την δεξια κοιτας απο ψηλα σαν να μην στηριξες ποτε αυτην την παραταξη! Εσυ δεν ξερεις τιποτα για τον φονο .Οι αλλοι φταινε . Εσυ ειδες φως και μπηκες! Και ενω εισαι εντελως δεξιοτατος δεν μπορεις να ξεχωρησεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι κομμουνιστικο αλλα ενα ΜΗ κομμουνιστικο κομμα που ειναι ετοιμο να παιξη τον δικο του ρολο και να αντικαταστηση τα φθαρμενα αστικα κομματα! Επισης δεν μπορεις να ξεχωρισεις οτι εγω την κριτικη στον συριζα την κανω απο αριστερα, και αυτο λογω της ασχετοσυνης σου! (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
    Στον ΝΑΤΟ δεν μπηκε φιλε η Ελλαδα για να την γραψει η ιστορια. Μπηκε για να διαφυλλαξει τα ανατολικα συνορα της Ευρωπης . Μαζι με την Τουρκια.Ποιος επιβουλευεται στην πραγματικοτητα τα συνορα της χωρας μας και μαλιστα με την βοηθεια των "συμμαχων "μας ? Ελα μου ντε? Για ποιον λογο αραγε συνεχιζουμε να μενουμε μεσα?
    Για τα ενσημα τωρα ! Δεν ειμαι εγω αυτος που αναφερθηκε στα ενσημα αλλα ΕΣΥ θελωντας να υποτιμησεις τους δυο συριζεους ξεχνωντας οτι "στο σπιτι κου κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι".Κουβεντες καφενειου! Αν θελεις να καταγγειλεις καποιον καντο με πολιτικους ορους ! Μην μιλας για βυσματα σε ενα κρατος χαρβαλο( με την διακυβερνηση της δεξιας). Εν τελει αν καποιος θελησει να βοηθησει να ανατραπει το συστημα εγω δεν προκειται να του ζητησω βιβλιαριο ενσημων!
    Κατσε και διαβασε λιγακι ...μονο κερδος θα εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή