Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ταλαιπωρίας συνέχεια...

Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς Αθηνών, οι οποίοι αντιδρούν, κυρίως, στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, το μετρό θα είναι ακινητοποιημένο λόγω της
νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ, το οποίο και απειλεί με απεργίες διαρκείας.
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει αύριο Δευτέρα, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Μετρό και Τραμ),εξ αιτίας της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, προκειμένου «να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων».Η διοίκηση κατηγορεί τα Σωματεία των εργαζομένων ότι «δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση, αφού αναφέρει ότι η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, σημειώνει ότι «η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ανέλεγκτη αλλά υπόκειται στους περιορισμούς τόσο του άρθρου 25 παρ. 3 του Συντάγματος όσο και το άρθρο του 281 ΑΚ (Περί καταχρηστική άσκησης του δικαιώματος)».
Σύμφωνα με τη Διοίκηση, «η νόμιμη ενάσκηση του απεργιακού δικαιώματος, μεταξύ των άλλων, απαιτεί από τα σωματεία των εργαζομένων να προειδοποιήσουν την εταιρεία 24 τουλάχιστον ώρες πριν από την πραγματοποίησή της χωρίς στη προθεσμία αυτή να συμπεριλαμβάνονται οι εξαιρέσιμες ημέρες και αυτή του Σαββάτου,να γνωστοποιήσουν τα αιτήματα και τους λόγους που τα θεμελιώνουν, προ τεσσάρων πλήρων ημερών, με έγγραφο που κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή στην εταιρεία-ως εργοδότη- στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που ασκεί την σχετική εποπτεία και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας,να διαθέσουν προσωπικό προς αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά τη διάρκεια των εν λόγω στάσεων και -να προσκαλέσουν την εταιρεία σε δημόσιο διάλογο».
Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, «με βάση τις προβλέψεις του Νόμου και συμμεριζόμενη την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης», ηλώνει ότι με το άνοιγμα των αρμοδίων δικαστηρίων τη Δευτέρα, θα κινήσει την νόμιμη διαδικασία, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη,«για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων».Να θυμίσουμε, πως με απόφαση των Σωματείων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, αύριο Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του Μετρό, από την έναρξη έως τη λήξη κυκλοφορίας,ενώ Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 16:00.Για την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, σε Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, Μετρό και Τραμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου