Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Εξίσωση συντελεστών για δημοτικά τέλη σε Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

Ο κ. Κώστας Ευαγγελινός γράφει στην ομάδα της "Αλήθειας" στο facebook (http://www.facebook.com/home.php?sk=group_135188793200700):
Η συνένωση των δύο Δήμων, της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, επιβάλει μεταξύ πολλών αλλαγών και την εξίσωση των συντελεστών των ανταποδοτικών τελών αλλά και κάθε άλλου τέλους που έχει επιβληθεί στο παρελθόν και ισχύει στις δύο περιοχές την 31/12/2010. Το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου έχει την διακριτική ευχέρεια να εξετάσει το ζήτημα και να εκδώσει αποφάσεις εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, όταν και θα προβεί στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011. Έτσι λοιπόν δίδεται η δυνατότητα στη νέα Δημοτική Αρχή, αλλά και σε συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, να κάνουν πράξη τις εξαγγελίες των και ιδιαίτερα στα τέλη καθαριότητας – φωτισμού, ΤΑΠ και στα τέλη του Νεκροταφείου. Οι αποφάσεις που τυχόν υπάρξουν και υιοθετηθούν τελικά θα πρέπει να είναι πλήρως τεκμηριωμένες. Αναμένουμε.

3 σχόλια:

  1. Αυτός ο Ευαγγελινός ήθελα να ΄ξερα, δεν έχει με τίποτ' άλλο ν' ασχοληθεί; Αφού είναι τόσο καλός οικονομολόγος, γιατί άφησε έκθετο τον αδελφό του μπασκετμπολίστα και οδήγησε το δήμο στη χρεοκοπία; Ή μήπως είναι ψέμματα ο δανεισμός ήταν υπέρογκος; Πήξαμε στους σωτήρες και τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες. Ας ασχοληθούν πια με τη Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη κι ας αφήσουν τη Φιλαδέλφεια να βρει το δρόμο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Ευαγγελινός -είτε συμφωνεί κανείς μαζί του είτε διαφωνεί- μιλάει επωνύμως. Όσο για την προσπάθεια απαξίωσης του ΚΥΡΙΟΥ Κόντου με την φράση «αδελφός του μπασκετμπολίστα» εκτός από κακόβουλη είναι και ανυπόστατη. Ο ΚΥΡΙΟΣ Σταύρος Κόντος είναι αυτόφωτη προσωπικότητα της τοπικής μας ζωής και υπερβολικά πολιτισμένος άνθρωπος για το επίπεδο των κατοίκων αυτής της πόλης που ψήφισαν της Κα Τίποτα και τους πουθενάδες της Νέας Προοπτικής επηρεασμένοι από τη μεσημεριανή ζωνη το star ...τσάνελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε 4:52 μμ διακρίνω μιά απαξίωση προς το πρώην Δήμαρχο και ομολογώ πώς αγνοείς παντελώς πώς προήλθε το χρέος του Δήμου. Θα γνωρίζεις βέβαια η θητεία του κυρίου Γρενζελιά
    άφησε χρέος 4,5 εκατ. euro επι θητείας κυρίου
    Αδαμόπουλου έφτασε στα 7,5 εκατ. euro και επι θητείας κυρίου Κόντου έφτασε περί 10,5 εκατ.(δέν υπάρχει ισολογισμός του 2010).Στή θητεία κ. Κόντου προσθέτηκαν τα χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης περίπου 1,8 εκατ. τα οποία είχαν δημιουργηθεί απο τις προγενέστερες
    Διοικήσεις και επι Κόντου έγινε εκκαθάριση και έκλεισε και τα ολυμπιακά έργα στον Ιωνικού περί
    τα 2,4 εκατ. που η προηγούμενη διοίκηση δέν φρόντησε να πληρωθούν απο τόν Αθήνα 2004 και
    τα φορτώθηκε ο Δήμος γιατί ο εργολάβος έκανε
    προσφυγή. Και να μή μας διαφεύγει η επιχορήγηση (ΚΑΠ) απο το υπουργείο εσωτερικών μειώθηκε κατά 30% λόγω ΔΝΤ όταν ο προυπολογισμός του Δήμου έτρεχε, πράγμα το οποίο δέν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί.
    Αυτά τα ολίγα για την Ιστορία και να μη λέμε ότι θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή