Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η πρώτη μας νίκη

Μας είπαν τρελούς. Κολλημένους. Με εμμονές. Μας είπαν ότι δεν είχαμε άλλα θέματα και γράφαμε όλο για το παρκάρισμα και για τις ράμπες των ΑμεΑ. Και άλλα πολλά.
Αλλά εμείς επιμείναμε. Και η πρώτη δικαίωση ήλθε από το Δήμο: Στην ειδική θέση για ΑμεΑ μπροστά από το Δημαρχείο, εδώ και δυο ημέρες έχει τοποθετηθεί ειδικός κώνος, που απαγορεύει στα αυτοκίνητα να παρκάρουν. Φυσικά, αν κάποιος ΑμεΑ θελήσει να βάλει εκεί το αυτοκίνητό του, θα μπορεί να
περάσει πάνω από τον κώνο. Αλλά οι άλλοι, (ελπίζω ότι) θα το σεβαστούν.
Και έπεται συνέχεια. Η Δεκελείας ΔΕΝ μπορεί να είναι δρόμος μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση. Είναι η κεντρική αρτηρία της πόλης, είναι δρόμος υπερτοπικής χρήσης και δεν μπορεί να παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας σε αυτήν.
Θα συνεχίσουμε. Με κάθε κόστος. Και θα νικήσουμε κι εδώ...

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια , συνεχίστε την καλή προσπάθεια.

    Μιας και αναφερθήκατε στις ράμπες των ΑμεΑ , θα πρέπει να επισημάνετε την κατάσταση σε ΟΛΕΣ τις διαβάσεις του πεζόδρομου της Δεκελείας.

    Υπάρχει κίτρινη επισήμανση για την αποτροπή παρκαρίσματος η οποία αγνοείται συνέχεια από τους οδηγούς.

    Αυτό που ΔΕΝ υπάρχει είναι η διαγράμμιση του οδοστρώματος με λευκές λωρίδες και σήματα της τροχαίας που να ορίζουν σαφώς ότι πρόκειται για διάβαση πεζών.

    Με αυτό τον τρόπο η συνέχεια του πεζόδρομου διακόπτεται και γίνεται επικίνδυνος για παιδιά και ηλικιωμένους.

    Η μεγαλύτερη καταστρατήγηση βέβαια γίνεται στην πλατεία Πατριάρχου από τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

    Παρκάρουν ΠΑΝΩ στην λευκή διαγράμμιση του φαναριού , και από τις δύο πλευρές της γωνίας ,και κλείνουν και τις ράμπες των ΑμεΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή η προσπάθειά σου alitheia, αλλά μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.

    Πρώτα πρώτα, ο κώνος (που δεν είναι τόσο "ειδικός" όσο λες) έχει τοποθετηθεί από τις 24/1 και την ίδια μέρα παραβιάστηκε ουκ ολίγες φορές.

    Ας περιμένουμε λοιπόν μερικές μέρες και μετά βλέπουμε, γιατί ως Ελληναράδες ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή