Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Συμπαραστάτης: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες- Τα ονόματα πέφτουν βροχή- αναμένονται αποχωρήσεις από την κούρσα

Σκληραίνει, όσο περνάει η ώρα, το παιχνίδι για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης που εκλέγεται, θυμίζουμε, σήμερα το βράδι από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ήδη η πλειοψηφία καλείται να αποφασίσει για ένα συν ένα άτομα, που όμως είναι...τρία: Δυο προτάσεις από δυο κορυφαία στελέχη της, και μια τρίτη, που προβάλλεται ως συμβιβαστική. Παρακολουθούμε όσο στενά γίνεται τις εξελίξεις. Μην εκπλαγείτε αν
το άτομο που θα εκλεγεί Συμπαραστάτης, ακόμα αυτή την ώρα ΔΕΝ έχει υποβάλλει την υποψηφιότητά του επίσημα...

Από την άλλη μεριά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αφού απέτυχε να επιβάλλει τον εκλεκτό της, σκοπεύει να εξαντλήσει τα περιθώρια προκειμένου να αναδείξει φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της Νέας Προοπτικής. Οι πληροφορίες λένε ότι αν δεν υπάρξει ρεύμα εκλογής του κ. Δάρα, η παράταξη Τομπούλογλου θα ψηφίσει τον "δικό" της Μποσινάκο.

Ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Κόντος, τηρεί κι αυτός τακτική αναμονής. Θα περίμενε από την πλειοψηφία να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση για την εκλογή ενός μονοπρόσωπου οργάνου που χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία, και φέρεται απογοητευμένος με τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας. Δεν πρόκειται το "Όραμα Πόλης" να στηρίξει υποψήφιο ο οποίος έει εμπλακεί σε τοπικές αντιαλότητες (κατέβηκε με ψηφοδέλτια κλπ) ενώ για υποψηφιότητες όπως της κυρίας Σουρελη ή του κ. Βασταρδή δεν θα έλεγε όχι, εάν προτεινόταν από την πλειοψηφία.

Οι συσκέψεις σήμερα δίνουν και παίρνουν, ιδιαίτερα  στους κόλπους της Νέας Προοπτικής. Εν αναμονή της νύχτας, όταν θα στηθούν οι κάλπες... Αλλά μέχρι τότε εμείς θα ξέρουμε ποιον αποφάσισαν να στηρίξουν -αν το αποφασίσουν πρώτα εκείνοι, βέβαια...

5 σχόλια:

  1. Άρα να μην υπολογίζουμε ότι ο συμπαραστάτης θα είναι συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης...
    Ο καθένας κοιτάει να βγάλει τον δικό του...
    Και μετά μας λέει η δήμαρχος να μην κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον!
    Σκέψου να ήταν και παλιά στην πολιτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο παρατηρήσεις για όλη αυτή την ιστορία που έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, απ΄όσο θα έπρεπε.

    1. Η πρόβλεψη του νόμου, για την αναγκαιότητα ψήφισης του Συμπαραστάστη του Δημότη, από τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί εχέγγυο για το ότι δεν πρόκειται να περάσουν σκληρές γραμμές, κομματικές ή άλλες.

    2. Αντίφαση, στο κύρος που ο νομοθέτης θέλει να προσδώσει στο θεσμό, αποτελεί το γεγονός ότι η θέση είναι πλήρους απασχόλησης. Γιατί αναρωτιέμαι, ποιός επιτυχημένος επαγγελματικά θα άφηνε τη δουλειά του για 3 χρόνια;

    Θα μπορούσε να είναι θέση με μια ελάχιστη αποζημίωση και να μπορεί να την καταλάβει, κάποιος παράλληλα με την εργασία του.
    Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικά πρέπει να είναι η εντοπιότητα.
    Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μια ενιαία πόλη με, σχεδόν, 50.000 πληθυσμό, δεν έχει κάποιον κατάλληλο και χρειαζόμαστε εισαγόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε 3.18΄ εξελίσσουν την θέση σε αργομισθία, διαφορετικά δεν είναι θέση για έναν αποτυχημένο ρέμπελο που σκοτώνει την ώρα και καρπώνεται 2.600 ευρουλάκια για πλάκα!
    Ποιος θα καταφύγει να καταγγείλει ποιον στον δικηγόρο της Δημάρχου ή στον κολλητό του Γρετζελιά;;;
    Κοπανάγαμε μέρες εδώ μέσα τον Καβακόπουλο ότι δεν έπρεπε να είναι υποψήφιος γιατί η γυναίκα του είναι δημοτική σύμβουλος!
    Να συμφωνήσω...
    Γιατί δεν λέμε τίποτα τώρα για όλους αυτούς τους ανώνυμους ή δεν ξέρω τι άλλο που μας σερβίρουν;
    Δεν είναι προσωπικό το σχόλια για όσα έγραψες αλλά με αφορμή αυτά και με αγανάκτηση για την περιφρόνηση στον πολίτη τα γράφω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τον κοπανήσουμε τον Καβακόπουλο γιατί η γυναίκα του είναι δημοτική σύμβουλος. Όμως να τον κοπανάμε ρίχνοντάς του λάσπη, αυτό ήταν πολύ πρόστυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή