Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Γενικεύονται οι τοποθετήσεις για τον Κανονισμό Λειτουργίας

Ακολούθως το λόγο πήρε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Κανταρέλλης που τόνισε ότι είναι ψηλά ο πήχης σε θέματα Δημοκρατίας και λειτουργίας. Κατέθεσε τρεις σκέψεις για το Δημοτικό Συμβούλιο: Δημοσιότητα, αποτελεσματική λειτουργία και ελκυστικότητα ως προς την κοινωνία.

Από την αντιπολίτευση το λόγο πήρε η  Ρούλα Κοσμά, που είπε ότι ο χρόνος που δίνεται στους δημοτικούς συμβούλους είναι μκρός (συμφώνησε με την πρόταση Κοσκολέτου τα 3 λεπτά να γίνονται 5). Για το θέμα των αστέγων είπε ότι εξασφαλίσαμε στους
8-10 αστέγους σίτιση, επίσκεψη σε ιατρούς κλπ (εννοεί αυτούς που συνεργάζονται) και πρότεινε συνεργασία προς την κυρία Αγαγιώτου, αρμόδια αντιδήμαρχψο. Συμφώνησε με την πρόταση Παπαλουκά για τον εθελοντισμό και είπε ότι στην περίοδο Κόντου είχαν αναπτυχθεί σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο κ. Κοπελούσος από την αντιπολίτευση, που είπε ότι δεν υπήρξε συνεννόηση και διαβουλεύσεις από τον κ. Γρετζελιά, ώστε να έλθει μια συνθετική πρόταση για τον Κανονισμό Λειτουργίας. Είπε επίσης ότι αν το προεδρείο δεν μπορεί να συνεννοηθεί, αναρωτήθηκε πώς αυτό θα γίνει μεταξύ των 33 ατόμων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτίμησε ότι το προεδρείο πρέπει να δίνει τα παραδείγματα προς μίμηση. Αλλά στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η εμπειρία του ήταν απογοητευτική. Ο κ. Κοπελούσος άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο που προεδρεύει ο κ. Γρετζελιάς, αν και δεν τον κατονόμασε. Απευθυνόμενος στον κ. Γρετζελιά, του ζήτησε να αλλάξει τρόπο διεύθυνσης των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου. "Μη μας βλέπετε σαν γλάστρα" είπε χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου