Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο- οι καλύτερες "ατάκες"

Όπως κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξαν ορισμένες στιγμές απόλυτης διασκέδασης για εμάς, τους απέξω. Ας τις δούμε:
- Η αντιπολίτευση έχει κάνει πολλές παρατηρήσεις για τις εξουσίες που έχει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε η αντιδήμαρχος Βάσω Αγαγιώτου σε μια στιγμή της τοποθέτησής της λέει: "Σκοπός σας δεν είναι να ψηφίσουμε Κανονισμό, αλλά να φτιάξουμε έναν
Αντι-Γρετζελικό Κανονισμό".
- Ο πρόεδρος του ΔΣ θέλει να τοποθετηθεί, αλλά η αντιπολίτευση του ζητεί να κατέβει από τη θέση του προέδρου και να τοποθετηθεί ως δημοτικός σύμβουλος. Μια, δυο, τρεις, τελικά δεν κρατιέται ο Π. Γρετζελιάς και λέει: "Τόσο πολύ φοβάστε να μιλήσω; Τόσο τρέμετε να μιλήσω; Το ξέρω το πρόβλημά σας ,εγώ είμαι". Κόλαση...
- Οι δυο καλύτερες ατάκες όμως, κατά τη γνώμη μας, ανήκουν στουςηγέτες της αντιπολίτευσης Χάρη Τομπούλογλου και Σταύρο Κόντο, που είναι ίσως ο μόνος μέσα εκεί που μπορεί να λέει πράγματα μεταξύ αστείου και σοβαρού, επιστρατεύοντας μια ελεγχόμενη αίσθηση του χιούμορ που φέρνει σε αμηχανία τους αντιπάλους του. Κανείς πλην του ίδιου του Κόντου δεν γνωρίζει αν είπε την επίμαχη φράση "κατά λάθος" ή "επίτηδες". Εμεις τις παραθέτουμε όπως τις ακούσαμε, κι εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
- Τομπούλογλου: Αποχωρούμε επειδή ο πρόεδρος θέλει να είναι και πρόεδρος, και εισηγητής, τελικά όμως όπως φαίνεται θέλει να είναι και δήμαρχος"
- Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ ο Κόντος λέει, επί λέξει: "Καταψηφίζουμε τον Κανονισμό γιατί εγώ, κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ, κύριε Γρετζελιά, έκανα έξι προτάσεις και δεν πέρασε καμία". Γλωσικό λάθος ή υπονοούμενο, κύριε Κόντο; Έλα ντε;

9 σχόλια:

  1. Γιατί υπάρχει καμιά απορία για το ποιός
    προεδρεύει ποιός Δημαρχεύει ποιός αγορεύει;
    Ο άνθρωπος είναι τα πάντα όλα, όπως λέει και
    κάποια ψυχή...
    Για όσους γνωρίζουν απο παλιά, έχουμε να δούμε
    πολλά ακόμα μαθήματα Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Makran h kalyterh ataka ektos dhmotikou symvoyliou...

    H Alhtheia eipe:
    "...Η πρώτη πολίτης της πόλης μας πήρε θέση εναντίον της διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών και, ουσιαστικά, ΕΣΥΡΕ την αντιπολίτευση να υιοθετήσει τη θέση της αυτή..."

    Krima...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακούστε και την άλλη ατάκα που ακούστηκε από τον κόσμο. "Ο Γρετζελιάς ετοιμάζει τα χαρτιά του για να γίνει και Μητροπολίτης Φιλ/φειας", εκτός από πρόεδρος-Δήμαρχος. Άμα κάποιος έχει τα προσόντα, όλα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσοχή γιατί ο λαός είναι εκνευρισμένος και επειδή η τιμή της τομάτας έχει πέσει τελευταία δεν τοχει σε τίποτα να αρχίσει τον τοματοπόλεμο Ευτυχία, Χάρη και Σταύρο.
    Τον διώξατε τον άνθρωπο από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά σας έκραξε και το φχαριστήθηκε.
    Σας μάρανε η δημοκρατία όλους. Αγανακτισμένος έφυγε ο άνθρωπος. Κι εσείς κ. Παντελή όταν βλέπετε ότι η κατάσταση ξεφεύγει κάντε και κανα διάλειμμα. Το γράφει αυτό ο κανονισμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενημερώνομεν το φιλοθεάμον κοινόν της πόλης μας ότι, εκάστην Τετάρτην περί ώραν 7 απογευματινήν, παρουσιάζεται, εις την αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου , θεατρική παράστασις υπό τον τίτλο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΤΑ».
    Πρόκειται περί αρίστης, γραφής και σκηνοθεσίας, φαρσοκωμωδίας του υποκριτικού συγγραφέως (μοναδικού εις το είδος του) του Έμπειρου όπως
    αυτοπροσδιορίζεται, αποδιδόμενη εκ πολυμελούς ταλαντούχου θιάσου, η οποία σημειώνει μεγάλη επιτυχία.
    Η εν λόγω θεατρική παράστασις, αποτελεί ευγενική κοινωνική προσφορά της νέας Δημοτικής Αρχής προς τους δημότες της, στο πλαίσιο της επιθυμίας της να συμβάλλει τα μέγιστα εις την πολιτιστικήν αναβάθμισιν και ψυχικήν ανάτασίν των, στους δύσκολους καιρούς που διάγωμεν.
    Συμπολίτες, σπεύσατε!
    Αι θέσεις είναι περιορισμένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...
    σχολιο ανωνυμου-τιποτενιου:γιατι αραγε φοβουνται ΟΛΟΙ την οιαδηποτε ετυμηγορια του λαου?(ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουπεπέ-κουπεπέ....

    Κουπεπέ-κουπεπέ....

    Αναρωτιέστε τι είναι? Με μεγάλη μου χαρά να σας ενημερώσω.
    Ο κ. Κουτσάκης το ψιθύριζε κάνοντας και την αντίστοιχη χειρονομία όσο έκανε(λέμε τώρα) την εισήγηση της η κ. Παπαλουκά.
    Ο παπούλης όμως την κατακαμάρωνε...σε πείσμα του Μιχαλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιχάλη μου εσύ τα έκανες όλα αυτά;; Πρόσεχε
    κινδυνεύεις με ποινή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυρία Αγαγιώτου καλές οι κορώνες αλλά στείλτε
    και καμιά καθαρίστρια να καθαρίσει την
    παιγνιοθήκη των ΑΜΕΑ, γιατί τα σκουπίδια έγιναν
    βουνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή