Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σαν σήμερα

1857: Φεύγει από την ζωή ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.
1895: Ο William G. Morgan, γυμναστής στο κολέγιο της ΧΑΝ (YMCA) στη Μασαχουσέτη, επινοεί το μιντονέτ, που λίγα χρόνια μετά θα μετονομαστεί σε βόλεϊ.
1909: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ριζοσπάστης», με διευθυντή τον Γ. Φιλάρετο. Η νέα εφημερίδα, που είναι όργανο του Ριζοσπαστικού Συνδέσμου, προπαγανδίζει την ανάγκη για σοβαρή λαϊκή δράση κατά της μοναρχίας και την εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας.
1914: Ο Εμμανουήλ Μπενάκης εκλέγεται δήμαρχος της Αθήνας.
1948: Δύναμη του Δημοκρατικού Στρατού με
επικεφαλής τον Νίκο Τριανταφύλλου κανονιοβολεί τη Θεσσαλονίκη. Πέφτουν πάνω από 40 οβίδες, κυρίως σε αποθήκες, στρατώνες και στο κέντρο της πόλης. Ο κυβερνητικός στρατός αιχμαλωτίζει 100 αντάρτες. Οι 52 εκτελούνται.
1950: Ο γερουσιαστής ΜακΚάρθι κατηγορεί 200 στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών ότι είναι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.
1954: Ο έφιππος ανδριάντας του Κολοκοτρώνη τοποθετείται στη νέα του θέση, μπροστά στην παλιά Βουλή.
2004: Αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (ΕΛΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου