Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κοκορομαχίες χωρίς νόημα

Οι ευθύνες ανήκουν τόσο στη συμπολίτευση, όσο και στην αντιπολίτευση. Η μεν πρώτη διότι απέκλεισε από το Νομικό Πρόσωπο του νέου Δήμου τους δυο μεγαλύτερους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης (με το επιχείρημα ότι πρέπει να εκπροσωπηθούν όλοι οι συνδυασμοί στα όργανα διοίκησης). Κι η δεύτερη με τη συνεχή κωλυσιεργία, τη δημιουργία θεμάτων εκ του μη όντος, την
εμμονή για αντιπολιτευτικούς λόγους σε τριτεύοντα ζητήματα.
Το συμπέρασμα είναι ένα: Τα πνεύματα άναψαν, οι αντιπαραθέσεις "χόντρυναν" κι η συναίνεση αποτελεί όλο και πιο μακρινό όνειρο. Φυσικά, οι μεν κατηγορούν τους δε. Και μόλις κλείσαμε έναν μήνα με τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έπεται συνέχεια...

18 σχόλια:

  1. Etsi aplaeinai ta pragmata Diamanti, otan apokliete i antipolitefsi poy ekprosopei pano apo to 50% stin poli mas.Olistheneis epikindina Diamanti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον, αν μας επισκεφθούν και τα άλλα μέλη της κατακαημένης διμοιρίας που εκτελεί διατεταγμένη αποστολή, τα σχόλια θα κοπούν. Υπάρχει όμως ένα δεύτερο θέμα:
    Αυτή η καραμέλα, που ακούστηκε και χθες στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η αντιπολίτευση πήρε πάνω από 50% στη Φιλαδέλφεια, δεν είναι μόνο προσβλητική για τους πολίτες, είναι και βαθιά υποκριτική. Τι θα πει 50% στη Φιλαδέλφεια; Θα κατατμήσουμε το δήμο όπως μας βολεύει για να δείχνουμε το άσπρο- μαύρο; Μήπως να συμπεράνουμε ποιον θέλει ο κόσμος με βάση το τι ποσοστό πήρε στη... Μάδυτο; Στην οδό Πίνδου; Στην Πίνδου 2-4; Παιδιά, ξεπεράστε το. Χάσατε. Και μάλιστα την πρώτη Κυριακή η Νέα Προοπτική σας πέρασε ΚΑΙ στη Φιλαδέλφεια. Είναι άχαρη και προδίδει πολιτική ελαφρότητα αυτή η κεραμέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει απόλυτο δίκιο ο Διαμαντής. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν οι όποιοι οπαδοί του Τομπούλογλου ότι το παιχνίδι τελείωσε. Όνειρο ήταν και πάει. Είτε το θέλουν είτε όχι ο λαός αγαπούσε το Γιώργο και αγαπάει και τον Παντελή Γρετζελιά με τα καλά του και τ' άσχημά του. 1600 σταυρούς δεν πήρε ποτέ κανένας. Συνειδητοποιήστε το όσο είναι καιρός. Όχι τίποτα άλλο αλλά για την δική σας ψυχική ηρεμία ρε παιδιά. Η τακτική του κλεφτοπόλεμου στα μπλογκς της πόλης δεν θα σας οδηγήσει πουθενά και μάλλον σας εκθέτει παρά σας ωφελεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με παρουσία από ΄75, με 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, με χιλιάδες ρουσφέτια, με... με... και με 9 δίδυμα... στις εκλογές, καθένας θα είχε πάρει περισσότερους σταυρούς...

    Κατά τα λοιπά ζήστε κι εσείς την αλαζονεία σας...

    αντέχουν οι φιλαδελφειώτες...

    και τον αείμνηστο τον Γιώργο να τον αφήσετε ήσυχο...

    τίποτε από όσα κάνετε δεν θυμίζουν εκείνον...

    για να μην μας θυμίσετε τι του έκανε ο Γρετζελιάς πρόσφατα και στο παρελθόν... διούδη κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ένας γείτονας μου 82 περίπου χρονών, δεν ανακατεύεται ποτέ με πολιτικά και εκλογές, μπορεί να μη ξέρει ούτε πού πέφτει το Δημαρχείο, μου έλεγε στις εκλογές: Εγώ τον Γρετζελιά ξέρω και αυτόν θα ψηφίσω. Τον θυμόταν από τότε που ήταν Δήμαρχος, γιατί λέει μια φορά του είχε κλαδέψει το δέντρο στην αυλή. Επειδή κάποιος μίλησε για αγάπη του κόσμου προς τον Γρετζελιά, τι λέτε αυτό είναι αγάπη ή κατάντια? Είναι αυτό ψήφος ενεργού πολίτη ή το χάλι μας το μαύρο? 1.600 τον ψήφισαν ναι, βεβαίως, ένας από αυτούς είναι και ο παππούλης που σας είπα. Οι υπόλοιποι πολίτες ξέρετε ότι όταν ακούνε Γρτζελιά πάνε για πλύση στομάχου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελάτε ρε παιδιά τώρα... Ποιός Τομπούλογλου; Ακόμη κι ο ανύπαρκτος ο Παπαμικρούλης του 'παιρνε τα σώβρακα στη Χαλκηδόνα παλιά. Και τώρα ούτε με πεθαμένο τον αντίπαλό του δεν μπόρεσε να νικήσει. Και όποιον βοήθησε να βγει πήγε άπατος σε μια 4ετία (Αδαμόπουλος, Κόντος). Μόνο με τον μακαρίτη τον Αποστολάκη χάλασε η συνταγή γιατί απλά ο Γιώργος δεν ήταν απ' τα παιδάκια που θα γίνονταν αναλώσιμοι.
    Τώρα για την κατακαημένη διμοιρία που λέει κι ο Διαμαντής, σιγά τη διμοιρία. Μιλάμε για τρία άτομα. Δεν θα τους κατονομάσω ακόμα πάντως. Καραδοκεί κι ο μουσάτος για αγωγές βλέπετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α όλα κι όλα... Ολισθαίνεις Διαμαντή. Ολισθαίνεις! Πρέπει να χτυπάς συνέχεια επί δικαίων και αδίκων τη Διοίκηση και να αποθεώνεις τον Τομπούλογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστός ο Βλαχιώτης.
    Προσωπικά από τον δικό μου παππού ξέρω ότι 1) δεν υπήρχε περίπτωση να του αλλάξω γνώμη και ψήφισε Γρετζελιά γιατί λέει είναι ΠΑΣΟΚ (!!!) και γιατί τον ξέρει από παλιά. Άσε που ο Κόντος λέει δεν ερχόταν ποτέ στο ΚΑΠΗ να τους δεί.
    2) Από τους 1600 ψήφους κόβω το κεφάλι μου ότι τουλάχιστον οι 1500 ήταν από ανθρώπους άνω των 60 ετών που έζησαν και ξέρουν μόνο το Γρετζελιά στη Φιλαδέλφεια.
    3) Ειδικά το ΚΑΠΗ Ν.Φ. είναι τεράστια Γρετζελοφωλιά.Μια φορά τόλμησα να πώ κάτι για το Γρετζελιά και οι παππούδες επαναστάτησαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να είμαστε όσο μπορούμε δίκαιοι. το έχω πει και γράψει σε κάθε ευκαιρία. Ο Χάρης έκανε έναν πολύ καλό προεκλογικό αγώνα, πολύ δυνατό. Πήγαινε παντού, μιλούσε με όλους, κι όπου δεν κατάφερνε να πάει, κατάφερνε να στείλει το πρόγραμμά του, τα φυλλάδιά του, τον πολιτικό του λόγο τέλος πάντων. Η κεντροδεξιά άλλο τέτοιο αγώνα στην πόλη μας δεν έχει κάνει. Ποτέ.
    Προσωπικά, περαν του ότι διαφωνώ σε ορισμένα σημεία του προγράμματός του (θεμιτό, κανείς δεν συμφωνεί απολύτως με κανέναν) πιστεύω ότι θα είναι μια -σε γενικές γραμμές- καλή αντιπολίτευση, άλλωστε είναι έμπειρος στην πολιτική, παλιοσειρά που λέμε, ξέρει από αυτά.
    Για μένα το ζήτημα είναι η διμοιρία: Οι 3-4 βασιλικότεροι του βασιλέως που επιθυμούν να αποδομήσουν αυτό εδώ το blog, πιστεύοντας αφελώς ότι έτσι θα ωφεληθούν εκείνοι. Ο Χάρης, είναι φυσικό να είναι δυσαρεστημένος από τη μη εκλογή του -ο καθένας θα ήταν- και εκτιμώ ότι δεν βλέπει πως πρέπει να τραβήξει τα χαλινάρια σε όσους εκτρέπονται εδώ μέσα -και αλλού...-, με σκοπό να του παρουσιάσουν εύσημα δουλικότητας. Πραγματικά περιμένω όταν ο ίδιος ο κ. Τομπούλογλου κρίνει ότι ήλθε η ώρα, να μαζέψει του ελάχιστους δούλους που κινούνται στο περιβάλλον του και νομίζουν ότι θα έχουν τόσο μεγαλύτερη εύνοια από εκείνον, όσο περισσότερες και χυδαιότερες επιθέσεις κάνουν σε αυτό εδώ το blog, που έχει, όπως και να το κάνουμε, ένα κακό: Δεν ανήκει σε κανέναν, εκτός από τους αναγνώστες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμε 12.34, κατάλαβες γιατί κόβεται το σχόλιο. Γράφτο αλλιώς, χωρίς χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε των 12:18 πολύ ωραία η λογική σου. Δηλαδή να γίνει ευθανασία στους παππούδες; Ωραίος σεβασμός στην γ' ηλικία. Θα 'πρεπε να ντρέπεσαι γι' αυτά που γράφεις βασιζόμενος ίσως στο γεγονός ότι οι μεγάλοι σε ηλικία δεν διαβάζουν μπλογκς. Σκέψου επίσης ότι οι παππούδες έχουν μια αυξημένη αίσθηση ηθικής σε σχέση με τις νεότερες γενιές που έχουν αλλοτριωθεί μ' αυτά που βλέπουν στα πρωινάδικα. Με πιάνεις νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @βλαχιώτης 10.37
    "...όταν ακούνε Γρτζελιά πάνε για πλύση στομάχου"

    Den exeis kai poly adiko.

    Apla, proliptika, rixnoun kai enan emetouli...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 12:53
    Κατ' αρχήν θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην γράφεις πράγματα που δεν είπα. Μίλησα εγώ για ευθανασίες? Περί σεβασμού στην τρίτη ηλικία? Το συμπέρασμα σου ότι γράφω αυτά επειδή κάποιοι δεν διαβάζουν μπλόγκς από που προκύπτει? Όποιος διαφωνεί με τον άλλο τον σκοτώνει? Ωραία λογική. Συγγνώμη αλλά δεν μου αρέσει να με θίγουν για κάτι που δεν είπα.

    Ανέφερα την προσωπική μου γνώμη επειδή συναναστρέφομαι καθημερινά με πολλούς ανθρώπους της γ' ηλικίας. Άσε με να γνωρίζω κάτι παραπάνω και να το γράφω σαν προσωπική γνώμη. Αν σε κάποιους αρέσει να κάνουν ευθανασίες και να σκοτώνουν όποιον ψηφίζει κάτι διαφορετικό από αυτούς δεν το γνωρίζω. Εγώ δεν το κάνω πάντως να είσαι σίγουρος και λυπάμαι για τον τρόπο που το λές.

    Όσον αφορά στο τελευταίο σκέλος του σχολίου σου να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δεν μου αρέσουν οι γενικότητες περί νέας και παλιάς γενιάς. Οι άνθρωποι διαμορφώνουν χαρακτήρα ανεξάρτητα γενιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @12:53
    φίλε μου, και εγώ και ο ανώνυμος των 1:42 σου εκθέσαμε την πηγή των ψήφων, κάποιων σαν τον Γρετζελιά. Γιατί ξέρεις Γρετζελιάδες υπάρχουν παντού, και στην Βουλή το ίδιο γίνεται. Δεν είπε ο άνθρωπος να τους σκοτώσουμε τους γέρους γιατί ψηφίζουν Γρετζελιά. Απλά για να καταλάβεις ποιό είναι το πολιτικό κριτήριο, με το οποίο εκλέγονται και οι κεντρικοί και οι τοπικοί "άρχοντες". Για να καταλάβεις, ποιά είναι η κρίσιμη πολιτική μάζα που κουμαντάρει αυτόν τον τόπο. Αν υποθέσουμε ότι εσύ είσαι νέος, με τις ιδέες σου και την νεανικότητα σου, που ψηφίζεις αυτόν ή εκείνον γιατί έχουν επαναστατικές ιδέες που θα φτιάξουν την ζωή όλων μας, και από την άλλη έχεις έναν κατά βάση, χαμηλού πολιτικού επιπέδου λαό όπως είναι ο Ελληνικός, που ψηφίζει γιατί του έταξαν να του διορίσουν την κόρη, να του νομιμοποιήσουν το παράνομο στον Μαραθώνα, να του σβήσουν την κλήση που πήρε στην Δεκελείας, να μη του ρίξουν πρόστιμο όταν κόψει το δέντρο που τον εμποδίζει στο πεζοδρόμιο και άλλα τέτοια ωραία, τι λες? αισθάνεσαι ωραία? το δικό σου μέλλον (ψηφίζοντας άξιους) να εξαρτάται από τους κάφρους της διπλανής πόρτας, που ψηφίζουν πολιντικάντηδες της εποχής Τρικούπη και Δηληγιάννη? Άρα, ο παππούς που ψηφίζει με κλειστά μάτια Γρετζελιά, γιατί κάποτε τον κέρασε λουκούμι στα ΚΑΠΗ, τι λες? είναι ώριμη πολιτική απόφαση? και σου αρέσει, αυτή η πολιτική απόφαση να επηρεάζει εσένα που είσαι σχετικά πιο ώριμος? Απλά πράγματα.
    Λες ότι "οι παππούδες έχουν αυξημένη αίσθηση ηθικής". κανείς δεν αντιλέγει ότι οι άνθρωποι αυτοί, έχουν περάσει πολλά στην ζωή τους και ότι δεν αξίζουν σεβασμού. "Αίσθηση της ηθικής" έχουν, "αίσθηση της πολιτικής" δεν έχουν. Δεν μιλάμε εδώ ποιός θα διοριστεί σε εκκλησιαστική επιτροπή, οπότε ψάχνεις για τους "πλέον έντιμους", μιλάμε για Διοίκηση Δήμου, οπότε για τα πλέον "πολιτικά όντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αίσθηση της ηθικής . . . .
    Πολιτικό κριτήριο . . . .
    Επαναστατικές ιδέες . . . .
    Χαμηλού πολιτικού επιπέδου λαός οι Έλληνες . . . .
    @βλαχιώτη έχεις καμιά πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Θηραμένης
    φίλε μου, τι πρόταση να έχω? Διαπιστώσεις κάνω, που μπορεί να μη συμπίπτουν με των υπολοίπων. Η πιθανή πρόταση, δεν θα ήταν να κάψουμε τους γέρους, ούτε να σβήσουμε από τους κατάλογους τους ευκολόπιστους, ούτε να κόψουμε τα χέρια από τους κάφρους, ούτε από τους χαζούς. Διότι για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει κάποιος να αποφασίζει ποιός είναι κάφρος και ποιός όχι. Και αυτό το ξέρεις, ότι δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο, εκτός από τις δικτατορίες δεξιές και αριστερές. Εκεί σου λένε, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ψηφίζει, και τέλος. Στις Δημοκρατίες μας, όσο και μπασταρδεμένες να είναι, δεν γίνεται. Θα το υποστούμε. Ούτε μπορούμε να γυρίσουμε στον Πλάτωνα με τις "περί τέλειας Πολιτείας" θεωρίες του. Είναι ιδανικές αυτές οι θέσεις και προορίζονται μονο για ιδανικές πολιτείες. Η μόνη πρόταση που θα μπορούσα να κάνω, αφού μου ζητάς, θα ήταν να υπήρχε ένα σχολείο πραγματικό "δια βίου μάθηση", που να μορφωνόμαστε όλοι μας διαρκώς. Μέχρι να γεράσουμε. Θα μπορούσαν να έμπαιναν κανόνες δεοντολογίας στα κανάλια μας, όπου μια επιτροπή κοινά αποδεκτή από όλους, να έβαζε αυστηρούς κανόνες, ώστε στους Έλληνες να μη έδιναν όλη τη μέρα σκουπίδια. Να μας μάθαιναν, τι σημαίνει να είσαι ενεργός πολίτης, να ζητάμε να εφαρμόζονται οι νόμοι πάντα (και όχι όποτε μας συμφέρει), να μας μάθαιναν πώς να ξεχωρίζουμε το πολιτικό λαμόγιο, να ψηφίζουμε τον καλύτερο και όχι τον ομορφότερο, και τέλος να στηνόταν ένας κανόνας περί αξιών. Δηλαδή ποιός και τι πρέπει να είναι πρότυπο, και ποιόν και τι πρέπει να φτύνουμε. Αλλά αυτά θα στα κάνει μια πολιτική ηγεσία, που είναι άξια. Αλλά έλα που η πολιτική ηγεσία μας, είναι πιστό αντίγραφο μας! Άρα ποιός να κάνει και τι? Πιστό μας αντίγραφο είναι και αυτοί που το παίζουν ηγεσία είτε πολιτική, είτε πνευματική. Οπότε ας μορφωθούμε μόνοι μας, γιατί δεν υπάρχει έξωθεν γιατρειά. Εσύ τι πρόταση έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαίρε @βλαχιώτη. Γενικώς συμφωνούμε. Για την ώρα στο blog βρεθήκαμε δύο, παρηγορήσου όμως, ουκ εν τω πολλώ . . . Δες αυτό: http://palio.antibaro.gr/dialogos/tritshs_paideia.htm Το κλειδί μάλλον είναι η δια βίου μάθηση που με τον Καλλικράτη φαίνεται να περνά στους δήμους. Τι λες, αξίζει μια προσπάθεια; Για τη Φιλα-δόνα ρε γαμώ το . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eiδικά για τα ΚΑΠΗ μπορεί να τους κόψει τις όποιες ιατρικες υπηρεσίες αλλά να βάλει εκείνα τα τουριστικά ταξιδάκια που είχαν τόσ οπετυχημένη συμμετοχή όσο ήταν αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή