Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σαν σήμερα

1782: Γεννιέται ο Ανρί Ντε Ρινί (Δεριγνύ), γάλλος ναύαρχος. Ήταν ο διοικητής της γαλλικής ναυτικής μοίρας στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
1795: Ο γάλλος σεφ Νικολά Απέρ ανακαλύπτει τη διατήρηση των τροφών δια της κονσερβοποίησης.
1828: Ιδρύεται από τον Ιωάννη Καποδίστρια η «Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα».
1853: Γεννιέται ο Γεώργιος Σουρής, σατιρικός ποιητής.
1920: Γεννιέται ο Άλμπερτ Σατζ, αμερικανός ερευνητής, που ανακάλυψε τη
στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.
1922: Ο «Οδυσσέας» του Τζέιμς Τζόις κυκλοφορεί στο Παρίσι σε 1000 αντίτυπα και προκαλεί αντιδράσεις.
1945: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΑΜ και της κυβέρνησης του Πλαστήρα για τη διάλυση του ΕΛΑΣ και την παράδοση του οπλισμού των μαχητών του.
1950: Φεύγει από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, από τους σημαντικότερους μαθηματικούς παγκοσμίως και κατά πολλούς βασικός εμπνευστής της θεωρίας της σχετικότητας που έκανε γνωστό τον Αϊνστάϊν.
1970: Φεύγει από τη ζωή ο Μπέρτραντ Ράσελ, άγγλος μαθηματικός, φιλόσοφος και διακεκριμένος εκπρόσωπος του ειρηνιστικού κινήματος. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1950.
2006: Δίκτυο παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού, στελεχών της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής αποκαλύπτουν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι υπουργοί Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας και Δημόσιας Τάξης Γεώργιος Βουλγαράκης («Σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών»).

Παγκόσμια Ημέρα Υδροβιότοπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου