Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Συμβάλλοντας στο πολιτικό λεξιλόγιο της πόλης μας


Μια από τις συνέπειες αυτού εδώ του blog, στο οποίο κατά μέσο όρο μπαίνουν πάνω από 1.500 άτομα ημερησίως, είναι ότι "παράγει πολιτική ορολογία". Έτσι προϊόν του διαλόγου που γίνεται εδώ μέσα είναι οι "Κοντοβατίδηδες" (όπως αποκαλούν κυρίως οι φίλοι του ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ όσους ακολούθησαν το Φώτη Κουβέλη στη Δημοκρατική Αριστερά) και οι "Καλυβοπεπέδες" (όπως αποκαλούν αντίστροφα τους Συνασπισμένους οι της Δημοκρατικής Αριστεράς, λόγω των στελεχών Καλύβη και Πεπέ).
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, κάποια στιγμή ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Κόντος σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε λίγα μέτρα πιο πίσω όπου καθόταν ο (μη εκλεγμένος σε αυτό το συμβούλιο) στενός συνεργάτης του Μάνος Βατίδης. Ο φακός της "Α" δεν έχασε την ευκαρία, όπως βλέπετε.
Κυρίες και κύριοι, με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε αμοντάριστους και δίπλα δίπλα, ενώπιον του φωτογραφικού φακού, τους περίφημους Κοντοβατίδηδες!

21 σχόλια:

  1. προηγούνται γέλια...

    Κύριε Σεϊτανίδη μας σας ευχαριστούμε για την εύθυμη νότα...
    Για να είναι όμως το άρθρο σας πλήρες... θα έπρεπε να επισημάνετε ότι πίσω σαν ουρά κάθεται ο Τριανταφύλλου που κοιτάει αριστερά... κι επίσης και οι 3 έχουν εκκλησιαστική στάση με σφιγμένα ή κρατημένα χέρια!
    Το ύφος και το βλέμμα ας μην το σχολιάσω... μιλάει μόνο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλεποντας τη φωτο δεν μου κανει εντυπωση ο διασυρμος της 3ης θεσης την α' Κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αδημοσίευτο Ανώνυμο
    Λόγω μιας λέξης που χρησιμοποιείς, δεν δημοσιεύεται, το καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kotsirogaitanades , hwrinogretzeliades , valassogaitanades

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους Καλυβοπεπέδες τους έχουν αποκηρύξει ακόμα κι οι σύντροφοί τους στον τοπικό Συν/Συριζα. Εξαφανισμένοι από παντού οι εργατοπατέρες Καλύβης και Πεππές. Φοβούνται το κράξιμο και καλά κάνουν. Εξάλλου οι σταυροί του Πεππέ και της Καλύβαινας (ο Καλύβης δεν τόλμησε καν να κατέβει) στις τελευταίες εκλογές τα λένε όλα. Τους πέρασαν ακόμη και κάτι πανάγνωστοι από κάτι συνιστώσες της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔιΑΜΝΤΙ ΤΑ ΧΟΥΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ Η ΜΙΣΗ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΙΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ.

    ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτσε βρε λεβέντη οπαδέ των κοντοβατίδηδων να αναρτηθούν φωτό των καλυβοπεπέδων και κάνεις το σχόλιο σου!

    Τώρα μπορείς να παρατηρήσεις το ζευγάρι της Αγίας Παρασκευής σε στάση προσευχής...
    και το αστραποβόλο βλέμμα που διαπερνά το φακό...

    Στον χώρο της ΔΕΚΟ του ΠΑΣΟΚ που κυκλοφορούν (ΔΗΜΑΡ) τον ένα τον αποκαλούν "καθιστό ταύρο" και τον άλλο "αστροπελέκι"


    ... όταν είναι μπροστά... γιατί μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν το βρήκες εσύ κράτα μου δυο τρεις πόντους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ ανάρτησα τη φωτό ακριβώς για να αναφερθώ στη νέα ορολογία που αναδύθηκε εδώ μέσα. Αν είναι να αεχίσετε προσωπικές επιθέσεις στον Κόντο και το Βατίδη - και σε οιονδήποτε- να την κατεβάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nα μην κατεβάσεις τίποτε Διαμαντή!
    Καθένας εισπράττει αυτό που του ανολογεί...
    Τα σχόλια που γίνονται για πολιτικά πρόσωπα και σχετίζονται με συμπεριφορές και πολιτικό παρελθόν ή παρόν όσο κι αν μοιάζουν προσωπικές επιθέσεις έχουν απόλυτα πολιτικό χαρακτήρα!
    Κι εσύ εξάλλου έχεις δεχτεί κριτική και επιθέσεις για αναρτήσεις και τοποθετήσεις σου όπως και για αυτήν!
    Θα κατεβάσεις... τον εαυτό σου;;;
    Είπες ή θα πεις απαγορεύω τα σχόλια που στρέφονται εις βάρος μου;
    Αν τα σχόλια αφορούσαν την προσωπική ζωή τους θα έλεγα κι εγώ μήπως θα έπρεπε...
    αλλά όλα έχουν άξονα την πολιτική τους ζωή στην οποία εθελοντικά συμμετέχουν γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ma einai kala paidakia den ta vlepete...
    Afou den ta piasate thn wra pou voutousan ta xeria sto meli...
    Geia sou re Ertso me tous Daltons tote egrapses!
    Oloidioi xarakthres twra pou exoun "sylhfthei"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η όποια διαμάχη συμβαίνει στην πόλη στον συγκεκριμένο χώρο της αριστεράς, έχει καθαρά προσωπικά χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν, δήθεν, πολιτικές αντιθέσεις, δεν πείθει κανέναν. Απλώς αποδεικνύει ότι άνθρωποι που δημοσίως εμφανίζονται ως αμφισβητίες της εξουσίας (με, ενίοτε, αντιεξουσιαστικές κορώνες), σκιαμαχούν έντονα για την τοπική εξουσία.
    Μήπως όλο το εγχείρημα του Κόντου και της ενιαίας, τότε, παρέας του έτσι δεν ξεκίνησε;
    Εκμεταλλεύτηκαν επιτυχώς το κενό που κάποια στιγμή υπήρξε στο ΠΑΣΟΚ, τοπικά, καθώς και την εσωκομματική διαμάχη (Γρετζελικοί-αντιγρετζελικοί) και κέρδισαν τον Δήμο.
    Δυστυχώς, γρήγορα απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν ούτε κουλτούρα εξουσίας, ενώ η έπαρση και η αλαζονεία τους, τους οδήγησε και στην πλήρη διαχειριστική ανεπάρκεια, κάτι που ήταν εμφανέστατο και στον τελευταίο πολίτη. Και που φάνηκε κραυγαλέα στις εκλογές. Ένα ιδιότυπο σύμπλεγμα σνομπισμού και επιπολαιότητας, εμπάθειας και αφέλειας ήταν αυτό που χαρακτήρισε την θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
    Αυτό είδε καί αυτό απέρριψε ο πολίτης.
    Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν (αν μπορούν), τόσο καλύτερα για τους ίδιους, αλλά και για την πόλη, γιατί θα ασκήσουν εποιοκοδομητική και γόνιμη αντιπολίτευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιγά το «κενό» του ΠΑΣΟΚ. 700 ψήφους έχασε ο Γρετζελιάς από το 2002, ενώ ο Αδαμόπουλος καταποντίστηκε. Τη διάσπαση της ΝΔ από τα «στελέχη»της εκμεταλεύτηκαν. Ξέχασες τη δήλωση του Χάρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κενό στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε, γιατι ακόμα και το 2006 η υποψηφιότητα Γρετζελιά είχε μεγάλες εσωκομματικές αντιδράσεις, γεγονός που οδήγησηε στην συγκρότηση μιας συμπαγούς πασοκικής ομάδας που έδωσε, ουσιαστικά, την νίκη στον Κόντο. Υπενθυμίζω ότι ο Γρετζελιάς έφτασε πολύ κοντά στην νίκη και έχασε το «κρίσιμο» μέγεθος που χρειαζόταν.
    Επίσης, από το 2006 ο Κόντος προέβλεπε ότι ακόμα και αν έπαιρνε το χρίσμα ο Γρετζελιάς, όπως και έγινε, θα ήταν η τελευταία φορά, για πολλούς λόγους.
    «Μυρίστηκαν» ψητό, που λένε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιός Βατίδης,ο "νεοφιλελεύθερη επέλαση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η καλύτερη λεζάντα στους 2 της φωτογραφίας θα ήταν: Δύο φίλοι του Χάρη Τομπούλογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητη Αλήθεια θεωρώ πως δεν είναι ακριβώς για να επαίρεται κανείς το γεγονός οτι παρήγαγε υβριδικούς όρους αυτού του τύπου (Κοντοβατιδιδες και τα συναφή).
    Εκτός αν ζήλεψε τη δόξα της διανοητικής ιντελιγκέντσιας του τόπου, μιλάω πάντα για τους αθλητικογράφους - μην πάει ο νους σας στο κακό, που δημιούργησαν τα πρώτα ευφυο(;)λογήματα περι Γκουμο-μπασινάδων κτλ.
    Αν θεωρούμε οτι τα ποδοσφαιρικά καφενεία επηρεάζουν και το πολιτικό σκέπτεσθαι των πόλεων μας ως γονιμη -κατ αναλογία- δεξαμενη σκέψης τότε καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζι...
    Οσο τώρα για εκείνους που βρήκαν τη δημοσίευση ενδιαφέρουσα ¨για να τα πούνε¨ ας αναλογιστούν οτι τουλάχιστον αυτοί οι δύο που τρώνε το κράξιμο ήταν και εξακολουθούν να είναι πρώτιστα φίλοι, κάτι πολύ σπάνιο στην πολιτική που αρχίζει πλεον να σπανίζει και ευρύτερα στη ζωή. Αμα κάποιους τους ενοχλεί και αυτο τότε καλά κάνανε και δεν τους ψηφίσανε. Εξάλλου, η αριστερά προτιμούσε πάντα τους συντρόφους από τους φίλους...ήταν βλέπεις πιο εύκολο να τους κατηγορήσει κανείς για προδοσία αφού η φιλία δεν είναι και πολύ ευκολο να εκλογικευθεί...
    Οσο για τον πονηρό με το μέλι και τους Νταλτον...ας συνεχίσει...καλά το λέει το παραμύθι...όπως το άκουσε...
    Ο Κόντος και ο Βατίδης πεινάγανε πριν ασχοληθούν με τα δημοτικά, κοιμόντουσαν στα παγκάκια και τωρα έχουνε να τρώνε για 10 ζωές...
    Από μικρότητα καλά πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Ανώνυμε, τους όρους δεν τους παρήγαγα εγώ, αλλά η κοινότητα του blog αυτού. Όσο για μένα, θεωρ΄τον Κόντο και το Βατίδη σημαντικά στελέχη της τοπικής μας δημόσιας ζωής, πετυχημένους στη ζωή και τη δουλειά τους πριν ασχοληθούν με τα κοινά και, κυρίως (μιλώ για τον Κόντο που τον ξέρω καλύτερα από το Βατίδη) ανθρώπους με χιούμορ που δεν θα πειραχτούν από αυτή τη φωτογραφία, η οποία -σε βεβαιώνω- καθόλου δεν αμβλύνει την καλή εικόνα που έχω και για τους δυο, κάε άλλο. Λίγο να αλαφρώσουμε ρε παιδιά, μας έφαγε η βαριά κουλούρα και η απύθμενη πολιτική ανάλυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και εγώ μετά από 4 χρόνια αριστερής δημαρχίας Βατ.. ε συγγνώμη Κόντου... αγάπησα παράφορα το δικομματισμό...

    Αν είναι έτσι οι αριστεροί με συγχωρείτε προτιμώ πασόκους και δεξιούς όχι μία, χίλιες φορές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι έλεγα κι εγώ κοιτώντας τη φωτογραφία...... Τι μου θυμίζουν, τι μου θυμίζουν......


    http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_4jgTq9ovhck/S-DMu20WrBI/AAAAAAAAAqg/5idcoGMObF4/s1600/muppet-show5.jpg&imgrefurl=http://disareadsandwrites.blogspot.com/2010_05_01_archive.html&usg=__Y7Mmq-TpQQAJfIAqESjqqmIzxWE=&h=768&w=1024&sz=113&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=LDlHC4Gx4twJXM:&tbnh=144&tbnw=191&ei=qMdZTZOOBYe_4gbZi9DKCw&prev=/images%3Fq%3Dmuppet%2Bshow%2Bold%2Bmen%26hl%3Del%26sa%3DX%26biw%3D1280%26bih%3D598%26tbs%3Disch:1%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=hc&vpx=333&vpy=82&dur=1618&hovh=194&hovw=259&tx=161&ty=65&oei=kMdZTZSiKpSB4Qb21_WoBw&page=1&ndsp=17&ved=1t:429,r:1,s:0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταπληκτική η μνήμη σου... παραπάνω ανώνυμε!

    Νομίζω πάντως ότι πολύ η υποψηφιότητα Καβακόπουλου λίγο ο Κοσκολέτος άλλο λίγο η Ρένα, οι Κοντοβατίδηδες... καθάρισαν σχετικά εύκολα και γρήγορα...
    Διαμαντή ανέβασε τους Καλυβοπεπέδες... και να ετοιμάζονται οι επόμενοι! χιχοχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή