Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σχέσεις...

Θεόδωρος Μαγκλάρας- Δημήτρης Κανταρέλης: Προσωπικοί φίλοι, πολιτικοί αντίπαλοι και συγκυριακά... στα δυο άκρα (της φωτογραφίας)

11 σχόλια:

  1. Πρέπει όμως σε τοπικό επίπεδο η πολιτική αντιπαλότητα να παραμερίζεται για το κοινό καλό. Έτσι κι αλλιώς τα κόμματα με τη σημερινή τους μορφή ξοφλήσανε. Ποτέ δεν είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι είναι καλό το παράδειγμα, για το πως θα πρέπει να πορευτούμε στο εξής.
    Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Ίσως οι λύσεις τους να έχουν, αλλά και πάλι οι απολυτότητες του παρελθόντος δεν υφίστανται πια.
    Αν καταλάβουμε ότι το μέλλον μας είναι κοινό, τότε οι απαντήσεις θα έρθουν πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι πιο φυσικό!

    Η εξουσία και τα ωφελήματα της πάντα ενώνουν...
    ιδιαίτερα μέλη κομμάτων εξουσίας...
    Ουδέν παράξενον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά πληρώνεται ο Κανταρέλης από το Δήμο ???))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @9.19πμ
    Έχουν απαντηθεί αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο, μην επανέρχεστε, δημιουργούνται εντυπώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ζιζέλ
    Αυτό το μοντελάκι των "δημοσίων σχέσεων" που προσπαθείτε να περάσετε εντέχνως, στο πλαίσιο ενός ...πολιτικού πολιτισμού (κάτι που ακούγεται ωραίο) είναι η δική σας απολυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πες μας, ανώνυμε των 1:04, το δικό σου μοντελάκι «πολιτικού πολιτισμού» ποιο είναι, ότι (με τυχαία σειρά προς άρση παρεξηγήσεων) ο Χ-Μαγκλάρας, ο Χ-Κανταρέλλης, ο Χ-Τομπούλογλου, ο Χ-Κόντος, ο Χ-Βαλασσάς, ο Χ-Μάλλιος κλπ όταν συναντιώνται δεν πρέπει να λένε ούτε καλημέρα αλλά να πιάνουν όποια πέτρα βρούνε πρόχειρη και να πετροβολιώνται; Δεν κατάλαβες ακόμα ότι τελικά αυτές οι πέτρες ήταν που έσπαγαν τα κεφάλια όλων μας τόσα χρόνια; Αυτό το μοντελάκι «πολιτικού πολιτισμού» προσπαθείς «εντέχνως» να επαναφέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης Κόντος του Παντελή24 Μαρτίου 2011 στις 2:29 μ.μ.

    Ανώνυμε 9:19

    Σε ανάλογη ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο απαντήθηκε το ερώτημά σου. ΟΧΙ, δεν πληρώνεται ο Κανταρέλης από το Δήμο.
    Ελπίζω ότι η απορία σου είναι γνήσια και προέρχεται από έλλειψη ενημέρωσης.
    Διαφορετικά θα πρέπει να ανήκεις στην κατηγορία εκείνη των κουτοπόνηρων και αλητήριων τύπων οι οποίοι πετούν μια κουβέντα και άσε να τρέχει ο καθένας να τη μαζεύει. Και συνήθως αυτοί οι τύποι είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια.
    Αλλά ειπαμε... εσύ δεν ήξερες. Τώρα έμαθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμος 1:04

    Δηλαδή, καλέ μου φίλε, ισχυρίζεσαι ότι θα έπρεπε οι άνθρωποι που ζουν σε μια πόλη, να λύνουν τις διαφορές τους με μπουνιές και κλωτσιές;
    Ή μήπως με ύβρεις; Ή μήπως με συκοφαντίες και ψέμματα και ας τρέχει ο καθένας να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας;
    Είναι και αυτό ένα είδος "πολιτικού πολιτισμού" που στη εποχή μας ευδοκιμεί.
    Και επειδή θέλω να προλάβω την αγωνία σου, σου λέω ότι οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις επ΄ουδενί επηρεάζουν την γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση.
    Αν θέλεις, οι καλές σχέσεις βοηθούν στο να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο άλλος και να το απορρίψουμε έχοντας καταλάβει τι είναι.
    Αυτό είναι βάθος στην πολιτική διαδικασία και όχι ο σημερινός φορμαλισμός που μου υπαγορεύει να απορρίπτω εξαρχής ότι μου εισηγείται ο πολιτικός μου αντίπαλος, μόνο και μόνο επειδή το λέει εκείνος.
    Ας είναι αυτή η δική μας απολυτότητα.


    Φιλάκια

    Ζιζέλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Χάρη Κόντο του Παντελή
    Αν και απευθύνεσαι σε Ανώνυμο, άρα ουδείς δικαιούται να θιγεί, καλύτερα είναι εκφράσεις όπως "αλητήριων" να έλειπαν. Ως διατύπωση, εννοώ, είναι άκομψη, προσβλητική, πες το αλλιώς "κακόπιστων" ή όπως εσύ νομίζεις.
    Το κόψιμο "περίεργων" σχολίων αυξήθηκε από πλευράς μου, και βλέπω με χαρά ότι το επ΄πιπεδο αντιπαράθεσης ανέβηκε στο blog. Κρατήστε το ψηλά. Εδώ μέσα γίνεται καθημερινά ουσιαστική πολιτική συζήτηση. Δείτε τα σχόλια στην ανάρτηση για τον Τσάβες, παιδιά, ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ επιμένει πολιτικά, κι αν το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν μας καλύπτει, μπορούμε μεταξύ μας να έχουμε γόνιμη και πλούσια πολιτική συζήτηση. Μέχρι να αλλάξουμε το σημερινό με ένα άλλο πολιτικό σύστημα που να μας ικανοποιεί και να μας αντιπροσωπεύει γνήσια.
    Με κάθε τέτοια ευκαιρία ευρύτερης "εξομολόγησης" θέλω νας σας μεταφέρω την ευγνωμοσύνη μου για τη συμμετοχή σας και τον υψηλό πολιτικό διάλογο που κάνουμε εδώ μέσα. Ευχαριστώ από καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρης Κόντος του Παντελή24 Μαρτίου 2011 στις 11:46 μ.μ.

    @ Διαμαντή Σεϊτανίδη

    Πως αλλιώς μπορείς να ονομάσεις ανθρώπους που επιμένουν να αναπαράγουν όλη την παθογένεια της κοινωνίας μας, όπου φτάσαμε να μην μπορούμε να διατυπώσουμε μια γνώμη, χωρίς να ακούσουμε για τη μάνα μας και τον πατέρα μας.
    Σε μια κοινωνία σοβαρών ανθρώπων, πριν κατηγορήσεις κάποιον πρέπει να είσαι βέβαιος για το ότι ευσταθεί η κατηγορία.
    Αν πάλι έχεις ενδείξεις, μπορείς να τις αναφέρεις στην αρμόδια, κατά περίπτωση Αρχή που θεσμικά μπορεί να διερευνήσει το θέμα.
    Αλλιώς οφείλεις να σιωπάς.
    Γενικώς είναι και αυτό μέςρος της ευρύτερης ελαφρότητας που κυριαρχεί στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή