Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πλαφόν στις τιμές της βενζίνης αν υπάρξουν αδικαιολόγητες αυξήσεις

Την επιβολή πλαφόν στις τιμές καυσίμων σε περιοχές όπου παρατηρούνται στρεβλώσεις μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης, προειδοποίησε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοινώνοντας σειρά παρεμβάσεων που προωθούν την ουσιαστική απελευθέρωση των αγορών.
Ο υπουργός χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το ύψος των τιμών των καυσίμων στις εθνικές οδούς, κυρίως στην ΠΑΘΕ, και κάλεσε τους πρατηριούχους εντός των προσεχών ημερών να μειώσουν τα επίπεδα των τιμών, διότι διαφορετικά θα
παρέμβει το υπουργείο με την επιβολή ανώτατων τιμών, «πλαφόν».
Σχετικά με την Κρήτη, όπου και εκεί παρατηρούνται υψηλές τιμές, είπε ότι «το πρόβλημα εντοπίζεται στο νομό Λασιθίου και ήδη ασχολείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού με αυτό και αν δεν γίνουν αποδεκτοί οι κανονισμοί της τότε θα παρέμβει το υπουργείο».
Πάντως σήμερα, Δευτέρα, παρατηρείται μικρή αποκλιμάκωση στην τιμή της αμόλυβδης που υποχώρησε στο 1,669 ευρώ/λίτρο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη είχε σκαρφαλώσει στο επίπεδο-ρεκόρ του 1,68 ευρώ/λίτρο.
Την πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου να παρέμβει αν παρουσιαστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά καυσίμων επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας, τονίζοντας πάντως ότι σήμερα «δεν υπάρχει αισχροκέρδεια ούτε κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων».
Κινούμενος στην ίδια κατεύθυνση και ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών και των πρατηρίων παραμένει αμετάβλητο στο 7% από τον Οκτώβριο του 2009 και το μεγαλύτερο ποσοστό της τελικής τιμής είναι φόροι.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στη μείωση των τιμών θα συμβάλει η προώθηση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών - εκροών στο σύνολο της αγοράς υγρών καυσίμων, ενώ πέρα από το παρατηρητήριο τιμών υλοποιείται τεχνική εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ενημερώνεται με SMS με τις χαμηλότερες τιμές των πρατηρίων στην περιοχή που κινείται.
Στο ίδιο πλαίσιο προωθείται η ανάρτηση τιμών για τα τρία επόμενα πρατήρια στην Αττική Οδό, ώστε κάθε οδηγός να γνωρίζει τις επιλογές του εκ των προτέρων.

2 σχόλια:

  1. Χρόνια ακούμε τους κοπριτες πολιτικους να μιλανε για πλαφον στη βενζινη. Γι αυτό εφτασε στο 1,70;
    Και μετα θέλουν να μην τους γιαουρτωνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοροϊδεύουν την κοινωνία!

    Τα δύο τρίτα της τιμής της είναι φόροι του δημοσίου!!!

    Η συμβολή αυτών των φόρων που αυξάνουν δραματικά τιμές και πληθωρισμό στα δημόσια έσοδα είναι τεράστια και πληρώνεται φυσικά από τον κοσμάκη...

    Πρόκειται για αισχροκέρδεια του κράτους όταν μάλιστα αγοράζεται σε τιμές δολαρίου και πληρώνεται με τις τρέχουσες ισοτιμίες ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή