Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση

Δραματικό SOS για τη λειτουργία της κυβέρνησης απευθύνουν στον πρωθυπουργό κορυφαίοι υπουργοί όπως κυρίως ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου, με τον κ. Παπανδρέου να απαντά σήμερα από το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ιδιαίτερα η χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Υγείας -ο οποίος επέμενε στις απόψεις του σε τηλεοπτική του εμφάνιση σε δελτίο ειδήσεων -ενόχλησε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου , καθώς
έγιναν υποδείξεις δημοσίως στον πρωθυπουργό ακόμα και για ανασχηματισμό της κυβέρνησης . Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα διεμήνυσε ότι ο ίδιος δεν θα έχει θέση στην κυβέρνηση σε περίπτωση που αλλάξει η πολιτική κατεύθυνση του πρωθυπουργού , κατεύθυνση όμως που κατά κοινή ομολογία δεν υλοποιείται.
Στην ίδια κατεύθυνση και η υπουργός Παιδείας η οποία δεν δίστασε να κάνει λόγο για «πλήρωμα που σπαράσσεται». «Σε αυτήν την πολύ κρίσιμη συγκυρία που βρισκόμαστε με τη χώρα να είναι σε πέλαγος με τεράστια τρικυμία, δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι μόνος και το πλήρωμα να σπαράσσεται. Η κυβέρνηση καλείται να δείξει σιδηρά πειθαρχία και η αντιπολίτευση να καταλάβει ότι τα ψέματα τελείωσαν και να αρθεί προ των ευθυνών της. Δεν χωρούν λαϊκισμοί. Η οικονομική κρίση είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου , καθώς εδώ έχουν αναποδογυριστεί αξίες» τόνισε με νόημα η κυρία Διαμαντοπούλου.
Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε στην «εξέγερση των νομιμόφρονων» , καθώς τόσο οκ. Λοβέρδος όσο και η κυρία Διαμαντοπούλου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των υπουργών που στηρίζουν την κατεύθυνση του κ. Παπανδρέου. Στις αιτιάσεις ότι το πράττει προκειμένου να λάβει θέση για την «επόμενη μέρα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ , ο υπουργός Υγείας απαντά ότι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υπερασπίζεται την κυβερνητική γραμμή και τις αποφάσεις που έλαβε προς εξειδίκευση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Λοβέρδος διαψεύδει ότι έχει αποστείλει επιστολή με τις απόψεις του στον πρωθυπουργό πλην όμως παραδέχεται ότι έχει συζητήσει τόσο με τον ίδιο όσο και στα όργανα τις θέσεις του αυτές .
Στο μέγαρο Μαξίμου δυσαρεστήθηκαν ιδιαιτέρως με τις θέσεις που εκφράστηκαν δημοσίως από τους δύο υπουργούς και ιδίως από τον υπουργό Υγείας. Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασαν απόψεις ακόμη και για άμεσο ανασχηματισμό , με τον κ. Λοβερδο να μείνει εκτός πολιτικού σχήματος ,απόψεις όμως που απερρίφθησαν καθώς επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις.
Τελικά, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στις 4 το απόγευμα. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός θα απαντήσει συνολικά και αποφασιστικά στην εσωστρέφεια που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσει να υποσκάπτεται και το προσωπικό του προφίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου